Bethesda E3 2016 összefoglaló

2016. június 13.
70.5451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Habár csak második éva tart E3-as konferenciát a Bethesda, idén rengeteg olyan pletyka szivárgott ki a kiadó tervei kapcsán, amelyek miatt tűkön ülve vártuk a kérdéses eseményt, amely ma hajnalban annak rendje és módja szerint le is zajlott, méghozzá egy rendkívül látványos, majdnem egy órát felülelő pre-show társaságában, amelynek részeként még a Bethesda stúdióját is felkereshettük egy kicsit.
Advertisement


Úgy tűnik, hogy az idei E3 nem a pontos kezdésekről lesz híres, lévén majdnem negyedórás csúszással indított csak a Bethesda, de aztán rögtön eloszlott minden rosszallásunk, amikor kapásból az első percekben bejelentették, hogy jön az új Quake, egészen pontosan Quake Champions címmel. A játék az igazi klasszikusok nyomdokain halad majd, ennek megfelelően egy vérbeli hardcore FPS lesz, aréna stílusú harcokkal, kizárólag PC-re.



A rendkívül látványos és szívmelengető bemutatót követően Pete Hines került a középpontba, aki a Fallout 4-ről és a The Elder Scrolls Online-ról, azok sikereiről bezsélt egy kicsit, ezáltal kiderült, hogy előbbihez rengeteg extra tartalom érkezhet még a jövőben, sőt a Fallout Shelter is hasonló cipőben jár majd, amiről ennek fényében kiderült, hogy PC-re is megkapják majd a rajongók.

Még ugyanebben a blokkban, minden különösebb csinnadratta nélkül aztán valósággá vált a korábban pletykált The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition, vagyis a nagyszerű szerepjáték PS4-re és Xbox One-ra, valamint PC-re szánt változata, amely október 28-án érkezik, felújított grafikával, a korábbi extra tartalmakkal és így tovább.



A Bethesds csak úgy darálta a bejelentéseket, nem volt üresjárat, nem tudtuk hová kapjuk a fejünket, de máris jött a következő nagy meglepetés, miután a középpontba az Arkane Studios fejlesztői kerültek, akik bejelentették, hogy bár a Prey 2 halott, de ők szimplán Prey címmel akkor is folytatják a legendás alkotást.

A játék kapott egy jelenleg elég semmitmondónak tekinthető trailert, ellenben az már biztos, hogy az alkotás 2032-be repít majd el minket, középpontjában egy idegen invázióval. Az alkotás PC-re, PS4-re és Xbox One-ra érkezik, de premierjére csak 2017-ben számíthatunk.



A konferencia során aztán a Doom kapta a főszerepet, amihez több izgalmas bejelentés is érkezett! Kiderült például, hogy Unto The Devil címmel érkezik az első nagyobb DLC, benne új pályákkal, a Harvester nevű játszható démonnal, új fegyverrel és páncéllal. Kaptunk továbbá újabb játékmódokat a többjátékos élményhez, így ott lesz az Exodus - kvázi egy capture the flag opció -, valamint a Sector, ami leginkább a King of the Hill-hez hasonlítható.

Mindkét szabályrendszer teljesen ingyenes lesz. A nagy meglepetések azonban csak ezt követően jöttek, hiszen a Bethesda bejelentette a Doom VR változatát, amely a HTC Vive által egy egészen új élményt garantál majd, de a mai naptól egy héten át egy demót is elérhetnek a rajongók a játékhoz, amelyben teljesen ingyen kipróbálhatják az alkotás első pályáját minden egyes platformon.



A következő pillanatokban aztán a The Elder Scrolls Online kapta a központi szerepet, láthattunk róla egy látványos kedvcsinálót, kiderült többek között, hogy már 7 millió rajongó bóklászik a szervereken, és azt is megtudtuk, hogy nemsokára itt a következő kiegészítő. Jó-jó, de hol van már a Dishonored 2?



Szerencsére erre sem kellett már sokáig várni, a Bethesda következő nagy dobása ugyanis az első Dishonored 2 gameplay felvétel bemutatása volt. Az elképesztő képsorok mellett megismerkedhettünk a két főszereplővel, avagy Emily-vel és Corvo-val, akik mind-mind rengeteg új képességet és finomhangolást kaptak, az új város pedig sokkal világosabb, ámde messze nem barátságosabb, mint az első rész Dunwall-ja, ellenben a koncepció, a hangulat és az utánozhatatlan atmoszféra megmaradt. A legjobb azonban, hogy már november 11-én érkezik is!



Habár a korábbi pletykák alapján nagyon reménykedtünk abban, hogy valóban bemutatkozik a The Evil Within 2 és az új Wolfenstein is, de ne legyünk telhetetlenek, a Bethesda így is egy lényegesen izgalmasabb konferenciát hozott össze, mint az Electronic Arts, de azért tőlük is egy kicsit többre számítottunk idén. A Quake Champions és a Prey miatt azonban nem olyan szőrös most a szívünk!
8 hozzászólás

totyak

8 éve, 5 hónapja és 7 napja

90%-ban már tudtuk előre, hogy ezek lesznek, nem is lett nagy meglepetés. Nagyjából semmi nem izgatott fel igazán a bejelntések közül.

válasz erre

muki

8 éve, 5 hónapja és 7 napja

Egy sima Quake-nek azért sokkal jobban örültem volna. De nem lesz rossz azért ez sem (remélem).

válasz erre

C64 fun

8 éve, 5 hónapja és 7 napja

Quake-nél igazán nagyot dobbant a szívem. mosolygó smiley Igazi aréna csata lesz ez!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

[Tiltott felhasználó!]

nefaria

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

Dishonored 2 nagyon tetszik, kár hogy ez sem jön WiiU-ra.. szomorú smiley

válasz erre

Mordorer

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

Quake Champions ohh yeaaahhh!!!!!! mosolygó smiley

válasz erre

petrovicsz

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

Bár ismertük az összes várható bejelentést, a trailerek nagyon meggyőzők és a Quake még meglepetést is tartogatott. mosolygó smiley

válasz erre

RyutheStaR

8 éve, 5 hónapja és 8 napja

Hát ez elég szerényes konf volt ezek szerint...
Semmi érdekes, különösebben nagy meglepetést nyújtó bejelentés nem volt. Skyrim speckó kiadással pedig elmehetnek a búsba, már rég új részt kellett volna bejelentsenek...

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2016
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja