Hide and Seek - Bújócska

2005. július 06.
72.7751
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Mikor először láttam a moziba a filmet, biztosra vettem, hogy a DVD verziót látnom kell majd. És ekkor nem csak az volt a fő indíték, hogy a filmnek két vége is lehet, hanem mert egy igen jóra sikerült film a Bújócska. És persze mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a filmben játszó két főszereplő is igen jól adják vissza karaktereiket. Robert De Niro eddig filmjeiben bebizonyította, hogy van helye a szakmában. Mellette pedig Dakota kisasszony úgy néz ki igencsak neki teremtették a színészi szakmát.

Mellette pedig Dakota kisasszony úgy néz ki igencsak neki teremtették a színészi szakmát. És hála Istennek John Polson rendező is igen eltalálta a stílust.


Hide and Seek - Bújócska - 2. kép

Bár már készült egy kritika a filmről, most mégis érdemes ismét elővenni a filmet és átnézni mit is ad a nézőnek a film és a lemezen található egyéb plusz.
Természetesen, mondanom sem kell a korongra rákerült az összes lehetséges végjáték. Persze nem kell attól tartani, hogy az egyikben esetleg az derül ki, hogy a Emily a gyilkos. Viszont igen kellemes illetve egyéb kellemetlen véget is vehet a film. De ismétlem, nem vitték azért a lezárás variációit túl messze egymástól.
Mint az várható, a hangokból angol, cseh és magyar érhető el, illetve feliratokból egyéb civilizált népcsoportok nyelvi.

Következzen most a film rövid bemutatása.
Megismerkedünk a Callaway családdal. Kislányuk Emily rajong szüleiért. És eközben nem veszi észere, hogy szülei kapcsolata már igencsak a végén jár. Már szichológusnál is jártam a probléma megoldása végett de mindhiába. Egy este, ugyanúgy búcsúzik ott el mamájától mint addig, de az éjszak történtek mindent megváltoztattak. A fürdőszobában apját látta, miközben anyját a vértől vöröslő kádból próbálja kisegíteni.


Hide and Seek - Bújócska - 3. kép

Ketten maradtak. Emily teljesen magába fordult és nem volt jobb ötlet mint egy új környezet jótékony hatása. Így a városból egy csendes nyugodt kis faluba körltözek.
Sajnos a környezetváltozás nem igen hozta meg a kellő hatást, és Emily folyamatosan csak romló tendenciát mutatott. Akkor indul el ez a folyamat igazán, mikor kiderült Emilynek van egy új titokzatos barátja. Őt senki sem láthatja, csak Emily. David, Emily apja, már nem tudja mit csináljon. Bár ő is pszichiáter, mégsem tudja a megoldás. Eközben összeismerkedik egy ott lakó egyedülálló nővel, kivel a kapcsolatuk jól alakult volna viszont Emily szabály szerint kiutálja a házból.
Mindennek a megoldása a film végén derült ki, amit most inkább nem mesélnék el, különben szinte egyáltalán nem lenne izgalmas. Sajnos ez is egy olyan film, amit egyszer mindenképpen látni kell, viszont másodjára, esetleg harmadjára már csak a részleteket figyelése marad.


Hide and Seek - Bújócska - 4. kép

A filmnek igen sok mondanivalója van, amit csak akkor vehetünk igazán észre, ha a megformált személyek jellemét figyeljük. Speciel nekem azért volt ezzel szerencsém, mert kíváncsi voltam Dakota Fanning kisasszony mit alkot ebben a filmben. Eddigi filmjeiben, véleményem szerint igen jól szerepelt. Ahhoz képest, hogy egy 11 éves kislányról van szó, messze lejátszott a vászonról nem egy híres színészt. Majdhogynem azt lehet mondani erre a filmre is, hogy Robert De Niro szintjét hozta minden nehézség nélkül és néhol talán egy csöppet hitelesebb is volt.
Aki nem szereti az ilyen fajta pszichofilmeket, az hiába ül neki ennek a valamivel több mint másfél óraának. Valószínű, hogy néhány kritikus hasonlóan vélekedik az ilyen filmről, mivel igen sok helyről kapott negatív kritikát. Én azt mondanám rá, hogy a év egyik legjobbja kategóriáját tekintve.
Lehet, hogy Robert De Niro listájában ez egy közepes film lesz, viszont Dakota kisasszony számára mindenképpen egy piros pontot ér ez az alakítás.


Hide and Seek - Bújócska - 5. kép

Bújócska
Nemzetiség: Amerikai
Jellemző : Thriller
Hossz: 101 perc
Készült: 2005
Premier: 2005. július
Forgalmazza: Intercom

Eredeti cím: Hide and Seek
Rendező: John Polson
Szereplők: Robert De Niro, Dakota Fanning, Famke Janssen, Elisabeth Shue
Fényképezte: Dariusz Wolski
Díszlet: Emily Beck
Írta: Ari Schlossberg
Producer: Barry Josephson
6 hozzászólás

Vendég

14 éve, 1 hónapja és 21 napja

Sajnos nem tudtam végignézni a filmet..nem jutottam el még a közepéig sem.de az előzetes alapján azt mondom h tök jó mosolygó smiley néhol kicsit ilyesztőszomorú smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 4 hónapja és 5 napja

TÖK ÁLLAT FILM! az abszolút kedvencem!!!! ( dakota.fan.gportal.hu )

válasz erre

Vendég

18 éve, 12 napja

Nagyon ****a film !menő smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 8 hónapja és 12 napja

imádim dakotát és ez a kedvenc filmem től...

válasz erre

Vendég

19 éve, 1 hónapja és 27 napja

a maga nemében ez egy jó film

válasz erre

Vendég

20 éve, 3 hónapja és 15 napja

Ez egy *** jó film de nagyon gyenge.Szoval nem olyan erős horror

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja