Kaptár 3. - Teljes pusztulás filmkritika

2007. október 06.
108.6881
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Körülbelül 20 évvel ez előtt ha valaki horrorfilmre gondolt, a Rémálom az Elm utcában sorozat jutott eszébe. Még régebben pedig csak a Drakula filmek hozták lázba a horror rajongóit. Mára egy kissé megváltozott a helyzet. Most emberfeletti képességékkel rendelkező hősnők harcolnak élőhalottak ellen egy olyan világban, melyet emberi aggyal felfoghatatlan hatalmú mamutvállalatok irányítanak. Bár a valóságtól teljesen elrugaszkodott történettel bírnak ezek az alkotások, mégis némi hasonlóságot engednem meg láttatni az alkotók a mi - valós - jövőnk és a kitalált történetek között. Talán ettől lehet a Resident Evil sorozat is olyan népszerű.

/>
Kaptár 3. - Teljes pusztulás filmkritika - 2. kép

Én nem tartozom a horror-rajongók népes táborába és erről sajnos nem én tehetek. Jó néhány olyan film készült az elmúlt években, évtizedekben, melyek megkérdőjelezik az alkotók ép elméjét. Értelmetlen kínzások, beteges átkok, rémisztő jelenetek kaotikus kotyvasza, üldözések, halálfélelem az ismeretlentől. Ezekkel a - szerintem - igen bárgyú hatásokkal próbálnak a nézőre hatni, no meg persze a 30-40 éve jól bevált hang és zene effektusokkal.


Kaptár 3. - Teljes pusztulás filmkritika - 3. kép

Szerencsére a Resident Evil sorozat nem állt be ebbe a 'B' kategóriás sorba. Ennek talán az lehet az oka, hogy az alaptörténet egy gyerekeknek szánt számítógépes horrorjátékból való. Továbbá kellett hozzá egy jó gárda is akik nem hagyták, hogy olcsó trükkökkel próbálják rémisztgetni a nézőt.
Paul W.S. Anderson - nevéhez hűen - jó történetet írt meg. Muszáj volt neki, hiszen a nevéhez olyan filmek köthetők mint az AVP: Alien vs. Predator, Soldier, Event Horizon, Mortal Kombat.
A rendezés pedig Russel Mulcahy kapta, aki a Hegylakó-t rendezte meg parádésan.

Kaptár 3. - Teljes pusztulás filmkritika - 4. kép

A főszerelő Milla Jovovich mellé Carlos-ként láthatjuk Oded Fehr-t, és a hősökből ismert Ali Larter. Bár nem végig, de az igen kellemes megjelenésű énekesnő Ashanti is domborít néhányat.
Egy film felépítése jó esetben abból áll, hogy az első felében megismerjük a szereplőket, megtudjuk mi is az alap konfliktus helyzet és hogy kik állnak szemben egymással. A második felében pedig bonyodalom és végül megoldás.
Nos a Teljes pusztulásban sajnos az első 20-30 perc nem igen sikeredett túl jóra. Igaz, hogy megtudtuk mi történt és mi is lett a világból, de ezt már az első 2 percben megismerjük.


Kaptár 3. - Teljes pusztulás filmkritika - 5. kép

A Földön az élet az előző részekben megismert vírustól szinte teljesen kipusztult. Még a növényzetnek is csak talán 10%-a maradt meg. A túlélők pedig járják az utakat, mert ha mozgásban maradnak, nagyobb esélyük marad a túlélésre. Az ezt követő alig fél órában, mindössze azt látjuk hogyan jár településről, településre, pontról, pontra Alice magányosan és Claire kis csapata.

Majd ahogy az lenni szokott a két fél találkozik és együtt haladnak tovább. A cél Alaszka. Csodálatosan amatőr módon Alice egy kis benzinkúton, a semmi közepén talált egy bomló holttestet és lábánál egy füzetkét, melyből kiderül Alaszka talán még sértetlen. Talán az egyetlen pont, ami még nem fertőzött. Amire semmilyen logikus magyarázat sincs. Ha Amerikából, Európába és még Japánba és Ausztráliába is eljutott a vírus, miért ne juthatott el Alaszkába is. Persze logikusnak tekinthető Alaszka, hiszen csak találni kellett egy távoli pontot, ami még Amerikának tekinthető.

Kaptár 3. - Teljes pusztulás filmkritika - 6. kép

Ezzel párhuzamosan a másik - gonosz - oldal az Umbrella Corp. szörnyű kísérletekben próbálja megtalálni a megoldást kisérletükre. A vírusnak nem egy ellenszerét próbálják megtalálni, hiszen a népesség 90% fertőzött, hanem egy szert, amivel a fertőzötteket képesek visszahozni az értelem szintjére és akár az értelmes gondolkodásra, de legalább a fegyelmezett irányíthatóságra rábírni. Persze ez nem igen sikeredik, így Dr. Isaacs inkább saját szakállára kezd el kísérletezni. A cél a jövő!

Megpróbálják elfogni Alice-t, hiszen a vére lehet a kulcs, de persze ez nagy harcok és öldöklések árán sem sikerül. Ellenben szinte mindenki meghal, csak egy kis maroknyi csapat marad Alice mellett. A harcok során Dr. Isaacs is megsebesül, de a régi ellenvírusból beadott töménytelen mennyiség hatására és a mára már módosult T-vírustól igen érdekes lénnyé alakult át (ismét egy kissé gyerekes szál).

A film vége pedig a nagy csata a két fél között, Alice és Dr. Isaacs-ból lett lény között.
Majd ahogy az lenni szokott az utolsó mondattal nyitva hagyják a következő résznek a lehetőséget.

Kaptár 3. - Teljes pusztulás filmkritika - 7. kép

Összességében A kaptár 3. - Teljes pusztulás nekem tetszett. A kis hibák ellenére jónak mondhatom a történet és kidolgozottság tekintetében. Majdnem tökéletesen megtalálták a középpontot, amikor Alice karaktere még nem túl terminátoros de nem is hableány. Bár a két kard talán mókás lehet gépfegyverek között.

Akinek tetszett az első két rész, az ezt úgysem hagyja ki. Aki pedig még nem látta őket az mihamarabb pótolja be, mert nélkülük ez a film kissé semmitmondó tud lenni...

Kaptár 3. - Teljes pusztulás előzetes

 

Kaptár 3. - Teljes pusztulás / Resident Evil: Extinction (2007)

  • Műfaj: Akció
  • Hazai premier: 2007. október 11.
  • Rendezte: Russell Mulcahy
  • Hossz: 95 perc
  • 2007-10-06 23:55:33 https://www.gamechannel.hu/pictures/cinemachannel/kaptar3ateljespusztulas_1.jpg
  • Szereplők: Milla Jovovich, Oded Fehr, Ali Larter, Iain Glen, Mike Epps, Spencer Locke, Ashanti, Christopher Egan, Jason OMara
  • Forgatókönyv: Paul W.S. Anderson
  • Operatőr: David Johnson
  • Vágó: Niven Howie
  • Zene: Tyler Bates
Russell Mulcahy 95 Tyler Bates 2007-10-06 23:55:33 https://www.gamechannel.hu/pictures/cinemachannel/kaptar3ateljespusztulas_1.jpg
63 hozzászólás

fnx

9 éve, 9 hónapja és 8 napja

Jó film, ajánlom

válasz erre

Vendég

14 éve, 5 hónapja és 8 napja

ez a kirány film
röhögő smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 6 hónapja és 24 napja

van egy Youtube-os csávó aki elhorgya minden ****nak

válasz erre

Vendég

14 éve, 7 hónapja és 27 napja

IMÁDOMröhögő smiley

válasz erre

david1198

15 éve, 9 napja

T-Virus nagyon klafa volt foleg a 2. epizódban amikor jott a NEMESIS az tetszet nekem.
menő smileymenő smileymenő smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 4 hónapja és 21 napja

Nagyon tetszett ez a cikk, gratu az írójának..kacsintó smileyDe valami magyarázatra szorul... idézem: Ha Amerikából, Európába és még Japánba és Ausztráliába is eljutott a vírus, miért ne juthatott el Alaszkába is. Persze logikusnak tekinthető Alaszka, hiszen csak találni kellett egy távoli pontot, ami még Amerikának tekinthető. A megfejtés: egy vírusról beszélünk, tehát elméletileg ott, ahol hideg van, nem képes terjedni, mert megfagy, így elképzelhető, hogy ott nem fertőz...
röhögő smiley Lehet, hogy nincs igazam, de ez logikusnak tűnik!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 9 hónapja és 25 napja

Imádom(L)nyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 3 napja

Vendég írta:
nagyon kiráj
menő smiley
ez a legjobb filmröhögő smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 5 napja

nagyon jó ez a filmröhögő smileynyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 8 napja

a
www . kaptár letőltés .hun

válasz erre

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 8 napja

na csá

válasz erre

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 8 napja

az mila jovovich
akiről beziltil

válasz erre
123456a(z) 6 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja