Budapest Game Show 2009 beszámoló

2009. november 01.
76.7341
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Yoyo profilja, adatai
Yoyo
Álmodoztál valaha arról, hogy kint vagy az E3-on, és a legújabb játékok kipróbálására csábítgatnak a szexis booth-babek? Hogy a Tokyo Game Show-n egymás mellé helyezett Guitar Hero állomásokon azon versenyzel a tömeggel, hogy ki tudja hangosabban énekelni a We Are The Champions-t? Voltak már szürreális gondolataid arról, hogy Obi-Wan Kenobi kezet ráz egy birodalmi rohamosztagossal, mindezt úgy, hogy egy toronymagas Master Chief tekint le rájuk? Ha a válasz igen, de úgy gondoltad, ezek a dolgok az életben nem történhetnek meg, akkor tévedtél. Az október 31.-én megrendezett Budapest Game Show-n ugyanis lehetőséged volt arra, hogy álmaid végre valóra váljanak.



Budapest Game Show 2009 beszámoló - 2. kép

Az idei rendezvény grandiózus, szórakoztató, és minden tekintetben kiváló alkalom volt arra, hogy ami után eddig csak vágyakoztál, valósággá váljon. Már a helyszín is magáért beszélt: a Papp László Sportaréna Budapest egyik leghatalmasabb, és legfuturisztikusabb épülete adott otthont a minden gamer számára kötelező programnak. Elértük azt, ami pár éve még csak szóbeszéd volt. Az első BGS még kicsiny volt, és nélkülözött minden látványelemet, ám azok, akik ott voltak, titkon abban reménykedtek, hogy az esemény kinövi magát. Idén ez beteljesült, az eddigi legszínvonalasabb gameshow olyan volt, ami már megközelíti a fentebb említett kiállításokat. Mindezt ingyen és bérmentve látogathatta meg bárki, aki vette a fáradtságot, hogy elutazzon országunk fővárosába. S aki így tett, az olyan emlékekkel és jó esetben ajándékokkal indulhatott haza, amik talán egy életre szólnak.

Budapest Game Show 2009 beszámoló - 3. kép

Már délelőtt hatalmas nyüzsgés volt a túlméretezett csészealjszerű épület körül, de ez nem rettentett el minket attól, hogy bejussunk. Első utam a lelátókhoz vezetett, ahonnan azonnal megállapítottam, hogy az idei BGS más lesz, mint a többi volt. Ahogy letekintettem a kiállításra, szívem összeszorult: emberek ezrei mászkáltak odalenn a csarnokban, több tucat kivetítőn futottak a legújabb játékok, hostess lányok tucatjai pózoltak néhány fényképért. Valahogy így néz ki egy külföldi rendezvény is, de végre nem kell több ezer kilométert utazni ahhoz, hogy átélhessük az élményt, amit egy ilyen esemény adhat. De elég a filozofálgatásból, irány a tömeg, a játékok!

Budapest Game Show 2009 beszámoló - 4. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 5. kép

Két oldalt a két óriáskivetítőn egymást próbálják túlüvölteni a porondmesterek, hatalmas mennyiségű ajándékot dobálnak a közönségbe, hogy meggyőzzék őket, rájuk érdemes figyelni. Az egyiken játékbemutatók is zajlanak, igaz, csak videókat játszanak le, és közben kommentálják a látottakat, semmi ingame rész, de itt talán nem is ez a fontos. Aki erre vágyik, az gyorsan tovább halad, hogy a rengeteg kiállított konzol és PC közé jusson, és kipróbálhassa élesben is azt, amit szeretne. Halo 3 ODST split screenben a haverokkal, FIFA 10 egymás ellen, DJ Hero-k tömkelege vár arra, hogy gamer-társaink öröm-mérőjét kiakassza, túlpörgesse. Szexi szőke szépség kérdezi meg andalító hanggal, hogy az új Need For Speed-el van-e kedvem játszani.


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 6. kép

De tovább kell, hogy haladjak, nem szabad megállni, mert akkor lemaradok mindenről. Tekintetem körbepásztázza a csarnokot, ahol a legújabb dolgok és érdekességek mellett olyan örökzöldekkel is találkozik, mint a Counter-Strike, az UT3, vagy éppen a Starcraft. A hatalmas loholásban megfáradok, leülök egy pillanatra. A hely szelleme egyre jobban magába szippant, és egyre jobban mosolygok. Mellettem pár éves kisgyerek játszik a Sims mobilos verziójával, vagy éppen LEGO-ból épít valami kreatívat. Ez a rendezvény olyan, amiről nem hittem volna, hogy itthon is lehetséges.

Budapest Game Show 2009 beszámoló - 7. kép

De nem csak elektronikus formában lehet szórakoztatni. A gyerekeknek külön labirintust építettek fel, olyat, amibe a szülő beadja apró porontyát, és aztán csak fél óra múlva kell érte visszamenni, mert addig úgy se talál ki. Közben pedig remekül szórakozik az akadálypályán. Felnőtteknek is van hasonló, ahol falmászás után egy négy méter magasan kifeszített acélkötélen kell átegyensúlyoznia magát a túloldalra. Ha pedig feldühített a legjobb barátod azon, hogy nem adta át neked elég időre a Forza 3 kipróbálható verzióját, akkor irány a gumivár, ahol több kilós sumo ruhában birkózhattok az utolsó szuflátokig.


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 8. kép

Vagy éppen laser-tagezhettek egyet a Halo 3 ODST standja mögött. Pihenésképp megtekinthetitek a különféle custom-made PC-ket, ahol a kreatívak akváriumot csináltak kedvenc számítógépükből, vagy egy templomot. Mellettük tucatnyi álomautó, Ferrari, tuningolt Seat, körülöttük pedig a legforróbb hostess lányok várják a fényképezők kattanását. Vannak, akik Word of Warcraft táblás játékkal ütik el az időt, mások éppen egy fél méteres Darth-Maul játékfiguráért fizetnek ki súlyos összegeket. A tombolánál ezrek várják, hogy az ő számukat sorsolják ki, és hazavihessenek valami ajándékot. Az egyik színpadon indiai táncbemutató van, nem sokkal később a gamerközösség szexis lányai mérkőznek meg egymással, először úgy, hogy kérdésekre válaszolnak, majd minden férfiember örömére bikinis verseny következik. A csajok vadítóan néznek ki, egy ideig kiürül a rendezvény egyik oldala, míg a másikon (ahol eme gyönyörű hölgyek vannak alig-ruhában) már levegőhöz se lehet jutni. Megint máskor kommandósok ereszkednek le a tetőről, hogy a Windows 7-et reklámozzák.

Budapest Game Show 2009 beszámoló - 9. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 10. kép

Ha nagyszerű zenéket akarsz hallgatni egy kicsit, akkor ott a Band Hero verseny, ahol a mi Marco-nk is a zsűri tagja, és ahol több tucat zenekar versenyzik az első helyért. A tömeg egyre nagyobb, rengetegen kíváncsiak a műanyag-zenekarok produkcióira. Vannak, akik a hecc kedvéért neveznek be, míg mások kikenten-kifestve vonulnak fel a színpadra, s látszik rajtuk, hogy hosszú ideje erre készülnek. Bár az éneket jó pár előadónál alig lehet hallani, a dobütések ereje néha akkora, hogy a dobhártyánk beleremeg. Három-négy fős társaságok örömzenélnek a közönségnek, a zenekarok tagjai néha lassú fejrázásba kezdenek, máskor pedig táncolnak, ugrálnak, és energiájukat a közönségre is átvetítik. Rengeteg a lány, aki kipróbálja magát: egyikük úgy mozog a színpadon, hogy minden férfitekintet csak rá mered. Nem csoda hát, hogy meg is nyeri a versenyt.

Ha a foci érdekel, akkor ott a FIFA verseny, amelynek nyertese Kínában fogja öregbíteni kis hazánk hírnevét. A döntő olyan izgalmasra sikerült, mint egy igazi focimeccs a nagyokkal, a gólokat hatalmas tapsvihar lengi körül, az első félidőben 3-0, a második félidő vége már 3-3. Hosszabbítás első felében 4-3, másodikban 4-4. Jöhetnek a tizenegyesek. Végül egyikük nyer, a tömeg őrjöng, és érezni az izzadtságszagot, ami nem csak a versenyzők érdeme, hanem a közönségé is, hiszen olyan parádés gólokat, helyzeteket láthatott az, aki végigülte a 12 percet, hogy már ennek a hatására is leadhatott pár kilót.


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 11. kép

Lassan azonban végéhez közeledik a Gameshow, és látni lehet a csalódottságot az arcokon. Csalódottak, de nem azért, mert rosszul érzik magukat. Szomorúak, mert csak egy napig tart ez a csoda is. Olyan jó volt, hogy az idő elrepült, mintha egy fekete lyuk szívta volna magába a perceket. Most mindenki pánikol, még egy utolsó fénykép a hostess-tündérekkel, még egyszer nézzük meg a rengeteg megvásárolható akciófigurát, az életnagyságú Predator-fejet, vetessük körbe magunkat a birodalmi rohamosztagosokkal. Ha van még ajándék, gyűjtsük be gyorsan, legyen minél több emlékünk a mai napról. Vásároljunk játékokat fél áron, szerezzünk pólókat, énekeljünk utoljára együtt, ahogy lassan ránk alkonyul.

És reménykedjünk, hogy a mai nap nem az utolsó a Gameshow történetében. Annyit tudok, hogy a rendezők nem számítottak ekkora sikerre. A nap végére ugyanis több mint tízezer látogatót számoltak meg, ami közel a duplája annak, mint amit gondoltak. Ez pedig előrevetíti azt, hogy igenis van létjogosultsága ennek a rendezvénynek, és jövőre talán ennél is nagyobb és színvonalasabb lesz. Addig mindössze annyit tehetünk, hogy fejet hajtunk a rendezők előtt, mert az, amit e napon összehoztak, sok ember álmát váltotta valóra. Köszönet nekik, köszönet a látogatóknak.

Budapest Game Show 2009 beszámoló - 12. kép

A végére hagytam a Band Hero verseny győzteseit. A dobogó első fokán egy idáig egyszer már döntőbe jutott, de soha nem nyert új csapat, a Shade to Black toporgott, a második helyen az Intimate Guitar Hero vette át a megérdemelt nyereményeket, míg a harmadik helyezett a Guitar Hero versenyekről szintén ismert név, a MetalHeads lett. Ezúton is gratulálunk nekik!

Aki kihagyta az idei gamer megabulit, ne búslakodjon, jövőre tegyen meg mindent, hogy részese lehessen az új magyar büszkeségnek, a Budapest Game Show-nak.

Budapest Game Show 2009 beszámoló - 13. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 14. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 15. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 16. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 17. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 18. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 19. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 20. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 21. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 22. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 23. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 24. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 25. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 26. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 27. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 28. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 29. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 30. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 31. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 32. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 33. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 34. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 35. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 36. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 37. kép


Budapest Game Show 2009 beszámoló - 38. kép

25 hozzászólás

marco

15 éve, 7 hónapja és 25 napja

hellokitti írta:
Ha rosszindulatú lennék,azt mondanám,akkor döbbent rá,hogy van rajta egy kis súlyfelesleg nyelvnyújtó smiley......de mivel én kedves vagyok meg ari,így marad az izgulásos verzió röhögő smiley
De izéééé vaaaaagy!röhögő smiley

válasz erre

hellokitti

15 éve, 7 hónapja és 25 napja

skyman írta:
hhuuu hhm hogy is mondjam nem rossz képek igaz a csajszitol a 29 es képen megkérdezném h finom volt a körme, biztos izgultröhögő smiley de h mire?nyelvnyújtó smiley
Ha rosszindulatú lennék,azt mondanám,akkor döbbent rá,hogy van rajta egy kis súlyfelesleg nyelvnyújtó smiley......de mivel én kedves vagyok meg ari,így marad az izgulásos verzió röhögő smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 7 hónapja és 25 napja

szerintem az orrát túrja!röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

marco

15 éve, 7 hónapja és 25 napja

skyman írta:
hhuuu hhm hogy is mondjam nem rossz képek igaz a csajszitol a 29 es képen megkérdezném h finom volt a körme, biztos izgultröhögő smiley de h mire?nyelvnyújtó smiley
Szvsz pattit vakart.röhögő smiley

válasz erre

skyman

15 éve, 7 hónapja és 25 napja

hhuuu hhm hogy is mondjam nem rossz képek igaz a csajszitol a 29 es képen megkérdezném h finom volt a körme, biztos izgultröhögő smiley de h mire?nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 7 hónapja és 25 napja

Lehet, hogy nem véletlen.. azok a nők nyelvnyújtó smiley

válasz erre

marco

15 éve, 7 hónapja és 25 napja

Tibit írta:
A szexis csaj kifejezés nem egyszer hangzott el a cikkben! röhögő smiley
Yoyo csöpögő nyállal csak rájuk koncentrált.mosolygó smiley Igen sok volt belőlük, az a helyzet.

válasz erre

Tibit

15 éve, 7 hónapja és 25 napja

A szexis csaj kifejezés nem egyszer hangzott el a cikkben! röhögő smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 7 hónapja és 25 napja

nagyszerű beszámoló, köszönjük. kár hogy nem tudam elmenni.szomorú smiley

válasz erre

valko2

15 éve, 7 hónapja és 25 napja

az egészben az volt a legjobb hogy... anya kitalálta hogy szombat reggel húzás haza, elégvolt az egész éjszakás lanparty :@

válasz erre

marco

15 éve, 7 hónapja és 25 napja

Dorcika írta:
Na, ezt tényleg kár volt kihagyni. Jövőre de elmennék! Megyek is! mosolygó smiley
Király képek, jó pillanatban fényképeztetek. A 14-es kép meg főleg röhögő smiley
Jah, vírusvédelmet reklámozták így.mosolygó smiley

válasz erre

szita2

15 éve, 7 hónapja és 25 napja

Jó lehetett, szívesen elmentem volna,
egyszer talán azt is megérem hogy eljutok rá.

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja