Bethesda E3 2015 összefoglaló

2015. június 15.
69.9251
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az éjszakai órákban annak rendje és módja szerint lezajlott az idei E3 kiállítás első komolyabb konferenciája, méghozzá a Bethesda részéről, ami sajnos a korábbi szivárgásoknak és bejelentéseknek köszönhetően meglepetésekkel nem szolgált, ellenben így is rengeteg csemegét tartogatott számunkra. Hogy pontosan milyen címek is kaptak szerepet az eseményen, az összefoglalónkból kiderül!


A várakozásoknak megfelelően a Bethesda a legújabb DOOM-játékkal kezdte a prezentációt. A csapat bemutatott egy halom gameplay felvételt a játékról, így megismerkedhettünk többek között a kampány Hell névre keresztelt pályájával, de egy trailer által a többjátékos mód is felvezetésre került, amiről a stúdió munkatársai rövid időn belül bővebb részleteket ígértek.







Noha mindenki a Fallout 4-et vagy a Dishonored 2-t várta, a Bethesda előbb még egy kicsit a Battlecry-ról beszélt, ezáltal egy friss gameplay felvétel bemutatása mellett megerősítést nyert, hogy az alkotás jelenleg a zárt alfa állapotában van, első nyilvános tesztjeire pedig idén ősszel kerül sor.



Ezt követően aztán eljött a show egyik legcsillogóbb pillanata, hiszen rövid időn belül rögtön két Dishonored bejelentést is kaptunk! Az egyik a régóta várt folytatás, avagy a Dishonored 2 leleplezése volt, amelyet Harvey Smith és Raphael Colantonio mutattak be a rajongók számára, így immáron biztos, hogy az alkotást az Arkane Studios munkatársai fejlesztik ezúttal is.

Noha kaptunk mozgóképet, az információkból egyelőre még híján vagyunk, annyi azonban biztos, hogy Emily képében érkezik egy új karakter, de választhatunk közte és Corvo között, miközben az alapvető játékmenet és a helyszín változatlanok maradnak. A Dishonored 2 megjelenését 2016-ra várjuk PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.



Egy másik, szintén a franchise-hoz köthető bejelentést is hozott ugyanakkor a Bethesda E3-as expója, hiszen kiderült, hogy érkezik a Dishonored: Definitive Edition, avagy az első rész újgenerációs feldolgozása PS4-re és Xbox One-ra. A csomagban az alapjáték mellett az összes eddigi letölthető tartalom, illetve természetesen megszépült grafika vár ránk, megjelenését pedig még az idei őszre várhatjuk.

Mielőtt a Bethesda rátért volna harmadik nagy címére, egy másik meglepetéssel is szolgált a rajongóknak. Noha The Elder Scrolls VI bejelentés nem volt - pedig mennyire vártuk -, azonban szóba hozták a The Elder Scrolls Online nemrégiben megjelent újgenerációs változatait, így kiderült, hogy hamarosan újabb tartalmak várhatók, illetve bejelentettek egy kártyajátékot a fanchise alapján. A The Elder Scrolls: Legends olyasmi, mint a Hearthstone vagy a Magic: The Gathering, csak a kérdéses fantáziavilágon alapul, megjelenése pedig PC-re és iPadra várható még az idén.





Végül aztán a Bethesda konferenciája is elérkezett a nagy fináléhoz, amelynek során megjelent a kivetítőn a Fallout 4 logója. Kaptunk több gameplay felvételt, amelyekből rengeteg információ kiderült az alkotásról - többek között a játékmenetről, a fegyverekről, a fegyverfejlesztésről, a craft-rendszerről a harcokról, a bázisépítésről és így tovább -, de a legfontosabb, hogy a játék megjelenése még idén várható, egészen pontosan november 10-én kerül a boltok polcaira PC-re, PS4-re és Xbox One-ra is.









Még a Bethesda Fallout 4-es blokkjában kiderült, hogy a kiadó egy PipBoy applikációt készít a játékosok számára - Androidra és iOS-rendszerre -, amelynek segítségével a rajongók telefonjukról is elérhetik például az inventory-t, de akár a játékban felfedezhető kazettákat is újra lejátszhatják. Todd Howard ráadásul a színpadon egy valódi PipBoy-t is bemutatott, ami állítólagosan a gyűjtői kiadás részeként jelenhet majd meg.



A konferencia egyik utolsó bejelentése egyébiránt a Fallout Shelter volt, ami egy kizárólag iPad-ra készülő spin-off, lényege pedig, hogy egy Vault menedzser életét ismerhetjük meg belőle, ezáltal nekünk kell majd gondoskodnunk egy poszt-apokaliptikus menedékhely mindennapjairól, hogy a lakók biztonságban legyenek és boldogok maradjanak.

7 hozzászólás

totyak

9 éve, 6 hónapja és 16 napja

Eddig azt hittem tőlük nekem csak a Doom lehet érdekes, de most láttam a Fallout gameplayt és nagyon tetszik. Kár, hogy kihagytam az előző részeket, így lehet nem fogom annyira átérezni a dolgokat.

válasz erre

VaPe

9 éve, 6 hónapja és 16 napja

Uhhh Falloutban lesz vagy 2-300 óra minimum... meglepett smiley Nagyon durván customizálható!

válasz erre

zender

9 éve, 6 hónapja és 16 napja

Doom! DOOOOOOOM! *.* Nagyon király lesz! mosolygó smiley

válasz erre

petrovicsz

9 éve, 6 hónapja és 17 napja

Van ám felhozatal! meglepett smiley

válasz erre

RyutheStaR

9 éve, 6 hónapja és 17 napja

Félek ettől az évtől, szeretnék telefont venni, de annyi játék jön... Így hogy a fenébe spóroljak? röhögő smileyD

válasz erre

rDAVE

9 éve, 6 hónapja és 17 napja

Hangulatos a DOOM, de úgy látszik, már nem akarnak túl sok horrort belevinni.

válasz erre

supermanvsbatman

9 éve, 6 hónapja és 17 napja

Doom valami eszméletlen: O

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2015
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaiPet profiljaManiac profilja