Ezek voltak 2015 legjobb videojátékai a Game Channel szerint

2015. december 31.
73.6981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Megígérjük nektek, hogy az idei évben több listát már nem állítunk össze a legjobb, a legcukibb és a legeslegesebb videojátékokról, de az előttünk álló időszakra való kitekintések után azért így az esztendő végén még érdemes számot vetnünk a mögöttünk hagyott hónapokról. Ennek örömére az alábbiakban összegyűjtöttük azt a 2015-ben megjelent 10 videojátékot, amelyek itt a Game Channel hasábjain 90 százalékos, vagy annál jobb értékelést kaptak. Lássuk hát!



Sok ruhában is szeretünk ám Lara!

Sok ruhában is szeretünk ám Lara!



1. Rise of the Tomb Raider

Az év egyik utolsó nagy dobásának véltük korábban és be is igazolódott, a Rise of the Tomb Raider jött, látott és győzött. Más kérdés, hogy az egyre jobb popóval rendelkező Lara mennyivel nagyobb sikert aratott volna, ha nem csak szexboxra jelenteti meg a kiadó, de a lényegen ez mit sem változtat: a Tomb Raider az újgenerációban is nagyszerű és látványos lett, így nem véletlen, hogy egy masszív 90 százalékkal jutalmaztuk.

Csúnyán nézek, hogy ne tűnjön fel, a bugyim begyűrődött a seggembe

Csúnyán nézek, hogy ne tűnjön fel, a bugyim begyűrődött a seggembe



2. Batman: Arkham Knight

Noha a PC-s rajtot a mai napig nem tudtuk megemészteni, a Batman: Arkham Knight azonban minden más platformon nagyszerűen teljesített, így mi is egy kerek kilencest dobtunk rá, mert ha büdös is a guanó, denevérnek lenni még mindig jó, ha a Rocksteady adja ránk a jelmez. A Batmobillal és újgenerációs grafikával kecsegtető legújabb rész nem csak rendkívül tartalmasra, hanem egészen fordulatosra is sikeredett, így nem is kívánhattunk volna magunknak ennél szebbet vagy jobbat. Ha csak nem több szuperhősös csöcsöt, mert az mindig jó.

Az Assassin

Az Assassin's Creed: Mortal Kombat főhőse



3. Mortal Kombat X

Idén is ömlött a vér és törtek a gerincek, hiszen újabb epizóddal gazdagodott a Mortal Kombat-sorozat, amely a várakozásoknak megfelelően olyan jól sikerült, hogy megadtuk neki a 90 százalékot, mert egy minden téren kiválóan összerakott verekedős játékkal volt dolgunk, amiből bármikor és bármennyit el tudnánk viselni. Hiányos lett volna nélküle az idei év, az az igazság.

Akkor mindenki együtt: sajtbú van a hóóód!

Akkor mindenki együtt: sajtbú van a hóóód!



4. Bloodborne

Kicsit ugyan féltünk attól, hogy a Dark Souls-sorozat mellett mi szükség van még egy hasonló címre a piacon, de a PS4 exkluzivitásában, a közérthetőbb megközelítés miatt a From Software adott nekünk egy újabb tockost azért, mert kételkedni mertünk bennük. A Bloodborne olyan jól sikerült, hogy nem is mertünk 9 pontnál rosszabbat adni rá, hiszen bár néha azért túl nehéz volt egy-egy pálya és főellenfél, az elképesztő hangulat és stílusosság lehengerelt minket. Néha persze törtünk volna "duálsokk" kontrollert, de hát mi sem vagyunk tökéletesek. Csak egy kicsikét.

A nézzünk egyszerre csúnyán és hülyén verseny idei győztesei

A nézzünk egyszerre csúnyán és hülyén verseny idei győztesei



5. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

A Kojima és a Konami között kirobbant balhé ugyan kicsit elkeserített minket a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain premierje környékén, de annyira azért nem, hogy ne tudtuk volna maximálisan kiélvezni az - akár tetszik, akár nem - utolsó igazi MGS-játékot. A fantomfájdalom idén jött, látott és győzött, mi is 93 százalékkal jutalmaztuk, hiszen óriási sztorija mellett visszahozta a sorozat védjegyének számító hangulatot és játékmenetet, ami úgy elvarázsolt minket, hogy gyakran még enni is elfelejtettünk a nagy kalandozás alatt.

Mi van, éhes vagy? Fogj egeret Csöpi!

Mi van, éhes vagy? Fogj egeret Csöpi!



6. Fallout 4

Noha nem minden sikerült éppen úgy a Fallout 4 kapcsán, ahogyan elvártuk, illetve szerettük volna, azért a Bethesda így is lerakott egy újabb maradandó videojátékot az asztalra, egy olyan szerepjátékot, amit sokan talán még mindig tologatnak ráérős perceikben. Az ízig-vérig Fallout-hangulat, a sorozat visszatérő sajátosságai, az elképesztő szavatosság és persze a blöki megjelenése annyira megenyhítette a szívünket, hogy nem voltunk restek 93 százalékot dobni a végeredményre. Mert a vór, meg a lavór never változni meg ám.

Luke, most nem én vagyok az apád!

Luke, most nem én vagyok az apád!



7. StarCraft II: Legacy of the Void

A pofám is leszakadt volna, ha ebben a cikkben nem kapott volna helyet Blizzard-játék, amire éppen jómagam osztottam 95 százalékot néhány héttel ezelőtt, mert a StarCraft II: Legacy of the Void habár túl sok újdonsággal már nem szolgált nekünk a korábbi részekhez mérten, azért egy olyan trilógiát zárt le, amivel a 2010-es évek legmeghatározóbb stratégiájává lépett elő a szemünkben. Biztosan emlegetjük majd még egy ideig a Blizzard legújabb remekművét!

Izzadt, büdös és pocakos, de így szeretjük!

Izzadt, büdös és pocakos, de így szeretjük!



8. Super Mario Maker

Amiben Super Mario benne van, az rossz nem lehet, ez általános és íratlan szabály. Így történt ez a Super Mario Maker esetében is, ami konkrétan a gyerekkorunkat hozta vissza azáltal, hogy a kezünkbe adta a lehetőségét annak, hogy újabb élményeket és kalandokat élhessünk át kedvenc vízvezeték-szerelőnk társaságában. Habár a szívünk maximális pontszámmal jutalmazta volna, de azért az eszünk alapján is 95 százalékban részesült, és csak egyetlen kérdésünk volt vele kapcsolatban: miért nem jött korábban?

Ha az ott hátul arany, ma este homárt eszünk! Vagy sárkányt...

Ha az ott hátul arany, ma este homárt eszünk! Vagy sárkányt...



9. Pillars of Eternity

Aki szereti a klasszikus szerepjátékokat, az bizonyára még ma is betölti egy-egy kis kaland kedvéért a Pillars of Eternity-t, amely az év első felében csendes sikert aratott ugyan, de aki rátalált, az biztosan örök emlékeket szerzett vele. Minket is sikerült behálóznia, így 9,5 ponttal jutalmaztuk, hiszen óriási szavatosság társaságában kínált klasszikus élményeket, a mérleg negatív oldalára pedig csak apróságokat tudtunk felsorakoztatni.

Repülj Fecske! Mondom repülj! De hát én Keszeg vagyok - szólt a ló.

Repülj Fecske! Mondom repülj! De hát én Keszeg vagyok - szólt a ló.



10. The Witcher 3: Wild Hunt

Az idei év abszolút győztese, mondhatni az Év Játéka a Game Channel értékelési rendszere alapján a The Witcher 3: Wild Hunt lett, méghozzá egyáltalán nem véletlenül. A CD Projekt RED ugyanis óriásit, kis túlzással felülmúlhatatlant alkotott Geralt legújabb kalandjával, amely mind a tálalás, mind a megvalósítás, mind a küllem, a történet és egyebek terén is elképesztőre sikeredett, így nem véletlen, hogy 98 százaléknál állt meg a számlálónk, de a maximális pontszám sem lett volna pofátlanság tőlünk, annyira magával ragadott minket a vaják varázslatos kalandja.
14 hozzászólás

latimes

8 éve, 11 hónapja és 13 napja

Nekem a tavalyi év játéka a Tomb Raider 2015 vitte. Már várom az American Truck Simulatort, és a Far Cry Primalt mosolygó smiley

válasz erre

nefaria

9 éve, 6 napja

Nagyon boldog vagyok, hogy befért egy Nintendo cím is! mosolygó smiley Hiányoltam a Splatoon-t mondjuk, de akkor már sok lett volna a Wii U, azt el kell ismernem. mosolygó smiley

válasz erre

norci6

9 éve, 6 napja

Kíváncsi leszek az idei listára,mert lehet nekem fura az ízlésem ,de sztem eddigiek alapján talán az új Far Cry lesz számomra valami maradandó.

válasz erre

wegh

9 éve, 7 napja

Azért én kiváncsi lennék Maniac, szerinted melyek voltak ebben az évben a legcukibb játékok! nyelvnyújtó smiley röhögő smiley

válasz erre

italianman

9 éve, 7 napja

Én a listáról csak egyet próbáltam, az nagyon nagyon jó kis játék (Fallout). Nekem a Mad Max is igen tetszett, tudom furcsa ízlésem van. Többet meg nem is igen próbáltam.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

kpal

9 éve, 7 napja

Van benne olyan ami nagyon bejött.

válasz erre

muki

9 éve, 7 napja

Király lista, bár nem sok Xbox One cím van rajta! röhögő smiley Mondjuk nem is volt sok 10 pontos cím idén az biztos...

válasz erre

RyutheStaR

9 éve, 7 napja

Szép lista. Nálam a Bloodborne a csúcson, a többi rakáson... röhögő smileyDDD

válasz erre

Gólem

9 éve, 7 napja

Mortal Kombat X, azaz. Nekem is az volt a favorit! mosolygó smiley

válasz erre

csirkee

9 éve, 7 napja

Mortal volt a nyerő nálam.

válasz erre

zender

9 éve, 7 napja

Jókat röhögtem egyik másik mondaton. röhögő smiley

"ha nem csak szexboxra jelenteti meg a kiadó" röhögő smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja