Transformers filmkritika

2007. június 30.
169.5661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Nagyjából az én korosztályom tudja igazán, mi is volt régen a Transformers-őrület. A kábeltévé hajnalán a Sky one csatornán az egyik legjobb rajzfilmsorozat volt, melyben robotok küzdöttek egymás ellen. A játékipar pedig átalakítható játékokat kezdett kiadni. Autóból, vagy éppen kamionból robottá tudtuk alakítani játékunkat. Én egy kamionnal büszkélkedhettem és nagy élmény volt alakítgatni a robotokat. Nos most, jó tíz évvel később úgy döntöttek, hogy a sok képregény megfilmesítés után a Transformers-en a sor. A film nem lett százas, de hát nem lehet túl sok mondanivalót várni egy rajzfilm adaptációtól. Én amondó vagyok, mindenképpen megért egy misét a film, vagy legalábbis 1x140 percet az életünkből elvehet.Transformers filmkritika - 2. kép

Jó volt! Jó akciófilm... vagy inkább vígjáték, nem akció... de lehet hogy vígjáték? Nem mégiscsak akció! És persze egy hajszálvékony kidolgozatlan romantikus beütés is helyet kapott. Nagyjából ennyi a film. Mondhatni katyvasz.
Első érzésem az volt, jobb lett volna két filmet gyártani inkább. Egy akció Transformers filmet és egy vígjáték Transformers filmet. Bár utóbbira lehet hogy semmi szükség nem lenne. Tény, hogy az igen komolyan kidolgozott akciójelenetek mellett helyet kapott igen sok - néhol bárgyú - poén halom és ami még rontja a dolgokat, roppant gagyi érzelmi próbálkozások.
Ami legjobban zavart, hogy majdnem sikerült csinálni a filmből egy tinivígjátékot. De azért persze nem ennyire siralmas a helyzet. Csak gondoltam kiadom magamból az elején, a negatív véleményem és ezek után már csak a film magasztalására fordíthatom minden energiám (persze azért jön még egykét negatív betét).

Transformers filmkritika - 3. képTransformers filmkritika - 4. kép

Ha nem mondják és nem írják a filmben én akkor is sejtettem volna, hogy a rendező Michael Bay. És ezt sajnos negatív értelemben értem. Filmjei többségében jó akciókról és pocsék további vonalakról beszélhetünk. Talán a Sziget lehet az egyetlen kivétel. De persze lehet, hogy ennyi is elég a sikerhez (ahogy az a mellékelt ábra mutatja). Lássuk akkor mit is sikerült 140 percbe sűríteniük az alkotóknak.
Egy idegen bolygón robotok harcolnak egymással, de a gigantikus csata következtében otthonuk elpusztult. A győzelmet egy Örök Szikra nevű kocka jelentené, de mivel elveszett, az első számú cél a felkutatás.
A kocka természetesen a földön landolt igen-igen régen.


Transformers filmkritika - 5. kép

Napjainkban... Közel keleten az amerikaiak - ahogy az már lenni szokott - éppen bevetésen vannak. Egy tábor viszont igen komoly csata során elpusztul. A támadó fél ismeretlen, de tény, hogy technikai fejlettsége jóval meghaladja az emberét.
Az amerikai kormány mindent bevet a titok kiderítésért. Még fiatal kutatókat is, akik persze igen sikeresen ráéreznek, hogy ezek csak idegen bolygóról jött robotok.
Másik szál... Sam Witwiczky egy minden napi fiatal, aki éppen a következő jó jegye érdekében küzd az iskolában, hogy aztán apjától elismerésül kapjon egy igen kényelmes és gyors autót (majdnem egy Porsche-t, de helyette) egy igen ütött-kopott régi sárga autó új tulajdonosa lesz. Szép lassan megismerjük Sam-et, barátait, családját, és Mikaela-t, aki vizuális-pozitívumként domborít, vagyis Sam nagy szerelme.


Transformers filmkritika - 6. kép

A kocsinak köszönhetően mondhatni sikerül is összebarátkozniuk. Szép lassan kiderült, hogy Sam nagyapja megtalálta az ominózus kockát és így Sam is belekeveredik a robotok csatájába.
Majd egymás után feltűnnek a robotok és elindul a nagy csata. A tetőpont amikor mindenre fény derül, majd nem sokkal ezután az álcák vezére, Megatron is bekapcsolódik az ütközetbe.
Természetesen a film végén győznek jók és az amerikai filmekben már megszokott szabadság fontosságát helyezik előtérbe.
Nem akartam túlzottan kibontani a történetet, hiszen nagyon nem is lehetne, hiszen a lényeg az látvány.

Transformers filmkritika - 7. kép


Sajnos én itt is találtam hibát. Bár lehet, hogy ez volt a legjobb megoldás, de én megnéztem volna hogyan alakul át a robot. Nos ezt nem lehet megtenni, mivel hihetetlenül gyorsan és apró darabok mozgásával alakulnak át a gépek.
Mindezek ellenére én amondó vagyok, ha csak egy akciófilmet akarsz látni, melyben - mondjuk úgy - mókás jelenetek fűszerezik a történetet, ne hagyd ki!

Transformers előzetes

 

Transformers filmkritika / Transormers (2007)

  • Műfaj: Akció-vígjáték
  • Hazai premier: 2007. július 03.
  • Rendezte: Michael Bay
  • Hossz: 144 perc
  • Szereplők: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, Jon Voight
  • Forgatókönyv: Roberto Orci, Alex Kurtzman
  • Operatőr: Mitchell Amundsen
  • Vágó: Todd E. Miller, Tom Muldoon
  • Zene: Steve Jablonsky
112 hozzászólás

fnx

5 éve, 8 hónapja és 19 napja

Örök kedvenc

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 1 napja

Vendég írta:
ha vagy ojan kedves én tóth csaba vagyok amit az elöt irtak én voltam mond meg kérlek hon lehet le tölteni
Mekkora hülye vagy ******'>*******!

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 1 napja

ha vagy ojan kedves én tóth csaba vagyok amit az elöt irtak én voltam mond meg kérlek hon lehet le tölteni

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 1 napja

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 1 napja

BDSAeron

9 éve, 3 hónapja és 20 napja

Hát ez tényleg odab*sz!

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 11 napja

foto muito legal!!!

válasz erre

marco

11 éve, 11 hónapja és 14 napja

Marduk írta:
már megint
No para Marduk. Én tesztelek. Sorry. Gyorsabban vetted észre, mint hogy töröltem volna!

válasz erre

Marduk

11 éve, 11 hónapja és 14 napja

már megint

válasz erre

Marduk

11 éve, 11 hónapja és 16 napja

Itt valami nincs rendben , de nagyon nincs

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 11 hónapja és 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 5 hónapja és 25 napja

hu azt nem vágom de jo csaj lehetsz...

válasz erre
123456a(z) 10 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaMonyo profilja