Nagydumás kiscsajok filmkritika

2003. december 07.
77.6831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Valahogy az ilyen filmeknél nekem azaz érzésem, hogy még egy bőrt sikerült lehúzni erről a témáról. Pedig én magam nem igen emlékszem olyan filmre, amiben egy gazdag bulizós csajszi elszegényedik és ezért egy koravén 8 éves szókimondó kislány dadája lesz. Ez a film röviden ennyiről szól, de természetesen rengeted poénnal és némi érzelemmel fűszerezve.

Vannak olyan filmek, melyek mindenképpen vászonra kell vinni, hiszen oda való. Közönség minden részletre és le sem tudja venni a szét a filmről. Az ilyen film valóban ritka. Nem mondom, hogy ez egy ilyen film, de volt pár mozzanat ebben a filmben, ami az olyan filmekben tökéletesen megfért volna.

Nagydumás kiscsajok filmkritika - 2. kép

A színészek közt olyan sztárok jelennek meg mint, Britany Murphy és Heather Locklear. De természetesen említésre méltó a másik – fiatal – főszerelő megemlítése Dakota Fanning, aki nevével ellentétben nem indián, hanem egy tüneményes szőke kislány aki egy koravén 8 éves kislányt játszik, akinek apja kómában fekszik, anyja pedig inkább üzletasszony mint jó anya.
Allison Jacobs történetét Julia Dahl, Mo Ogrodnik és Lisa Davidowitz írta meg. Vagyis a film túlnyomó többsége igaz történeten alapszik.

Nagydumás kiscsajok filmkritika - 3. kép

Molly Gunn egy híres rockgitáros egyetlen lánya. Apja már régebben meghalt, így vagyonát lánya birtokolta. Mivel ez a vagyon nem csekély, így Mollynak nem igen kell sokat dolgoznia. Sőt nem is kell dolgozni. Csak buliról bulira mászkálni és a lehet legjobban éreznie magát barátaival. Csakhogy mi van akkor ha ez a gazdagság, jólét egy pillanat alatt szertefoszlik. Hát ez történt Mollyval is, mikor az egyik nap kiderült, hogy a vagyonát kezelő könyvelő valahogy meglógott a teljes vagyonnal. Így Molly most ugyanolyan szegény lány lett mint az a sok, sok millió, akinek a szülei nem igen tehetősek. Molly szegény annyira egy síkon gondolkodott, hogy még arra sem jött rá, mostantól dolgoznia kell. De hát milyen munkát kaphat egy olyan lány, aki csak ahhoz ért hogy a családi vagyont szórja és bulikon tombolja ki magát. Szerencsére, barátai megpróbálnak olyan helyet találni neki, ami relatív jól fizet és nem kell sokat dolgozni. Csak hát Molly valahogy nem igen tudja szelektálni, mit szabad egy munkahelyen és mit nem. Olyannyira nagy falatnak bizonyul egy számára, hogy még az egyik legjobb barátnőjével is összeveszik. Átköltözik egy barátjához, aki összehozza Roma Schleine (Heather Locklear) sikeres lemezkiadó vezetőjével, vagyis inkább a kislányával. A feladat egyszerű! Mindössze vigyázni kell egy 8 éves kislányra. A probléma csak annyi, hogy Ray (Dakota Fanning) egy kicsit furcsa gyerek. Mondhatni koravén. Nagyon ritkán mosolyog, nincsenek gyerekekre jellemző szokásai. Egyszóval úgy él mint egy felnőtt. Muszáj is volt Raynek korán felnőnie hiszen édesapja komában fekszik, anyja pedig csak a munkájának él.

Nagydumás kiscsajok filmkritika - 4. kép

A film poénjainak nagy része e páros, Molly és Ray kapcsolatából alakul ki. A két lány merőben mások, hiszen Molly igaz már nagy lány, mégis teljesen a mának él, semmit sem tervez csak él bele a nagyvilágba. Ezzel szemben Ray a megtestesült precizitás és tisztaság. Ennek ellenére valahol szívül legmélyén találkoznak és a film végére igaz barátság alakul ki kettejük között.
A film egyik tetőpontja, mikor Molly bíztatására Ray odaül kómában fekvő apjához, hogy beszélhessen vele, mondván ettől tovább velük maradhat. Pecch, hogy pont másnap hall meg az apa és ettől Ray nagyon dühös lesz Mollyra. Olyannyira, hogy ki is rúgatja és teljes elkeseredettségében elkóborol. Elment abba a vidámparkba, amiről Molly beszélt. Ahol olyan jól érezte magát gyerekkorában. Ray is átakarta érezni, milyen gyereknek lenni. Roma végső elkeseredettségében, hogy nem találja lányát, az elbocsátott Molly-t kéri segítsen ha tudja hogy a lánya. Természetesen minden megoldódik, és ha lehet még erősebb lesz a két lány kapcsolata mint eddig bármikor. Majdhogynem anya-lánya vagy két testvér kapcsolat alakul ki kettejük között.
Pozitívumok: Jól szórakoztató kellemes vígjátok.
Negatívum: Csak laza vígjátékrajongónak ajánlott erősen.
Egyszóval a film kellemesre sikerült, amit barátnőnk vagy barátunk társaságában mindenképpen kellemes kikapcsolódásnak számít a film megnézése.

Nagydumás kiscsajok
Nemzetiség: Amerikai
Jellemző: Vígjáték
Hossz: 102
Készült: 2003
Premier: 2003-12-04
Forgalmazza: Intercom

Eredeti cím: Uptown Girls
Rendező: Boaz Yakin
Szereplők: Brittany Murphy, Dakota Fanning
Fényképezte: Michael Ballhaus
Díszlet: Sarah Edwards
Írta: Julia Dahl, Mo Ogrodnik, Lisa Davidowitz
Producer: John Penotti, Fisher Stevens, Allison Jacobs
 

Nagydumás kiscsajok filmkritika / ()

 • Műfaj:
 • Hazai premier: nincs még időpont
 • Rendezte:
 • Hossz: 0 perc
 • Szereplők:
 • Forgatókönyv:
 • Operatőr:
 • Vágó:
 • Zene:
 • IMDb:
 • Gyártó:
 • Forgalmazó:
 • Honlap:
20 hozzászólás

Vendég

9 éve, 8 hónapja és 1 napja

rnf

válasz erre

Vendég

10 éve, 2 hónapja és 18 napja

momcsika

11 éve, 1 hónapja és 4 napja

hol kell elindítani a filmet?

válasz erre

marco

11 éve, 4 hónapja és 3 napja

Vendég írta:
De ezt a filmet itt a neten miért nem találom sehoooll? :'(
Mert rossz helyen keresed.

válasz erre

Vendég

11 éve, 4 hónapja és 3 napja

De ezt a filmet itt a neten miért nem találom sehoooll? :'(

válasz erre

Vendég

11 éve, 10 hónapja és 2 napja

Ez a föld leges legjobb filmje a barátság két teljesen külömböző emberáltal és a szeretetük az hogy ez a kislány úgyszereti Molly-t mint az anyukáját és hogy hogy a végén mégis ad neki egy eséjt annyirtra szép.

válasz erre

Vendég

12 éve, 9 hónapja és 1 napja

Szijasztok. Vki megtudná mondani h mi az első szám címe ami a film legelején megy ??

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 5 napja

jaj ez az egyik kedvenc filmem!Imádom bene azt a kiscsajt is.

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 17 napja

hülyeség

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 22 napja

valakinek megvan ez a film??mert nekem nincs , de nagyon szeretném!!ha valakinak megvan kérlek írjjjj!előre is kösszike!!nah páá

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 22 napja

Ennél jobb fim nincs!!heh

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 8 napja

Szerintem is nagyon jó lett!!! Nem tudjátok mi volt az a dal amihez Neal(Jesse Spencer) klippet készített és leadták a filmben???

válasz erre
12a(z) 2 -ből

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

nurbanu profiljagery1113 profiljaManiac profilja