Ezek voltak szerintünk 2020 legjobb videojátékai

2020. december 25.
95.6971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Noha az egész esztendő az újgenerációs konzolok árnyékában telt el, azonban így is jelent meg pár olyan videojáték a piacon, ami jobban szerepelt a Game Channel kritikusai előtt, mint a többi. Mint néhány éve már megszokhattátok tőlünk, így az év végéhez közeledve összeállítottunk nektek egy listát, a középpontban 2020 legjobb videojátékaival, melyek kapcsán nem árt tudnotok, hogy ez a kritika műfajához hasonlóan egy teljesen szubjektív felsorolás lett.
Advertisement


-
Hogy melyik játékok lesznek a Game Channel szerint a 2021-es év legjobbjai, arról itt olvashatsz bővebben: Ezek lesznek szerintünk 2021 legjobb videojátékai

Közel sem biztos ugyanis, hogy a ti ízlésetekkel megegyező, amit kollégáink az év során a legjobbak közé avanzsáltak, de azért alighanem senki sem lepődik meg, amikor olyan címekkel találkozik a listán, mint a Demon's Souls vagy a The Last of Us Part 2. Lássuk azonban, hogy konkrétan melyek voltak azok a játékok, melyek megközelítették, vagy meghaladták a 90 százalékos értékelési küszöböt a Game Channel hasábjain az idén!



8. Final Fantasy VII Remake - 88%

Az év egyik első 88 százalékos értékelés söpörte be nálunk a Final Fantasy VII Remake. Nem véletlenül, hiszen a Square Enix nagyszerű munkát végzett, gyakorlatilag rá sem ismerni az eredeti JRPG-re benne, hiszen nemcsak a grafika újult meg gyökeresen, hanem több helyen a játékmenet is. Ezen felül pozitívumként tüntettük fel a zseniális sztorit és a kiváló karaktereket, melyek már természetesen annak idején is ott voltak az élmezőnyben, akárcsak a kiváló zenék és a harcok. A grafika azonban még mai szemmel is hullámzó kicsit, de akadt még pár hiányosság, ami miatt "csak" 88 százalékot kapott a végeredmény.

Ha beszereznéd: Final Fantasy VII Remake vásárlása



7. Watch Dogs Legion - 88%

Bár sokáig úgy tűnt, hogy ebből is csak 2021-ben lesz játék, azonban a Ubisoft végül összekapta magát, és kiadta a Watch Dogs Legion-t, méghozzá a mi legnagyobb örömünkre, hiszen a végeredmény simán felkerült az év végi listánkra, hiszen 88 százalékot kapott, akárcsak a Final Fantasy VII Remake. Nem véletlenül, hiszen a játék az előző generáció egyik legszebbje lett, miközben kifejezetten tartalmas és addiktív lett a játékmenet, amit sokak szerint annyira túlbonyolítottak, hogy ezért nem lett akkora siker, mint amit megérdemel. Persze a franciákhoz hűen bőven akadtak benne bugok, amiért nem ment 90 százalék fölé a végeredmény.

Ha beszereznéd: Watch Dogs Legion vásárlása



6. Demon's Souls (2020) - 88%

Várható volt, hogy amint megérkezik az újgeneráció, érkeznek azért a jobb értékeléssel ellátott alkotások, és igazunk lett, elég csak a Demon's Souls példáját hozni, mely kis túlzással csak az alapok tekintetében emlékeztet egykori önmagára, hiszen olyan grafikai körítéssel vértezték fel az egészet, hogy az valami csodálatos lett. Mindehhez pedig rengeteget csiszoltak, mondhatni eladhatóbbá tették a játékmenetet, noha ettől azért még természetesen nagyon nehéz lett, de kis túlzással csak ennyi negatívumot lehet felsorakoztatni mellette néhány egyéb apróság mellett. Megérdemelte a 88 százalékát!



5. Sackboy: A Big Adventure - 88%

Idejét sem tudjuk már annak, hogy mióta várunk a LittleBigPlanet-sorozat nagy visszatérésére. Bár név szerint ez továbbra sem történt meg, de a Sackboy: A Big Adventure valójában az lett, sőt mi több, le is vett minket a lábunkról, hiszen ez is bekerült idén a Game Channel hasábjain a 88-asok klubjába. Mindezt elképesztően szuper játékélménye, semmivel sem összehasonlítható hangulata, bődületesen szép grafikai körítése és kiváló zenéi miatt, hogy a családbarát élményt szóba se hozzuk. Bár pályaszerkesztő egyelőre nincs, de a multiplayer nagyot bővült nem is olyan régen, szóval akár még feljebb is lehet kerekíteni azt a 88 százalékos eredményt.

Ha beszereznéd: Sackboy: A Big Adventure vásárlása



4. F1 2020 - 90%

Évek óta egységes szinten teljesít a F1-sorozat, és a rajongók legnagyobb örömére idén sem volt ez másként, hiszen a F1 2020 nagyszerűen sikerült, mégpedig olyannyira, hogy simán 90 százalékot adtunk az aktuális évadra. Nem véletlenül, hiszen kitűnő vezetési élményt kínált, amihez remek látvány tartozott, de a tartalom tekintetében is több mint korrekt lett az egész, sőt az osztott képernyő sem hiányzott belőle. Persze a hangok azért gyerekcipőben jártak, és a töltési idők hossza sem volt valami bizalomgerjesztő, akárcsak a többjátékos mód, de egyébként igenis rendben volt az egész.

Ha beszereznéd: F1 2020 vásárlása



3. Horizon: Zero Dawn Complete Edition (PC) - 93%

Bár sokan nem értettek egyet a kirótt 93 százalékkal, és a megjelenéskor valóban orbitális hibák voltak a PC-s verzióval, azonban az idő minket igazolt, és a Horizon: Zero Dawn Complete Edition PC-s változata abszolút méltó lett arra, hogy szerepeljen év végi listánkon. Ennek az oka leginkább az, hogy elképesztően meghatározó élménynek tekinthető, egy olyan élménynek, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia életében, miközben a PC-s verzió is hozta ezt, méghozzá elképesztő látványvilág társaságában. Akit pedig a hibák és a bugok tartottak vissza annak idején a beszerzéstől, most már lépjen tovább, nincs gond vele!



2. Persona 5 Royal - 95%

Meglehetősen kevés figyelmet kapott a sajtóban, így sokakat talán meglephet, de a dobogó második helyére az idei felhozatalból a Persona 5 Royal állhatott fel, mely annak ellenére is 95 százalékot kapott nálunk, hogy valójában csak az alapjáték felturbózásáról van szó, de mivel az is zseniális volt annak idején, talán nem meglepő, hogy ez itt és most még jobb lett, hiszen elképesztően sok új lehetőség került bele. Nyilván a tipikusan japán megoldásokat nem mindenki kedveli, ezért sokan értetlenül néznek, hogy miként kerülhetett ilyen előkelő helyre a játék, de aki ki sem próbálta, az inkább ne alkosson véleményt, mert aki egyszer belekóstolt, az garantáltan nem engedi!

Ha beszereznéd: Persona 5 Royal vásárlása



1. The Last Of Us Part 2 - 95%

Mi sem természetesebb annál, minthogy a The Last Of Us Part 2 az év végi listánk élénk végzett, illetve lényegében ugyanannyi pontot kapott, mint a Persona 5 Royal, de azért inkább a Naughty Dog javára dől a mérleg nyelve, ha csak a kettőt állítjuk a főszerepbe. Az elsőség pedig nem meglepő, hiszen vitán felül az utóbbi évek egyik, ha nem a legjobb videojátéka született meg az alkotás neve alatt, így nem is nagyon ragoznánk ezt tovább, aki még nem próbálta ki, az tegye meg, mert ennél nagyobb élményt aligha kaphat.

Ha beszereznéd: The Last Of Us Part 2 vásárlása

Nálad mi volt 2020-ban az a játék ami legalább olyan jól sikerült mint vártad, vagy esetleg túl is szárnyalta az elvárásaidat?
15 hozzászólás

Vidoros

3 éve, 5 hónapja és 20 napja

TLOU2 brutál, hogy nyert. meglepett smiley Nem rossz játék, az tény, de ez meglepett most.

válasz erre

marco

3 éve, 5 hónapja és 23 napja

Altair21 írta:
Bugdogs Legion felkerült, de a Ghost of Tsushima nem ? röhögő smiley Ezek után érdekelne, hogy az hány %-ot kapott. Pedig köröket ver bármelyik bugisoft játékra. Sőt én egy szintre sorolnám a TLOU 2-vel. Azzal egyedül egyetértek.
8.3 pontot kapott a 10-ből.

válasz erre

Gólem

3 éve, 6 hónapja

Korrekt lista, korrekt pontokkal. mosolygó smiley COD nem csoda hogy nem került fel. röhögő smiley CP2077 sem lett volna ide való.

válasz erre

Yanez

3 éve, 6 hónapja

Se sushima, se szpidermen, hát mi ez kéremszépen? Mi van ott a szerkesztőségben? Már megint konyak került a kávéba? Merr akkó mejjek hozzátok kávézni!

válasz erre

Altair21

3 éve, 6 hónapja és 2 napja

Bugdogs Legion felkerült, de a Ghost of Tsushima nem ? röhögő smiley Ezek után érdekelne, hogy az hány %-ot kapott. Pedig köröket ver bármelyik bugisoft játékra. Sőt én egy szintre sorolnám a TLOU 2-vel. Azzal egyedül egyetértek.

válasz erre

Mordorer

3 éve, 6 hónapja és 2 napja

Milyen durva hogy olyan címek nem fértek fel, mint az új COD, a CP2077, Ghost of Tsushima, új Spiderman, AC Valhalla. meglepett smiley De mondjuk értem, meg kell húzni egy határt, viszont javaslom, ez jövőre 8.5 pont legyen.

válasz erre

rDAVE

3 éve, 6 hónapja és 3 napja

marco írta:
Mert a Cyberpunk 2077 nem érte el a belépési küszöböt, ami idén 88%-os eredmény. A CP2077 83%-ot kapott nálunk.
El kellene beszélgetnünk a Ghost of Tsushima százalékairól...

válasz erre

petrovicsz

3 éve, 6 hónapja és 3 napja

marco írta:
Mert a Cyberpunk 2077 nem érte el a belépési küszöböt, ami idén 88%-os eredmény. A CP2077 83%-ot kapott nálunk.
Így már értem, jogos. Úgy emlékeztem, többet kapott. mosolygó smiley

válasz erre

marco

3 éve, 6 hónapja és 3 napja

petrovicsz írta:
CP2077 miért nincs rajta? meglepett smiley
Mert a Cyberpunk 2077 nem érte el a belépési küszöböt, ami idén 88%-os eredmény. A CP2077 83%-ot kapott nálunk.

válasz erre

Patrik94

3 éve, 6 hónapja és 3 napja

F1 kilóg nekem, fura is hogy ilyen jó pontot kapott. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 6 hónapja és 3 napja

Cyberpunkot látva a WD tényleg jól sikerült. röhögő smiley Durva.

válasz erre

petrovicsz

3 éve, 6 hónapja és 3 napja

CP2077 miért nincs rajta? meglepett smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja