Shrek 2 filmkritika

2004. június 28.
76.8411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Hát igen! Valahogy ilyennek kellett lennie ahhoz, hogy megüsse a mércét. Hiszen az első rész igencsak magasra tette lécet. A Shrek második része pedig csak emelt ezen a lécen. Hihetetlen képi megvalósítás társul, szünet nélküli nevetésre ingerlő jelenetekkel. Minden apró kis részletre figyeltek, semmi nem hagytak ki és annyi poént, viccet vittek a filmbe amitől egész biztos, hogy hasizombántalmakat lehet kapni. Persze nem a gusztustalan ogrétől hanem nevetéstől.

/>
Shrek 2 filmkritika - 2. kép

Igen kellemetlen, de én csak akkor láttam az első részt mikor egy kereskedelmi csatorna leadta. De szerencsére a DVD verziót sikerül megnézni 2-3 órával a TV adás előtt. A grafikai megvalósítást sikerült olyan szintre fejleszteni, hogy a film elején néhány jelenet súrolta azt a határt mikor már nem volt egyértelmű, hogy rajzot látunk. Természetesen a karakterek mind rajzolt figurák, mégis volt egy két pillanat mikor a csillanások és fénytörések rendkívül életűvé varázsolták a képeket.
A történet ott folytatódik ahol az első rész véget ért. Vagyis a Shrek família visszatér kicsiny hajlékukba egy igen csodás nászút során. E közben egy szőke lovag serényen a királylány megmentésére siet a sárkányokkal őrzött kastélyba. De sajnos csak egy farkast talál az ágyban aki közli hogy a királylány már nász úton van újdonsült férjével.

Shrek 2 filmkritika - 3. kép

Vissza a mocsárba. Shrek és nejét meghívják vendégségbe az Óperencián túlra, a királylány szülei. Ugye, meg kell ünnepelni, hogy végre megházasodott. Bár ez igen rossz ötlet mégis irány Óperencia vagyis a túl oldala. Természetesen a fogadtatás igen nagy, viszont a ráeszmélés után egy kis hiba csúszik az ünneplésbe. Pontosítva, mindenkinek leesik az álla, hogy két ogre érkezett, melyből az egyik királyuk lánya, míg a másik a kedves férj.

Shrek 2 filmkritika - 4. kép

Ezt a kisebb hibácskát a király sem tudja túl jól viselni és ellenlépésekre szánja el magát. Felbérelni csizmás-kandúrt, aki bár igen jó kardforgató, mégis alul marad és inkább Shrek és a csacsi mellé szegődik – nem mint a szószátyár, kibírhatatlan mellékszereplő állat, hiszen az a hely már foglalt.
Eközben az is kiderül, hogy mindennek a hátterében a jótündér áll, aki nem is annyira jó mint amennyire a neve mutatja. Fiát Szőkét herceget akarja beházasítani a királylány mellé, de valahogy ez nem akar összejönni.
Az udvarban dúl ellenségeskedés hatására az ifjú pár is össze rúgja a port, és mivel a másság a probléma forrása, Shrek úgy dönt most rajta a sor. Elmegy társaival a jótündér gyárába és megszerez egy varázsitalt, melytől isteni szépséggel lesz megáldva. Ebből a löttyből a csacsi is kap, így másnap mindketten, plusz a királylány is átváltozik. A csacsiból egy csodás fehér paripa lesz, a királylány visszanyeri emberi képét és Shrek igen jóképű emberré változik.

Shrek 2 filmkritika - 5. kép

Ezt kihasználva a jótündér és fia elhitetik a királylányal, hogy Szőke valójában Shrek. Persze a királylány érzi hogy itt valami nem stimmel. Már már mindennek végre és egy újabb varázsitaltól a királylány beleszeret Szőkébe mikor megérkezik Shrek és egy igen látványos összecsapást követően a jótündér elbukik és Shrekék visszaváltoznak Ogrékké. Mivel a szerelem köztük így a legtisztább.
E mellett mellékesen kiderül a hogy a király valójában béka, aki a jótündér változtatott királlyá és hogy a csizmás-kandúrnak pont olyan jól énekli a Livin de viva loca-t mint Ricky Martin csak éppen egy kis Antonio Bandereses beütésel.
Összességében mindenkinek ajánlom a filmet aki szeret ilyen vidám és csodás mesefilmet nézni.
Én ha tehetem megnézem még egyszer, mivel poénok olyan gyorsan jönnek egymás után, hogy szerintem a húsz százalékáról biztos lemaradtam.

Shrek 2
Nemzetiség: Amerikai
Jellemző: Animációs kaland
Hossz: 92
Készült: 2004
Premier: 2004-07-01
Forgalmazza: UIP Duna

Eredeti cím: Shrek 2
Rendező: Andrew Adamson
Kelly Asbury
Szereplők: Mike Myers
Eddie Murphy
Cameron Diaz
Antonio Banderas
Fényképezte: Michael Andrew
Díszlet: Steve Pilcher
Írta: William Steig
Producer: David Lipman
Aron Warner
John H. Williams
 

Shrek 2 filmkritika / ()

 • Műfaj:
 • Hazai premier: nincs még időpont
 • Rendezte:
 • Hossz: 0 perc
 • Szereplők:
 • Forgatókönyv:
 • Operatőr:
 • Vágó:
 • Zene:
 • IMDb:
 • Gyártó:
 • Forgalmazó:
 • Honlap:
19 hozzászólás

fnx

5 éve, 1 hónapja és 21 napja

Örök kedvenc

válasz erre

Vendég

10 éve, 2 hónapja és 25 napja

Szevasztok vivi vagyok szerintem is nagyon jo mindenkinek ajánlom.

válasz erre

Vendég

10 éve, 2 hónapja és 25 napja

nagyon jo és mindenkinek ajámlom

válasz erre

Vendég

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

amugy jó sztem

válasz erre

Vendég

11 éve, 2 hónapja és 9 napja

Vendég írta:
bénaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
meg tudnád adni akodját

válasz erre

Vendég

11 éve, 3 hónapja és 27 napja

bénaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

válasz erre

Vendég

11 éve, 5 hónapja és 17 napja

minek

válasz erre

Vendég

11 éve, 7 hónapja és 12 napja

KKHH kjdhfki jkuxxu88nfuJNKIBJZ TBFKZFUKSZJKUZ8 UJÉ
MIKKHIH.O BCUHIDS

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 1 napja

én már láttam a 3mat is

válasz erre

Vendég

13 éve, 5 hónapja és 22 napja

igaza van az elöttem szólónak elég **** dolog hogy ilyeneket néztek!!!!dehát biztos az életben is ilyenek vagytok!!!!!!!!! de ez alapján megnézném hogy egy horrort hogy néztek meg!!

válasz erre

Vendég

13 éve, 5 hónapja és 22 napja

Hogy a ******* lehettek ennyire szánalmasak hogy ilyen ****t néztek???????!!!!!!!!!!!komolyan mondom ezeket csak az idióta kis bal****ok nézik!!!!!már bocsi!!!

válasz erre

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 11 napja

sziasztok tutok kodokat a shrek 2tőhöz

válasz erre
12a(z) 2 -ből

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Robi022 profiljaMarduk profiljaVidoros profiljaManiac profiljar00tw00rm profiljahamzai profiljaWarriorAutobot profiljaSándorkolbász profiljagery1113 profilja