Túl közeli rokon filmkritika

2004. február 16.
72.8251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Már a film előzetesekor éreztem, hogy csínján kell bánni a filmben megjelenő poénokkal, hiszen sérült emberek hibáiból jelentkeznek ezek a vicces jelenetek. Úgy tűnik a rendezőnek sikerült megtalálni az arany középutat, így a film tele van mókás helyzetekkel, de ugyanakkor nem sérti a fogyatékos embereket sem. Bár ezt igazán csak egy fogyatékos tudná igazán megmondani. Miután elmondtam a film előtti aggályaimat, lássuk hogyan győztek meg arról a film készítői, hogy van helye egy ilyen filmnek a filmvásznon.

/>
Túl közeli rokon filmkritika - 2. kép

A rendezési és forgatókönyv írási szerepet, a mára már igen híressé vált Farrelly testvérpáros töltötte be.
A film!
Bob és Walt Tenor egy kis városkában élnek és egy éttermet vezetnek. Napjaik úgy telnek mint mindenki másnak. Walt színészi babérokra tör, míg Bob elhivatott séf, és egy kínai lánnyal levelezik, aki Hollywoodban él. Eddig nincs is semmi különös a dologban. De, ami egyedivé teszi őket az, az hogy estük egy részen össze van nőve, és kettejüknek csak egy máj jutott. A szétválasztás természetesen még gyerekkorukban felmerült, de a műtét kimenetele kétséges. Waltnak ugyanis mindössze 50% esélye van a túlélésre és, így Bob nem hagyta a műtétet. Így Bob és Walt most már 32 éve mindenhová együtt járnak. És valahogy ez hozza a legtöbb problémát életükbe és a legtöbb humort a filmbe.
Walt fellépésein Bob mindig nagyon rosszul van. Nem képes elviselni a szereplés megpróbáltatásait. Továbbá az is probléma, hogy míg Walt majdnem minden nap más nővel van együtt, addig Bob már csaknem 5 éve nem volt nővel.

Túl közeli rokon filmkritika - 3. kép

Egy nap Walt komoly elhatározásra jut. Elmegy Hollywoodba, hogy színész legyen. Ezzel Bob rémálmai válnak valóra, hisz amit a legjobban gyűlöl, az mikor Walt mellett kell állni, miközben testvére játszik a színpadon, vagy akár a kamerák előtt.
Ennek ellenére Bob belemegy, hiszen ő gyengébb jellem.
Itt akkor egy kis beszúrás, jellemrajz végett:
Bár Bob a dominánsabb testileg, ő jobb fizikummal rendelkezik, hiszen közös májuk voltaképpen az övé. Így Walt valamivel öregebbnek is tűnik, hiszen az ő rá eső máj nem tudja szervezetét annyira karbantartani. Ezzel szemben Walt jóval erősebb egyéniség. Ezt talán abból adódik, hogy míg Bob veleszületetten van előnyben, addig Waltnak minden előnyért meg kellett szenvednie. Vagyis Bob nem is harcol az előnyért hisz lelkük mélyén tudják ő a főnök.Vissza a filmhez.
Tehát Bob és Walt elindul Hollywoodba.
Ott aztán minden a fejetetejére áll.
Első napokban nem járnak sok sikerrel, hiszen ki kíváncsi egy sziámi testvérpárra, a show bizniszben. Még Walt nagy – plátói – szerelmével is összefutnak, Meryl Streep személyében, akit természetesen Meryl Streep alakít.
Sok próbálkozás után végül sikerül találni egy olyan ügynököt, aki mindent tud a szakmáról, csak annyi vele a baj, hogy még mindig 1960-as években él. Na nem baj talál nekik egy szerepet, de hamar kiderült, hogy nem épp egy kasszasiker lenne a film, sokkal inkább valami bizarr sexfilm. Egy véletlen folytán futnak össze Cherrel, aki természetesen Cher alakít.
Túl közeli rokon filmkritika - 4. kép

Jelen esetben teljesen kivan bukva attól, hogy „gyp”-s tévésorozatban kell alakítania egy idióta nyomozópáros női felét. Mivel semmiképpen nem akart a sorozatban részt venni, és mivel ő választhatta meg színésztársát, Walt mellett döntött, hírtelen felindulásból.
Hogy, hogy nem ez vészesen rosszul sült el az ő szemszögéből.
Nem csak hogy nem volt nagy bukás a sorozat bemutatása, de átütő siker volt és ezt oly módon érte le hogy a férfi szereplő Walt alakítás még Cher profizmusát is leradírozta a képernyőről.
Vagyis a szekér beindult. A probléma viszont ott volt, hogy ezen a szekéren csak Waltnak volt helye. Eközben Bob találkozott levelező szerelmével, aki az utolsó pillanatig nem tudta, hogy ők ketten össze vannak nőve. Mikor ez kiderült, a lány elfutott. Walt a magasban, Bob a mélyben. Ekkor már Walt is érezte milyen nagy teher nyomja Bob vállát és egy jól átgondolt csellel elérte, hogy testvére belemenjen a műtétbe.
De hogy mi jött ezután azt már csak a mozikban fogjátok megtudni.
Tény az, hogy én egy kicsit negatívan ültem le a vetítésre. Nem voltam benne biztos, hogy ilyen ötletből olyan vígjátékot lehet kihozni, ami végül is sikerült. Továbbá remélem, hogy egy olyan embernek sem fog rosszul esni a film aki, valamitől más.
Pont ezért tekintenék most el a film bemutatása végén a pozitívumok és negatívumok kihangsúlyozásától.

Nemzetiség: amerikai
Jellemző: vígjáték
Hossz: 122
Készült: 2003
Premier: 2004 február 19
Forgalmazza: Intercom
Eredeti cím: Stuck on You
Rendező: Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Szereplők: Greg Kinnear, Matt Damon, Eva Mendes
Fényképezte: Deniel Mindel
Díszlet: Scot Jacobson
Írta: Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Producer: Peter Farrelly, Bobby Farrelly
 

Túl közeli rokon / ()

  • Műfaj:
  • Hazai premier: nincs még időpont
  • Rendezte:
  • Hossz: 0 perc
  • 2004-02-16 18:26:00 https://www.gamechannel.hu/movie_channel/pictures/040216ga0101.jpg
  • Szereplők:
  • Forgatókönyv:
  • Operatőr:
  • Vágó:
  • Zene:
  • IMDb:
  • Gyártó:
  • Forgalmazó:
  • Honlap:
0 2004-02-16 18:26:00 https://www.gamechannel.hu/movie_channel/pictures/040216ga0101.jpg
1 hozzászólás

Vendég

17 éve, 3 hónapja és 7 napja

szerencsétlenek bakkermeglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljafighterlaci profilja