Electronic Arts E3 2016 összefoglaló

2016. június 12.
71.0471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
EA Play név alatt hivatalosan is elindította az idei E3 kiállítást az Electronic Arts csapata, aminek köszönhetően minden eddig ismert nagy projektről hallottunk és láttunk ezt-azt, de akadtak azért meglepetések is dögivel, sőt Star Wars-fronton sem kellett csalódnunk a kiadóban. Hogy mi történt pontosan az előadás során, azt most jól összefoglaljuk nektek!
Advertisement


Egy néhány perces - fáradtan egészen idegesítő és kellemetlen - csúszás után az EA Play előadást - egészen családias hangulatban - Andrew Wilson, a cég feje nyitotta meg, aki elmondta, hogy minden lesz az előadás során, amire számítottunk korábban, FIFA 17, Battlefield 1, Mass Effect: Andromeda és Titanfall 2 is.

Ennek fényében azonnal Vince Zampella, a Respawn Entertainment vezére váltotta emberünket a színpadon, aki naná, hogy a Titanfall 2-vel örvendeztetett meg minket, egészen pontosan egy kis többjátékos gameplay felvétellel, amelyet a PS4-es változatból csempésztek ki nekünk. Miután minden idő előtt kiszivárgott - még az egyjátékos trailer is -, ezért túl sok újdonság itt nem várt ránk, de azért itt is leírjuk, mélyebb játékmenet, egyjátékos mód és október 28-ra esedékes premieridőpont vár ránk.





Gyors váltással egy Madden NFL 17 trailer került levetítésre, majd miután vége lett, Peter Moore jelent meg a színpadon, aki néhány érdekes újdonságra hívta fel a figyelmünket. Hallhattunk a kompetitív játékmódok előtérbe helyezéséről, valamint egy számunkra teljesen közömbös bajnokságról is, amelyen egymillióan indultak el, de mára csak nyolc kiválóság maradt, akik be is mutattak nekünk. Ásítoztunk is rendesen.



Szerencsére azonban nem kellett sokáig bámulnunk az üres fejű focistákat, mert az addig Londonban zajló eseményt gyorsan átkapcsolták Los Angeles-be, ahol a Bioware embere, Aaryn Flynn, valamint a Mass Effect: Andromeda várt ránk. Emberünk mesélt pár mondatban a játékról, annak új karaktereiről, a Frostbite grafikus motor eddigi legjobb teljesítményéről, valamint egy olyan szabadságról, amiről eddig csak álmodhattunk a Bioware alkotásaiban.

Láthattunk a prezentáció során néhány röpke pillanatnyi gameplay felvételt is, amitől a szavunk is elállt, de aztán hiába vártunk valami nagy dolgot, valamiért már véget is ért a bemutató. Igen, csalódtunk. Nem kicsit, nagyon! Ami azonban jó hír, hogy már ősszel érkezik.



Újra Andrew Wilson került színpadra, és újra ásítozni kezdtünk a Play to Give program újdonságainak ismertetése során, de aztán még jobban összetörtünk, amikor ismét Peter Moore került a színpadra, hiszen tudtuk jól, hogy ebből csak FIFA 17 prezentáció lett. Így is történt, ezáltal egy kis visszatekintést követően megismerhettük a játéknak már a konferencia előtt leleplezett sztori módjához kapcsolódó főhőst, Alex Huntert, aki egy végtelenül visszataszító és unszimpatikus figura, aki már itt a színpadon túljátszotta, kvázi elrappelte a szerepét és a szövegét, amivel felvezette a korábban látott kedvcsinálót.

A helyzet aztán még tovább romlott, amikor Peter Moore néhány teljesen átlagos újdonság mellett a színpadra hívta José Mourinho-t - szintén benne lesz a játékban -, aki teljesen unottan előadta magát, még tovább rombolva ezzel a FIFA 17 nívóját... A helyzetet egy kicsit megmentette egy illetékes fejlesztő berobogása, aki végre épkézláb dolgokról is beszélt nekünk, így kiderült, hogy az újítások között okosabb mesterséges intelligencia, fejlettebb támadások, jobb labdakezelés és fizika, valamint új cselek is várnak ránk. Persze ezt így kábé minden évben megígérik nekünk...





Az izgalmasnak nem nevezhető pillanatokat követően Patrick Söderlund, a DICE egykori vezére, ma az EA egyik első embere lépett színpadra, és reménykedni kezdünk abban, hogy - főként lassan az előadás végéhez közeledve - valami nagy dolgok kerülnek bejelentésre. Be is jelentette rögtön az EA Originals programot, aminek a lényege az lesz, hogy a kisebb, független fejlesztőcsapatokat segítsék, hogy olyan alkotások készülhessenek a jövőben, mint az Unravel, mert amint ő fogalmazott, a játékfejlesztés igazán nehéz dolog.

Érdekesség, hogy az EA a program részeként elkészült játékok kapcsán minden bevételt (!) a fejlesztőknek ad majd. Az EA Originals égisze alatt elkészülő első játék a Fe lesz, amelyben az éjszakai erdő, a természettel való együttélés sajátosságait ismerhetjük meg csodálatos zenék, különleges látványvilág, és természetesen egy elragadó kaland társaságában, ami mellett egy szabadon bejárható erdő, illetve egy általunk írható sztori is vár maj dránk. Kaptunk trailert is!



Már-már majdnem meghatódtunk, amikor ismerős dallamok csapták meg a fülünket egy messzi-messzi galaxisból, a színpadon pedig egy sugárzó teremtmény, egy igazi csoda, Jade Raymond jelent meg, és már tudtuk, hogy végre elérkezett az EA Play csúcspontja. Miközben titokban szerelmet vallottunk, Jade bejelentette, hogy a DICE és a Motive készíti a Star Wars: Battlefront folytatását, miközben ismét hallottunk arról, hogy a Visceral Games egy akciójátékon melózik Amy Hennig oldalán. Kaptunk természetesen egy kis visszatekintést is az eddig megjelent Star Wars-játékok kapcsán, majd Jade váratlan elbúcsúzott, és azt kívánta, hogy az Erő legyen velünk.

Mi tagadás, óriási erőt kellett vennünk magunkon, hogy ezek után ne dobjuk ki a monitort a zárt ablakon, mert minden bejelentés nélkül levonulni a színpadról, az még egy ilyen szépség esetében is pofátlanság. Habár kaptunk egy a kulisszák mögé betekintést engedő videót, amelyen láthattuk, hogy miként készülnek az egyes Star Wars-játékok, de hogy pontosan melyeket és miket is láttunk, az nem derült ki. Voltak ugyan gameplay felvételek, képek és egyebek, de hogy pontosan melyik projekthez kapcsolódtak, az nem derült ki. Őrjöngtünk!



Miután visszatért Söderlund, már sejtettük, hogy a Battlefield 1 fog következni, aki meg is erősítette mindezt, méghozzá azzal az útravalóval, hogy az utolsó játékuk következik ma estére. Egy röpke szövegelés után aztán jött, amire egész nap vártunk - az alvás mellett -, mégpedig az extra látványos, ámde pofátlanul rövid Battlefield 1 trailer.

Ezek után hallhattunk néhány sokadrangú, mindemellett pedig kevésbé fontos információt a játékról - lesz rombolható környezet, dinamikus időjárás, nyár végén pedig nyílt béta -, miközben kikapcsoltak minket arra a helyszínre is, ahol az előadás után egy egyórányi livestream keretein belül mutatják majd be a rajongóknak a Battlefield 1 64 fős többjátékos módját. Aztán kiderült, hogy az előbb megvicceltek minket, lévén csak a trailer egy részét vetítették le, így kicsit mosolyra görbült a szánk, amikor megkaptuk a végleges változatot is.



Ezzel pedig véget is ért az EA Play előadása, ami óriási csalódást okozott a számunkra, hiszen egyetlen bejelentéssel szolgált a kiadó, az is egészen jelentéktelen volt, és hiába álltunk tátott szájjal a Battlefield 1 és a Mass Effect: Andromeda mozgóképek előtt, összességében akkor sem lettünk volna szegényebbek, ha nem tartottak volna prezentációt. Merthogy Star Wars bejelentés és konkrétumok nélkül ez a show olyan volt, mint a mákos tészta mák nélkül.
12 hozzászólás

totyak

8 éve, 5 hónapja és 7 napja

Itt is minden előre el volt már lőve, mert titokban tartani ****t sem tudnak. Így full unalmas az egész E3. Régen jobb volt, még ha számomra érdektelen játék is jött, akkor is újdonság volt a hír.

válasz erre

C64 fun

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

Snoop Dogg aztán nagyon kellett az eseményre... meglepett smiley Amúgy összefoglaló alapján nem volt ez rossz bár gondolom végigülni unalmasabb volt. mosolygó smiley

válasz erre

RyutheStaR

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

rDAVE írta:
Az a baj, hogy titoktartásból egyesre vizsgáznak ma a cégek. röhögő smiley Én csak az E3-at féltem, nem az ipart. röhögő smiley De a sonytól vagy a square-től még várok nagy meglepetéseket.
HÁt én is bízom benne, hogy ezek még valamire való előadások lesznek.
Jól tettem, hogy nem maradtam fent, semmit mondó lapos volt az egész, akárcsak a Bethesdáé. Pedig az EA-nál volna miből építkezni, de valamiért telibe ****ják a jó játékokat. Ehelyett jön egy SW Battlefront folytatás? na elmennek a jó qrva anyjukba, a msotani egy szutyok, grafika szép, de játékélményben a régiek kenterbe verik.
#boooooooooooorrrring

válasz erre

kulacs

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

Én ezt az E3-mas időszakot jobban várom mint a karácsonyt... röhögő smiley Én elégedett vagyok, nem vártam többet. Titanfall tetszik, BF1 szép volt (majd bétában találkozunk), és most várok a többire röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

marco írta:
EA már régóta vergődik, inkább ezt érzed szerintem. Vannak azért fantáziában gazdagabb kaidók, fejlesztők még. Várjuk ki az E3 végét, hátha lesz még meglepetés.

Bár erre én sem fogadnék... röhögő smiley
Az a baj, hogy titoktartásból egyesre vizsgáznak ma a cégek. röhögő smiley Én csak az E3-at féltem, nem az ipart. röhögő smiley De a sonytól vagy a square-től még várok nagy meglepetéseket.

válasz erre

marco

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

5t3v3nk3 írta:
Kezd kifulladni az ipar, én azt éreztem a konf. alatt.
EA már régóta vergődik, inkább ezt érzed szerintem. Vannak azért fantáziában gazdagabb kaidók, fejlesztők még. Várjuk ki az E3 végét, hátha lesz még meglepetés.

Bár erre én sem fogadnék... röhögő smiley

válasz erre

VaPe

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

Köszi Electronic Arts, ez egy jó nagy semmmi volt. wtf smiley

válasz erre

kpal

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

NFL tetszik régen játszottam vele csak hiányolom a természetesebb mozgást benne. BF állat lesz .

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

Mordorer

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

Az a baj hogy majdnem mindent lelőttek előre. Hihetetlen hogy képtelenek titkot tartani. wtf smiley

válasz erre

petrovicsz

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

De jó hogy nem szenvedtem végig! röhögő smiley Így cikkben összefoglalva nekem nem is tűnik olyan ****nak amúgy. röhögő smiley Jó a felhozatal, BF1 nagyon keményen néz ki!

válasz erre

supermanvsbatman

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

Star Wars volt gameplay pici rész nagyon gyönyörű tényleg így fog kinézni meglepett smiley
BF 1 igazi game lesz *-* gyönyörű lesz *-*

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2016
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profiljaKisember001 profilja