A 2013-as év legjobban várt bejelentései

2013. január 18.
72.4661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Megkezdődött a 2013-as esztendő, így elhatároztuk, hogy összegyűjtjük nektek azt a sok-sok lehetséges címet, amiről várhatóan még az idei évben lerántják majd a leplet az illetékesek. Már itt az első bekezdésben szeretném leszögezni, hogy a lista rendkívül szubjektív, így bizonyára számtalan alkotás kimarad belőle - ezeket nyugodtan jelezzétek hozzászólás formájában -, de az alábbiakban igyekszünk majd kitérni az összes olyan címre, amelynek bejelentése alapjaiban rengetheti meg a játékvilágot.


Felhívnánk a figyelmeteket, hogy a legtöbb érintett alkotás bejelentésének az esélye jelenleg egyenlő a nullával, de nagy merészen azért mi mégis listára tűztük őket, hiszen tudjátok, a remény hal meg utoljára, a lepényhal meg először. Szóval lássuk - mindenféle fontossági sorrend nélkül -, hogy milyen bejelentésekre is számítunk a 2013-as év során!

Prince of Persia reboot

Innen a mondás: Úgy futott, hogy a lába sem érte a földet.

Innen a mondás: Úgy futott, hogy a lába sem érte a földet.


Rengeteg régi cím kapott a múltban, illetve kap majd a jövőben egy olyan újabb epizódot, aminek keretein belül a készítők visszatérnek a gyökerekhez, és a klasszikus részek alapján készítenek el egy vadonatúj felvonást. Habár kapásból tucatnyi olyan sorozatot tudnánk mondani, amelyik méltó lenne erre a kitüntetésre, de a többségnek az első ötben biztosan ott a Prince of Persia név, amely rebootjának bizonyára nagyon sokan örülnének. Mivel nagyjából egy évvel ezelőtt elég masszív pletykák érkeztek róla, nagy a valószínűsége annak, hogy idén be is jelenti majd a Ubisoft.

Just Cause 3

Apám, ez sokkal jobb, mint szörfözni!

Apám, ez sokkal jobb, mint szörfözni!


Az Avalanche Studios nem csinált titkot abból korábban sem, hogy elkészítik majd a nyitott világú videojátékok egyik legnagyobb szabadon bejárható területével rendelkező Just Cause-sorozat következő tagját, a nagy kérdés mindössze az, hogy erre mikor kerülhet sor? Mivel a Just Cause 2 idestova már lassan két éve jelent meg, és mivel a készítők is hajlanak rá, nem lennénk meglepve, ha az idei E3 kiállításon előhozakodnának a folytatással.

Project Zwei

Ez egy kicsit... ööö... beteg?

Ez egy kicsit... ööö... beteg?


A Project Zwei munkacím mögött nem mást, mint Shinji Mikami legújabb horrorjátékát köszönthetjük, amelyet Tango Gameworks című új stúdiójának falai között készít immáron hónapok óta, méghozzá a Bethesda védő szárnyai alatt. Mivel a Bethesda híresen épít a minőségre, Mikami pedig a Resident Evil-sorozattal igencsak megalapozta hírnevét a múltban, ezért egyértelmű, hogy nagyon várjuk már a játék bejelentését, ami mögött akár az idei év legjobb horrorjátéka is megbújhat.

Destiny

Öregem, mekkora hógolyó!

Öregem, mekkora hógolyó!


Mióta a Bungie otthagyta a Microsoft kötelékét és ugyanezzel a lendülettel csatlakozott az Activision istállójához, szinte minden hónapban érkeztek valamiféle pletykák a kooperáció első közös gyermekével kapcsolatban. Hivatalos álláspont azonban még mindig nincs a Destiny kódnévre hallgató projektről, de a legtöbb forrás szerint a kérdéses alkotás egy MMO lesz, mindemellett pedig az sem kizárt, hogy az érkező next-gen Microsoft konzol egyik exkluzív címe - ideiglenesen legalábbis. Mivel a Halo-sorozattal a Bungie egy olyan világot teremtett évekkel ezelőtt, ami mind a mai napig megállja a helyét, ezért nagy reménnyel figyeljük a srácok legújabb saját gyermekét is, amit 2013-ban muszáj lesz bejelenteniük a készítőknek

a Respawn Entertainment játéka

Srácok, valamit rendesen elkúrtunk!

Srácok, valamit rendesen elkúrtunk!


Jason West és Vince Zampella távozásától egy időben igencsak hangos volt a sajtó - azóta sem tudjuk pontosan, hogy miként egyeztek meg az Activisionnel -, mindenesetre a két játékguru Respawn Entertainment név alatt egy új stúdiót alapított, amelynek keretein belül immáron súlyos hónapok óta egy izgalmas akciójátékon dolgoznak, ami sokak szerint megrengetheti majd a Call of Duty-sorozatot is. Ugyan a kérdéses címről egyelőre még semmit sem tudunk, de mivel Jason és Vince annak idején már bizonyítottak az Infinity Ward berkeiben, ezért érthető, hogy várjuk legújabb önálló alkotásuk bemutatását, amit a legtöbben az idei E3 kiállításra várnak, méghozzá egyáltalán nem alaptalanul.

Call of Duty: Modern Warfare 4

Mondom bontsad fel, ne azt, hogy robbantsd fel!

Mondom bontsad fel, ne azt, hogy robbantsd fel!


Ha pedig szóba került már a Call of Duty-sorozat és az Infinity Ward, azt már bizonyára most mindenki tudja, hogy az idei esztendőben sem maradunk új CoD epizód nélkül, amit egyébiránt az Infinity Ward csapata fejleszt majd, bejelentésére pedig várhatóan a szokásos időpontban, idén tavasszal számíthatunk. Mivel a Modern Warfare-széria eredetileg trilógiának készült, ezért bizonyára sokan mást várnak az említett brigádtól, de mi a nyakunkat mernénk tenni arra, hogy néhány héten belül a Modern Warfare 4 bejelentésének örülhetnek majd a játékosok. Már aki...

Super Smash Bros. Wii U

Ha így tudnék pénzthamisítani, mint ezek borítót...

Ha így tudnék pénzthamisítani, mint ezek borítót...


A Wii U megjelenésével a 2013-as esztendő bizonyára több exkluzív cím bejelentését is magával hozza majd, és bár egyelőre még csak néhány komolyabb név körvonalazódik, a rajongók többsége minden bizonnyal a Smash Bros. Wii U-s változatát várja a legnagyobb elánnal, hiszen az eredeti alkotás egy minden téren kiváló alkotás lett, amely számtalan egyéb projektet is megihletett, elegendő csak a Capcom és a Namco Bandai csapataira gondolni ezen a téren, vagy a PlayStation All-Stars-ra. Egy óriási ziccert hagyna ki a Nintendo azzal, ha az idén nem jelentené be, illetve nem jelentetné meg a Super Smash Bros. Wii U-t.

The Legend of Zelda Wii U

Na, itt valaki tuti pukizott!

Na, itt valaki tuti pukizott!


Egyetlen Nintendo konzol sem létezhet Super Mario és Zelda játékok nélkül, ezt az aranyszabályt - ami természetesen igencsak kiegészítésre szorul - bizonyára kőbe lehetne vésni, és mivel Zelda kalandjaiból egyelőre még nem készült egyetlen Wii U-s cím sem, ezért biztosak lehetünk abban, hogy az idei E3 során egyrészt alaposan beerősít majd játékfronton a Nintendo, másrészt pedig biztosan bejelenti a The Legend of Zelda Wii U-t - vagy legyen bármi is a neve -, hiszen a sorozat aktuális epizódjai a japánok minden egyes masináján sikeresek voltak, így miért lenne ez másként éppen a Wii U esetében, nem igaz?

Mafia 3

Apámnak is ilyen Warthburgja volt annak idején... Ja, hogy ez nem az!

Apámnak is ilyen Warthburgja volt annak idején... Ja, hogy ez nem az!


Ugyan a 2K Czech csapatától eleddig még szinte semmiféle pletyka sem érkezett egy esetleges következő Mafia epizódról - kivéve az, amely szerint az újgenerációs konzolok kiváltsága lesz a játék -, de azt már hivatalosan is tudjuk november óta, hogy a srácok egy szigorúan titkos next-gen címen dolgoznak egy ideje, ami a legtöbb forrás szerint biztosan nem lehet más, csak és kizárólag a Mafia 3. Habár a sorozat második része visszafogott sikereket ért el a boltok polcain, ettől függetlenül azonban van akkora rajongótábora a címnek, hogy megérje egy harmadik résszel bővíteni azt.

új Legacy of Kain játék

Szerinted is viccesek a virsliujjaim? Felelj!

Szerinted is viccesek a virsliujjaim? Felelj!


Hónapok óta rendre előkerül a lehetősége annak, hogy az Eidos hagyatékából származó Legacy of Kain-sorozat egyes epizódjai egyrészt egy vaskos HD feldolgozást kapnak, másrészt pedig egy vadonatúj, visszatérő résszel is bővítik a szériát, aminek a régi rajongók biztosan nagyon örülnének, a kérdés csupán az, hogy a mai fanatikusok tudnának-e kezdeni valamit a mai szemmel már kissé rideg vámpírkalanddal? Nyilván erre fog majd választ adni a HD kollekció megjelenése, amit követően - remélhetőleg még idén - egy újabb Legacy of Kain videojáték bemutatójának is örülhetünk majd

Project Titan

Ha ez a Project Titan, én megeszem a kalapom...

Ha ez a Project Titan, én megeszem a kalapom...


A Blizzard már évek óta dolgozik egy Project Titan címre keresztelt MMO-n a háttérben, ami a World of Warcraft kifutásához közeledvén, valamint a legtöbb nagyobb projekt feltámasztása miatt 2013-ban nagy valószínűséggel szintén bejelentésre kerülhet. Hogy mit takarhat a Project Titan, azt a fejlesztőkön kívül természetesen még senki sem tudja, de bizonyára ez nem túl fontos mindaddig, amíg tudjuk, hogy a Blizzard fejleszti, nem igaz?

WarCraft IV

A mellek rendben, na de ez a bőrszín!

A mellek rendben, na de ez a bőrszín!


Ha már Blizzard, akkor mindenképpen reménykedhetünk abban - főleg a StarCraft II és a Diablo III után -, hogy a cég előszedi történelmének egyik hasonlóan nagy sorozatát, avagy a stratégia alapokon nyugvó WarCraft franchise-t is, aminek negyedik részére immáron hosszú és kínkeserves évek óta várnak a rajongók. Hogy idén megtörténik-e a nagy bejelentés? Ha előbb nem is, a BlizzCon keretein belül biztosan kiderül, mindenesetre arra mérget vehetünk, hogy vagy a Project Titan, vagy a WarCraft IV, a kettőt együtt nem valószínű, hogy bevállalja a Blizzard.

The Witcher 3

Formás keblek, fehér bőr, látod, így kell ezt csinálni!

Formás keblek, fehér bőr, látod, így kell ezt csinálni!


Biztosan emlékeztek rá néhányan, hogy pár nappal ezelőtt befutott a CD Projekt RED legújabb projektjének, a Cyberpunk 2077-nek az első mozgóképe, aminek keretein belül egy rejtett utalást is találhattunk a csapat részéről, méghozzá egy újabb nyitott világú szerepjátékhoz kapcsolódóan. Ha összerakjuk a két dolgot, akkor ez sokak számára feltehetően csak és kizárólag egyet jelenthet, méghozzá azt, hogy a készítők a The Witcher 3 bejelentését tervezik a háttérben. Ha teóriáink helyesek, a cikkben elhangzó alkotások közül Geralt legújabb kalandjainak hivatalos bejelentésére látjuk most a legnagyobb esélyt.

Dark Messiah of Might and Magic

Elég furcsák a kardozási szokásaid!

Elég furcsák a kardozási szokásaid!


A Dark Messiah egy személyes nagy kedvencem 2006-ból, ami ugyan nem volt túl nagy siker a kasszáknál, de a kritikák alapján igencsak jónak tűnt, a grafikájáról nem is beszélve, ami annak idején szó szerint elképesztőnek hatott. Az Arkane Studios - mint induló csapat - ezzel igencsak megalapozta hírnevét a színtéren, de valamiért azóta sem kívánkoztak vissza a Might and Magic világába, habár erről feltehetően majd a Ubisoft csapata fog dönteni. Mi mindenesetre továbbra is kitartóan várjuk, hogy egyszer a jövőben még visszatérhetünk FPS formában a Might and Magic világába, mert a Dark Messiah keretein belül felejthetetlen élményben volt részünk.

Half Life 3

Ó Alyx, hogy megnőttek a... akarom mondani, hogy megnőttél!

Ó Alyx, hogy megnőttek a... akarom mondani, hogy megnőttél!


Cikkünk utolsó résztvevője - talán kissé túl optimistán - a Half Life 3 lett, amivel kapcsolatban immáron igencsak adós a Valve csapata, akik a Half Life 2-t alaposan tönkretették az epizodikus megjelenéssel, köszönhetően annak, hogy a harmadik rész premierjét még mindig várjuk, de nyilvánvalóan teljesen reménytelenül. A Half Life 3-ra azonban még reális esély mutatkozik, sőt, amennyiben az újgenerációs konzolokra is szánja játékát a Valve, már abban az esetben is ideje lenne 2013-ban bejelenteni Gordon Freeman legújabb és egyben régóta várt kalandjait. Mi biztosan sírnánk örömünkben, akárcsak abban az esetben, ha a fenti bejelentések maradéktalanul bekövetkeznének 2013-ban...
33 hozzászólás

marco

12 éve, 2 hónapja és 21 napja

Vendég írta:
Just Cause 2 ismertető egyik mondatánál Just Dance-et írtatok!
Valóban. Köszi, javítva!

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 21 napja

Ez komoly lenne. Így ebben a sorrendben. mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 21 napja

Akarom mondani/írni Just Cause 3 röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 21 napja

Just Cause 2 ismertető egyik mondatánál Just Dance-et írtatok!

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 21 napja

Nagyon szép kis álom-gyűjtemény!mosolygó smiley Sokban én is reménykedem ezek közül és szerintem a nagy része meg is fog valósulni, az idei E3-on...

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 21 napja

HL3 rulez!!!!

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 21 napja

Szép lista, remélem, a fele igaz lesz!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 21 napja

Természetesen új Cod és MW lesz.röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 21 napja

Mafia 3-nak nagyon tudnék örülni!mosolygó smiley

válasz erre
123a(z) 3 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja