Electronic Arts E3 2014 konferencia (összefoglaló)

2014. június 09.
70.3051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az Electronic Arts E3-as konferenciája azonnal egy nagyágyúval, a Star Wars: Battlefronttal nyitott, ám friss képsorok helyett a fejlesztők stúdióját tekinthettük meg közelebbről méghozzá friss részletek társaságában. Kiderült, hogy a játékról hamarosan többet is megtudunk, megjelenése pedig jövő tavasszal lesz esedékes, a fejlesztők pedig mindent megteszenk azért, hogy a lehető legjobbat hozzák ki belőle.



Az ütős bevezetés követően a konferencián rögtön a Dragon Age: Inquisition vette át a szerepet, így kaptunk egy élő zenés felvezetéssel bemutatott trailert, majd egy rövid gameplay felvételt is, amelyen egy sárkánnyal való harcot vehettünk szemügyre. Az állunkát már itt elhagytuk, de a prezentáció itt még nem ért véget, hiszen jött egy második trailer is, ami kétséget sem hagyott afelől, hogy a Bioware műhelyében nagy dolgok vannak készülőben.





Az első nagy meglepetés azonban már ezt követően ellövésre került: a Bioware ugyanis bejelentette az új Mass Effect-játékot! Egyelőre még csak egy megerősítés volt, nem is igazán láthattunk belőle semmit, de az kiderült, hogy egy teljesen új sztori, karakterek és összességében csupa-csupa újdonság vár majd ránk a jól ismert univerzumban. Bővebbet talán jövőre hallhatunk majd róla...



Az új Mass Effect után a The Sims 4-nek jutott a főszerep, így az Electronic Arts rengeteg új látnivaló társaságában megerősítette, hogy a játék szeptember 2-án érkezik, és számtalan újdonságot tartalmaz majd. Például karakterünk jellemes és viselkedése mindenre hatással lesz, az online módnak köszönhetően pedig szinte bárki meglátogathat majd minket a saját játékunkban, de a végeredmény ettől még nem lesz online-alapú, ez csak egy opció.



Ezen a ponton az Electronic Arts konferenciáját elfoglalták a sportjátékok! Előbb a UFC-ről láthattunk egy elképesztően látványos gameplay felvételt - jövő héten már jön is a játék -, majd az NHL 15-ről is kaptunk egy hihetetlen kinézetű videót, de a FIFA 15 helyett a Criterion Games logója jelent meg az óriási kivetítőn!





A csapat ugyanis a várakozásoknak megfelelően bejelentette legújabb jétékát, ami egyelőre még egy cím nélküli vadonatúj projekt, ami biztosan nem egy Burnout, hanem egy belsőnézetes akció-sportjáték. Az autós versenyek mellett ejtőernyőzés, csonakozás, jet-skizés, de még helikopterezés is lesz benne, és bár a játék még nagyon prototípus, a fejlesztők szeretnék vele teljes mellszélességben támogatni a VR-technológiát



Ismét visszatértek a sportjátékok a konferenciára, így előbb az EA Sports PGA Tour című golfozós játék került bemutatásra - érdekesség, hogy az alkotást Frostbite 3 hajtja -, majd egy új Madden NFL 15 mozgóképet is kaptunk, és kiderült, hogy a sok apró újdonság mellett az alkotás augusztus 26-án érkezik.





A konferencia ismét egy új címmel folytatódott, lévén az EA is szeretne csatlakozni a MOBA-stílus őrületéhez! Ennek megfelelően már készül a Dawngate, amiről egyelőre semmi konkrétumot sem hallhattunk azon túl, hogy teljesen más lesz, mint amit eddig megszokhattunk a műfajban.



A meglepetést egy újabb meglepetés követett, hiszen bemutatkozott végre mozgásban is az új Mirror's Edge! A játékról nem csak számtalan részletet hallhattunk, de gameplay felvételeket is megtekinthettünk róla. Őszintén szólva számunkra egy kicsit csalódás volt a prezentáció, hiszen semmivel sem láttunk többet vagy jobbat egy átlagos folytatásnál. Persze lehet, hogy sokaknak már ez is elég lesz!



Természetesen nem maradhatott ki az expóról a FIFA 15 sem, ami Faith legújabb kalandjait követően került prezentálásra egy friss trailer segítségével. A számtalan szokásos ígéret mellett az EA Sports ismét megesküdött mindenre, hogy az eddigi legjobb és legrealisztikusabb FIFA-játék készül a háttérben. Ami megdöbbentő, hogy az alábbi trailer alapján ez valóban nem tűnik most alaptalan kijelentésnek!



Noha számítottunk rá, hogy a Visceral Games bejelenti saját Star Wars-játékát, azonban a csapat csak a Battlefield Hardline-nal készült a nagy expóra. A fejünket természetesen így is alig tudtuk kapkodni, hiszen olyan elképesztően átfogó és látványos gameplay felvételeket mutattak be a többjátékos módról a fejlesztők, hogy kis híján elhagytuk az állunakt. Nem csak az újdonságok, hanem a játékmódok is prezentálásra kerültek, sőt végre az is kiderült, hogy miként gondolják a fejlesztők ezt a rendőrös-rablós koncepciót!










Az EA egyébiránt záróakkordként bejelentette, hogy néhány percen belül elindul a Battlefield Hardline bétája PC-n és PlayStation 4 konzolon, így aki szeretne, az már most regisztrálhatja magát a hivatalos honlapon, és néhány percen belül ki is próbálhatja a gyakorlatban a végeredményt. AZ EA konferenciája ezzel hivatalosan is véget ért, és bár egy kicsit savanyú maradt a szánk tőle, de panaszkodni azért így sincs okunk.
13 hozzászólás

WillThaWheel

10 éve, 8 hónapja és 10 napja

Nagyon olyan, mintha 0 darab ötletük volna, és ha úgy tűnik mégis van, az sem eredeti... Tavalyi EA bemutató talán jobb volt..!

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

Masss Effect 4-ből jöhetett volna kicsit több látvány nem csak a duma...wtf smiley

válasz erre

illegalfreq

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

Hm, érdekel ez a Dawngate, valahogy nincs már kedvem belekezdeni a most futó sztár-mobákba mosolygó smiley Inkább valami újjal indítanék!

válasz erre

marco

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

Bese írta:
Hát az a Star Wars videó mi?meglepett smiley Semmit nem mutat.wtf smiley
Engem pont az vett meg mind közül dekára. Kár hogy még közel egy évet kell várni a következős fázisra...wtf smiley

válasz erre

Bese

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

Hát az a Star Wars videó mi?meglepett smiley Semmit nem mutat.wtf smiley

válasz erre

dzani

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

Mass Effect *-* Remélem nem b@sszák el,mondjuk nem valószínű hogy a BioWare kezei közül selejt jöjjön ki,de ami az én véleményem szerint az lenne a legfontosabb hogy legyen hozzá magyar fordítás mint az 1 és a 2 nek röhögő smiley

válasz erre

csirkee

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

BF adja nagyon! Fifa meg hát...trailer jó de ennyi..

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

Nem sok újdonságot mutattak. Talán a Mirrors edge nem volt eddig még sehol látható...wtf smiley

válasz erre

rDAVE

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

5t3v3nk3 írta:
Dragon Age badass lesz. A Mirror's Edge annyira kevés volt, hogy inkább ne is láttam volna. A Criterionon WTF fejem volt.
BF Hardline meg... mit loptak azok a banditák?? A fél város rombadól az üldözéskor, komolytalan, nem tetszik.
Nem nézel elég amcsi akciófilmet, azért nem tetszik a Hardline. röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

[Tiltott felhasználó!]

zender

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

BF Hardline nekem bejön, de akikkel néztem morogtak.röhögő smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 17 napja

SEMMI új cím?meglepett smileymeglepett smileymeglepett smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2014
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja