Gyűrűk ura - A király visszatér

2004. június 09.
75.5771
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Alig fél évvel a mozipremier után itt a teljes trilógia 6 DVD-n.

A harmadik résszel teljesül ki a történet és alkot kerek egészet. Sajnos ez még nem a – várhatóan, majd megjelenő – extra kiadás, vagyis itt még mindössze 192 percben izgulhatjuk végig, ahogy Aragorn végre királyként lép a színre. Mikor nekiültem a két lemeznek, nem gondoltam volna, hogy 4 órás élménybarangolásban lesz részem. Egy teszt során megnézem az extra lemez tartamát, mely jó esetben kedvet ad a filmhez.


Gyűrűk ura - A király visszatér - 2. kép


A lemezek jellemzői:
1. Lemez: a film
szélesvásznú változat (természetesen) és persze kristálytiszta kép, gyönyörű színekkel.
Dolby Digital 5.1 EX hang angolul és magyar
magyar és angol feliratok
Itt még megjegyzésre érdemes hogy a menüt sikerült magyaroknak is adaptálniuk vagyis a menü is magyarul szól hozzánk.

2. Lemez: Az extrák
Werkfilmek garmadája. Hosszabb, rövidebb változatok. Rendező gondolatai, Így készült, National Geographic a film nyomában, netes kisfilmek, Aragon végzete, Minas Tirith: Gondor fővárosa, A csapaa Pelennor mezején, Az Electronic Arts videójátékának bemutatása és még jó pár kedvcsináló az első lemez 3 órájához.

Ez esetben ez igen kellemesen bejött, ugyanis a 2. lemez megtekintésének háromnegyedénél váltottam a filmre és csak három órával később fejeztem be az extrák végig böngészését.
Az élmény páratlan volt. Az egész összhatás lebilincsel és magával ragad.

Gyűrűk ura - A király visszatér - 3. kép


Most pedig nézzük a harmadik rész milyenségét.
Kevés olyan trilógia van, melyben a második és a harmadik rész felülmúlja az előző részeket. Főleg akkor nehéz ezt megvalósítani, mikor az előző részek hihetetlenül jóra sikerültek. Személy szerint én csak egy ilyen alkotást ismerek és az a Keresztapa, amit ugye nem kell bemutatnom senkinek. Viszont nem tudok ilyen nagy sikerű filmet említeni mint a gyűrűk ura, ami a fantázia világába kalauzol el minket. És itt nem a sci-fi-re gondolok, hisz az egy más tészta.
A filmet Tolkien könyve alapján készítették el, igen kellemes és hosszú munka volt. Bár maga a könyv(ek) csak egy részét sikerült filmre átültetni, még így is a teljes trilógia majdnem egy fél napig tart ha egy ültő helyünkben akarjuk végignézni. Ami pedig nem egy rövidfilmnek tudható be. Peter Jacskon nevéhez fűződik a film rendezése, forgatókönyvírása és ő volt a producere is egyben (többed magával).
Lássuk akkor magát a történetet:
Mint említettem a harmadik rész ott folytatódik, ahol a második véget ért.

Gyűrűk ura - A király visszatér - 4. kép

Vagyis a győzelem után az emberek ünnepelnek, bár tudják, hogy ez a győzelem még korán sem a végső csata lezárása volt.
Frodóék egyre közelebb érnek Mordorhoz és ezzel a gyűrű egyre gyakrabban próbálja meg átvenni az irányítást a gyűrű hordozója felett. A csodával határos módon, és persze a társaknak köszönhetően ez sosem sikerül. Gollam bár segíti gazdáját, mégis mindent saját céljai elérése érdekében tesz. Samu tudja ezt és próbálja ez Frodó számára is egyértelművé tenni, de Gollam okosabb annál, hogy elárulja magát.
Az emberekre komoly megpróbáltatások várnak. A fehér torony felé egy óriási ork hadsereg indult el. Ezen kívül nagy számban csatlakoztak kalózok és egyéb gonosztevők is.
A csata elkezdődik és hamar visszaszorulnak az emberek a fehér torony falai mögé. A helytartó nem igen van a helyzet magaslatán, így a csata addig a pillanatig kilátástalan míg Gandalf a kezébe ne veszi az irányítást. Hihetetlen nagy csatát követhetünk végig.
Eközben Aragornnak szembe kell nézni azzal, hogy rövidesen ő lesz az emberek királya és mint ilyen meg is kell felelnie az elvárásoknak. Mivel a csata még a rohani csapattal együtt is kilátástalan a leendő király a holtak seregeit kéri fel segítségül. A csata lélegzetelállító.
A csata közben is haladnak Fordóék a Mordor felé, de három fős csapat egy idő után kettőre szűkül. Az ellenségeskedések egyre erősödnek ahogy győrő ereje nő. Barátok fordulnak szembe egymással, de természetesen nem kell őket félteni, mert az igaz barátság szétszakíthatatlan.

Gyűrűk ura - A király visszatér - 5. kép

Annak érdekében, hogy Fordóék bejussanak Morodor vulkánjaihoz, az embereknek egy elterelő cselt kellett alkalmazniuk, hogy a szem ne a gyűrűt és hordozóját, hanem őket figyelje. Ezzel persze a biztos halálba ment pár ezer katona, aki megmaradt a csata után. Hisz ha Fordó elbukik, akkor a Mordorban állomásozó még mindig közel tízezres ork csapat, szabály szerint a földbe döngölik őket.
A végén természetesen a jók győznek és a gyűrű megsemmisül, de azért most nem lőnék le mindent a filmből

Gyűrűk ura - A király visszatér
Nemzetiség: Amerikai
Jellemző: Fantasy
Hossz: 192
Készült: 2004
Premier: 2004-05
Forgalmazza: Warner Home Video

Eredeti cím: Lord of the Rings - The return of the King
Rendező: Peter Jackson
Szereplők: Viggo Mortensen
Ian McKellen
Elijah Wood
Sean Astin
Fényképezte: Andrew Lesnie
Díszlet: Alan Lee
Írta: J.R.R. Tolkien regény alapján Peter Jackson
Producer: Peter Jackson
6 hozzászólás

fnx

9 éve, 9 hónapja és 22 napja

Örök kedvenc

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 21 napja

NAGjavascriptwtf smileyetHTML('meglepődött smiley')YON NEM JÓ JÁTÉKmeglepődött smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 23 napja

ok

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

15 éve, 11 hónapja és 1 napja

[Tiltott felhasználó!]

Tibit

16 éve, 10 napja

Ez nem játék.kacsintó smiley Rengeteg LOTR játék van, melyikre gondolsz?

válasz erre

Vendég

16 éve, 10 napja

Jó a játék ellehet vele jáccani röhögő smiley kacsintó smileymenő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja