Budapest Game Show 2010 képes beszámoló

2010. november 11.
71.9811
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
2010. november 10-11-én, idén először kétnapos eseményként került megrendezésre a Budapest Game Show 2010. A rendezvény nem csak a kétnapossá duzzadása révén rendhagyó, hanem most először kellett napi 990 jó magyar forintot leszurkolni a belépőért. Ezen felül az eddig megszokott hétvégi gamer kavalkád hétköznapivá lett, így szerda és csütörtök délután 2 és este 9 között lehet kilátogatni a Millenárisba. A hétköznapi időzítés köszönhető a magyar live debütálásának, ami november 10-étől elérhető hivatalosan is Magyarországon. A Game Channel stábja természetesen kilátogat mindkét napon és szerdán bizony lenyomtuk a nagy menetet, este 9-ig maradtunk.

/>
Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 2. kép

Az első nap történései után megállapítható, hogy a rendezvény megjelenése profibbá vált, elrendezésben jobb lett, valamint könnyebben megközelíthető, elkülönülő szekciókban találhatók bizonyos pontok. Ez mindenképpen köszönhető a két szinten is zajló bulinak. Alul a nagyszínpad uralja a tér jelentős részét, ahol különböző bemutatók és versenyek követik egymást. A jól elszeparált színpad mellett rengeteg Kinect stand található, különböző játékokkal, és hatalmas várakozó sorokkal. A földszinten zajlik ezen kívül egy Cod bajnokság is, valamint a Need for Speed szimulátorok is itt kaptak helyet, két igazán szemet gyönyörködtető és a férfiszívet megdobogtató autócsodával és két bájos hölggyel.

A különböző újságok standjai, az egyik bolthálózat kihelyezett shopja és a megvásárolható WoW, valamint egyéb játékok ereklyéinek helyt adó pultok is az alsó szint kínálatát bővítik.

Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 3. kép

A felső szinten egy hatalmas Medal of Honor kiosk sor uralja a tér egy részét, emellett a Sims is jelentős részen terpeszkedik el, önálló árkádokkal. Kényelmes fotelekből lehet kipróbálni a legújabb EA játékokat, valamint ide is került azért némi Kinect. A Mod Tech Hall kiállítás is megkapott egy fél emeletet, itt a modding szerelmesei láthatnak néhány gépcsodát. Természetesen jobbnál jobb ötletekkel rukkoltak elő a kiállítók, van itt mikróba épített gép, dj pult működő pc-vel és mézeskalács házikóba bújtatott alkatrészek is. Az emeleten található még egy pihenésre alkalmas, székekkel megpakolt vetítőterem is, ahol Starcraft2 versenyek zajlanak folyamatosan.

Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 4. kép

Összességében elmondható, hogy a rendezvény nem jobb, vagy rosszabb az előző évekhez képest, csak éppen más. Érezhetően több energia van benne a kiállítók részéről, a csinos hostess lányok hada már-már Gamescomra emlékeztet, viszont a résztvevők számában én csökkenést vettem észre. Persze a két nap összességében lehet, hogy hozza majd a tavalyi számokat, de a hétköznapra tett party sokakat tartott távol, hiszen aki vidékről érkezik, annak az este 9-es hazautazás már sokszor probléma, másnap meg suli, vagy munka. Eltántoríthatott sokakat még a belépő is, hiszen eddig a rendezvény ingyenes volt. Igaz, az összeg levásárolható, de korlátozottan, csak 10 ezer forint felett vásárlás esetén és csak egy bizonyos bolthálózatban.

Mindettől függetlenül egy profi összeállítást kaptunk és a többek által prognosztizált nagyon kevesen lesznek, mert drága és hétköznap van falra festés nem jött be. Kígyózó sorok állnak a kioskoknál, a nagyszínpad az este 7-8 előtti időszakban mindig tele volt és zajlik az élet rendesen. Mindenesetre jövőre jobban örülnénk egy hétvégének és az ingyenesség visszaállítása sem lenne utolsó szempont.

Az esemény a cikk megjelenésekor még javában tart, ezért aki nem szeretne kimaradni, ma délután 2-kor még belevetheti magát a forgatagba.

Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 5. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 6. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 7. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 8. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 9. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 10. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 11. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 12. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 13. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 14. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 15. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 16. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 17. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 18. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 19. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 20. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 21. kép


Budapest Game Show 2010 képes beszámoló - 22. kép

15 hozzászólás

Vendég

14 éve, 6 hónapja és 13 napja

kint voltam ma. kár volt. tavalyi sokkkkkkal jobb volt. hiányzott a gh verseny.

válasz erre

Vendég

14 éve, 6 hónapja és 13 napja

Dejó hogy nem mentem ki, semmi más csak Kinect...

válasz erre

Vendég

14 éve, 6 hónapja és 14 napja

Tavaly megfogadtam, hogy idén kimegyek. De sajna meló van, nem sikerült.szomorú smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaGargameth profiljaKisember001 profilja