Transformers filmkritika

2007. június 30.
171.5381
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Nagyjából az én korosztályom tudja igazán, mi is volt régen a Transformers-őrület. A kábeltévé hajnalán a Sky one csatornán az egyik legjobb rajzfilmsorozat volt, melyben robotok küzdöttek egymás ellen. A játékipar pedig átalakítható játékokat kezdett kiadni. Autóból, vagy éppen kamionból robottá tudtuk alakítani játékunkat. Én egy kamionnal büszkélkedhettem és nagy élmény volt alakítgatni a robotokat. Nos most, jó tíz évvel később úgy döntöttek, hogy a sok képregény megfilmesítés után a Transformers-en a sor. A film nem lett százas, de hát nem lehet túl sok mondanivalót várni egy rajzfilm adaptációtól. Én amondó vagyok, mindenképpen megért egy misét a film, vagy legalábbis 1x140 percet az életünkből elvehet.



Transformers filmkritika - 2. kép

Jó volt! Jó akciófilm... vagy inkább vígjáték, nem akció... de lehet hogy vígjáték? Nem mégiscsak akció! És persze egy hajszálvékony kidolgozatlan romantikus beütés is helyet kapott. Nagyjából ennyi a film. Mondhatni katyvasz.
Első érzésem az volt, jobb lett volna két filmet gyártani inkább. Egy akció Transformers filmet és egy vígjáték Transformers filmet. Bár utóbbira lehet hogy semmi szükség nem lenne. Tény, hogy az igen komolyan kidolgozott akciójelenetek mellett helyet kapott igen sok - néhol bárgyú - poén halom és ami még rontja a dolgokat, roppant gagyi érzelmi próbálkozások.
Ami legjobban zavart, hogy majdnem sikerült csinálni a filmből egy tinivígjátékot. De azért persze nem ennyire siralmas a helyzet. Csak gondoltam kiadom magamból az elején, a negatív véleményem és ezek után már csak a film magasztalására fordíthatom minden energiám (persze azért jön még egykét negatív betét).

Transformers filmkritika - 3. kép



Transformers filmkritika - 4. kép

Ha nem mondják és nem írják a filmben én akkor is sejtettem volna, hogy a rendező Michael Bay. És ezt sajnos negatív értelemben értem. Filmjei többségében jó akciókról és pocsék további vonalakról beszélhetünk. Talán a Sziget lehet az egyetlen kivétel. De persze lehet, hogy ennyi is elég a sikerhez (ahogy az a mellékelt ábra mutatja). Lássuk akkor mit is sikerült 140 percbe sűríteniük az alkotóknak.
Egy idegen bolygón robotok harcolnak egymással, de a gigantikus csata következtében otthonuk elpusztult. A győzelmet egy Örök Szikra nevű kocka jelentené, de mivel elveszett, az első számú cél a felkutatás.
A kocka természetesen a földön landolt igen-igen régen.


Transformers filmkritika - 5. kép

Napjainkban... Közel keleten az amerikaiak - ahogy az már lenni szokott - éppen bevetésen vannak. Egy tábor viszont igen komoly csata során elpusztul. A támadó fél ismeretlen, de tény, hogy technikai fejlettsége jóval meghaladja az emberét.
Az amerikai kormány mindent bevet a titok kiderítésért. Még fiatal kutatókat is, akik persze igen sikeresen ráéreznek, hogy ezek csak idegen bolygóról jött robotok.
Másik szál... Sam Witwiczky egy minden napi fiatal, aki éppen a következő jó jegye érdekében küzd az iskolában, hogy aztán apjától elismerésül kapjon egy igen kényelmes és gyors autót (majdnem egy Porsche-t, de helyette) egy igen ütött-kopott régi sárga autó új tulajdonosa lesz. Szép lassan megismerjük Sam-et, barátait, családját, és Mikaela-t, aki vizuális-pozitívumként domborít, vagyis Sam nagy szerelme.


Transformers filmkritika - 6. kép

A kocsinak köszönhetően mondhatni sikerül is összebarátkozniuk. Szép lassan kiderült, hogy Sam nagyapja megtalálta az ominózus kockát és így Sam is belekeveredik a robotok csatájába.
Majd egymás után feltűnnek a robotok és elindul a nagy csata. A tetőpont amikor mindenre fény derül, majd nem sokkal ezután az álcák vezére, Megatron is bekapcsolódik az ütközetbe.
Természetesen a film végén győznek jók és az amerikai filmekben már megszokott szabadság fontosságát helyezik előtérbe.
Nem akartam túlzottan kibontani a történetet, hiszen nagyon nem is lehetne, hiszen a lényeg az látvány.

Transformers filmkritika - 7. kép


Sajnos én itt is találtam hibát. Bár lehet, hogy ez volt a legjobb megoldás, de én megnéztem volna hogyan alakul át a robot. Nos ezt nem lehet megtenni, mivel hihetetlenül gyorsan és apró darabok mozgásával alakulnak át a gépek.
Mindezek ellenére én amondó vagyok, ha csak egy akciófilmet akarsz látni, melyben - mondjuk úgy - mókás jelenetek fűszerezik a történetet, ne hagyd ki!

Transformers előzetes

 

Transformers / Transormers (2007)

  • Műfaj: Akció
  • Hazai premier: 2007. július 03.
  • Rendezte: Michael Bay
  • Hossz: 144 perc
  • 2007-06-30 14:12:07 https://www.gamechannel.hu/pictures/moviechannel/transformers_1.jpg
  • Szereplők: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, Jon Voight
  • Forgatókönyv: Roberto Orci, Alex Kurtzman
  • Operatőr: Mitchell Amundsen
  • Vágó: Todd E. Miller, Tom Muldoon
  • Zene: Steve Jablonsky
Michael Bay 144 Steve Jablonsky 2007-06-30 14:12:07 https://www.gamechannel.hu/pictures/moviechannel/transformers_1.jpg
112 hozzászólás

Vendég

17 éve, 10 hónapja és 9 napja

ja és nem lehet szinkronnal letölteni max felirattal

válasz erre

Vendég

17 éve, 10 hónapja és 9 napja

lesz az is csak várni kell rá egy kicsit. A DVD az december 4-én jelelnik meg és azon már van szinkron is... és még pár extra dolog is lesz rajta... röhögő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 10 hónapja és 21 napja

szomorú smileyszinkron kene de nagyonszomorú smiley MEDVE

válasz erre

heros19

17 éve, 10 hónapja és 26 napja


szupper a film szerintem.....na csá

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 3 napja

valami hihetetlenűl bele vagyok zúgva kis csávó korom óta és nagy rajongója vok az óta,a film is hatalmas nagy siker eszméletlenűl meg vannak csinálva a robotok...ui...ha van valakinek eladó képregény akkor írjon nekem a ee@freemail.hu' target='_blank' rel='nofollow'>dee@freemail.hu címre illetve az msn címemen fel vehetnétek ami ugyan az mint az e-mail...köszi szépen előre is...AUTOBOTS...ROLL OUT!!!

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 5 napja

Csao! Ha még nem oldottad meg. a forgó ágyú sokkoló,legalábbis a képregényben így hívják.Autókat,meg amit tudsz, kell hozzávágni,erre elkezd majd repkedni. Követni kell és ütni,meg lőni,amikor le-le száll. Na de nekem is kell segítség. Én akkor akadtam el.amikor a kockát kell kiszabadítani,és megatron olvadozik,elkezd lövöldözni,és szinte meg sem tudok mozdulni,ártani nem tudok neki. Ha itt már átjutott valaki,kérem segítsen.

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 6 napja

király film de kéne folytatása

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 16 napja

Sziasztok!

Nem tudtok végigjátszást akár angol nyelven is a játékhoz, mert elakdatam , annál a küldinél (eléggé az elején) amikor autobotokkal vagyok és Optimussal meg kell menteni a várost a pusztítástól amikoris egy lövészágyú 360 fokban forog és lövöldözi a várost. Egyszerüen nem tudom hogy hogy lehet továbbjutni széétörni nem tudom mert védőburkot alkot álladnóan.

Úgy próbálkozom , hogy beállok a lövései elé , néha be is jön de így sem tart ki több ideig a védés mint 2-3 perc.

Aki már továbbjutott és ki is pörgette, segítségét várom !
Nagyon tetszik a játék klasz tuti!
Mégvalami olyan kombokat nem lehet benne csinálni vagy valami mást a lövéseken ütéseken és dobásokon kívül mint pl az ellenség csinál hogy pörgeti azt a hosszu drótos valamit mosolygó smiley nyelvnyújtó smiley és elkaszabol vele, vagy ahhoz bonusokat kell elérni ?

nah nem érdekes madj rájövök szal ha valaki elm ondaná a városmegmentös résznél h mi a teendö és h hogyan azt elöre is megköszönöm ! kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 18 napja

röhögő smileyZsir

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 24 napja

na gyon jó csak nem tom hol kel letölteniszomorú smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 27 napja

innen le lehet tölteni tranformers tehe game-ét:meglepődött smileymeglepődött smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 27 napja

én meg nem tudok továbbjutni a Jazz-t megmentő akción szomorú smileyszomorú smiley

válasz erre
2345678a(z) 10 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
muki profiljaRemulto profiljaBotyi profiljaGargameth profilja