Zoolander 2 filmkritika

2016. március 17.
71.5471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Vannak filmek, amik egyszerűen folytatásért kiáltanak a befejezésük utolsó pillanataiban (is), azonban a 2001-ben megjelent Zoolander nem ilyen volt, most mégis itt a következő epizód, ami felveszi a stafétabotot. Méghozzá nem is rosszul, a Kék acél és a Magnum arcok gyönyörű színész-kötőjel-modellje, Derek Zoolander visszatér és hülyébb mint valaha!


Az ezredfordulón megjelent Zoolander mérsékelt sikereket ért el Amerikában, a szeptember 11-én történt terrortámadások árnyékában nem volt sok kedve kacagni az óceán túlapartján élőknek, viszont nemzetközi szinten abszólút befutó lett a film, a divatvilágnak fricskát mutató vígjáték a maga sajátos stílusában sokakat megnevettetett.

A Zoolander 2 15 évvel az elődfilm után játszódik, mégis ott veszi fel a fonalat, ahol az első letette azt. Derek Zoolander (Ben Stiller) egy elhagyatott, zord táj egyetlen faházában él magányosan, remeteként, pontosabban remeterákként. Amikor másfél évtizeddel ezelőtt sikerült Dereknek álmát beteljesíteni és megnyitotta kapuit a modelliskola, mindenki boldog volt. Két napig, amikor is az "Iskola gyerekeknek akik nem tudnak olvasni, jól" összeomlik, maga alá temetve Zoolander újdonsült feleségét - többek között.

Derek Zoolander Juniort a gyámhatóság érthető okokból elveszi édesapjától, aminek hatására a gyönyörű Kék acél modell önkéntes száműzetésbe vonul a fentebb már említett lakóhelyére. Ugyanígy tesz a szintén "most nagyon menő" Hansel (Owen Wilson) is, aki brutális sérülést szerzett a balesetben. A sors és Billy Zane azonban újra összehozza őket, hogy egy csapatként mentsék meg a modell és zenész világot, akikre valaki módszeresen vadászik.

Gonoszak: A föld felett lebegő Alexanya és zseniális (NEM) Mugatu

Gonoszak: A föld felett lebegő Alexanya és zseniális (NEM) Mugatu


Ennek köszönhetően egyébkén szemtanúi lehetünk Justin Bieber embertelenül kegyetlen kivégzésének, ami sokunkban megelégedést és hangos, megkönnyebbült sóhajt idéz elő, de akkor rájövünk hogy mindez - bármily szép is legyen - csak egy film. Hozzáteszem, a haláltusa közben megelevenedő képsorokat látva, már nem is annyira utáljuk a Bieber gyereket...

Hansel és Derek Zoolander összefog tehát, és az FBI divatügyosztályának, azon belül is - a természetesen szintén gyönyörű - Valentina Valencia-nak (Penélope Cruz) besegítve végére jár a titokzatos gyilkosságoknak. Mindezt az első epizódban már megszokott végtelenül bugyuta módon teszik persze. A Zoolander 2 csakúgy mint elődje, görbe tükröt állít sok minden elé, legyen az a mai fiatalság szlengekkel dúsított lazamenőcsávó szövegelése, a gagyirapperek, az emberiség mobileszközökhöz való ragaszkodása vagy épp a szelfi.

Az FBI különleges ügynöke kimaxolja az OMG faktort

Az FBI különleges ügynöke kimaxolja az OMG faktort


A két figura pontosan azt hozza amit megszoktunk tőlük, a pontagyú, szerénytelen de jószívű modellek minden pillanatban hozzák a naiv hülyét, tökéletesen. Ugyanúgy nem értenek a modern technológiához mint anno, bár Zoolander eredeti minitelefonja mellett Hansel a kb 10 éves kihajtható mobiljával már egy modernebb verziót képvisel. A cameo szereplők száma külön említendő, rengeteg beugró színész, zenész, divatdiktátor rendre színesíti a palettát az amúgy is jó gárda mellett, ráadásul mindenki bevállal olyan szövegeket, jeleneteket, amiket nem várnánk tőlük.

A világ leggonoszabb főellensége, Jacobim Mugatu (Will Ferrell) most sem maradhat távol, de a világ leggonoszabbjai között most társa is akad, a roppantmód beszédhibás Alexanya Atoz (Kristen Wiig) személyében, aki egyszerűen már akkora májer, hogy nem is jár a földön, hanem afelett lebeg. Megismerjük Derek fiát, Derek Juniort is, aki szintén komoly szerephez jut a történetben, spoilermentesen azonban nem lehet felfedni valódi értékét a komédiahalomban.

A poénok teljesen azonosak az első résszel, olyannyira, hogy nem csak utalások taláhatók hatalmas mennyiségben a 2001-es filmre, hanem sok esetben egyszerűen azok felújított verziói. Várhatóan ez sokaknak nem fog tetszeni (ha DNS kolléga egyáltalán ideig eljutott az olvasásban akkor most hangosan szitkozódva bólogat), engem azonban levett a lábamról. Ennek az oka lehet hogy a vetítés előtti napon újra néztem az eredeti részt, így az élmény és a sokkoló humor még elevenen élt bennem.

Gizdák kötőjel gyönyörűek kötőjel modellek

Gizdák kötőjel gyönyörűek kötőjel modellek


Ahogy másfél évtizeddel ezelőtt a szurikent állította meg az egyedülálló kötőjel csodálatos Magnum nézés, úgy persze most sem maradhat el a hasonló momentum, mindez tovább fokozva - de erről többet már csak a film fog mutatni számodra. Garantálhatom, hogy acélos tekintetekben, csücsörítésben és mérhetetlen baromságban továbbra sem lesz tehát hiány.

Az első rész megnézése nélkül teljesen értelmetlen rá beülni, tehát aki nem látta még, először gyorsan pörgesse le azt. A Zoolander 2 pontosan olyan mint az első rész, mai szintre hozva, modernizálva. Az eltelt 15 év fejlődéseit és változásait magán hordozva, jelenlegi túlontúl függő világunkat minden elemében kifigurázva hozza az elvárt szintet. De csak annak, aki maximálisan vevő erre a fajta bugyuta, szatirikus, a valóságtól teljesen elrugaszkodott humorra - tehát például nekem.

Zoolander 2 előzetes

 

Zoolander 2 filmkritika / Zoolander 2 (2016)

  • Műfaj: vígjáték
  • Hazai premier: 2016. március 17.
  • Rendezte: Ben Stiller
  • Hossz: 102 perc
  • Szereplők: Ben Stiller, Owen Wilson, Penélope Cruz, Kristen Wiig, Will Ferrell
  • Forgatókönyv: Justin Theroux
  • Operatőr: Daniel Mindel
  • Vágó: Greg Hayden
  • Zene: Theodore Shapiro
7 hozzászólás

Ronalddo

5 éve,

Nekem való film lesz ez! Imádom a beteg humort.

válasz erre

Hentes

5 éve, 3 napja

Nem is láttam hogy lesz ebből még egy rész! Na hétvégi program meg is van!

válasz erre

csirkee

5 éve, 3 napja

Nekem felemás érzéseim voltak a filmmel kapcsolatban, jó is meg néha lapos is.

válasz erre

marco

5 éve, 3 napja

petrovicsz írta:
Jó kritika lett! Nem lett minden poén lelőve a trailerben amúgy?
Jó hogy kérded, meg is néztem gyorsan mert film előtt nem néztem meg. Nincs benne lelőve sok, végig ilyen őrült az egész, nagyon kevés az üresmenet.

válasz erre

petrovicsz

5 éve, 3 napja

Jó kritika lett! Nem lett minden poén lelőve a trailerben amúgy?

válasz erre

kpal

5 éve, 3 napja

Jó film lehet Mai divatot jól mutatja az utolsó kép "Gizdák"

válasz erre

Gólem

5 éve, 3 napja

Eddig kérdéses volt de most már biztos hogy megnézem!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

sony1515 profiljaSándorkolbász profiljaYanez profiljarDAVE profiljaElisorne profiljaManiac profilja