Electronic Arts gamescom 2014 konferencia (összefoglaló)

2014. augusztus 13.
70.3761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Lezajlott az idei kölni gamescom utolsó konferenciája is, amit a Microsoft és a Sony után az Electronic Arts tartott néhány rendkívül látványos bemutatóval a középpontban.
Advertisement


Sajnos a vetítés egy nagyon komoly késéssel, illetve technikai problémával kezdődött, aminek köszönhetően csak néhány perces késéssel tudtunk bekapcsolódni az eseményekbe - később is rendszeresen akadozott a live stream -, de így is egy alapos bemutatót kaptunk a Dragon Age: Inquisitionről. Láttuk a gyakorlatban a harcrendszert, a karakteralkotást, a testreszabási lehetőségeket, egyszóval egy nagyon átfogó bemutatót kaptunk az év egyik legjobban várt szerepjátékáról. A gyakorlatban is megtapasztalhattuk továbbá az inventory-rendszert, a taktikai kameranézetet. Bizonyára számtalan egyéb érdekességről is szó volt még, de a prezentáció kellős közepén a stream teljesen meghalt - méghozzá minden csatornán.





Miután visszakaptuk a streamet, azonnal az NHL 15 bemutatójának kellős közepén találtuk magunkat. A játékról számtalan semmitmondó ígéretet hallottunk, de sokkal szimpatikusabb volt mindaz, amit láttunk, a végeredmény ugyanis brutálisan néz ki, mindezt pedig augusztus végén már ki is próbálhatjuk demó formájában, szeptember közepén pedig a végleges változat is érkezik.



A sport után új szegmens következett, így egy élő The Sims 4 bemutatóba csöppenhettünk bele. Szó szerint visítva vihogtuk végig azt a 15-20 percet, amíg a prezentáció tartott, hiszen megalkották Peter Moore virtuális mását - úgy, hogy az igazgató végig a színpadon állt -, és vele prezentálták a játék legtöbb újdonságát. Láthattuk a karekterkészítőt, az építkezéseket, de az érzelmi rendszer is bemutatkozott, miközben Moore a legviccesebb és a legkülönlegesebb helyzetekbe került, így még egy tehénvirág is megette, majd kihányta. Megjelenés szeptember 2-án!

















A humoros pillanatokat követően a foci kapta a főszerepet! Az EA Sports előbb a FIFA World-ről beszélt, illetve tartott egy átfogó bemutatót, így kiderült, hogy hamarosan új grafikus motort kap a játék, de természetesen a FIFA 15 is szóba került a rövidke bejelentkezés után. A játékról összefoglalóan beszéltek a fejlesztők, de kiderült, hogy nagy újdonság lesz az érzelmek mellett a kapusok motion-capture technológiával lemintázott mozgása is, aminek köszönhetően soha korábban nem látott realizmussal viselkednek majd a gólfogók.



Az EA konferenciáján ezt követően egy kicsit eluralkodott az unalom, hiszen előbb a Star Wars: The Old Republic-ról volt szó, pontosabban annak legújabb frissítéséről, a jövő héten érkező Galactix Strongholds-ról, majd egy trailer után a Dawngate MOBA került prezentálásra, és kiderült, hogy mától élnek az európai szerverek, így aki szeretné, akár saját maga
is kipróbálhatja a játékot.



Aztán eljött a nagy pillanat, bemutatkozott a Bioware legújabb játéka, amit mi óriási csalódásként éltünk meg. A napok óta teaselt Shadow Realms ugyanis nem egy klasszikus, hanem egy online akció-szerepjáték lesz, ami a 4 vs. 1 fős összecsapásokra épít majd. Sem a bemutató, sem sötét fantáziavilág, sem az információk nem győztek meg minket túlzottan, de az sem igazán, hogy epizodikus formában érkezik. Mindenesetre még korai lenne leírni a végeredményt, jövő hónapban ráadásul ki is próbálhatjuk az első zárt tesztek során, így ebből még bármi lehet.



A csalódás után aztán a Visceral Games állt színpadra, következett ugyanis a Battlefield Hardline bemutatója. Végre első ízben láthattunk a gyakorlatban is az egyjátékos kampányt, aminek nem csak küllemétől állt el a szavunk, hanem arról is, hogy koncentrál a történetre, és felvonultat rengeteg újdonságot is. Rendőrdként például letartóztathatjuk ellenfeleinket, alkalmazthatunk sokkolót, de egy különleges szkennert is, ami segít feltérképezni számunkra a területet. Természetesen a bemutatón a multiplayer is előkerült, ezáltal megismerkedhettünk két újabb játékmóddal, amelyek közül az egyik az autós üldözésre, a másik pedig a túszmentésre lett kiélezve.





A látványos képsorokkal aztán az Electronic Arts befejezte a kölni gamescom konferenciát, így hiába vártunk valamit például a Star Wars: Battlefrontról, most be kellett érnünk ennyivel.
6 hozzászólás

kpal

10 éve, 5 hónapja és 5 napja

EA nfs ota nagyon gaz ...

válasz erre

rDAVE

10 éve, 5 hónapja és 5 napja

Dragon Age jónak látszik és a Simset is várom, de a bemutató nem lett egy nagy szám az EA részéről.

válasz erre

totyak

10 éve, 5 hónapja és 5 napja

Innen is csak a Battlefield érdekes számomra.

válasz erre

zender

10 éve, 5 hónapja és 5 napja

Hát nem erőltették rommá magukat! wtf smiley

válasz erre

wegh

10 éve, 5 hónapja és 5 napja

Mordorer írta:
Nekem kb semmi nem érdekes ebből a felhozatalból... szomorú smiley
Hát ezzel én is így vagyok szomorú smiley A Sony sokkal érdekesebb címeket mutatott be szerintem (nekem legalábbis jobban tetszettek) kár, hogy nincs PS-em nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Mordorer

10 éve, 5 hónapja és 5 napja

Nekem kb semmi nem érdekes ebből a felhozatalból... szomorú smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
gamescom 2014
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja