Bolondos dallamok - Újra bevetésen filmkritika

2003. december 10.
84.0671
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
A Warner Brothers ismét meséset alkotott. A filmnek meg voltak előző részei, de maximum annyiban kapcsolónak össze, hogy mindegyikben Tapsi hapsi és Dodó kacsa a főszerepelő.

Ebben a – gyerekeknek szóló – alkotásban, hihetetlen látványvilág kíséretében követhetjük végig főhőseinket végcéljuk felé, miközben rengeteg vicces jelenetet láthatunk. Ez a film is –mint a többi rész – a valóságot ötvözi a háromdimenziós rajzfilmfigurákkal.


Bolondos dallamok - Újra bevetésen filmkritika - 2. kép

A film felépítése igen egyszerű, hiszen a gyerekeknek szól. Vannak jók és vannak a rosszak. A jók győznek, és a rossz elnyeri méltó büntetését.
Jelen esetben Tapsi Hapsi, Dodó kacsa, mellé társul DJ Drake (Brandon Fraser) és Kate Houghton (Jenna Elfman). Ők alkotják a jó oldalt. Velük szemben Mr Chaiman (Steve Martin) aki ezek szerint a rossz oldalon foglal helyet. Az ő célja gonoszak és kegyetlenek. Mindenkit majomszolgává akar változtatni, hogy aztán úgy uralkodhasson a világ felett. Ez a szörnyűséget úgy akarja elérni, hogy a Kék Maki gyémánt fényével mindenkit átváltoztat. DJ apja, Damian Drake – aki egyébként színész és kém – nyomozott Chaiman után, de sajnos pórul járt és elfogták.

Bolondos dallamok - Újra bevetésen filmkritika - 3. kép

Eközben a Warner Brothers-éknél Dodó ismét kiveri a balhét, hogy hát mi az, hogy már megint csak Tapsi a sztár és neki csak másodhegedűs szerep jut. Sajnos annyira erőlködik igazáért, hogy ki is dobják a ’testvériségből’. Hogy, hogy nem DJ és Dodó útjaik találkoznak és társul hozzájuk Kate is. Ők hárman erednek DJ apjának nyomába, hogy kiszabadítsák és megmentsék a világot a gonosztól.
Útjuk első Las Vegasba vezet, ahol DJ-ék megtudják mit is kell tenniük. Legalább is körülbelül. Itt hihetetlen autó üldözések közepette oldanak kereket a gonoszok erői elöl. Majd eljutnak Anyához. Egy szupertitkos – az ismert, tikos körzet mellett meg titkosabb - körzetbe jutnak. Itt sem történik velük sok minden fontos, de kalandnak kellemes. Irány Franciaország, ahol végre fontos információhoz jutnak. Megtalálják a térképet, ami elvezeti őket a Kék Maki gyémánthoz. A térkép szerint irány Afrika. Itt megint kaland, kaland hátán. És már majdnem minden megoldódik, mikor kiderül, hogy Chairman mindent a háttérből irányított. Egy teleport és máris otthon vannak. A gyémántot felviszik egy műholdra, hol már majdnem be is indítják mikor végül Tapsi hapsi és Dodó kacsa együtt – de persze Dodó csinált mindent – legyőzik a gonoszokat és a Föld megmenekül. Most az egyszer végre nem Tapsi Hapsi a sztár (dehogy nem), hanem végre Dodó kacsa az, akinek a világ sorsát köszönhetjük.

Bolondos dallamok - Újra bevetésen filmkritika - 4. kép

Így tehát Dodó továbbra is Tapsi partnere, hiszen ez idáig és ezek után sem lehetnek meg egymás nélkül a két nagyszerű rajzfilmfigura, aki bár folyton vitatkoznak, szívük mélyén igazi barátok.
A film során szinte az össze sztár rajzfilmfigurával találkozhatunk. Tapsi Hapsi, Dodó kapcsa, Marvin a marslakó, Nagyi Csőrikével és Szilveszterrel, Porky Pig, Handabandi, Tasmán ördög, Prérifarkas, Shaggy. Ezek mellett olyan színészek asszisztálnak, mint Joan Cusack, Timothy Dalton, Heather Loclear (aki sajnos ehhez a szerephez egy kicsit már öregecske), a Warner testvérek, Michael Jordan (a kihagyhatatlan kosárlabdájával) és Joe Dante a rendező is megjelenik egy pillanatra.
Pozitívumok: A látványvilágra nem lehet panasz. Közel a maximálisat hozták ki belőle. Végre ismét egy olyan film, melyet bártan lehet ajánlani a gyerekeknek. Bár azért van benne elé csehe-puhi. Ennek ellenére igen szórakoztató.
Negatívumok: A poénok néhol elég gyatrák. Igen jól elkülönül a rajzfilmfigurák poénjai, a rajzfilmfigurák és színészek között kialakult poénok és a színészek által megjelenő poénok. Utóbbiak voltak gyatrák.
Végezetül annyit fűznék a filmhez, hogy ha lenne gyerekem, én biztos elvinném. Ezzel pedig nem csak neki de magamnak is szereznék egy igen kellemes napot. Hiszen a film vidám, kedves, hangulatos. Kell ennél több?

Bolondos dallamok – Újra bevetésen
Nemzetiség: Amerikai
Jellemző: Animációs vígjáték
Hossz: 90
Készült: 2003
Premier: 2003-12-11
Forgalmazza: Intercom

Eredeti cím: Looney Tunes: Back in Action
Rendező: Joe Dante
Szereplők: Brendan Fraser, Jenna Elfman, Steve Martin
Fényképezte: Dean Cundey, ASC.
Díszlet: Bill Brzeski
Írta: Larry Doyle
Producer: Paula Weinstein, Bernie Goldmann
 

Bolondos dallamok - Újra bevetésen / ()

  • Műfaj:
  • Hazai premier: nincs még időpont
  • Rendezte:
  • Hossz: 0 perc
  • 2003-12-10 15:15:00 https://www.gamechannel.hu/movie_channel/pictures/031210ga0101.jpg
  • Szereplők:
  • Forgatókönyv:
  • Operatőr:
  • Vágó:
  • Zene:
  • IMDb:
  • Gyártó:
  • Forgalmazó:
  • Honlap:
0 2003-12-10 15:15:00 https://www.gamechannel.hu/movie_channel/pictures/031210ga0101.jpg
15 hozzászólás

Vendég

17 éve, 10 hónapja és 27 napja

Tegnap láttam a tévébe nagyon jó volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!röhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileynyelvnyújtó smileynyelvnyújtó smileymenő smileyröhögő smileynyelvnyújtó smileymenő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 10 hónapja és 27 napja

annyira jók a dumákmosolygó smileynyelvnyújtó smileymenő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

19 éve, 6 hónapja és 4 napja

brandon annyira édes!

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja