Shrek 2 filmkritika

2004. június 28.
76.6421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Hát igen! Valahogy ilyennek kellett lennie ahhoz, hogy megüsse a mércét. Hiszen az első rész igencsak magasra tette lécet. A Shrek második része pedig csak emelt ezen a lécen. Hihetetlen képi megvalósítás társul, szünet nélküli nevetésre ingerlő jelenetekkel. Minden apró kis részletre figyeltek, semmi nem hagytak ki és annyi poént, viccet vittek a filmbe amitől egész biztos, hogy hasizombántalmakat lehet kapni. Persze nem a gusztustalan ogrétől hanem nevetéstől.

/>
Shrek 2 filmkritika - 2. kép

Igen kellemetlen, de én csak akkor láttam az első részt mikor egy kereskedelmi csatorna leadta. De szerencsére a DVD verziót sikerül megnézni 2-3 órával a TV adás előtt. A grafikai megvalósítást sikerült olyan szintre fejleszteni, hogy a film elején néhány jelenet súrolta azt a határt mikor már nem volt egyértelmű, hogy rajzot látunk. Természetesen a karakterek mind rajzolt figurák, mégis volt egy két pillanat mikor a csillanások és fénytörések rendkívül életűvé varázsolták a képeket.
A történet ott folytatódik ahol az első rész véget ért. Vagyis a Shrek família visszatér kicsiny hajlékukba egy igen csodás nászút során. E közben egy szőke lovag serényen a királylány megmentésére siet a sárkányokkal őrzött kastélyba. De sajnos csak egy farkast talál az ágyban aki közli hogy a királylány már nász úton van újdonsült férjével.

Shrek 2 filmkritika - 3. kép

Vissza a mocsárba. Shrek és nejét meghívják vendégségbe az Óperencián túlra, a királylány szülei. Ugye, meg kell ünnepelni, hogy végre megházasodott. Bár ez igen rossz ötlet mégis irány Óperencia vagyis a túl oldala. Természetesen a fogadtatás igen nagy, viszont a ráeszmélés után egy kis hiba csúszik az ünneplésbe. Pontosítva, mindenkinek leesik az álla, hogy két ogre érkezett, melyből az egyik királyuk lánya, míg a másik a kedves férj.

Shrek 2 filmkritika - 4. kép

Ezt a kisebb hibácskát a király sem tudja túl jól viselni és ellenlépésekre szánja el magát. Felbérelni csizmás-kandúrt, aki bár igen jó kardforgató, mégis alul marad és inkább Shrek és a csacsi mellé szegődik – nem mint a szószátyár, kibírhatatlan mellékszereplő állat, hiszen az a hely már foglalt.
Eközben az is kiderül, hogy mindennek a hátterében a jótündér áll, aki nem is annyira jó mint amennyire a neve mutatja. Fiát Szőkét herceget akarja beházasítani a királylány mellé, de valahogy ez nem akar összejönni.
Az udvarban dúl ellenségeskedés hatására az ifjú pár is össze rúgja a port, és mivel a másság a probléma forrása, Shrek úgy dönt most rajta a sor. Elmegy társaival a jótündér gyárába és megszerez egy varázsitalt, melytől isteni szépséggel lesz megáldva. Ebből a löttyből a csacsi is kap, így másnap mindketten, plusz a királylány is átváltozik. A csacsiból egy csodás fehér paripa lesz, a királylány visszanyeri emberi képét és Shrek igen jóképű emberré változik.

Shrek 2 filmkritika - 5. kép

Ezt kihasználva a jótündér és fia elhitetik a királylányal, hogy Szőke valójában Shrek. Persze a királylány érzi hogy itt valami nem stimmel. Már már mindennek végre és egy újabb varázsitaltól a királylány beleszeret Szőkébe mikor megérkezik Shrek és egy igen látványos összecsapást követően a jótündér elbukik és Shrekék visszaváltoznak Ogrékké. Mivel a szerelem köztük így a legtisztább.
E mellett mellékesen kiderül a hogy a király valójában béka, aki a jótündér változtatott királlyá és hogy a csizmás-kandúrnak pont olyan jól énekli a Livin de viva loca-t mint Ricky Martin csak éppen egy kis Antonio Bandereses beütésel.
Összességében mindenkinek ajánlom a filmet aki szeret ilyen vidám és csodás mesefilmet nézni.
Én ha tehetem megnézem még egyszer, mivel poénok olyan gyorsan jönnek egymás után, hogy szerintem a húsz százalékáról biztos lemaradtam.

Shrek 2
Nemzetiség: Amerikai
Jellemző: Animációs kaland
Hossz: 92
Készült: 2004
Premier: 2004-07-01
Forgalmazza: UIP Duna

Eredeti cím: Shrek 2
Rendező: Andrew Adamson
Kelly Asbury
Szereplők: Mike Myers
Eddie Murphy
Cameron Diaz
Antonio Banderas
Fényképezte: Michael Andrew
Díszlet: Steve Pilcher
Írta: William Steig
Producer: David Lipman
Aron Warner
John H. Williams
 

Shrek 2 filmkritika / ()

 • Műfaj:
 • Hazai premier: nincs még időpont
 • Rendezte:
 • Hossz: 0 perc
 • Szereplők:
 • Forgatókönyv:
 • Operatőr:
 • Vágó:
 • Zene:
 • IMDb:
 • Gyártó:
 • Forgalmazó:
 • Honlap:
19 hozzászólás

fnx

4 éve, 7 hónapja és 19 napja

Örök kedvenc

válasz erre

Vendég

9 éve, 8 hónapja és 23 napja

Szevasztok vivi vagyok szerintem is nagyon jo mindenkinek ajánlom.

válasz erre

Vendég

9 éve, 8 hónapja és 23 napja

nagyon jo és mindenkinek ajámlom

válasz erre

Vendég

10 éve, 7 hónapja és 2 napja

amugy jó sztem

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 7 napja

Vendég írta:
bénaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
meg tudnád adni akodját

válasz erre

Vendég

10 éve, 9 hónapja és 25 napja

bénaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

válasz erre

Vendég

10 éve, 11 hónapja és 15 napja

minek

válasz erre

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 10 napja

KKHH kjdhfki jkuxxu88nfuJNKIBJZ TBFKZFUKSZJKUZ8 UJÉ
MIKKHIH.O BCUHIDS

válasz erre

Vendég

12 éve, 4 hónapja és 27 napja

én már láttam a 3mat is

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 20 napja

igaza van az elöttem szólónak elég **** dolog hogy ilyeneket néztek!!!!dehát biztos az életben is ilyenek vagytok!!!!!!!!! de ez alapján megnézném hogy egy horrort hogy néztek meg!!

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 20 napja

Hogy a ******* lehettek ennyire szánalmasak hogy ilyen ****t néztek???????!!!!!!!!!!!komolyan mondom ezeket csak az idióta kis bal****ok nézik!!!!!már bocsi!!!

válasz erre

Vendég

13 éve, 8 hónapja és 9 napja

sziasztok tutok kodokat a shrek 2tőhöz

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljaWarriorAutobot profiljaWickedSick profiljaXelosz profilja