Ezek lesznek szerintünk 2022 legjobb videojátékai

2021. december 27.
103.4991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Bár a 2021-es esztendő során rengeteg halasztást élt meg a játékipar, összességében nem lehetne azt mondani, hogy nem sikerült ütősen az év. Számos pazar alkotás gördült ki, mindenféle zsánerben. Voltak itt kiváló indie-k, elképesztő tripla-A-k és sok-sok meglepetés is, viszont amire most koncentrálunk, az a 2022-es év, hogy mégis mely címeket várjuk a leginkább. Lássuk is!
Advertisement


Dying Light 2: Stay Human

Nagyon régóta vártuk már a Dying Light folytatását, 2022-ben viszont végre a boltok polcaira kerül a Techland munkája. Eredetileg ugyebár úgy szólt a fáma, hogy még 2021 decemberében kiadják, ellenben végül eltolták ezt a premiert is, és a jelenlegi tervek szerint 2022. február 4-én fog megjelenni.

A Dying Light 2: Stay Human jó folytatás lévén igyekszik mindent felduzzasztani, amit az első részben szerettek a rajongók, és amolyan igazi "jobb, nagyobb, szebb" élményt leszállítani. Remélhetőleg ez az epizód is sokáig kap majd tartalomfrissítéseket a debütálás után, mint az első felvonás!

Nézd nagyban ezt a videót!




Minden a játékról: Dying Light 2: Stay Human adatlap
Ha előrendelnéd: Dying Light 2: Stay Human előrendelése

Horizon: Forbidden West

A Guerrilla Games munkája ismételten megmutatja, hogy a Sony-exkluzívok még mindig tudnak szolgálni olyan jellegű minőséggel, ami párját ritkítja a piacon, és a Horizon: Forbidden West ennek a tökéletes mintapéldája. Aloy ismét kalandozni indul, ezúttal viszont egy sokkalta szebb, látványosabb és sokszínűbb terepen.

Természetesen a robotdinoszauruszok lesznek továbbra is azok, akik megkeserítik főhősünk és patronáltjainak életét, viszont rendelkezésünkre áll az átdolgozott harcmechanika, valamint a rengeteg új lehetőség, melyekkel végleg leszámolhatunk a mechanikus fenyegetéssel.



Minden a játékról: Horizon: Forbidden West adatlap
Ha előrendelnéd: Horizon: Forbidden West előrendelése

Elden Ring

Gigantikus dobásra készül a FromSoftware. Mondhatni az Elden Ring lehet a soulslike műfaj tökéletesre csiszolt ékköve, hiszen egyesíti a Dark Souls-szal elhíresült zsánert az elképesztő produkciós minőséggel. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy nem más dolgozik a sztorin és a karaktereken, mint maga George R.R. Martin, A tűz és jég dala könyvek írója.

A korai beszámolók alapján egy hihetetlenül izgalmas darab vár ránk, és nem mellesleg kollégánk, iPet is ugyanezt írta a Game Channel saját előzetesében is az Elden Ringről. Persze várjuk meg mindenképp a végeredményt, ne igyunk előre a medve bőrére, de ha a FromSoftware fel tud érni az elvárásokhoz, akkor bizony történelmet írhatnak.



Minden a játékról: Elden Ring adatlap

Gran Turismo 7

Minden évben örömteli dolog egy kicsit a volán mögé pattanni valamilyen formában, és bár azt hinnénk, hogy az autós műfaj csak úgy ontja magából az újabb és újabb példányokat, nem igazán van így. Idén a Forza Horizon 5 mozgatta meg leginkább a versenyre hajlamos játékosokat, 2022-ben azonban a Gran Turismo 7-é lesz a porond.

A Polyphony Digital minden eddiginél ütősebb látvánnyal és játékmechanikákkal kívánja elcsavarni mindenki fejét, és a trailerek is arra engednek következtetni, hogy az eddigi legjobb etap sülhet ki belőle. Nagyon várjuk, hogy mi sül ki belőle, azt meg pláne, hogy a next-gen élmény milyen finomságokat szállít majd!



Minden a játékról: Gran Turismo 7 adatlap
Ha előrendelnéd: Gran Turismo 7 előrendelése

Tiny Tina's Wonderlands

A Tina Tina's Wonderlands első blikkre egy sima Borderlands spin-offnak tűnhet, viszont olyan izgalmas újdonságokkal fog kecsegtetni, amikre még az egyszeri kalandorok is felkaphatják a fejüket. A sorozat történetében most először készíthetjük el saját karakterünket, és rengeteg izgalmas képesség és fegyver vár ránk.

A Borderlands 2 legjobb DLC-jét veszi alapul a Tiny Tina's Wonderlands, így most is a Dungeons & Dragons alapjaira fog építkezni a sztori. Rengeteg poénra, zseniális lootra és őrült pillanatra számítunk, no meg persze arra, hogy ezzel is terjeszkedjen a Borderlands-franchise!



Minden a játékról: Tiny Tina's Wonderlands adatlap

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Még mindig egészen hihetetlen kimondani, de most már tényleg küszöbön van a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl megjelenése. A GSC Game World 2022-re ígéri számunkra, hogy eljuthatunk ismét abba a bizonyos Zónába, ahol rengeteg természetfeletti jelenség vár ránk.

Az Unreal Engine 5-tel készült szoftver döbbenetes látványvilággal és még annál is hatásosabb játékelemekkel készül a rajongók számára, és bár még nem szabad kimondani, hogy garantált a siker, de az biztos, hogy ha ezt nem szúrja el a fejlesztőbrigád, akkor etalon születik.



Minden a játékról: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl adatlap

Saints Row (2022)

Nagyon megosztóra sikeredett a Saints Row reboot bejelentése. Sokan hiányolják a régi karaktereket, helyszíneket, ellenben kétségtelen, hogy a sorozat sava-borsát képző hangulat most is ott lesz a szeren. Ezúttal a fiatalok kerülnek fókuszba, és most először élhetjük át, hogy milyen is saját erőből felépíteni a Saints-bandát.

Leginkább a Saints Row: The Thirdhöz hasonlít majd a játék, legalábbis nagyon érződik, hogy a Volition mindent megtesz annak érdekében, hogy a széria legjobbjaként kikiáltott felvonáshoz igazítsák a rebootot is. Mindeközben viszont nem felejtik el megújítani sem a brandet, ami akár még nagyon jól is elsülhet!



Minden a játékról: Saints Row (2022) adatlap

Starfield

2022 végén kézhez kapjuk a Bethesda első új IP-ját több évtized óta, a Starfieldet. Egyszerre van bennünk óriási kétely és borzasztó izgatottság az űrszimulátor kapcsán, hiszen bár még nem tudunk róla túl sokat, de a korai pletkyák szerint egy Han Solo-szimulátor jellegű program fog kikerekedni belőle.

Igen ám, viszont tudjuk pontosan azt is, hogy a Bethesda mostanság nem igazán brillírozik. A Fallout 76-tal sokak bizalmát elvesztették, amit követően sok-sok ballépésük volt, de talán a Microsoft égisze alatt egy kicsit áramvonalasabban haladnak a dolgok, mint eddig bármikor.



Minden a játékról: Starfield adatlap

Suicide Squad: Kill the Justice League

Már akkor is sokan felkaptuk a fejünket az Öngyilkos osztagot középpontba helyező Suicide Squad: Kill the Justice League-re, amikor csak annyit hallottunk, hogy a Rocksteady fejleszti, és a DC ikonikus rosszfiú-brigádját fogják benne szerepeltetni. Utána viszont jött az első gameplay videó, és leültetett minden kétkedőt.

Egy igazi adrenalinbombának ígérkezik a Batman: Arkham-sorozat alkotóinak új szoftvere, ami első blikkre ötvözi a Sunset Overdrive őrületét és Batman-játékok minőségét. Most derül ki igazán, hogy a Rocksteady csak a Denevéremberrel képes nagyot villantani, vagy más téren is tud nagyot villantani...



Minden a játékról: Suicide Squad: Kill the Justice League adatlap

Gotham Knights

És ha már DC vonalon mozgunk, akkor semmiféleképp ne menjünk el szó nélkül a Gotham Knights mellett sem. Bár a Batman: Arkham Origins nem éppen a széria kiemelkedő darabja volt, mégis hozott egy abszolút korrekt szintet, és ezek után igencsak izgalmas lesz látni, hogy miként birkóznak meg a fejlesztők egy újabb Batman-játékkal - amiben történetesen nincs Batman.

A Gotham Knights-ban négy választható karakterünk lesz, nevezetesen Red Hood, Nightwing, Robin és Batgirl. Kétfős kooperatív élményekkel is kecsegtet majd a WB Games munkája, melyben a szerepjátékos elemek is jóval inkább előtérbe kerülnek, mint eddig bármikor.



Minden a játékról: Gotham Knights adatlap

Hogwarts Legacy

És végül, de nem utolsó sorban, azt a címet hoztuk, ami bár még nem rendelkezik konkrét premierdátummal 2022-re vonatkozóan, de elég sanszos, hogy jövőre megjelenik. Ez pedig nem más, mint a Harry Potter univerzumában játszódó, teljesen eredeti sztorit felvonultató Hogwarts Legacy!

Sokunk álma teljesül végre ebben az RPG-ben, hiszen egy teljesen szabadon bejárható Roxfortot és annak környékét is megkapjuk, miközben tanórákra kell járnunk, fejlesztenünk kell bűbájainkat, és elviekben a Middle-Earth: Shadof of Warban is látott Nemesis-rendszert is hasznosíthatjuk. Várós!



Minden a játékról: Hogwarts Legacy adatlap

Ezek lennének hát a mi választásaink, viszont osszátok meg velünk mindenképp alant a kommentszekcióban, hogy egyrészt ti mit vártok a legjobban 2022-ből, másrészt pedig a fenti felsorolásból mit hiányoltok igazán. Reméljük, jövőre is pazar játékév vár ránk!
10 hozzászólás

petrovicsz

2 éve, 4 hónapja és 25 napja

Én az új SW játékot várnám, de az biztos nem jön még 2022-ben. szomorú smiley

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 4 hónapja és 27 napja

Én abban reménykedem, az új Stalker tényleg jön most már. mosolygó smiley

válasz erre

Gólem

2 éve, 4 hónapja és 27 napja

Remélem idén a God of War is megjelenik tényleg. röhögő smiley

válasz erre

Moby Dick

2 éve, 4 hónapja és 27 napja

A február erős lesz. Horizon és Dying Light.

válasz erre

WillThaWheel

2 éve, 5 hónapja

Le vagyok maradva... feléről nem is hallottam, de jóknak tűnnek! röhögő smiley

válasz erre

fighterlaci

2 éve, 5 hónapja

Horizon, Dying Light, Elden Ring, nálam ez a top 3.

válasz erre

Mordorer

2 éve, 5 hónapja

Nem igazán van amit kiemelnék, olyan nagyon semmire nem vagyok most rágyógyulva... Lehet hogy öregszem... röhögő smiley

válasz erre

muki

2 éve, 5 hónapja

MAgam részéről God of War Ragnarököt még mindenképpen felpattintanám rá!

válasz erre

VaPe

2 éve, 5 hónapja

Perfekt lista! Nálam a Tiny Tina's Wonderlands nem fér be a legvárósabbak közé, de hát ez én vagyok.

válasz erre

Patrik94

2 éve, 5 hónapja

Csak jelenjenek is meg! röhögő smiley Mert mostanában az időre kiadás nem igazán megy...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja