Budapest Game Show 08

2008. október 28.
70.5871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Helme profilja, adatai
Helme
2008. október 25-én másodszorra rendezték meg a Budapest Game Showt, amely idén a Millenárison kapott helyet. Elöljáróban le kell szögeznünk, hogy nem egy E3-ra kell gondolni. Akik mégis valami ilyesmit vártak azok valóban nagyot csalódhattak. A rendezvény nem jöhetett volna létre a Microsoft (ott is inkább az Xboxos részleg) az EA, az ASUS és az An-Tec Kft. nélkül. A BGS bebizonyította, hogy igenis kis hazánkban is szükség van ilyen bemutatókra, hiszen már érkezésünkkor rengetegen voltak. A szervezők egy kicsit alábecsülték a várhatóan megjelenő emberek számát, ezért jövőre egy új, sokkal nagyobb alapterületű helyszínen várják a kiállítók a játékosokat...



Budapest Game Show 08 - 2. kép

Az előadásokat különböző magazinok szerkesztői tartották. Amikor megérkeztem, éppen a Dead Space prezentáció kezdődött. Ejtsünk is néhány szót az EA új játékáról. Röviden és tömören: Bámulatosan jó! Mély, pozitív nyomokat hagyott bennem. A grafika igazi mestermunka lett, az időlassítós résznél pedig külön élvezet volt, hogy a szörnyeket darabokra marcangolhattuk. A látványvilág is teljesen harmonikusra sikeredett. Mind a karaktereket, mind pedig a környezetet nagy precizitással dolgozták ki. Tényleg kötelező darab mindenkinek.

A Dead Space után következett egy lightosabb játék, mégpedig a Lips. Mivel a boltokban még nem jelent meg, így kifejezetten a BGS-re állítottak össze egy kisebb bemutató verziót.
Aki nem tudná, ez egy éneklős játék, mely igazi szórakozást fog mindenkinek nyújtani. A játék érdekessége, hogy egymás ellen párbajozni is tudunk. Sajnálatos azonban az, hogy rengeteg ismeretlen számot tartalmaz. Jó ötlet volt, hogy a Lips bemutatása a közönség bevonásával történt, a gond csupán annyi , hogy nem lehetett hallani az énekeseket.

Budapest Game Show 08 - 3. kép

Ennek két oka is volt. Először is, nem egy 11-12 éves kissrácot kéne felengedni a színpadra énekelni. Persze megértem, hogy most megy a Megasztár és egy kicsit ő is a "részese akart lenni" ha nem is a szó szoros értelmében. Sajnos nekem nem jött át a hangja. Valami hiányzott a produkciójából. Talán az angoltudás... Az ellenfelével különösebb gond nem volt, őt csak azért nem lehetett hallani, mert motyogott. :) Azt hiszem, hogy Rihannától az Umbrella-t dalolták. Mivel nem lehetett eldönteni, hogy melyikük volt a jobb, így mind a ketten gazdagodtak egy-egy webkamerával.

De még nem volt vége! Újabb két embert hívtak fel a színpadra. Ők, a nem éppen egyszerű Another one bites the dust című Queen nótát kapták. Az eredmény egy fokkal jobb volt, maradjunk ennyiben. A Guitar Hero is ebből a játékból építkezik, ugyanis itt sem elég, ha csak a szöveget tudod, a hangmagasságnak is megfelelőnek kell lennie.

Menjünk is tovább a következő anyagra. A CoD: World at War csalódást okozott mindannyiunk számára. Mármint nem maga a játék, hanem az, hogy technikai okok miatt megint csak a már megannyiszor látott videót tekinthettünk meg. Ugyanis a bétaverzió megérkezett a Budapest Game Show-ra csak sehogy nem bírták aktiválni. Így erről a játékról megjelenés után nyilatkoznék.

Következett a James Bond: Quantum of Solace. Mind a játék mind pedig a prezentáció kívánnivalót hagy maga után. A film november 21-én kerül a magyar mozikba. Maga a game ezt és az előző részt is feldolgozza. Természetesen FPS lesz, COD4 motorra építve. Sokakat el fogok keseríteni. Ugyanis nem lesz autós üldözés. Az egész történet során csak lövöldözni fogunk.


Budapest Game Show 08 - 4. kép

Egy kütyüre támaszkodhatunk majd, ami egy kém PDA. GPS, kamera és egyéb nélkülözhetetlen funkciók tárházát nyújtja majd. A fejlesztők részt vehettek a film forgatásán, az arcokat bescannelték és különböző mozdulatokat is felvettek Daniel Craig-től és a többi színésztől. Mint már említettem egy zseniális motort kapott a játék csupán csak a dizájnt kellett ráhúzni. Meg kell mondani, hogy nem a legszebb.

Természetesen a főkaraktert (Bondot) nagyon kidolgozták, de a többi textúra elég gyengére sikeredett. Napvilágot láttak a történet helyszínei is, ilyen például Madagaszkár, Prága vagy éppen Velence. Bár nekem a Quantum of Solace annyira nem jött be, meg kell hagyni, hogy van benne egy nagyon érdekfeszítő multiplayer mód. Ez pedig a GoldenGun. 12 játékos küzd egymással, hogy megszerezzék az arany pisztolyt, mely egy lövéssel képes bárkit megölni. Az új James Bond game két hét múlva kerül ki a boltok polcaira.

Dobpergést kérek. És igen! Itt van, megjött és hódít. Az Xbox360 nagy címe! Mi is lehetne más, mint a Fable II? Egyszerűen nem tudok semmi rosszat írni eme nagyszerű és csodás alkotásról. Közel három és fél évig fejlesztették, de minden percét megérte. Az eddig készült legjobb magyarítás tartozik a játékhoz. Az intro gyönyörű és vicces. Kalandunk Lagskóban játszódik annak is az Óvárosában, egy szegény nyomornegyedben. A történések folyamán csak magunkra és a kutyánkra számíthatunk.

Budapest Game Show 08 - 5. kép

Az ebet irányítani nem tudjuk, de sokat segíthet nekünk. A fejlesztők, sokkal jobb grafikát, nagyon nagy bejárható területet, és jó sztorit ígértek. Nem gyakran mondhatjuk ezt, de valóban minden állításuk igaznak bizonyult. Az első küldetés a betanulásra van, ekkor dönthetjük el, hogy jók vagy rosszak leszünk. Minden apró finomságot nem szeretnék elárulni két okból. Az egyik, hogy jön a Fable II tesztünk, a másik, hogy ennek a játéknak a hangulatát semmilyen írás nem tudja visszaadni.

Én személy szerint kifejezetten ezért vettem XBox360-at. A rendezvényen is a legtöbb konzolon ezzel lehetett tolni. Hosszan ecsetelték, hogy mennyire tökéleteset alkottak a Lionheadnél. A grafika inkább kicsit karikatúrista lett, így sokan leszólták, hogy nem szép. Pedig erről szó sincs. Gyönyörű, de mégis mesefilmszerű.

Az álomvilágból felocsúdva elkezdődött, az ASUS bemutató. Mivel ez engem annyira nem kötött le, egy kicsit körbenéztem a konzolok között. A Burnout Paradise még mindig hódít, most is szembetaláltam magam egy autóronccsal, amibe beleszereltek egy kormányt és egy pedált.

A legtöbb gépen a Fable II futott, nem meglepő módon. Volt ott egy kifejezetten FIFA09-es szekció ahol nagyon sok lányt láttam. Ki lehetett próbálni az új Spidermant is a Dead Spacet is. A legnagyobb sor azonban a Gears of War 2 előtt torlódott fel. Mivel a játék erősen 18+-os besorolást kapott, így a fiatal ártatlan szemek elől ,egy egész pofás kis paraván takarta el a véres, gyilkolós jeleneteket.


Budapest Game Show 08 - 6. kép

Találtam még EA Mobile-s rész is ahol éppen az NFS Undercoverrel játszottak. Apropó Undercover. Tegye fel a kezét az, aki tudott játszani vele az idei BGS-en. Senki? Na neee! Hiszen úgy promótálták be, hogy ki lehet próbálni megjelenés előtt. Bizony, bizony senki nem láthatta az Electronic Arts féltve őrzött kincsét. A prezentációban is csak a már az ismert videókat mutatták.

Volt aknakereső bajnokság is. Követni nem tudtam a kis nyilat olyan gyorsak voltak. Igazi aknakereső fanok voltak ott. Én soha nem voltam képes kirakni még a legkisebbet sem. Valahogy ez nem az én műfajom. A színpadtól nem messze volt egy PC-s rész, amit lehetetlen volt megközelíteni a rengeteg ember miatt. Sok más bemutató volt, melyről teljes teszt készül, így ezeket nem részletezném. A Red Alert3 bemutatása közben jött meg YoYo kollégám és Marco a GCO atyja, így elmentünk egy késői ebédre, a szomszédos bevásárlóközpont egyik éttermébe. A kaja közepes volt, viszont mi jót beszélgettünk és megtudtunk egy-két fejlesztési tervet is a jövőre nézve.

Budapest Game Show 08 - 7. kép

Teli hassal visszabandukoltunk a Teátrumban és zárásként megnéztük a Mirrors Edge bemutatóját. Marconak nem tetszett, YoYo kipróbálná, nekem nagyon bejött!;)

ÖSSZEGZÉS: Egy kellemes napot tölthettem el a konzolok és játékok világágában. A kezdeményezés nagyszerű a megvalósítás azonban néhol tragikusra sikeredett. Fiatal még ez a rendezvény, adjunk neki pár évet, és biztos nagyszerű lesz...

Várom már a BGS09-et!
4 hozzászólás

macman507

16 éve, 9 hónapja és 10 napja

Nagyon jó volt az idei BGS, szép lányokkacsintó smiley mosolygó smiley a legújabb játékok (pl a kedvencem: Warhammer Online, vagy Dead Space..). Először voltam a rendezvényen de nagyon tetszett, jövőre is tuti hogy elmegyek! röhögő smiley

válasz erre

Dj.Skyline

16 éve, 9 hónapja és 22 napja

okoska irjál jobbat ha tudsz.. Szerintem nagyon frankó lett! Gratula Helmekacsintó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 22 napja

Hmmm. Nem lehetett ez olyan rossz. Mindenhol mást lehetett olvasni erről. Mindenesetre jövőre én is elmegyek, ha meglesz már a boxom.

válasz erre

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 22 napja

Nem rossz ez, egy teljesen korrekt élménybeszámoló. A többi oldalon sokkal ****abb cikkek jelentek meg, ha megjelentek egyáltalán. De ott a lehetőséged a blogban, mutasd meg te, mit tudsz. Ne csak alaptalanul ítélkezz!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profiljamarco profiljaBotyi profilja