Az E3 2016 legjobban várt konzolos bejelentései

2016. június 06.
70.7781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Habár néhány hónappal ezelőtt még azt hittük, hogy az újgenerációs konzolok megjelenésével most pár évig nem számíthatunk majd jelentősebb hardveres bejelentésre az E3-on, de az élet és a technika elképesztő fejlődése felülírta elképzeléseinket. A háttérben ugyanis egyre több olyan pletyka lát napvilágot, amelyek arra utalnak, hogy a nagy konzolgyártók mindegyike készül valamire a közeli jövőben, és bár arra nem vennénk mérget, hogy mindről az E3 során hull majd le a lepel, de a remény haljon meg utoljára. Lássuk, hogy a Game Channel szerkesztősége milyen konzolos hardverbejelentéseket vár a leginkább az E3 2016 során!
Advertisement



Az E3 2016 legjobban várt konzolos bejelentései - 2. kép

1. PS4 NEO

A Sony kapcsán merült fel elsőként a múltban, hogy a PlayStation 4 mellett szeretnének egy sokkal erősebb konzolt megjelentetni, amiről annyi pletyka érkezett, hogy ma már szinte kész ténynek vehetjük mindezt. Habár mindmáig kicsit abszurdnak tartjuk ezt a lépést - pláne, hogy még nincs három éve sem, hogy megjelent az eredeti -, ellenben a 4K felbontás, valamint a virtuális valóság technológiája egyszerűen megkerülhetetlenné teszi a Sony számára az erősebb hardvert.

Ez az erősebb hardver pedig állítólagosan a PS4 NEO lesz, noha hallottunk már vele kapcsolatban olyan fantázianeveket is, mint a PS4.5 vagy a PS4K. Bármi is legyen az elnevezés, a hírek szerint a Sony minden elemében szeretné erősíteni a masinát, ezáltal a legutóbbi pletykák szerint gyorsabb CPU, több memória és még továbbfejlesztett GPU is vár benne ránk, amelyekkel a masina nem csak az Ultra HD felbontásra lenne képes, hanem a VR technológia problémamentes futtatására is.

Egyes pletykák szerint ugyanis a korábban beharangozott PlayStation VR - amiről biztosan újra hallunk majd az E3-on -, az eredeti PS4-hez túl gyenge lesz, egyszóval aki a virtuális valóság élményét szeretné megtapasztalni vele, annak nagyon úgy tűnik, hogy egy új konzolt is be kell hozzá szereznie.

Az E3 2016 legjobban várt konzolos bejelentései - 3. kép


2. Xbox One Scorpio

Nagyjából hasonlókat tudnánk írni a Microsoft, illetve az Xbox One kapcsán is, mint fentebb a Sony-nál, de a redmondi óriásnál egy kicsit azért bonyolultabb a helyzet. A legutóbbi pletykák szerint ugyanis bár a PS4 NEO mintájára egy erősebb Xbox One is formálódik már a háttérben - állítólag Scorpio név alatt -, de kicsi a valószínűsége annak, hogy ez idén ott is lesz az E3-on. Hogy miért?

Nagyon egyszerű: a Microsoft állítólagosan nem egy, hanem rögtön két megújult Xbox One-t is tervez, ezáltal egy vékonyított Slim változatot, ami az új dizájn mellett egy 2TB-os merevlemezzel érkezne még az idén - vélhetően csak erről hallhatunk majd az E3-on, de ne legyen igazunk -, valamint a Scorpio névre keresztelt erősebb masinát.

Ezzel kapcsolatban annyit tudunk, egy egy egészen elképesztő erősségű hardverrel láthatna napvilágot, de ami még ennél is megdöbbentőbb, hogy a redmondi óriás állítólagosan vissza szeretne vágni a japánoknak, és az Xbox One Scorpio-t lényegesen erősebbre terveznék, mint a PS4 NEO-t. Több forrás is arról beszélt ugyanis, hogy míg a Sony megerősített hardverével a gyártó célja a 4,14 teraflop elérése, addig az új Xbox One ennél lényegesen többre, 6 terraflopra lenne képes. Ha ez igaz lesz, azzal alaposan felborítaná a jelenlegi egyensúlyt a Microsoft!

Az E3 2016 legjobban várt konzolos bejelentései - 4. kép


3. Nintendo NX

Habár a Nintendo már évek óta a saját útját járja a konzolgenerációk kapcsán, ellenben már a japánok is elismerték, hogy kvázi készen állnak következő masinájuk bejelentésére, amivel nem kizárt, hogy a Sony és a Microsoft imént szóba hozott, nem mellesleg pedig megújított gépezeteivel szeretnének versenyre kelni.

Ugyan teljes leleplezést a Nintendo NX kapcsán nem várunk az E3-on, abban azonban nagyon reménykedünk, hogy a japánok itt-ott elhintenek majd vele kapcsolatban némi információt, akár videojátékok vagy a tervezett technológiák, akár a grafikai képességek, esetleg valami más használható tény társaságában. Noha nagyon reménykedünk egy teljes formális leleplezésben, összességében azonban már azzal is elégedettek lennénk, ha a Nintendo egyik munkatársa legalább fű alatt beszélne ezt-azt az új konzolról.

Amit ugyanis eddig tudunk a Nintendo NX-ről, az több mint ígéretes, hiszen a japánok állítólagosan ismét valamiféle újszerű megközelítésen gondolkodnak, így ha már erről hallhatnánk az expón, mi azzal is elégedettek lennénk. Az NX mindezen túl állítólag egy elképesztően erős hardverrel bír majd, ami képes lesz a virtuális valóság kezelésére is, mindemellett pedig egy hibrid konzolként érkezne, vagyis kontrollerén a Wii U GamePad-hoz hasonlóan egy kijelző kapna helyet, amit így bárhová magunkkal vihetnénk, és önállóan is játékra foghatnánk, de otthoni konzolunk irányításához is felhasználhatnánk.

Az E3 2016 legjobban várt konzolos bejelentései - 5. kép


4. Microsoft VR headset

Habár egészen a közelmúltig úgy tűnt, hogy a Microsoft nem igazán akarja kivenni a részét a VR-őrületből, de alig néhány nappal ezelőtt olyan pletykák bukkantak fel - méghozzá az E3 hivatalos oldalán rögzített információk alapján -, amelyek alapján a redmondi óriás is szeretne az Xbox One-hoz - de sokkal inkább talán a Scorpio-hoz - egy VR headsetet megalkotni.

Egy ideje ugyanis már dolgoznak az egészen elképesztő Hololens-en, de az messze más élményt kínál, mint például a PlayStation VR vagy az Oculus Rift. Hogy saját szemüveget terveznek, esetleg egy már meglévőt szeretnének támogatni konzoljukkal, az egyelőre még kérdéses, ellenben a Microsoft több VR-tartalmú bejelentéssel és eseménnyel is készül az E3-ra, amelyek kapcsán igazán kíváncsiak vagyunk már.
10 hozzászólás

Ronalddo

8 éve, 5 hónapja és 13 napja

Továbbra sem tartom okos dolognak ezt a felújítást konzol fronton. Sokan morognak, én is.

válasz erre

kpal

8 éve, 5 hónapja és 13 napja

akos0611 írta:
Hát igen, az iszonyat drága játékokat meg a psn/xbox goldot meg még bele se számoltad... röhögő smiley
ÉS még a Pc-re mondják drága röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

akos0611

8 éve, 5 hónapja és 14 napja

Hagyma írta:
Ezekkel az új konzolokkal, pont a lényegét veszti el a gép. Mostantól fél évente kell venni 200ezerért gépet? Ennyi erővel fejlesztem a PC-t.
Nagyon nem tetszik ez az irány
Hát igen, az iszonyat drága játékokat meg a psn/xbox goldot meg még bele se számoltad... röhögő smiley

válasz erre

Hagyma

8 éve, 5 hónapja és 14 napja

Ezekkel az új konzolokkal, pont a lényegét veszti el a gép. Mostantól fél évente kell venni 200ezerért gépet? Ennyi erővel fejlesztem a PC-t.
Nagyon nem tetszik ez az irány

válasz erre

Linuxfan

8 éve, 5 hónapja és 14 napja

Kétségkívül az új Ninetndo konzol tűnik a legérdekesebbnek, arra nagyon kíváncsi vagyok!

válasz erre

kpal

8 éve, 5 hónapja és 14 napja

Karácsonyig befuthat friss Ps4.

válasz erre

totyak

8 éve, 5 hónapja és 14 napja

Engem is egyértelműen az NX érdekel ezek közül a legjobban. Többi csak vérfrissítés, ez egy új konzol.

válasz erre

Paint

8 éve, 5 hónapja és 14 napja

Mordorer írta:
Nintendo NX nagyon érdekel!
Nekem is birizgálja a padlizsánom az NX. mosolygó smiley

válasz erre

Mordorer

8 éve, 5 hónapja és 14 napja

Nintendo NX nagyon érdekel!

válasz erre

Tommy

8 éve, 5 hónapja és 14 napja

PS4 Neo rohadtul irritál továbbra is.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2016
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja