10+1 híres nyúlszereplő, akikkel videojátékokban találkozhatsz

2021. április 01.
86.9561
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
Elérkezett ismét a húsvéti szezon, ahogy minden évben (köszönjük, Kapitány), és ilyenkor ösztönösen is úrrá lesz rajtam a nyulas hangulat. Ezért nagymamát vagyok kénytelen hibáztatni, ugyanis egy szép áprilisi reggel (valami állatos ünnep lehetett) azzal lepett meg engem, hogy eldugott egy nyulat a lakásában. Egy élőt. Én megtaláltam, és egy életre rajongója lettem a tapsifüles szőrmókoknak.
Advertisement


Videojátékok terén azonban kicsit meg vagyunk lőve nyuszmákok téren, ugyanis igen kevés esetben találkozunk igazán nyúl szereplőkkel. Általában valamiféle két lábon járó antropomorf keveréket kapunk, ám ez legtöbb esetben nem szokott probléma lenni. Senki sem mondaná például Tapsi Hapsira, hogy bajos karakter lenne nemde? Azért "aggodalomra" semmi ok, a listánk tartalmazni fog jót, rosszat és furcsát is.

Tapsi Hapsi

Ha már nevét elejtettem, kezdjük is a jó öreg Hapsival. Ismertség terén nagyjából egy szinten lehet Miki Egérrel, annak ellenére, hogy tíz évvel fiatalabb nála. Elsőként az 1938-as Porky's Hare Hunt kisfilmben jelent meg, melyet Ben "Bugs" Hardaway-nek köszönhetünk, csak úgy, mint nevét is, hisz amikor a felső vezetés egy nyúl koncepciót kért az animátoroktól, akkor Ben alkotása a "Bugs' Bunny" nevet kapta, mely annyit jelent, hogy Bugs nyula.

Ahogy a Looney Tunes és a Merrie Melodies még az 1990-es években is nagyon pörgött, így videojátékok terén is a legtöbb ebben az időszakban készült. Jómagam a Crazy Castle sorozat második részét nyüstöltem orrvérzésig, ez az alkotás is szerves része volt gyerekkoromnak (majd csinálok listát azokról a játékokról, melyek nem tartoztak bele, rövid lesz). Azonban a Warner Fivérek nem csak egy nyúlnak adnak otthont; van egy másik is, akire leginkább csak egy dolog miatt emlékezhetünk.

Nézd nagyban ezt a videót!




Roger Nyúl

Roger Nyúl legelőször 1981-ben tette tiszteletét egy bűnügyi könyv oldalain ("Who censored Roger Rabbit?"). Ja, hogy nem tudjuk ki ő? Nos, ő az a kis, fehér, hiperaktív vadállat Jessica Nyúl oldalán. Őt meg persze mindenki ismerni. A Roger Nyúl a Pácban című kultikus film varázsolta a rivaldafénybe a párost, és az ez alapján készült játékokban jelenik meg szegény nyúl úr a legtöbbször, ám ezekből csupán egy-kettő készült, és mind felejtős.

Egyedül a Nintendo Entertainment System-re kijött változat mondhat akármit akárkinek, az is csak azért, mert minden idők egyik legrosszabb játékáról van szó. Jessica némileg több helyen is megjelent, de azokról most inkább ne essen szó.



Max

Elszakadva Warner-éktől, és áttérve a kilencvenes évek nagy kalandjáték mesteréhez, a Lucas Arts-hoz, emlékezzünk meg Max-ről, a pszichopata nyúlról, ki a Sam and Max játék- és képregénysorozat egyik főszereplője. A "Point-and-click" zsáner hőskora ugyan leáldozott, de ez nem jelenti azt, hogy nem készülnének továbbra is kiemelkedő alkotások ebben a műfajban.

És mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 2007-es Sam and Max: Save the World tavaly decemberében megjelent felújított kiadása. Még, ha a készítők nem is igazán vették komolyan saját nevük kiválasztását... vagy túl komolyan vették, és fura illatú filozófiai mélységekbe zuhantak (Skunkape = borzmajom, amerikai folklór lény).



Raving Rabbids

Szeretjük hát a pszichopata nyulat, ám mi a helyzet az esztelenekkel? Rayman fanatikusoknak, és Mario kedvelőknek nem lesznek ismeretlenek a Raving Rabbid-ek, kiknek eredeti, francia nevük Lapins Crétins (kretén nyulak). Nagyon hamar belezúgott a nagyközönség ezekbe a bolond állatkákba, akik le szakadtak Rayman-ről, több saját játékuk is van már, és állítólag még film is készül az ő főszereplésükkel. Ez az egész túlságosan is ismerősen hangzik... mintha kis sárga tic-tac lények is hasonló pályát követnének, amitől valamiért libabőrözik a hátam.



Cream

A libabőrt nem gyógyítja következő kiszemeltünk, a Mario egykori ellenlábasának, Sonicnak a világában megtalálható nyúl, Cream. Ha nem is a leghíresebb tagja a csapatnak, annak ellenére, hogy a női megfelelője Tails-nek, Cream 2002 óta része a Sonic franchise-nak. Először a Sonic Mega Collection-ben láthattuk eldugott képét, utána pedig a még abban az évben megjelenő Sonic Advance 2-ben debütált, mint játszható karakter. Azt mondjuk furcsálltam, hogy hat éves; aztán megnéztem a többi karakter életkorát is. Majd belenéztem a millió Sonic rajongói "művészeti alkotások" egy-kettőjébe. Van baj.



Jazz Jackrabbit

Azonban, ha Sonic és nyúl, akkor nem csak Cream jut eszünkbe (legalábbis nekem), hanem egy bizonyos észak-amerikai mezei nyúl is (jackrabbit), Jazz és pajtása Spaz. Sajnálatos, ami ezzel a nagyszerű platformer-shooter szériával történt. A Jazz Jackrabbit 2, annak ellenére, hogy fantasztikusra sikeredett, nem volt nyereséges projekt, úgyhogy emiatt a 3D-s folytatása kukázódott, és csupán egy 2002-es Game Boy-os verziót kaptunk.

Ez az alkotás ugyancsak nagyon jó lett, függetlenül attól, hogy erőteljesen érződik rajta a Star Wars hatása, mégis a széria végét jelentette. Nyúl készletből azért szerencsére maradt még, bár ezeknek a dobozára valamiért a "Vigyázat, furcsa" van ráírva. Valószínű Cream is innen szökött meg.



Alice Tsukagami

Az első ilyen a Bloody Roar nevű verekedős játéksorozatban ugrabugrál, melynek harmadik része a legutoljára említett alkotással hasonló időben, 2002-ben jelent meg. Nem egy túlságosan elterjedt franchise, melyen nem segít, hogy a legutolsó installációja 2003-ban került a piacra. Antropomorf képességekkel megáldott szereplők csapkodják egymást péppé; ezek közül az egyik, Alice Tsukagami, bizony képes nyúl formát felvenni. Képzeljük el, hogy egy fehér Tapsi Hapsi, nyuszi arccal a földbe döngöl minket. Csak pár napig voltak hallucinációim miután megláttam, úgyhogy igazából megszokható látvány.



Fran

Ha már nyúllány, akkor Final Fantasy és a Viera. A tizenkettedik részben megjelenő faj meglepően hatékony vadászokból és harcosokból áll, főleg, ha a Mist nevű koncentrált varázserő fenomén hatása alá kerülnek. A nyúlfiúk csupán említéseket kaptak az ezt követő játékokban, eddig egyet sem láttunk, még az MMO-ban is (FF XIV Online) csak női karaktert lehet indítani, ha őket választjuk.

Legfeljebb "fan-art"-okon néznek vissza ránk úriemberek nyuszi füllel, és ez sok rajongó orrát böki, pedig elég csak rápillantani Fran-re a Final Fantasy XII-ből (mondjuk az angol szinkron hamar lerombolja az illúziót), és utána már nem fog érdekelni a hímek hiánya. Vagy már megint felszínes vagyok, elképzelhető.



Robbie

Az imént felsorolt szereplők, Alice nyúl felének a kivételével, kellemes látványt nyújtottak. Azonban a soron következő szőrmókra én a mai napig nehezen tudok ránézni: ő Robbie, a plüss nyúl, aki a Silent Hill szériának gyakori, ám annál titokzatosabb hangulati eleme.

Az ominózus állat eredetileg Tommy néven híresült volna el, ami igazából csak annyit változtatott volna, hogy a Silent Hill 4: The Room-ban megjelenő inkarnációja miatti rémálmaimban a saját plüss nyuszim démoni kiadásban nem Robi!-t hörgött volna az arcomba, hanem Tomi!-t. Kellett nekem megjelenésekor lecsapnom rá. És, hogy mit keresett egy játéktapsifüles az ágyamban? Kérdezzétek a plüssbárányokat és a mini-babzsák Pikácsut.



Daisy

Végezvén a "Vigyázat, furcsa" dobozzal, utolsó nyuszink a terminátor szőrmók, akinek emléke örökké velünk fog élni. Nem kisebb állatról van szó, mint Daisy-ről, a Doom széria főszereplőjének hű társáról. Szerencsétlenből sajnálatos módon a legelső játék végén saslikot csináltak a démonok, de cserébe a megvadult gazdi a Pokol összes förmedvényét átküldte a következő életbe.

Ezt azzal magyarázta (nem tudom, kinek), hogy megszállták a Földet és kiirtották az emberi lakosság majdnem egészét. Mondjuk ez igaz is volt. Mert bizony egy szügyig páncélozott testben is lakozhat érző szív, amit nem illusztrál jobban a Doom Eternal-ban megtalálható festmény, illetve a pályákon eldugdosott nyuszi "Easter Egg"-ek.



+1 Link

Utolsó utáni szereplőnk, a plusz egy, nem egy nyúl, szigorú szemmel nézve, csupán nyúl lelkű. A Super Nintendo klasszikus alkotásában, a The Legend of Zelda: A Link to the Past-ban, ha először megyünk át a Sötét Világba, akkor Link egy rózsaszín nyuszmó formáját fogja felvenni, ugyanis itt mindenki saját természetének tükrévé változik.

Ezek szerint Link a lelke legmélyén nyúl. Végignézve az egész franchise-on levonhatjuk azt a következtetést, hogy egy nyúllelkű személy is lehet bátor és megválthatja a világot, ha van elég akarata, meggyőződése és kitartása. Tökéletes húsvéti búcsúüzenet.

9 hozzászólás

Tommy

3 éve, 2 hónapja és 17 napja

Kiégtem gyerekek. röhögő smiley

válasz erre

fighterlaci

3 éve, 2 hónapja és 17 napja

Jazz Jackrabbit a legnagyobb!!! mosolygó smiley

válasz erre

Gólem

3 éve, 2 hónapja és 17 napja

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sok nyuszis játék van.

válasz erre

Gargameth

3 éve, 2 hónapja és 17 napja

VaPe írta:
Az az "állat" ott az állatok között Te vagy Gargameth? röhögő smiley

Nagyon olvasmányos kis cikk volt, én is javaslom, több ilyen legyen! mosolygó smiley
Nos egy lego sárkány tört az életemre, úgyhogy talán érthető a pánik a pofázmányomon. mosolygó smiley Az már mellékes, hogy "véletlenül" egy kaktuszba is beleültem.

válasz erre

VaPe

3 éve, 2 hónapja és 17 napja

Az az "állat" ott az állatok között Te vagy Gargameth? röhögő smiley

Nagyon olvasmányos kis cikk volt, én is javaslom, több ilyen legyen! mosolygó smiley

válasz erre

Patrik94

3 éve, 2 hónapja és 17 napja

Gargameth a szívbajt hoztad rám! röhögő smiley (nagy kép)

+-1-en sírok. röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

3 éve, 2 hónapja és 18 napja

Borító kép gyilkos! röhögő smiley röhögő smiley röhögő smiley

Több ilyet srácok, imádom az ilyen cikkeket!

válasz erre

muki

3 éve, 2 hónapja és 18 napja

Ez mennyire király!!!!

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 2 hónapja és 18 napja

A felét nem ismertem! meglepett smiley mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaM.O.R.P.H. profilja