Sinister 2. - Az átkozott ház filmkritika

2015. augusztus 21.
70.6421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
Idén, némi kihagyás után megint elég szépen csordogálnak a horrorfilmek a mozikba, ami a stílus híveinek - mint amilyen például jómagam is vagyok - nagy öröm lehetne, sajnos azonban a felhozatal minősége erősen tendál a pocsék felé, ötlettelen, unalmas és gagyi trashmoviek képében. Ezen az állapoton a Sinister 2 sem fog változtatni, sőt még inkább dönti a mérleget a negatív irányba.


A történet az első rész befejezésével folytatódk, a gyermekek lelkét megmérgező Bughuul démon nem nyughat és továbbra is a költözködő családok kiírtása a hobbija, amelyet igyekszik mindenféle csúnyaságok kiötlésével véghezvinni. Courtney (Shannyn Sossamon) és két fia a verekedős apucitól elmenekülve egy lerobbant családi házban talál menedéket, véletlenül éppen egy olyan templom mellett ahol brutális végjátékban halálozott el egy komplett család.

A házikót természetesen csinos kis szellemcsapat lakja, olyan gyermekek lelkei, akiket a rocker kinézetű, állandóan búskomor (egyetlen szerepe hogy folyamatosan a földet bámulja) démon tett gyilkossá, akik hidegvérrel likvidálták anyut, aput, kistesót mindenkit - aztán maguk is eltávoztak az élők sorából Bughuul hathatós segítségével.

Mindezt mindegyikük 8mm-es szalagra rögzítette és amolyan kis délutáni matiné gyanánt időről időre levetítik maguknak, meg ha már ott van az - egyelőre élő - két kiskölök, nekik is. Igaz, popcorn nem jár a vetítés mellé, ellenben nagyon klassz kis gramofonnal megy az aláfestő zene, amelyet a testvérpár egyik tagja egyáltalán nem értékel, a másik viszont csillogó szemmel néz végig.

Így spanoskodnak a szellemek, készül a házimozi

Így spanoskodnak a szellemek, készül a házimozi


A fenti felvezető után hihetnénk, hogy a sztori nagyszerű: szellemek, démon, öreg ház, templom és brutális kivégzések, nem is kell jobb alap egy igazi horrorfilmnek. És itt üt be a krach: a film kétharmadában semmi mást nem látunk mint a Lovagregényben még szexi de mára durván lestrapált Shannyn Sossamon és a színészi tehetség osztogatásánál a sorból kimaradt James Ransone bimbózó kapcsolatának kialakulását, miközben a gyerekek dumálgatnak a gagyin sminkelt szellemspanokkal és ócska minőségi home videókat nézegetnek.

Az ex-seriffhelyettes - akinek nincs neve sem, vagyis de, figyelj: ő So & So - ugyanis szemet vet az egyedülálló, zavaros életet élő, két gyermekét egyedül nevelő és valami beteges vágytól fűtve tudatosan gyilkossági helyszínen élő harmatos menyecskére, ezért szembeszállva rendőrökkel, szellemekkel, démonnal meg egy dühős ex-férjjel (neki amúgy van neve: Clint), letanyázik a szellemlakban. Rögtön egy húron pendül a srácokkal és az asszony is bejön neki, tesz-vesz, kutatgat, tulajdonképpen erről szól a film. Ami amúgy horror, mondom csak úgy még egyszer.

Roppant ijesztő démon a háttérben.

Roppant ijesztő démon a háttérben.


Az időnként azért csak-csak megvillantott sötét jelenetek inkább a 12 éves korosztálynak szólnak, de lassan már nekik is nagyobb az ingerküszöbük ennél, a Harry Potter is durvább horrorisztikus elemekkel dolgozik, mint a Sinister 2. És nem, nem akkor amikor a Dementorok szippantják a lelket, hanem amikor a csokibéka ugrál az ablakon. Az ijesztőnek szánt, de ásítozásig unalmas klisétenger ráadásul gagyi kivitelezésben tárul elénk, egy jobb ingyenes vágóprogram minőségével megvágott képek annyira bárgyúak hogy attól ijedünk meg, amikor hangosan felhorkan a mellettünk ülő a moziban.

Amikor aztán elszabadulhatna a pokol, úgy nagyjából az utolsó 20 percben, várjuk hogy jön a démon, szakadnak a lábak, loccsannak a fejek, és mindenki szörnyű halált hal (legalább mint egy tinihorrorban), rájövünk hogy ma ilyen élmények nélkül kell hazamennünk. A bizsergető érzés hogy jól becsokizunk minden pillanatban majd a véres és brutális jelenetektől, hogy az ijedt ugrálástól saját arcunkba dobjuk a kukoricát, végleg elszáll és csak a kérdés marad a végére: miért kellett erre a filmre időt pazarolni?

Az a szépen sminkelt kiscsaj egy szellem. Na becsokiztál már?

Az a szépen sminkelt kiscsaj egy szellem. Na becsokiztál már?




Sinister 2. - Az átkozott ház előzetes

 

Sinister 2. - Az átkozott ház / Sinister 2 (2015)

  • Műfaj: Horror
  • Hazai premier: 2015. augusztus 20.
  • Rendezte: Ciarán Foy
  • Hossz: 97 perc
  • 2015-08-21 15:30:00 https://www.gamechannel.hu/pictures/cinemachannel/sinister_2__az_atkozott_haz_1.jpg
  • Szereplők: Shannyn Sossamon, James Ransone, Nicholas King, Tate Ellington
  • Forgatókönyv: Scott Derrickson
  • Operatőr: Amy Vincent
  • Vágó: Michael Trent
  • Zene: tomandandy
Ciarán Foy 97 tomandandy 2015-08-21 15:30:00 https://www.gamechannel.hu/pictures/cinemachannel/sinister_2__az_atkozott_haz_1.jpg
9 hozzászólás

Hentes

9 éve, 4 hónapja és 23 napja

Első rész még nem is volt olyan rossz bár azért nem rengette meg a világot...

Ilyen kritika után ezt biztos kihagyom. wtf smiley

válasz erre

kpal

9 éve, 4 hónapja és 23 napja

Marilyn Manson arcok röhögő smiley

válasz erre

italianman

9 éve, 4 hónapja és 24 napja

Gólem írta:
Majd az ezredik ismétlést megnézem a tévében. mosolygó smiley
Arra talán jó is lesz.

válasz erre

Gólem

9 éve, 4 hónapja és 25 napja

Majd az ezredik ismétlést megnézem a tévében. mosolygó smiley

válasz erre

zender

9 éve, 4 hónapja és 26 napja

Az első rész nem volt annyira rossz. Nem kellett volna folytatni, főleg nem ilyen gárdával.

válasz erre

rDAVE

9 éve, 4 hónapja és 26 napja

Nem merek már horrort és vígjátékot elkezdeni, mert ritka a nézhető darab...
Már a szellemek láttán elment tőle a kedvem, ezek mi a fenék? röhögő smiley Maximum durcás gyerekek, akik nem kaptak fagyit... Kapásból eszembe jutott két romantikus vígjáték, ahol rondábbak és ijesztőbbek a szellemek.

válasz erre

Ronalddo

9 éve, 4 hónapja és 26 napja

Bummmtssssss, ez bizony **** lestt! röhögő smiley

válasz erre

Mordorer

9 éve, 4 hónapja és 26 napja

Szigorú lett nagyon. mosolygó smiley De én is köszönöm neked, mert szeretem a horrort, néztem volna.

Így majd tévében egyszer. De ha akkor tetszeni fog, idejövök és ordibálok! röhögő smiley

válasz erre

RyutheStaR

9 éve, 4 hónapja és 26 napja

Én az első részt anno a moziban néztem meg, nekem tetszett, bár már szerintem akkor sem volt parás. De élveztem és szerintem volt benne potenciál. Így hát mondanom se kell, vártam a folytatást, de így olvasva a cikket hálás vagyok neked Marco. Megspóroltam egy mozijegy árát! röhögő smiley
Amúgy tényleg iszonyúan gáz az utóbbi pár év horror felhozatal. Egyedül a The Conjuring-ot meg a Mama-t tudom felhozni ami még tetszett az utóbbi években, de sajna azoktól se estem hanyatt.(bár én a régi classicoktól se igen ijedtem meg sose röhögő smiley )

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profiljaManiac profilja