Az E3 2016 legnagyobb meglepetései

2016. június 24.
71.3171
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Az idei E3 2016 az általános csalódások mellett tartogatott számunkra azért szerencsére néhány nagyon kellemes meglepetést is. Mindez már alapvetően meglepetés volt - a meglepetés meglepetése, csak hogy még több szóismétlés legyen már az első bekezdésben -, hiszen sajnos szinte minden idő előtt kiszivárgott, majdnem mindent hivatalosan be is jelentettek az illetékesek, így tényleg azt hittük, hogy teljes unalomban telik majd el az expó. Szerencsére azért nem így lett! Hogy melyek voltak az E3 2016 legnagyobb meglepetései? Lássuk a listát!



Az E3 2016 legnagyobb meglepetései - 2. kép

1. Az EA konferencia

Elnézést mindenkitől, hogy rögtön egy kis trollkodással indítjuk ezt a felsorolást, de az Electronic Arts olyan nagy meglepetést okozott nekünk a minősíthetetlen, sőt kritikán aluli konferenciával, hogy arra még mindig nem találunk szavakat. Oké, a Battlefield 1 nagy királyság volt, de hogy kvázi egyetlen épkézláb bejelentésük se legyen, és hogy csak említés szintjén hallhassunk a Star Wars-játékokról, azt túlzás nélkül soha nem fogjuk megbocsájtani nekik!

Az E3 2016 legnagyobb meglepetései - 3. kép


2. Quake Champions

A Bethesda azonban szerencsére szépített egy kicsit az EA utáni előadással, ahol két olyan dolog is volt, amitől egy kicsit elkerekedett a szemünk. Az egyik ilyen a Quake Champions lett, amiről voltak ugyan korábban pletykák, de mivel még alig jelent meg a Doom, így őszintén nem hittük el, hogy a Bethesda meglépi egy újabb legenda bejelentését. Aztán mégis meglépték, így jött a Quake Champions, amivel kapcsolatban bár vannak kételyeink még, de az eddig látottak és hallottak alapján hozni fogja majd azt, amit egy ilyen nagy névtől elvárunk. Még most is nedvesek vagyunk tőle egy kicsit!

Az E3 2016 legnagyobb meglepetései - 4. kép


3. Prey

Hasonló érzések keringenek bennünk ugyanakkor a Prey kapcsán is. Amikor a Prey 2-t elkaszálták, őszintén azt hittük, hogy már soha többé nem fogunk kalandozni ebben a különleges univerzumban, de aztán a Bethesda az E3-on nagyon elkerekítette a szemünket azzal, hogy bejelentette az új Prey-játékot, kvázi a korábban ismert második felvonás egyfajta újragondolását. Sokat ugyan még nem tudunk róla, de mivel jó kezekben van, arra legalább mérget vehetünk, hogy egyszer elkészülhet.

Az E3 2016 legnagyobb meglepetései - 5. kép


4. Project Scorpio

Miután a Microsoft részéről idő előtt kiszivárgott az Xbox One S, szinte biztosak voltunk abban, hogy az erősebb hardverrel ellátott masináról semmit sem fogunk hallani. Aztán a redmondiak konferenciáján egy hosszúra nyúlt bevezetés után váratlanul lehullt a lepel a Project Scorpio-ról, amiről a cég megerősítette, amit hivatalosan hallani akartunk: valóban 6 teraflopot akarnak kisajtolni az új Xbox One-ból, amivel hirtelen a generáció legerősebb konzoljává léphet majd elő a masina, és megfordíthatja a jelenlegi állást, amelyben a Sony mérföldekkel vezet.

Az E3 2016 legnagyobb meglepetései - 6. kép


5. Steep

Habár új Assassin's Creed nem volt - pedig az most tényleg meglepetés lett volna a leállás miatt -, ellenben egy kis újdonsággal így is szolgált a Ubisoft az E3-on, mégpedig a Steep című extrém sportos videojátékkal, amit sikerült az utolsó pillanatokig titokban tartaniuk. A játék az Alpokba kalauzol minket, ahol síelve, snowboardozva, ejtőernyőzve vagy "szabadesve" tudunk majd részt venni többjátékos versenyekben, mindezt páratlanul elragadó körítéssel, szóval várjuk, hogy mi sülhet majd ki ebből a jövőben.

Az E3 2016 legnagyobb meglepetései - 7. kép


6. Days Gone

Az igazán nagy meglepetések azért természetesen idén is a Sony konferenciáján voltak, így rögtön a Sony Bend új játéka, a Days Gone döngölt minket a földbe. Habár nem egy The Last of Us 2, ellenben a zombis akciók legújabb generációja és útmutatója válhat belőle, méghozzá nem csak a grafika, hanem az élmény és a hangulat tekintetében is. A konferencián bemutatott trailer ugyanis teljesen az emlékezetünkbe égett, és azóta sem ereszt minket.

Az E3 2016 legnagyobb meglepetései - 8. kép


7. Resident Evil 7

A Days Gone zombijainál csak a Resident Evil 7 tűnt félelmetesebbnek, de még inkább nagyobb meglepetésnek az E3-on. Nem csak azért, mert végre bejelentésre került, hanem azért is, mert a Capcom teljesen újragondolja vele a sorozatot, ezáltal nem is annyira a zombis invázió, mint inkább a Silent Hills-féle rettegés kerül majd a középpontjába. Ha nem is pont erre vártunk a hetedik rész kapcsán, azért örülünk neki, hogy a készítők legalább részben észhez tértek.

Az E3 2016 legnagyobb meglepetései - 9. kép


8. Batman: Arkham VR

A Sony ugyan bepróbálkozik a VR-vonallal, de őszintén szólva talán még a legnagyobb optimisták sem igazán tudják, hogy mit szeretne elérni mindezzel a csapat, ellenben tény és való, hogy mindent megtesznek a siker érdekében, így ezzel kapcsolatban a legnagyobb meglepetés alighanem a Batman: Arkham VR bejelentése volt. Egyrészt ugyanis egy ilyen bejelentésre tényleg semmilyen körülmények között sem számítottunk, másrészt pedig őszintén: egy Batman: Arkham-játék azért majdnem önmagában is elég nyomós érv arra, hogy vegyünk egy PlayStation VR-t, nem?

Az E3 2016 legnagyobb meglepetései - 10. kép


9. Death Stranding

Amire szintén nem számítottunk még az idei E3 során, hogy Hideo Kojima a Konamis balhé és kálvária után bemutatja legújabb játékát! Habár tény és való, hogy a Death Stranding címet kapott alkotásról szinte semmit sem tudtunk meg, ellenben Norman Reedus, mint főszereplő, az alaposan elgondolkodtató trailer, Kojima Metal Gear Solid-hasonlata és a játékguru néhány biztató részlete alapján mi már most úgy várjuk a végeredményt, mint a Messiást.

Az E3 2016 legnagyobb meglepetései - 11. kép


10. Spider-Man

Mivel a pletykákból tudtunk róla, de legalábbis sejtettük, hogy készül egy Pókember-játék PS4-re, ezért nem is annyira a Spider-Man bejelentése volt meglepetés, sokkal inkább az az elképesztő látvány, hangulat és játékmenet, amit az Insomniac csapata alátett. A szuperhősös játékok kapcsán sokáig a DC univerzum volt az élen, de a Spider-Man lehet az egyik első a sorban, amelyik megfordíthatja azt a bizonyos kockát!
5 hozzászólás

kpal

8 éve, 5 hónapja és 6 napja

Nekem Quake és Resident Evil 7 ami top helyen van.

válasz erre

Gólem

8 éve, 5 hónapja és 6 napja

Prey nagxon adta de az sem volt igazi meglepetés sajnos. szomorú smiley Ez az E3 határozottan gyenge volt, semmi kiemelkedő, semmi új nem jött. És szó szerint mindent tudtunk előre. szomorú smiley

válasz erre

zender

8 éve, 5 hónapja és 6 napja

Új Kojima játék bemutatása tényleg meglepetés volt, de mondjuk nem is mutattak még sokat belőle...

válasz erre

Santonio

8 éve, 5 hónapja és 6 napja

Csoda hogy tudtatok róla egyáltalán listát készíteni. röhögő smiley Én egyetlen dolgot sem tudnék kiemelni, rettenetesen unalmas E3 volt.

válasz erre

totyak

8 éve, 5 hónapja és 6 napja

Úgy a felsorolt dolgok fele volt nekem érdekes, a többi meg nem is érdekel (Pókember, Resi, Batman VR).

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2016
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja