Ezek lesznek szerintünk 2021 legjobb videojátékai

2020. december 30.
86.7941
Maniac profilja, adatai
Maniac
Furcsa év áll mögöttünk. 2020 egyszerre volt ijesztő és csodálatos. Ijesztő, hiszen a járványhelyzet alapvetően írta felül az eddigi életünket, azonban csodálatos is, hiszen játékos szempontból nem állt meg az élet. Bár voltak tolódások, voltak szomorú esetek, azonban rengeteg zseniális videojáték jelent meg az idén, még ha a generációváltás szele mindvégig ott lebegett a fejünk felett.


-
Hogy melyik játékok voltak a Game Channel szerint a 2020-as év legjobbjai, arról itt olvashatsz bővebben: Ezek voltak szerintünk 2020 legjobb videojátékai

Ennek a hatása pedig 2021-ben érik majd be igazán, így kifejezetten izgatottan álltunk neki szokásos cikkünk megírásának, melyben az előttünk álló esztendő legjobban várt videojátékait gyűjtjük össze. Természetesen meg sem próbáltunk minden egyes alkotást felsorakoztatni ebben a cikkben, hiszen olyan hosszú a lista, így most csak a szívünknek leginkább kedvesebb darabok bukkannak fel az alábbiakban! Természetesen hozzászólás formájában bátran egészítsétek majd ki azokkal a címekkel, melyek a ti ízléseteket tükrözik. A mi listánk így néz ki:Hitman 3

Várhatóan januárban visszatér közénk kedvenc bérgyilkosunk, azaz a legendás 47-es ügynök, aki egy hatalmas kaland részeként a világ egészen új pontjaira repít el minket. Az élmény a jól ismertnek tűnik, azonban az IO Interactive így is rengeteg újdonságot álmodott meg kedvencünk mellé, nemcsak új helyszínek, hanem megannyi friss játékelem, valamint VR-támogatás is vár ránk bizonyos platformokon, aminek hála nonszensz módon belső nézetből is átvehetjük az irányítást a karakter felett.

Minden a játékról: Hitman 3 adatlapThe Medium

A Bloober Team csapata egyike a kedvenc horrorjáték-gyártóinknak, így nem véletlen, hogy az év elejéről válogatva - hiszen a Hitmannel együtt ezt is januárra várjuk - kiemeltük a The Medium nevét, mely az említett brigád legújabb alkotása lesz, egy minden eddiginél különlegesebb koncepcióval. Nem egy szokványos horrort kapunk ugyanis a név alatt, hanem dimenzióváltogatós élményt, aminek részeként hősünk két világ között ugrálva tudja megoldani a fejtörőket, miközben alaposan ránk hozza a frászt is.

Minden a játékról: The Medium adatlapIt Takes Two

Az It Takes Two egy személyes kedvencünk a jövő esztendőből! Josef Fares és a Hazelight Studios csapatának legújabb kooperatív alkotásáról van szó, mely ismét annyira mély és filozofikus megoldásokkal kecsegtet majd nekünk, hogy az párját ritkítja a színtéren. A válásra kényszerülő házaspárt ugyanis lányuk szeretete elvarázsolja, egy különleges világban pedig rá kell döbbenniük arra, hogy jobb párost alkotnak ők, mint korábban gondolták.

Minden a játékról: It Takes Two adatlapBack 4 Blood

Imádtuk annak idején a Left 4 Dead-sorozatot és évek óta ostorozzuk gondolatban a Valve csapatát, hogy adja már parancsba a harmadik rész elkészítését. Úgy tűnik azonban, hogy erre nem sok reális esély mutatkozik, de ez már nem is olyan fontos, hiszen a Left 4 Dead eredeti alkotói felszívták magukat, és Back 4 Blood címmel nekiláttak egy klón elkészítésének, ami az első kedvcsinálók és a decemberi alfa alapján érdemes lesz a figyelemre! Nem kicsit, nagyon!

Minden a játékról: Back 4 Blood adatlapFar Cry 6

Naná, hogy a Far Cry 6 itt van a listánkon, hiszen a bejelentés óta képtelenek vagyunk kiverni a fejünkből Giancarlo Esposito arcát, akit főgonoszként alkalmazott a Ubisoft. Mellette minden szereplő, még főhősünk is eltörpül majd, és bár a játékmenet terén egyelőre nem hallottunk túl sok újdonságról, ellenben ebből a kubai banánköztársaságos koncepcióból rengeteg érdekességet ki lehet majd hozni. Persze, ha csak simán olyan lesz, mint a Far Cry 5, csak Espositóval a gonosz oldalán, mi már megvettük.

Minden a játékról: Far Cry 6 adatlap
Ha előrendelnéd: Far Cry 6 előrendeléseGod of War: Ragnarok

Bár nem tudjuk, hogy pontosan mire számíthatunk, hiszen egyelőre formális bejelentés sincs, ellenben a készítők 2021-re ígérték a nagyszerűen sikerült PS4-es God of War folytatását, ami már nyilván PS5-re érkezik, ezáltal maximálisan kihasználja majd az újgenerációs masina sajátosságait, arra viszont a God of War: Ragnarok cím alapján már nagy összegben mernénk fogadni, hogy ismét vikinges téma vár majd benne ránk, aminek tény és való, hogy mi bizony örülünk neki.

Minden a játékról: God of War: Ragnarök adatlapHorizon Forbidden West

Szó szerint fennakadt a szemünk, amikor a Sony bemutatta a Horizon Forbidden West első kedvcsinálóját, hiszen olyan újgenerációs küllemet kaptunk a kérdéses név alatt, ami alapján először hittük el, hogy valóban nagy szükségünk van egy új konzolra. A Horizon Forbidden West várhatóan már 2021 elején megjelenik, és bár biztosan nem használja még ki maximálisan a PS5 tulajdonságait, azonban olyan grafikai körítést hozhat el közénk, amitől alighanem leesik majd az állunk. Ezért is várjuk annyira!

Minden a játékról: Horizon Forbidden West adatlapPostal: Brain Damaged

Nem lesz szép, nem lesz jó, nem lesz kedves, nem lesz gyermekbarát, politikailag korrekt pedig pláne, de éppen ezért várjuk annyira, hogy jöjjön végre egy új Postal-játék. Erre pedig várhatóan 2021-ben kerít majd sort a Running With Scissort csapata, akik Postal: Brain Damaged címmel hozzák majd el közénk a legújabb epizódot, ami már az első kedvcsináló alapján is rendkívül betegnek ígérkezik. Már csak a nosztalgia miatt is nagyon várjuk!

Minden a játékról: Postal: Brain Damaged adatlapResident Evil Village

Ha horror, akkor Resident Evil! Pár évig azért ez nem volt ennyire egyértelmű dolog a Capcom sorozata kapcsán, de a hetedik résszel újra magára talált a sorozat, és a Resident Evil Village annak a nyomdokaiba kíván lépni, csak ezúttal a zakkant amerikaiak helyett az őrült kelet-európai kultúrkörrel a főszerepben. Lesz itt az egykori negyedik részt idéző környezet, kis falucska, beteg karakterek, farkasemberek és persze pár ismert szereplő is visszatér.

Minden a játékról: Resident Evil Village adatlapS.T.A.L.K.E.R. 2

Ha fogadnunk kellene, akkor nem tennénk nagy összeget arra, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2 tényleg megjelenik majd 2021-ben, de mivel a fejlesztők erre az évre ígérték, mindenképpen fel kellett tennünk a listánkra. Merthogy jó pár évvel ezelőtt - talán 10 is megvan már - egyenesen odáig voltunk az első részért, annak minden hibájával együtt, a Clear Sky gyűjtői kiadása még mindig itt van a polcunkon, szóval alig várjuk az újabb őrült orosz kalandozást. Remélhetőleg tényleg megjelenik 2021-ben.

Minden a játékról: S.T.A.L.K.E.R. 2 adatlap

Ha van olyan játék, ami a Te listádon szerepel a legjobban vártak között, de a mi listánkban nem találod, oszd meg velünk, kíváncsiak vagyunk nálad mi a legvárósabb!
14 hozzászólás

Ronalddo

11 hónapja, 3 hete és 2 napja

Ez így sorban.

válasz erre

petrovicsz

11 hónapja, 3 hete és 2 napja

Jó év lesz ez!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt