Indiana Jones - Trilógia

2003. november 23.
71.4131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Indiana Jones és kalandjai minden tekintetben a legjobbra sikerült kalandfilmek. Nem csoda, hiszen az alkotók közt Steven Spielberg és George Lucas-t említhetjük. Emellett pedig Harrison Ford – aki Dr. Jones-t alakítja, annyira beleillett a szerepbe, hogy még ma is Harrison Fordról, Indiana Jones juta az eszükben, és természetesen ez fordítva is igaz. Kétségetlen továbbá, hogy a filmek történetei egyedülállóak, és ajelenetek tökéletesek.

Mesterien van párosítva a kaland, a nevetés és a romantika.
Ezeknek köszönhetően - a három film bármelyikéről is legyen szó – többszöri megnézés után is lebilincsel, és jól szórakozat.

Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói

A film rövid története


Indiana Jones - Trilógia - 2. kép

Jones barátunk első megjelenésekor, nem épp egy régész tanár ábrázatát mutatja. Sokkal inkább egy kincsvadász kalandorét, aki hihetetlen sármos és férfias. Minden kalandvágyó az ő alakját. tartja példaképének.
A film elején éppen egy kis szobrocskát készül megszerezni egy nagyon is veszélyes barlangból. A mi sikerül is, de mint mindig maga mögött az egész barlang összeomlik (mint mindig). Sajnos ismét közbeszólnak a riválisok, akik most is a német birodalom alattvalói és megszerzik a szobrot.
Váltunk és Dr. Jones most már mint tanár oktat fiatalokat a régészetre és történelemre. Természetesen a tanulók hölgy tagja inkább rá mintsem a történelem bármely mozzanatára kíváncsiak.
Az új feladat, a frigyláda felkutatása. Azért fontos a frigyládát minél előbb megtalálni, mert – ismét – a német birodalom emberei gőzerővel azon vannak, hogy megtalálják és ha sikerül legyőzhetetlenek lesznek. Tartja ugyanis a monda, hogy az a hadsereg aki a frigyládát birtokolja legyőzhetetlen lesz és így megállíthatatlanul képes bármit elsöpörni, ami csak az útjába került.
A kalandok hihetetlenek. A történések menete egy percre sem lankad. A vicces jelenetek passzolnak a történetbe.
Egyszóval tökéletes alkotásról beszélhetnünk, melyben Harrison Ford megmutatja, hogy nem csak csillagközi csempésznek tökéletes.

Indiana Jones és a végzet temploma

A film rövid története


Indiana Jones - Trilógia - 3. kép

Sanghaj-ból indulunk (1935), ahol természetesen Dr. Jones éppen egy komoly kaland végéhez ért. Meg kellett szereznie mura csi-t (egy kínai dinasztia utolsó maradványait), egy Lao nevű milliomosnak, egy hatalmas gyémánt fejébe. A csere majdnem tökéletesen megy végbe. A menekülés során Joneshez csapódik egy táncosnő és egy mindenlépbe kanál kínai fiúcska. A repülő mellyel menekülnek sajnos nem éri el a célját és háromfős csapatunk India északi részén lezuhan. Természetesen a hajuk szála sem sérül. Egy kis faluba keverednek, hogy a főnök megkéri őket, menjenek el Pankokba, mert az ottani palotát, egy új maharadzsa lakja, akivel nincs minden rendben. A gonosz uralkodó elvette a néptől a Sívalingát (egy kő mely a falut védelmezi). Ennek következtében szörnyű átkok pusztítottak a faluba, és gyerekek mindegyszálig eltűntek, egy kivételével, aki sikeresen megszökött. Nem is kellett több Indy-nek elindult, hogy megoldja ezt a rejtélyt, mely során számos lélegzetelállító akción kell átverekednie magát és a vele tartó táncosnőnek és kínai fiúcskának. Természetesen most itt tökéletes munkát végez és kövek visszakerülnek rendeltetési helyükre az elveszett gyerekekkel együtt.

Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag

A film rövid története


Indiana Jones - Trilógia - 4. kép

Véleményem szerint a legjobban sikerült rész. Nem is támasztja alá állításomat jobban az, hogy olyan kivételes színész is helyet kapott a filmben mint Sean Connery.
Az indulás egy kicsit rendhagyó, mivel Indy-vel most először találkozhatunk gyerekekként. Vagyis 1910-es években járunk. Már akkor is kaland hajtotta barátunkat és mindent megtett annak érdekében, hogy ezt be is bizonyította. Most megtudhatjuk, hogy hogyan szerezte kalapját és hogyan tett szert első ostorára. (Plusz, hogy mért irtózik úgy a kígyóktól).
Utahban, járunk 1912-ben, Indy megpróbálja megakadályozni, hogy sírrablók kezébe kerüljön egy híres kereszt. Ez most nem sikerül, de hossz évek megfeszített munkája során, mely közben férfivé érett, természetesen sikerrel járt.
Megismerhetjük továbbá apját (Sean Connery-t) akivel egy kicsit furcsa kapcsolatba van. Apja nem igen ért a neveléshez, úgy kezeli Indy-t mint egy tanítvány vagy mint egy megmunkálandó fadarabot, de semmiképp nem úgy mint fiát.
Mostani kalandja során apja kutatásába segít be, mivel apját elfogták a németek, így csak rajta áll, hogy a Szent Grált a német hadsereg, képes e megszerezni.
A kalandok, fűszerezőnek romantikával és időtlen poénokkal.

Indiana Jones trilógia Extra


Indiana Jones - Trilógia - 5. kép

DVD filmek esetében mindig lehet számítani, extrákra. Ezek túlnyomó többségben külön lemezen fordulnak elő. Ez esetben is így, hiszem mind a három film így készülje ezen az egy lemezen található.
Általában én nem igen szeretem végignézni ezeket, mert a filmek jobban lekötnek. Ez esetben viszont a negyedik lemez közel annyira érdekes sikerült mind maguk a filmek.
Rengeteg hasznos információt tudhatunk meg a három film forgatásáról, és stáb tagjairól.
Érdekes volt látni, ahogy a rendező, Star Wars-os sapkában irányítgatja, Harrison Fordot, hogyan ugorjon a mérges kígyók mellé. Az sem volt kis meglepetés mikor megmutatták, hogy az első film egy jelenetében feltűnik R2D2 és 3PO – a két robot. Bár, csak mint kőbe vésett ábraként. Megtudhatjuk továbbá, hogy kinek milyen ötlettel, gondolattal járult hozzá, hogy ez a három film a filmtörténet kiemelt trilógiájává váljon.


Indiana Jones - Trilógia - 6. kép

A filmek jó minősében kerületek fel a korongokra, bár sajnos itt is csak az angol kapta meg a Dolby Digital-t. Viszont ez a THX szabványt is magának tudhatja, hiszen a Lucas-ek is jelen voltak a film készítésénél – egy kicsit – és így nem kérdéses, hogy megkapta ezt a jogosítványt is a három film.
Aki rendelkezik otthon házi-mozi rendszerrel, vagy legalábbis olyan hangfal szettel és hangkártyával, ami képes térhatást visszaadni, azokat biztosíthatom, hogy a hangélmény éppoly kellemes mint maguk a történetet.

Annyi biztos, hogy így karácsony előtt ez a trilógia az egyik legjobb választás lehet, hiszen amellett, hogy már filmklasszikusnak számít, még most is felveszi a versenyt a mai kalandfilmekkel, vagyis fiatalok és felnőttel egyaránt jól szórakozatnak a három alkotáson és a kivételesen jóra sikerült extrán.

Rendezte: Steven Spielberg
Írta: George Lucas
Főszereplő: Harrison Ford
Producer: Lawrence Kasdan
DVD-premier: 2003
Forgalmazza: Intercom
4 hozzászólás

Maniac

16 éve, 11 hónapja és 2 napja

Én beszélgetek veled és nem lesz unalmas...kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 11 hónapja és 2 napja

tök jó ez az oldal azt leszámítva, hogy unalmas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!meglepett smileymenő smileynyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 11 hónapja és 2 napja

ennyien ne írjatok mert nem tudlak követni titeket!!!!!!!!!!!nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 3 hónapja és 24 napja

röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja