Garfield filmkritika

2004. augusztus 22.
79.4641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Garfield újra itt van. Narancssárga. Lusta. Kövér. Garfield élete nagyszerű. Azt teszi, amit tennie kell. Eszik, alszik, tévézik. És táncol, kötekedik, állatorvoshoz jár. Cinikus, és nagyszájú. A világ közepe. Legalábbis szerinte...
 

A nap több részből áll nála: a fő tevékenységekre, az alvásra és az evésre fordítja a legtöbb időt, de néha belefér egy kis tévézés is, netán kisebb koncert a szomszéd kerítésének tetején.


Garfield filmkritika - 2. kép

Élete legnagyobb problémájával gyakran kell szembenéznie, pontosan hetente. Ugyanis utálja a hétfőt. De ez nem véletlen, ugyanis a Hétfő is utálja Garfieldot (mint a képregényekből kiderül). A hét többi napján viszont folyik az élet: lasagna, fotel, téve. Gazdája, Jon Arbuckle képregényrajzoló, egy kétbalkezes, szerencsétlen balfácán. Legalábbis a macskája szerint. Talán tényleg jó, hogy nem érti, mit mond Garfield. Napját általában ő szervezi, főleg, az étrendjét. De a cica megengedheti ezt magának: Jonnak nincs senkije sem rajta és vidéken élő szülein kívül. Még...

Garfield filmkritika - 3. kép

Ám a szerelem még a legbiztosabbnak látszó életeket is képes felforgatni. Jon szemet vet macskája állatgyógyászára, Lizre, így aztán egy rutinvizsgálat során képtelen nemet mondani neki, amikor az megkéri, fogadjon be egy kiskutyát, Odie-t (vagy ahogy mi ismerjük, Ubult).
A talpraesett macska most először életében nem talál szavakat, ellenben Jon rendkívül fel van dobva a dologtól - végre egy olyan háziállat, amivel játszani is lehet... Ubul kedvenc elfoglaltsága nagyjából abból áll, hogy addig kergeti saját farkát, míg el nem szédül, nekirohan a falnak, és minden különösebb ok nélkül ugatni kezd. Természetesen teljesen felborítja Garfield eddig tökéletes világát, aki igencsak féltékeny, és fáradtságot nem kímélve igyekszik csínyeivel megkeseríteni az édes kutyus életét.
Garfield filmkritika - 4. kép

Kedvenc szomszédját, a dobberman Luca-t rendszeresen csőbe húzza, s a beígért bosszú majdnem beteljesedik, de Odie megmenti Garfield életét. Csakhogy Happy Chapman, a helyi televízió középszerű sztárja szeretné feldobni amúgy rendkívül unalmas háziállatokkal foglalkozó műsorát, s így eljusson New York televíziós társaságához. Ehhez épp kapóra jön neki a tehetséges Odie, aki táncával kápráztatja el a közönséget - ugye nem kell mondanom, hogy kitől tanulta. Némi szerencse segítségével elrabolja Odie-t, s Garfield egy új érzéssel kénytelen megismerkedni: a lelkiismeret furdalással. Pontosabban barátai szavával, akik nem értenek egyet az önző gombóccal, s tőle szokatlan módon, tele energiával, bátorsággal és önzetlenséggel, kiragadva magát lusta életéből hosszú útra indul, hogy megtalálja az elveszett ebet... Semmi cicó, kalandra fel!

Garfield filmkritika - 5. kép

Megismerhetjük Garfield barátkait is: az érzékeny és csinos (legalábbis Garfield szerint) Arlene-t, a bugyuta, de mulatságos Nermalt. Nermal Garfiled kényelmét szolgálja, leginkább akaratlanul, viszont Arlene majdnem olyan közel áll szívéhez, mint a lasagna. A ház egere, Louis jó kapcsolatokat ápol macskánkkal, bizonyos határok betartásával majdnem övé a ház. Egyszer vét ez ellen, s Jon meg is próbálja elkapni, nem túl nagy sikerrel. Azért ne aggódjunk, bár megjárja Garfield száját, nem lesz belőle ebéd. Sőt, inkább ő is csatlakozik a hősök népes táborába... A kaland közel hozza egymáshoz Jont és Lizt, valamint Garfield négylábú cimboráit is. De ami a legfontosabb, a történet alatt kiderül Garfield számára, hogy szégyelli bevallani, de Ubul a legjobb barátja.

Garfield filmkritika - 6. kép

A Garfield egy remek családi mozi, humorát a gyermekek és a felnőttek egyaránt élvezik. Bár a filmben csak Garfield a számítógép terméke, remekül illeszkedik a környezetébe, mozgása néha macskás, néha emberi, mimikája sem üt el a hangjától. Az állatszínészek mozgása is jó, ügyesen beszélgetnek Garfielddal. Eredetileg Bill Murray volt a narancssárga kedvenc szája, itthon Till Attilát hallhatjuk a kis gömböc bőrében. A magyar stáb is remek munkát végzett, Garfield nem vesztett stílusából a szinkron hatására, hanem talán inkább nőtt is.

Garfild
Nemzetiség: Amerikai
Jellemző: animáció
Hossz: 81
Készült: 2004
Premier: 2004-08-26
Forgalmazza: Intercom

Eredeti cím: Garfilg
Rendező: Peter Hewitt
Szereplők: Jennifer Love Hewitt
Garfild magyarhangja: Till Attila
Fényképezte: Peter E. Berger
Díszlet: Gary Fettis
Írta: Jim Davis
Producer: John Davis
 

Garfield / ()

 • Műfaj:
 • Hazai premier: nincs még időpont
 • Rendezte:
 • Hossz: 0 perc
 • Szereplők:
 • Forgatókönyv:
 • Operatőr:
 • Vágó:
 • Zene:
 • IMDb:
 • Gyártó:
 • Forgalmazó:
 • Honlap:
15 hozzászólás

Drenzer

7 éve, 23 napja

A macska tulajok biztos csípik.

válasz erre

fnx

7 éve, 23 napja

Szeretem ezt a filmet

válasz erre

Vendég

13 éve, 1 hónapja és 20 napja

szerintem is

válasz erre

Vendég

13 éve, 2 hónapja és 2 napja

szentem király !

válasz erre

Vendég

13 éve, 11 hónapja és 7 napja

Garfield##egy#nagy#kövér#macska#

odie#meg#egy#kis#sivány#kutya#


Rami 8 éves

válasz erre

Vendég

14 éve, 4 hónapja és 10 napja

Már kiskoromtól kezdve ez a kedvenc mesém

válasz erre

Vendég

14 éve, 5 hónapja és 15 napja

ez a legjobb film a világon dávid uraiújfaluból

válasz erre

Vendég

14 éve, 8 hónapja és 4 napja

o hello!
hogy bvagy Garfield? Én nagyon szeretem a filmeket.

válasz erre

Vendég

14 éve, 8 hónapja és 8 napja

jó film

válasz erre

Vendég

14 éve, 10 hónapja és 12 napja

szuper a játék

válasz erre

Vendég

15 éve, 1 hónapja és 7 napja

válasz erre

Vendég

15 éve, 3 hónapja

tök ****a

válasz erre
12a(z) 2 -ből
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja