SWAT - Különleges kommandó

2004. május 10.
81.4671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Mikor beültem erre a filmre a moziba elkövettem egy nagy hibát. Megpróbáltam szakértői szemmel vizsgálni, vajon valóban SWAT osztagos csapat akcióit láthatjuk többé kevésbé. Nos mivel csak alig többé kevésbé volt SWAT, így a film végére megvoltam róla győződve, hogy egy gyenge filmet láttam. Viszont most második alkalommal, már inkább magát filmet vizsgálgattam. Ha eltekintünk attól hogy SWAT kommandót szeretnénk látni, nagyon jól fogjuk magunkat érezni közel két órán keresztül.

Extrák:
A film egy lemezen foglal helyet. Ezen található a film és a hozzá tartozó extrák is.
Kommentárok a film egész folyama alatt a rendezőtől és a stábtól és még egy kommentárszál a forgatókönyvírótól és a technikai tanácsadóktól. Utóbbi lehet igazán érdekes, hiszen tőle tudhatjuk meg a legjobb információkat, hogy hogyan készültek az akciójelenetek.
Erre egy külön részt is szenteltek Anatomy of a Shootout néven, közel 10 percben.

SWAT - Különleges kommandó - 2. kép

Egy régebbi SWAT tévésorozatot is rádobtak még a korongra. Majd egy 20 perces kiképzést láthatunk. Vagyis azt ahogy a színészeket majdhogynem valódi kommandóssá képezték ki. A kimaradt részeket is megnézhetjük, persze csak angolul. Speciális számítógépes effektusok készítését is megcsodálhatjuk. Majd egy kis pihenésképpen a film hangjait, hangeffektjeit nézhetjük végig (fegyverek és egyéb hangok). Nem maradhatnak ki a filmes bakik és a forgatás mókás jelenetei sem. És persze rengeteg képet nézhetünk még meg a filmről és az ötletekről. A legvégén pedig a bemutatók is kedvet adhatnak arra, hogy ismét megnézzük ezt az igazán jó akciófilmet.
Történet
Rögtön egy akcióval indít a film, ahol hogy, hogy nem Jim Street (Colin Farrell) és Brian Gamble egy SWAT csapat tagjaiként éppen készülnek behatolni egy épületbe, melyet terroristák szálltak meg és túszokat ejtettek. Brian forrófejűként nem igen törődik a parancsokkal és saját akcióba kezd, plusz belerángatja barátját Jimet is a parancsszegésbe. Az akció sikeresen zárult, de a parancs az parancs és a két rendőr megszegte a parancsokat. Brian repül, és ezt nem is nagyon bájna (valamiért), ellenben Jim a SWAT-nak él. Tipikus kommandós alkat. Ő maradhatott a különítményként, de a SWAT-ból kizárták.

SWAT - Különleges kommandó - 3. kép

Innen nem nehéz kideríteni, hogy Brian rossz útra tért és a film végén Jimnek kell megküzdenie vele.
Jim a raktárba került, hogy fegyvereket rakosgasson egyik helyről a másikre.
Éppen ekkor döntött úgy felsőbb vezetőség, hogy erősíteni kell a SWAT-on és ezért Dan Hondo Harrelson-t egy régi, nagy múltra visszatekintő katona, majd rendőrt bíznak meg azzal, állítson össze egy új, minden eddiginél ütőképesebb csapatot. Mint mindig, most is kell egy hátráltató személy és ki lehetne ennél megfelelőbb mint a rendőrparancsnok. Kissé szűklátókörű aktakukac alkat, de hát az ő kezében van a döntés.
Ennek ellenére Hondonak sikerül elérni, hogy egy olyan csapatot állíthasson össze, mely csapattagjaival külön, külön több gond volt mint az össze többi rendőrrel együttvéve.
Ennek ellenére a csapat nagyon jóra sikerült, bár a tagok között nem ritkán volt igen komoly nézeteltérés. (még bevetés közben is! ??? ).
A kiképzés befejeződött, mikor egy véletlen folytán belefutottak életük első éles bevetésébe.
Alex Montel (Olivier Martinez) egy világszerte körözött milliárdos bűnöző volt. Akit egy igazoltatás során letartóztattak, de akkor még derült ki is ő valójában. Az előzetes letartóztatásból egy másik börtönbe készültek átszállítani, a többi bűnözővel, mikor Alex emberei megállították a buszt és megpróbálták kiszabadítani. Pechűkre, az új SWAT csapat éppen arra járt is sikeresen meghiúsították az akciót. Így Alex visszakerült a börtönbe. DE! A szállítás során a sajtó is jelen volt és rögzítették amint 100 milliót ad annak, aki kiszabadítja. Több se kellett a nagyobb bűnöző csoportoknak, és csak arra vártak, hogy Alex-et tovább szállítsák a fogdából.
Ilyen esetekben a legmegfelelőbb a helikopter. Csakhogy mielőtt a gép le tudott volna szállni, valaki egy mesterlövészpuskával kilőtte a motort.

SWAT - Különleges kommandó - 4. kép

Így ez az út járhatatlannak bizonyult.
A lényeg hogy az út, míg Alex a fogdából a börtönbe került igen göröngyös és kacifántos volt, mely a filmben igen sok látványelem kíséretében mutatnak be.
Nem egy hihetetlen nagy film, hiszen sok újat nem ad, viszont a téma kedvelőinek ez biztos hogy egy gyöngyszem marad még sok év múlva is. Hacsak nem csinálnak egy még realisztikusabb városi -kommandós filmet.

Samuel L. Jackson .... Sgt. Dan "Hondo" Harrelson
Colin Farrell .... Jim Street
Michelle Rodriguez .... Chris Sanchez
LL Cool J .... David "Deke" Kay (as James Todd Smith aka LL Cool J)
Josh Charles .... T.J. McCabe
Jeremy Renner .... Brian Gamble
Brian Van Holt .... Michael Boxer
Olivier Martinez .... Alex Montel

Swat - Különleges kommandó
Nemzetiség: Amerikai
Jellemző: Akció
Hossz: 118
Készült: 2004
Premier: 2004
Forgalmazza: Warner Home Video

Eredeti cím: SWAT
Rendező: Clark Johnson
Szereplők: Samuel L. Jackson,Colin Farrell,Michelle Rodriguez
Fényképezte: Gabriel Beristain
Díszlet: Mayne Berke
Írta: David Ayer,David McKenna
Producer: Neal H. Moritz,Dan Halsted,Chris Lee
15 hozzászólás

fnx

3 éve, 5 hónapja és 12 napja

Jó film

válasz erre

Vendég

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

milyen lehet egy valodi kikepzes?mindenkibol lehet kommandost faragni?agresszivbol,vagy a nyugodtabb emberbol?

válasz erre

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 16 napja

cool

válasz erre

Vendég

8 éve, 8 hónapja és 15 napja

egyáltalán nem rosszjavascriptetHTML1('')

válasz erre

Vendég

8 éve, 9 hónapja és 5 napja

nincs ennél jobb

válasz erre

Vendég

8 éve, 9 hónapja és 5 napja

Frankóóóóóóóóóóóóó

válasz erre

Vendég

8 éve, 10 hónapja és 23 napja

jó a swat 4 tényleg

válasz erre

Vendég

9 éve, 9 napja

én szerintem a swat 4 rohadt jó hogy magyar

válasz erre

Vendég

9 éve, 8 hónapja és 5 napja

Vendég írta:
Sziasztok! Valaki eltudná küldeni nekem a swat 4 magyarosítását?
A játék rajongólya vagyok de számomra élvezhetőbb lenne magyarúl, csak nem találok sehol honosítást. Köszönöm aki segít címem arej@freemail.hu' target='_blank' rel='nofollow'>parej@freemail.hu
na?

válasz erre

Vendég

9 éve, 8 hónapja és 5 napja

Vendég írta:
Sziasztok! Valaki eltudná küldeni nekem a swat 4 magyarosítását?
A játék rajongólya vagyok de számomra élvezhetőbb lenne magyarúl, csak nem találok sehol honosítást. Köszönöm aki segít címem arej@freemail.hu' target='_blank' rel='nofollow'>parej@freemail.hu
ahhoz kell egy egy kulcs,és a magyarosítás számítógéptechnikusoknak való.De ha ne tdsz hívni egyet,akkor a kulcsot össze kell kötni a géppel,mert így telepíti a magyarosítót.Aztán újrainsalálod a játékot,a töbvbit meg már írja.

válasz erre

Vendég

9 éve, 8 hónapja és 5 napja

Vendég írta:
**** film sztem
szerintem meg nem.

válasz erre

Vendég

9 éve, 8 hónapja és 5 napja

nagyon okés ez a film,főleg mert szeretem a zsarukat.

válasz erre
12a(z) 2 -ből

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaHellblade profiljaVis Major profiljamarco profiljaszattila profiljaManiac profiljaturatur profilja