X-men 1.5

2003. augusztus 28.
70.7111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Bár most játsszák a mozikban a második részt, én azt javaslom, ha eddig még nem nézted volna meg az első részt, ezt mihamarabb pótold és csak utána jöhet a mozikban a második rész megnézése. Egyet elöljáróba kikötök, de higgye senki az, hogy azért mert egy gyerekeknek szóló képregényből lett készítve a film, gyerekeknek szólva vagy gyerekes lenne a kivitelezés. Sajnos van ilyenre is példa, de hála isten ez nem ilyen.



X-men 1.5 - 2. kép

A színészek közt olyanok biztosítják a jó minőséget mint Patrick Stewart (a Star trek sorozat kapitánya), Halle Berry (az ifjú Oscar díjas színésznő). A rendezést Bryan Singer nevéhez fűződik, akinek ez a negyedik ismertebb filmje. A sztori nem túl bonyolult, de az ötletesség és látványvilág miatt kiemelkedő filmről beszélhetünk. Mivel ez az egyik leghíresebb képregénysorozat megfilmesítése, így nem lehetett nagyon eltérni az ott felírtaktól.
A mutánsok, civilizációk egy fejlettebb létformája. Nekik – úgymond – emberfeletti képességeik vannak, melyektől eltérnek a normális emberektől, így azok kirekesztik maguk közül – hiszen ami más azt nem mindig fogadják el az emberek. Ezért kellett nekik megbújniuk és egy közösségbe tömörülve a háttérből figyelni. Vezetőjük Charles Francis Xavier professzor, aki létrehozott egy iskolát, annak érdekében, hogy itt fejleszthessék képességeiket a fiatalabb mutánsok. De sajnos a mutánsok között vannak olyanok is, aki nem igen szívelik az embereket, mivel azok kiközösítik maguk közül azokat akik másmilyenek. Mint például a mutánsok. A rosszak vezetője Magneto, aki elméjével képes minden fémet tetszőlegesen mozgatni.


X-men 1.5 - 3. kép

A filmben éppen egy jogszabályt akarnak elfogadtatni a kormánnyal, hogy a mutánsokat meg kell béklyózni, mert különben nagyon veszélyesek lehetnek. Ennek érdekében Magneto egy olyan készüléket fejlesztett ki, melynek köszönhetően az emberek is mutánsokká válnak. Ezt persze a jók csapata nem engedheti, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy megmentsék az embereket.
Nagyon sok látványos jeleneten át kísérhetjük figyelemmel, miként száll szembe egymással a két mutáns csapat és természetesen miként győzedelmeskednek azok akik az emberek megmentéséért harcolnak. Ezek között az igen akció-dús jelenetek között egy lágy romantikus száll is fut Vadóc és Farkas (Rozsomák) között. Sajnos csak a lány táplál szerelmi érzések a férfi felé, aki inkább csak lányának, vagy inkább kis húgának tekinti.
A DVD-n sajnos nem igen jöttek ki kellően a vizuális effektek mellett a hangok. Bár 5.1-es rendszeren keresztül ment a teszt, valahogy nem adata vissza azt a feelinget, amit a moziban érez az ember.

Második lemez:
Hát sajnos azt kell hogy mondjam egy kicsit csalódtam benne. A többi ilyen – második lemezhez – képest ez igencsak alul szerepelt. A menürendszere olyan bonyolult volt mint egy tízkötetes lexikoné. Ezzel szemben a tartalom teljesen összedobált volt. De a lényeg azért látszott. Mégpedig, hogy mért 1.5-ös a lemezpár neve. Egyfajta átmenet az első és a második rész között. Sok érdekesség van a második részhez is, trailerek meg hasonlók, adnak kedvet az embernek – ha még nem volt elég – hogy megnézze a második részt is.

Pozitívumok:
Egyszerűen X-men világa.

Negatívumok:
A filmben nem igen volt hiba, mindössze a második lemez hagy kivetnivalót maga után.

Hugh Jackman - Logan.
Ahogy a színészt elnézem a filmben nagyot alkotott. Ha csak úgy szembe jön velem az utcán lehet hogy meg sem ismerem. Persze ebben a sminkeseknek is szerepük volt, de az a tekintet, melyet helyenként bemutat igencsak tekintélyt parancsoló.

Patrick Stewart - Xavier Professzor.
Star trek rajongók jól ismerhetik. Itt is kapitányként jelenik meg a vásznon, de itt egy mutáns csapat élén. Alakítása természetesen tökéletes.

Halle Berry
Az ifjú Oscar-díjas színésznőnek ez a szerep igencsak jól állt. Villogó tekintete többeket lebilincselt (érzelmileg).

Anna Paquin
Vadóc szerepében érdekes hatást kellett. De a filmben mindenképpen beleillett.

X-men 1.5
Nemzetiség: Amerikai
Jellemző: Akció Sci-fi
Hossz: 104 perc
Készült: 2003
DVD Premier: 2003. május 6.
Forgalmazza: Intercom
Lemezek száma: 2

Történet: 8
Látványvilág: 8
Hangulat: 9
Alakítás: 7
Hangok: 4

További képek a filmből

X-men 1.5 - 4. kép


X-men 1.5 - 5. kép


X-men 1.5 - 6. kép




X-men 1.5 - 7. kép


X-men 1.5 - 8. kép

2 hozzászólás

Vendég

17 éve, 10 hónapja és 5 napja

nagyon jo a film

válasz erre

kimke

20 éve, 10 hónapja és 22 napja

Nekem bejött. Remélem itt nem hagyják abba!!!!!!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja