Ezek voltak szerintünk 2021 legjobb videojátékai

2021. december 25.
115.3971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Idén a koronavírus miatt rengeteg játékmegjelenést elhalasztottak, de ettől függetlenül is sok cím csordogált be. Jól mutatja az idei esztendő állapotát, hogy nem igazán volt címünk 2021-ben, amely 80% fölé ment volna, viszont így is megannyi kiváló szoftvert tett le az asztalra a játékipar. Hogy melyek ezek? Nézzük át együtt az évösszegzőnket, avagy melyek voltak a Game Channel szerkesztősége szerint 2021 legjobbjai!
Advertisement


11. Marvel's Guardians of the Galaxy - 83%

A Marvel's Avengers után minden okunk megvolt rá, hogy aggódjunk A galaxis őrzőit fókuszba állító játék miatt, azonban az Eidos megmutatta, hogyan kell szívvel-lélekkel megtölteni egy produktumot. Túlzás nélkül az év meglepetéséről beszélhetünk, lévén talán senki nem számított rá, hogy ennyire ütős végeredmény kerekedik ki a Marvel's Guardians of the Galaxy-ből, de ez is jól mutatja, hogy ha érződik a játékon a passzió, akkor az az egész terméket a magasba tudja emelni.

Nézd nagyban ezt a videót!




Ha beszereznéd: Marvel's Guardians of the Galaxy vásárlása
Minden a játékról: Marvel's Guardians of the Galaxy adatlap

10. Life is Strange: True Colors - 83%

Kicsit tartottunk tőle, hogy a Life is Strange-sorozat hogyan fog alakulni most, hogy már nem a Dontnod kezében van a projekt, viszont a True Colors alcímmel megspékelt epizód minden elvárásunkat túlszárnyalta. Egy borzasztóan aktuális, érzelmekkel teli történetet valósítottak meg, melynek minden egyes pillanatát öröm játszani. Kétségtelen, vannak benne hibák, de annyi pozitívum jut egy-egy mellélövésre, hogy egész egyszerűen nem lehet nem a legjobbak között emlegetni.



Minden a játékról: Life is Strange: True Colors adatlap

9. Quake Remastered - 83%

Amikor bejelentették, hogy remastert kap az első, legendás, klasszikus Quake, akkor még nem gondoltuk volna, hogy az év végi toplistánkon jelen lesz. Ennek ellenére itt van nekünk a Quake Remastered a maga 83%-os értékelésével, ami legfőképp annak tudható be, hogy egy pazar, minőségi újrakeverés lett. Nem váltja meg a világot, nem egy teljes értékű remake-ről van szó, de remaster lévén még így is többet szállít, mint amire sokan várnak, és bizony mindig öröm ilyen klasszikusokat újra átélni, főleg ilyen köntösben!



Minden a játékról: Quake Remastered adatlap

8. Super Mario 3D World + Bowser's Fury - 83%

A Nintendo ügyesen abszolválta azokat az akadályokat, amik a Super Mario 3D World + Bowser's Fury előtt voltak. Merthogy alapvetően egy kibővített portról van szó, amely a jól ismert Super Mario 3D Worldöt hivatott egy kicsit tágítani. De még mennyire! A 83%-os értékelés is jól mutatja, hogy egy iszonyatosan minőségi alkotás alakult ki végül, melyet öröm felfedezni, főleg annak a megannyi extra tartalomnak és finomságnak köszönhetően, amit a Nintendo elrejtett a játékban. Imádtuk!



Minden a játékról: Super Mario 3D World + Bowser's Fury adatlap

7. Hitman 3 - 83%

A rebootolt széria berkein belül már harmadjára is visszatért a kopasz 47-es ügynök, és bizony most sem okozott csalódást, sőt. Az IO Interactive konkrétan nemcsak, hogy hozta a kötelezőt, viszont még olyan szinten fel is tudták dobni az egyébkénti receptet, hogy minden egyes pontot kiérdemelt magának a cím. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy azóta is kapja folyamatosan az újabb és újabb tartalmakat a játék, úgyhogy aki még most ugrana bele a programba, az sem maradt le semmiről.



Ha beszereznéd: Hitman 3
Minden a játékról: Hitman 3 adatlap

6. Death Stranding: Director's Cut - 85%

Hideo Kojima munkája nagyon megosztónak bizonyult anno. Természetesen aki az alapokat nem kedvelte, az a rendezői vágással sem fogja átértékelni a játékot, hiszen ez valóban egy "rendezői" változat: nagyobb, hosszabb, vágatlanabb. Több funkció, több lehetőség, több történet lapul meg a Death Stranding: Director's Cutban, és a masszívabb tartalom nemcsak, hogy orvosolja az alapjáték néhány hibáját, de még olyan feature-öket is beemel, melyekre nem is gondoltunk korábban, hogy szükség van. A rajongóknak egyenesen kötelező, mindenki más pedig... nos, ha még nem próbáltad az alapot, akkor erre tessék!



Ha beszereznéd: Death Stranding: Director's Cut vásárlása
Minden a játékról: Death Stranding: Director's Cut adatlap

5. Ghost of Tsushima: Director's Cut - 85%

És ha már rendezői vágások: a Ghost of Tsushima: Director's Cut sem maradhat le a listáról, elnézve hogy egy szörnyen minőségi kiadvány született a képében. A Ghost of Tsushima is az a játék, mely annyira egyben volt már a premierkor is, hogy nem hittük volna, hogy ennyire jól tud elsülni egy rendezői vágás (amely manapság már az új Game of the Year kiadás), viszont talán a 85%-os értékelés is jól mutatja, hogy a Sucker Punch abszolút ránk cáfolt. Jóval több kontent került bele a címbe, arról meg már nem is beszélve, hogy az egyébkénti plusz, már megjelent tartalmakat is implementálták, így képezve egy kerek egészet.



Ha beszereznéd: Ghost of Tsushima: Director's Cut vásárlása
Minden a játékról: Ghost of Tsushima: Director's Cut adatlap

4. Days Gone (PC) - 88%

Bár a Days Gone alapjáraton határozottan egy megosztó program, a PC-s verzióra mégsem lehet egy rossz szavunk sem. Oké, ez ebben a formában nem igaz, hiszen nyilván akad hiba, viszont olyan elenyésző mennyiségben, hogy konkrétan a negyedik helyre tudott katapultálni a Sony Bend művének PC-s átirata. Az alapok maradtak, csak éppenséggel a hardverből fakadóan minden eddiginél jobb körülmények között élhettük át a zombis sztorit. Ha esetleg kimaradt, akkor érdemes rávetned magad, hiszen túlzás nélkül egy kiváló alkotással szemezhetünk a Days Gone PC-s portjának képében.



Minden a játékról: Days Gone (PC) adatlap

3. Hades - 90%

A Hades hasonlóan nagy indie sikernek tekinthető, mint pár éve a Dead Cells, sőt mi több, bizonyos aspektusaiban meg is egyezik a két mű. Ez is egy rougelike alkotás lett, nyomonként soulslike elemekkel, viszont olyan egyedi és élvezetes harcrendszert ültetett a Supergiant a saját alkotása alá, hogy arra szavak nincsenek. A Hades sok esetben képes masszív addikciót okozni a frenetikus játékmenetével, de ha ez nem lenne elég, akkor olyan vizuállal, zenei anyaggal és hangulattal spékelték meg ezt az egész kompozíciót, hogy bérelt helye van a dobogón.



Minden a játékról: Hades adatlap

2. Final Fantasy VII Remake Intergrade - 90%

Már nem először kerül szóba a "nagyobb, hosszabb, vágatlanabb" kifejezés a cikk során, és bizony még egyszer elő kell húznunk a kalapból, ezúttal viszont a JRPG-k területén. A Final Fantasy VII Remake Intergrade nemcsak megújította az ismert alapokat, de ki is bővítette azokat, és ezáltal egy fantasztikus cím kerekedett ki belőle. Első blikkre talán furcsa lehet, hogy egy ilyen "toldozott-foltozott" kiadvány lett az ezüst érmes, ugyanakkor aki már próbálta a Final Fantasy VII Remake Intergrade-et, annak nem kell magyarázni, az pontosan tudja, hogy miért az esztendő egyik legjobbja.



Minden a játékról: Final Fantasy VII Remake Intergrade adatlap

1. Ratchet & Clank: Rift Apart - 90%

És hát mi más lenne az első helyezett, mint az idei év egyik legjobbja, a Sony exkluzivátásában megjelent, első tényleges next-gen élmény, a Ratchet & Clank: Rift Apart! A lombax és a kis droid visszatért, az Insomniac Games azonban ezúttal nem aprózta el a dolgokat, tekintve hogy csak és kizárólag PS5-re adták ki a szoftvert, és olyan szinten meghajtották a vasat, hogy csak ámulunk. Kihasználták az SSD nyújtotta lehetőségeket, elképesztő látvánnyal dobták fel a játékmenetet, és végeredményben megmutatták, hogy miért is volt értelme a generációváltásnak. Ha minket kérdeztek: az idei év legjobbja.



Ha beszereznéd: Ratchet & Clank: Rift Apart vásárlása
Minden a játékról: Ratchet & Clank: Rift Apart adatlap

Ezen zárósorokkal szeretnénk mindenkinek nyugodalmas, boldog ünnepeket kívánni, és bízunk benne, hogy 2022-ben is velünk tartotok a Game Channel magazin hasábjain. Osszátok meg velünk kommentekben a 2021-es kedvenceiteket, valamint azt is, hogy mivel ütitek el az időtöket a pihenő időszak alatt.
7 hozzászólás

Gólem

2 éve, 5 hónapja és 1 napja

Ratchet & Clank nálam nem lenne top1, annak ellenére sem hogy tényleg kiváló játék.

válasz erre

Patrik94

2 éve, 5 hónapja és 1 napja

A jó öreg Quake és Hitman! mosolygó smiley

válasz erre

fighterlaci

2 éve, 5 hónapja és 2 napja

Perfekt lista!

válasz erre

muki

2 éve, 5 hónapja és 2 napja

Nalam Days Gone PC és Ghost of Tsushima volt az abszolút kedvenc! mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 5 hónapja és 2 napja

Durva hogy vannak olyan jól sikerült remake-ek is hogy listán vannak. meglepett smiley Hades nekem még mindig nincs meg sajna. szomorú smiley

válasz erre

VaPe

2 éve, 5 hónapja és 2 napja

Hade sitt is milyen nagyot ment! mosolygó smiley Nem is emlékeztem rá.

válasz erre

petrovicsz

2 éve, 5 hónapja és 2 napja

Nekem nagyon bejött a Days gone pc változata én kicsit többet adtam volna neki.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja