Boat Trip - Hajó a vége filmkritika

2003. augusztus 28.
72.7951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Hát ez egy meleg film volt! És ez több szempontból is igaz. Természetesen csak pozitív értlemben értendőek az itt leírtak. A filmben rengeteg helyzetkomikum jelenik meg annak köszönhetően, hogy két férfi – kihangsúlyozandó, hogy hetero férfiakról van szó – egy olyan hajóra kerül (véletlenül) melyek igen sok a homo férfi. Tovább csavarja a dolgot az is, hogy feltűnik a hajón 12 Svéd, nőnemű is.
 

A film két főszerelője Cuba Gooding Jr. és Horatio Sanz-on kívül feltűnik még Roger Moore (kedves kis rózsaszín garbójában). Cuba már sok filmben bebizonyította, hogy nem elhanyagolható színész és ez itt maximálisan alátámasztotta. Az arcjátékok és finom gesztusok felhelyezik a pontot az amúgy is mulatságos jelenetekre. A rendező Mort Nathan színtén kitett magárért. A film 94 perce alatt én nem vettem észre semmi hibát a filmben. Bár ez azért is lehet, mert több esetben kerülgetett a röhögőgörcs- Vagyis a film maximálisan elérte – nálam – azt amit akart, vagyis nevettet, nevettet és nevettet.

A történet:
Boat Trip - Hajó a vége filmkritika - 2. kép

Adott két fazon Cuba Gooding Jr. által alakított Jerry, aki épp arra készül, hogy megkérje barátnője kezét, és Horation Sanz részéről Nick, aki saját bevallása szerint nagy nőcsábász, de mint kiderül csak egy olyan élménye volt, bár kérdéses, hogy élménynek lehet e nevezni. Jerry kutyáján Roccon gyakorolja, hogyan ki kérhetné meg barátnője kezét. Így olyan egyszerű. Irány a meglepetés kettesben. Látható hogy Felicia nem igen van egy hullámhosszon Jerryvel és ez kiderül mikor a srác ahelyett, hogy végre kimondaná a nagy kérdést, nem tud ellenállni a magasság által kiváltott émelygésnek (mivel egy léghajón akarta megkérni kedvese kezét) és egy laza mozdulattal lehányta a lányt. Innen egyenesen következik, hogy egy kellemetlen kosár volt a válasz. Ja és hogy inkább egy autószerelőt választ Jerry helyett (akivel plusz már régóta tart fent viszonyt).
Vagyis Jerry barátunk teljesen összetörve tér haza Rocco kutyájához aki ha tudna, biztos együttérezne gazdájával. Így nem marad más Jerrynek mint egy kép exkedveséről a számítógép képernyőjén.
Képváltás hat hónappal később.
Jerry mi mást nézhetne mint Felicia képet számítógépén.
Ekkor jön Nick mint egy felmentősereg. Menjünk el végre bulizni! Hat hónapja sehova se mész.
Irány a legközelebbi buli, a hol Nick elsőkézből szerzett információkból megtudja mi is a hiba.
Mér nem tudnak nőt szerezni. Irány egy hajóút melyen minden férfira legalább három nő jut. Ki mondhat erre nemet. Úgy tűnik a film végére barátaink fel tudnának sorolni egykét nevet.


Boat Trip - Hajó a vége filmkritika - 3. kép

És már ott is vannak egy utazási iroda előtt, ahol igaz összeszólalkoznak egy férfival a parkoláson, de azért bejutnak az irodában. Sajnos ott dolgozik az illető is, és hát rossz rosszat szül. Végül két barátunk nem az isteni alakú lányokat utaztató hajóra kapnak jegyet, hanem egy kicsit melegebb vizeken evező luxus-óceánjáróra.
Természetesen barátaink teljesen fel vannak ajzva, hiszen rövidesen lányok hada lesheti minden kívánságukat. Ezért is történhetett meg az, hogy mire rájönnek hol is vannak valójában, már régen kihajóztak. Hat nap ebbe túl meleg légkörben. Ezt nem fogják kibírni. Semmi nem lehet ilyenkor jobb mint egy pohár alkohol. (Ja de! Több pohár). Jerry barátunk a nap végére már annyira kiütötte magát, hogy sikeresen egy medencébe zuhan bele és el is veszti eszméletét. Ekkor valaki utánna veti magát. Jerry mikor magához tér és meglátja megmentőjét rögtön felgyullad benne a szerelem lobogó lángja. A lány – Gabriella - aki megmentette a hajón tánctanárként dolgozik és egyben koreorgafálja a táncosokat. Nick eközben a fedélzeten kóvájog és kiutat keres a hajóról, mikor egy helikopter zaja töri meg a csöndet. Jelezni kell neki! Muszáj. Mi lenne erre a célja jobb mint egy rakétapisztoly. Opsz. A rakéta nem pont eltalálta a gépet. Erről ennyit. Nick itt se volt. Ekkor még nem tudta, hogy ezzel egy csöppet - vagy talán több csöppet – jobbá tette az utat.


Boat Trip - Hajó a vége filmkritika - 4. kép

Másnap Nick szeme elé olyan tárul melytől az mennybe képzelheti magát. Tizenkét svéd lány, akik csak azért vannak, hogy süttessék magukat a napon és szép barnára süljenek. Nick gyorsan berosált és már a lányok hátát kenegette mikor feltűnt az edzőnő. Szóval ő nem volt az a gyöngyvirág. Sőt inkább olyan “Jutasi őrmeseter” benyomását keltette.
Eközben Jerry minden megtesz annak érdekében, hogy minél több időt tölthessen Gabriellával, akitől megtudja, azért van itt a hajón, mert már megunta a pasikat, annyi csalódott bennük. Itt nem kell attól félnie, hogy ráakaszkodik egy pasi azért hogy aztán jól megdugja. Így nem marad más választása Jerrynek, úgy kell tennie, mintha ő is meleg lenne.
Az események haladnak előre. Jerry egyre közelebb kerül Gabriellához. A végén még egy kiadós kamatyolás is bejátszik. Nick, meleg barátokra le, és egy félreérthető éjszaka után majdnem saját nemét kezdi előnyben részesíteni szexuális téren. De csak majdnem.
Ekkor tűnik fel a színen Felicia és mindent elront.
A következő kép: esküvő Felicia és Jerry a pap előtt áll. Az igen elhangzása előtt viszont Nick megmenti barátját és elviszi Gabriellához, új – meleg – barátai segítéségével ez színe pár pillanat műve. És természetesen a végén Gabriella és Jerry összejönnek egy csomó leszbikus lány között.
Hát mondja valaki, hogy nem egy jó sztori.
És ahogy már mondtam a komikus jelenetek kiváltottak belőlem nem egyszer könnyed röhögőgörcsöt.

Pozitívumok:
Elég ha elolvasod a fentebb leírtakat és rájössz, hogy minden nagyon tetszett, vagyis a film maga pozitív.

Negatívumok:
Ha mindenképpen kellene valami mondani, akkor a végén volt egy kis momentum, ami nem tetszett. Esküvőig jut el Jerry és Felicia, miután Gabriella megtudta, hogy Jerry becsapta és emiatt összevesztek. És a pap előtt kell Nicknek meggátolni azt, hogy örök hűséget fogadjon egy másik nőnek.

Mindenkinek ajánlom aki a filmet akik szeretnek egy jót nevetni.

Boat Trip - Hajó a vége
Nemzetiség: Amerikai
Jellemző: Vígjáték
Hossz: 94 perc
Készült: 2003
Premier: 2003. Július 17.
Forgalmazza: Intercom

Eredeti cím: Boat Trip
Rendező: Mort Nathan
Szereplők: Cuba Gooding Jr., Horatio Sanz, Roger Moore, Roselyn Sanchez, Vivica A. Fox
Fényképezte: Shawn Maurer
Díszlet: Charles Breen
Írta: Mort Nathan, William Bigelow
Producer: Brad Krevoy, Gerard Schmidt
 

Boat Trip - Hajó a vége / ()

 • Műfaj:
 • Hazai premier: nincs még időpont
 • Rendezte:
 • Hossz: 0 perc
 • Szereplők:
 • Forgatókönyv:
 • Operatőr:
 • Vágó:
 • Zene:
 • IMDb:
 • Gyártó:
 • Forgalmazó:
 • Honlap:
3 hozzászólás

Vendég

12 éve, 5 hónapja és 17 napja

ooooooohhhhhh nekem tetszik ez a film a boat trip mert ott van brandon michael smitch

válasz erre

Vendég

14 éve, 10 hónapja és 21 napja

válasz erre

SirGawain

19 éve, 5 hónapja és 6 napja

Szoron boldog vagyok hogy végre egyezik az izlésünk. Én a melegeket olyan nagyon nem szívelem, de ez a film nagyon kellemes kikapcsolódás volt

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaGargameth profiljaWickedSick profilja