Az utolsó gyémántrablás filmkritika

2005. január 30.
75.7411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Az elmúlt pár évben igen sok hasonló filmet láthattunk már. Így, az ezt kedvelők nyugodtan tudtak csipegetni a gyöngyszemek között. Úgy tűnik most egy új taggal bővül ezen szemek száma. A szereposztás mindenképpen tökéletes, bár első percekben nehéz eldönteni ki milyen szerepet tölt majd be és milyen stílust is képvisel. Bár a film akciónak van beharangozva, szerintem a komédia, vagy a vígjáték jelző is tökéletesen passzolna a film mellé.

/>
Az utolsó gyémántrablás filmkritika - 2. kép

Adott egy tolvaj páros aki már mindent ellopott amit ellehetett. Az utolsó akció viszont nem pont úgy sült el ahogy az aprólékosan eltervezték. Lehetnek bármilyen jók, lehetnek bármilyen agyafúrtak, mindig lehet egy aki jobb náluk. Vagy legalábbis az adott szituációban, hihetetlen szerencsével jobb lehet Stan (Woody Harrelson) FBI-ügynök.
A film egy kellemetes akcióval indul. Max Burdett (Pierce Brosnan) és Lola (Salma Hayek) egy igen értékes gyémántot készül ellopni. A minimális probléma mindössze annyi, hogy FBI ügynökök szállítják ezt a kis drágaságot. Persze ennek ellopása sem nagy kunszt.
Az utolsó gyémántrablás filmkritika - 3. kép

Egész egyszerűen el kell lopni azt is aki a gyémántot szállítja. Stan barátunk, bár jó nyomozó valahogy erőteljesen balek benyomását kelti. Így aztán Max-ék könnyűszerrel megszerzik a zsákmányt, bár az akció során Max megsérül egy lövéstől.
Ezek után nincs más hátra mint élvezni a gondtalan pihenést és szórakozást egy csodás paradicsomi körülményeket szolgáltató kis szigeten. Ha ez így is lenne akkor a film vagy nagyon rövid, vagy innentől kezdve nagyon unalmas lenne. Max is valahogy így gondolkodik, mivel nem igen fűlik a foga az ex-tolvaj élethez. Lola még valahogy elvan, mivel a szerelem és a feladatok, melyeket maga elé tűz ki (teraszépítés) igen csak leköti.
Egyik ilyen gondtalan napon egy váratlan látogató szakítja félbe semmit tevő napjaikat. Stan az. Egy igen érdekes történettel áll elő. Megvan róla győződve, hogy Max-ék valójában nem nyaralnak itt, hanem a következő akciójukat készítik itt elő. Ugyanis egy luxushajon megérkezett ide Napóleon utolsó ismert gyémántja.

Az utolsó gyémántrablás filmkritika - 4. kép

A történet igencsak meglepi Maxet, mivel igaz is lehetne, de semmi hasonló szándék nem volt benne. De a bogár el lett ültetve a fülekben. Nem sokkal ezek után egy a szigeten élő gazdag férfi furcsa puccsra készül és ehhez szüksége van még több pénzre, így felkéri Max-et, ugyan lopja már el a gyémántot neki. Lola annak hallatán hogy kedvese vissza akar térni a szakmához igen csak kiborítja. Nem elég ő neki. Csak a munka. Vele már nem is foglalkozik. Tehet a szokásos nő féltékenyég mindenre. Éppen ezért Max úgy mindössze segédkezik a kincs ellopásában és egy igen jó tervet dolgoz ki a helyi gengszternek. Természetesen, ha csak ennyi lenne akkor nem lenne nagy film az egész. Szépen lassan a Max és Stan igen csak jól összebarátkoznak és az is kiderül, hogy Stan valójában nemcsak hogy tiszteli Max-et, de egyenesen rajong érte. Csodálja profizmusát és mondhatni egész énjét. És akkor valahol itt kezdődnek a bonyodalmak. Max valahogy úgy dönt neki kell megszereznie a gyémántot, de mivel kedvesének és Stanéknek is muszáj megdönthetetlen alibivel szolgálnia, úgy míg a hajó utolsó óráit tölti a kikötőbe mielőtt folytatja útját, búvárkodásra invitálja a kis csapatot.

Az utolsó gyémántrablás filmkritika - 5. kép

Természetesen ez alatt a gyémántnak lába kel.
Ezzel viszont Max igen közel kerül a börtönhöz és még közelebb kedvese elvesztéséhez.
Ezek után következik az igazi fordulat, melyet érdemes a moziban megnézni.
Pozitívumok: Rendkívül jó ötletek, szép képek, tájak jelennek meg a filmben. A szereposztás, ahogy azt már mondtam tökéletese. És mivel az alap sztori is megállja helyét, bizton állíthatom találkozni fogunk a filmmel a DVD-k polcán, remélhetőleg jó sok extrával.
Negatívumok: Nagyon nem lehet itt írni semmi, mivel minimális hibákon kívül, mint például, hogy néhol belógott a mikrofon nem volt semmi számottevő.
Mindenkinek csak ajánlani tudom a filmet. Annak, aki szereti ezt a stílust, nem kell bizonygatnom milyen jó is a film, hiszen szerintem már a jegyeket rendelik a neten vagy telefonon. Akik nincsenek annyira rákattanva ezekre a filmekre, azok jól érezhetik magukat ha megnézik, hiszen igen szórakoztató a történet és e mellé párosul nem kevés vicces jelenet.

Az utolsó gyémántrablás
Nemzetiség: amerikai
Jellemző: Akció, krimi
Hossz: 100
Készült: 2005
Premier: 2005-01-27
Forgalmazza: Intercom

Eredeti cím: After the Sunset
Rendező: Brett Ratner
Szereplők: Pierce Brosnan Salma Hayek Woody Harrelson
Fényképezte: Dante Spinotti
Díszlet: Rita Ryack
Írta: Paul Zbyszewski
Producer: Beau Flynn
 

Az utolsó gyémántrablás filmkritika / ()

 • Műfaj:
 • Hazai premier: nincs még időpont
 • Rendezte:
 • Hossz: 0 perc
 • Szereplők:
 • Forgatókönyv:
 • Operatőr:
 • Vágó:
 • Zene:
 • IMDb:
 • Gyártó:
 • Forgalmazó:
 • Honlap:
2 hozzászólás

fnx

5 éve, 10 hónapja és 11 napja

Salma Hayek azért nem gyenge benne

válasz erre

WillThaWheel

7 éve, 7 hónapja és 3 napja

Ez szerintem óriási film! Az is marad...A szinészek meg szinte tökéletesek, mint minden kedvenc filmemben...

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Maniac profiljaWickedSick profiljamarco profilja