Elkapott a Red Dead Redemption 2? Akkor ezeket a western játékokat is meg kell ismerned!

2018. október 28.
74.1901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Bár alig néhány napja került piacra, már most biztosak lehetünk abban, hogy a Rockstar legújabb alkotása, avagy a vadnyugati sajátosságokat a legmagasabb szintre emelő Red Dead Redemption 2 felrobbantja majd a kasszákat, és akkora sikert arat, hogy már most megalapoz egy harmadik résznek. A játék sokakat döbbentett rá arra, hogy a western milyen nagyszerű alapot tud nyújtani egy videojáték számára, azonban dacára ennek az alapigazságnak, a téma valamiért sosem került annyira előtérbe, mint korábban a zombik vagy éppen a második világháború.
Advertisement


Ennek ellenére azért az évek és évtizedek során akadt néhány olyan játék, mely maradandó élményt nyújtott számunkra a vadnyugaton, és mivel a Red Dead Redemption 2 miatt van egy kis apropó, ezért úgy döntöttünk, hogy végigpörgetjük emlékeinket, és összegyűjtünk nektek pár ismert és kevésbé ismert western játékot a múltból. Bár listánk messze nem teljes, objektívnek pedig pláne nem mondanánk, de biztosak vagyunk benne, hogy néhány név láttán nektek is elkerekedik a szemetek, mert vagy ezer éve elfelejtettétek már, vagy még soha nem hallottatok róla. Lássuk!



1. Call of Juarez

Mi sem természetesebb annál, minthogy ezen a listán az első helyet foglalja el a Red Dead Redemption melletti legismertebb western sorozat, avagy a Call of Juarez, melynek első része talán nem robbant túl nagyot, de a Bound in Blood a mai napig az egyik legnagyobb kedvencünk, hiszen imádtuk a polgárháborús körítéssel vegyített lövöldözős élményét, a két főhőst, a nagyszerű narratívát, egyszóval mindent. Bár a The Cartel elég szép mellényúlás volt, a Gunslingerrel újra visszatalált az útra a széria, noha ma már a Techland és nem a Ubisoft gondoskodik róla, szóval kíváncsian várjuk, hogy mi lesz belőle a jövőben!



2. Gun

Ha minden idők egyik legjobb vadnyugati akciójátékát kellene megneveznünk, részünkről egyértelműen a Gun lenne az egyik első, hiszen bár a játék novemberben lesz 13 éves, még a PS2/Xbox/GameCube korszakban jelent meg, de a mai napig kellemes emlékként tekintünk rá, hiszen az egyik első olyan alkotás volt, mely intenzív akciók és tonnányi lehetőség társaságában prezentálta számunkra a vadnyugati örömöket. Látványos grafikája akkoriban szépen meghaladta a korát, nem véletlen, hogy óriási siker lett, az viszont mindmáig érthetetlen, hogy miért nem készült folytatása...



3. Desperados

Az első Desperados ugyan még 2001-ben jelent meg, de máig hevesebben kezd dobogni a szívünk, amint meghalljuk a nevét. Ez nem meglepő, hiszen a Commandos örökében járó taktikai stratégiában hat karakter oldalán El Diablo, a legendás vonatrabló nyomára kellett bukkannunk, ami messze nem a szokványos formában prezentálta nekünk a western-élményeket, hiszen több időt töltöttünk lopakodással és taktikázással, mint tűzpárbajokkal, de ezért is szerettük.



4. Outlaws

Az Outlaws egy 1997-ben megjelent vadnyugati FPS volt, ami a 3D-s belső nézetű lövöldözős játékoktól éppen megrészegülni látszott LucasArts műhelyében készült - igen, nekik köszönhettük azt a sok zseniális kalandot -, és emlékeink szerint az egyik első olyan alkotás volt, melyben ilyen nézetből csatlakozhattunk a vadnyugati élményekhez, illetve realisztikus formában párbajozhattunk is. A maga korában az alkotás elképesztő megjelenést produkált, és soha nem felejtjük el a többjátékos élményeit, hiszen a közönséges deathmatch párbajok mellett rengeteg érdekes, azóta sem látott ötletet vonultatott fel, sőt az egyik első játék volt, melyben lehetett távcsöves puskával zoomolni.



5. Freddy Pharkas: Frontier Pharmacist

Hogy létezett-e valaha western kalandjáték? Megdöbbentek, de igen - nem is egy -, a legjobb közülük pedig a Freddy Pharkas: Frontier Pharmacist volt, mely 1993-ban készült el. Érdekessége, hogy az az Al Lowe készítette, aki a nagyszerű Leisure Suit Larry-sorozatot is megalkotta, és bár az egész játék fikción alapult, a maga korszakában a legjobbak között tartottuk számon. Az más kérdés, hogy az akkori kalandjáték-robbanásban a LucasArts művei jobban futottak, de Freddy, a fegyverforgató története így is egy instant klasszikus lett.



+1. Outlaw

Ha fel kell idéznünk életünk első vadnyugati játékát, akkor brutálisan messzire kell visszamennünk az időben, és bár mi szégyelljük magunkat, hogy ennyire öregek vagyunk, de sose tudnánk elfelejteni a hazánkba bőven megkésett, a nyolcvanas évek végén, vagy a kilencvenes évek elején eljutott legendás Atari 2600 másolatokat, melyeken ott figyelt egy Outlaw című videojáték. (Pontosabban ezt akkor nem tudtuk, csak azt, hogy cowboyok lövöldöznek benne!) A már akkori szemmel is rendkívül elmaradott pixelhalmaz grafikára épülő játékban két cowboy harcolt egymás ellen, a cél pedig a másik lepuffantása volt. Nem gondolták túl a fejlesztők, de nem is igazán kellett, annak idején megőrültünk érte, és a mai napig kellemes emlékeket ápolunk róla, illetve dilinyós hangjairól.
10 hozzászólás

Eltohn

5 éve, 10 hónapja és 6 napja

Outlaw. meglepett smiley Te jó ég, régen mikkel játszottunk, és mennyire imádtuk!!!! meglepett smiley

válasz erre

zender

5 éve, 10 hónapja és 8 napja

Nagyon ****a gyűjtemény! meglepett smiley

válasz erre

muki

5 éve, 10 hónapja és 8 napja

Outlaw de kemény!!! röhögő smiley

válasz erre

Patrik94

5 éve, 10 hónapja és 8 napja

Mekkora királyság volt ez a cikk! mosolygó smiley A Call of Juarez, te jó ég, mennyit toltam vele, imádtam! mosolygó smiley

válasz erre

1000feri

5 éve, 10 hónapja és 8 napja

Call of Juarez --jó volt

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 10 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

WickedSick

5 éve, 10 hónapja és 8 napja

Ó igen, a Gun.. gyerekkorom egyik nagy kedvence, imádtam a hangulatát, szerény véleményem szerint sokkalta jobb volt, mint a Red Dead Redemption.

válasz erre

Mordorer

5 éve, 10 hónapja és 8 napja

Imádom az ilyen listákat! Körül is nézek mi van meg nekem ezekből! mosolygó smiley

válasz erre

Direktor

5 éve, 10 hónapja és 8 napja

Ó de ****a kis lista ez!!! meglepett smiley Köszi érte!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 10 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
Korpácsi pierre  profiljamarco profilja