Ezeket az exkluzív kezdőcímeket várjuk a leginkább a PS5-höz

2020. május 24.
75.8721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Nyakunkon a generációváltás, ezáltal már tudjuk jól, hogy ha a koronavírus nem túrja fel jobban a világot, akkor legkésőbb az év végén megérkeznek az új konzolok, így a PS5 és az Xbox Series X, melyek közül előbbi kezdőcímeiről és exkluzívairól még szinte semmit sem hallottunk, ami alaposan beindította a fantáziánkat. Ebből fakadóan úgy határoztunk, hogy megmozgatjuk egy kicsit az agytekervényeinket annak érdekében, hogy összeállítsunk egy listát arról, milyen kezdőcímeket látnánk szívesen a leginkább a PS5 mellé.
Advertisement


Bár tudjuk jól, hogy listánk gyakorlatilag megvalósíthatatlan, egy olyan fikció, mintha a Jézuskának írnánk levelet azzal a kívánsággal, hogy minden ember kapjon egy ingyen PS5-öt, de ez most itt nem arról szól, hogy mit lehet megvalósítani és mit nem, sokkal inkább a legféltettebb vágyainkról, melyek akár valóra is válhatnak.

Egy részüknek legalábbis igen jó esélye van, még ha nem is exkluzív kezdőcímként, hanem később, de mindenképpen még a rajt után nem sokkal. Lássuk, hogy számunkra melyek lennének a legideálisabb nyitócímei a PS5-nek!

Ezeket az exkluzív kezdőcímeket várjuk a leginkább a PS5-höz - 2. kép

Silent Hill 5 (vagy valami horror Kojimától)

Naná, hogy rögtön belecsapunk a kellős közepébe, és egy olyan őrültséggel nyitjuk meg a listánkat, ami több szempontból is kizártnak tekinthető, a PS5 kezdőcímeként pedig pláne nem valósulhat meg. Példának okáért a Silent Hill jogai a Konaminál vannak, ha tehát lesz is folytatás, az multiplatform lesz.

Másrészt Kojima bár biztosan készít majd horrorjátékot egyszer, és az tutira verni fogja az összes eddigi Silent Hill-t, de hogy az kezdőcímként még nem készülhet el, az biztos. Ellenben a hajunkat letennénk tőle!

Ezeket az exkluzív kezdőcímeket várjuk a leginkább a PS5-höz - 3. kép

Új Ratchet & Clank vagy Spider-Man 2

Egy kicsit nagyobb esélye van annak, hogy folytatással gazdagodik már a nyitányra a Ratchet & Clank-sorozat. Az Insomniac Games már amúgy is a Sony kötelékébe tartozik, és eddig még nem igazán volt generáció, amihez nem szolgáltattak volna nekik kezdőcímet, elég csak a 2006-os Resistance: Fall of Man-re gondolni. (Apropó, a Resistance-sorozat folytatása is jöhetne...) Most egy Ratchet & Clank-nak lenne nagyon itt az ideje, bár félő, hogy pár hónapon belül nem sikerül letenniük az asztalra.

Persze érdemes idetenni egy másik kívánságunkat is, ha már az Insomniac Games-t szóba hoztuk, ez pedig nem más, mint a Spider-Man 2. A PS4-exkluzív Pókember-játék ugyanis elképesztő sikert aratott 2018-ban, és butaság lenne nem elkészíteni hozzá egy folytatást annak ellenére is, hogy erre nem sok esélyt látunk alig 2 év leforgása alatt. Persze így is nagyobb esélye van, mint annak, hogy valami újdonsággal jöjjenek elő a srácok.

Ezeket az exkluzív kezdőcímeket várjuk a leginkább a PS5-höz - 4. kép

Új Killzone vagy Horizon Zero Dawn 2

Érdemes körülnézni a Guerrilla Games háza táján is, ha a PS5 exkluzív kezdőcímeit kutatjuk, hiszen a csapat bizony a Killzone-sorozattal alaposan végigkísért már három generációt, PS4-en pedig sikerült elindítaniuk egy nagyszerű újdonságot is Horizon Zero Dawn címmel.

Őszintén képtelenek vagyunk arra, hogy különbséget tegyünk a kettő között abban a tekintetben, hogy melyiket szeretjük jobban, de magunk között szólva egy Killzone-játéknak azért nagyobb esélye van - tekintettel arra, hogy a Horizon Zero Dawn alig három évvel ezelőtt jelent meg, míg a Killzone Shadow Fall már hét.

Ezeket az exkluzív kezdőcímeket várjuk a leginkább a PS5-höz - 5. kép

Új remake a Bluepoint Games-től

Biztosak lehetünk benne, hogy a Bluepoint Games sem marad ki a sorból, ha a PS5-ös címekről van szó, és elég nagy a valószínűsége annak, hogy kezdőcímet fejlesztenek, ami nagy valószínűséggel egy újabb remake lesz a sorban. Merthogy a srácokhoz köthető a Shadow of the Colossus és a Gravity Rush feldolgozása, de az Uncharted: The Nathan Drake Collection szintén az ő munkájuk volt.

Ebből kifolyólag gyakorlatilag bármilyen PS1-es, PS2-es vagy PS3-as cím újragondolásával előrukkolhatnak, és bármi is legyen az, biztosak lehetünk benne, hogy szuper lesz. A korábbi munkáik alapján legalábbis tuti!

Ezeket az exkluzív kezdőcímeket várjuk a leginkább a PS5-höz - 6. kép

God of War 2

A PS4-exkluzív God of War elképesztő sikere után gyakorlatilag komplett őrültség lenne most parlagon hagyni a legendás szériát, hiszen a Sony Santa Monica már egy ugyanolyan minőségű epizóddal is képes lenne óriásit robbantani, pláne akkor, ha az ráadásként kezdőcím lenne.

Erre minden esélye megvan az alkotásnak, hiszen az időszerűség tekintetében a God of War 2 pont beékelődhetne a PS5 indulására, és magunk között szólva ennél nagyobb durranást a Sony alig tudna most összehozni a régebbi címei kapcsán.

Ezeket az exkluzív kezdőcímeket várjuk a leginkább a PS5-höz - 7. kép

Uncharted 5

Noha nagyobb valószínűsége van valami újdonságnak, de mivel két aktív csapatból áll a Naughty Dog stúdiója, nem tartjuk kizártnak, hogy a Sony kisajtol belőlük is egy kezdőcímet a PS5 indulására, amivel kapcsolatban alighanem az Uncharted 5 lenne most a legaktuálisabb.

Ennek az oka leginkább az, hogy ehhez fogható Tomb Raider-szerű élmény aligha van még egy a piacon, de azért elég nyomós okot jelent az is, hogy a háttérben készül egy mozifilm, és azt megalapozni egy új játékkal, igencsak jó döntés lenne, hiszen vinnék miatta a konzolt, mint a cukrot.

Ezeket az exkluzív kezdőcímeket várjuk a leginkább a PS5-höz - 8. kép

Gran Turismo 7

A listán az egyetlen játék, amire majdnem 100 százalékos bizonyossággal merjük állítani, hogy ez bizony meg is jelenhet kezdőcímként, nemcsak a piszkos fantáziánk szeretné odalátni a nyitójátékok listájára. A Gran Turismo 7 ugyanis már nyílt titokként készül egy ideje, a napokban pedig még szivárgások is színesítették a palettát, szóval ha valamiben, akkor a legendás autószimulátor folytatásában szinte teljesen biztosak lehetünk.

Ezek lennének hát azok a játékok, amik a mi ultimate toplistánkon szerepelnek a PS5 indulásakor. Neked milyen tippjeid vannak az új konzol nyitócímeivel kapcsolatban? Szerinted lehet még olyan játék is, amit be sem jelentettek, és meglepnek minket majd vele?
Advertisement
7 hozzászólás

Mordorer

1 éve, 1 hónapja és 18 napja

Ha ezt így egyben kitolnák indulásra, durva instant buy lenne a gép.

válasz erre

muki

1 éve, 1 hónapja és 19 napja

Biztos vagyok benne, hogy ez a lista jönni fog, de egy csomó csak soká. GT7 biztos hogy induló cím, új Uncharted-ban pedig csak bízni merek.

válasz erre

Gólem

1 éve, 1 hónapja és 19 napja

Nálam ezzel meg is van az ultimate lista!

válasz erre

Tommy

1 éve, 1 hónapja és 19 napja

Silent Hill 5!!! Imádnám!

válasz erre

Patrik94

1 éve, 1 hónapja és 20 napja

Új Killzone és GT alap, God of War pedig minimum elvárás. Izgalmas lesz az év vége!

válasz erre

VaPe

1 éve, 1 hónapja és 20 napja

Silent Hill jöhet! Na meg egy új God of war is. De jöhet új is amiről eddig nem hallottunk.

válasz erre

Direktor

1 éve, 1 hónapja és 20 napja

Abszolút ezek várhatóak bár én elviselnék pár újat is.

válasz erre
Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljatotyak profilja