Aliens vs Predator: Requiem filmkritika

2008. január 31.
101.6641
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szoron profilja, adatai
Szoron
Nehéz belekezdeni ebbe a kritikába, mert nem akarom ezt a filmet nagyon lehúzni, és mivel nem adtak okot a magasztalásra, így dicsérni sem nagyon szeretném. Mikor beültem a vetítésre, úgy gondoltam, hogy egy Horror-Sci-fi-t fogok végignézni. Ez néhány szempontból nem igen sikerüt. Lehetséges, hogy csak a magyar szinkron/fordítás sikeredett színvonaltalanabbra az átlagosnál, engem és ahogy éreztem a többi nézőt is igencsak kizökkentette a film hagulatából. Magyarázat persze mindenre van, de ha már magyarázkodni kell, akkor már rég rossz. Ezzel együtt én mégsem fogom lehúzni a második részt.

/>
Aliens vs Predator: Requiem filmkritika - 2. kép

Ha nem is rajongok az Alien vagy a Predator sorozatokért, azért tetszenek. Igényesen elkészített filmek, bár az Alien sorozatból van amelyik egy csöppet sántít. Mikor bemutatták az első Alien vs. Predatort, mindenki az ötlettől volt eltelve és hogy vajon mit lehet kihozni két ilyen agresszív harcos találkozásából. Nos ennek meg is lehet a pozitív nézettségi hatása, olyannyira, hogy a nyitva hagyott véget folytatták is. Voltak akik szerint még egy bőr lehúzása már nehéz lesz jól megalkotni. De persze ha van egy jó ötlet akkor utcu. És volt is! Ahogy "megtanulhattuk", az alien-ek a gazdatesttől függően más más formában kelnek ki.

Aliens vs Predator: Requiem filmkritika - 3. kép

És mivel az első részben egy Predator-ba is sikeresen befészkelte magát egy rondaság, így várható volt, hogy egy olyan lény fog megszületni, ami eddig még nem létezett és ami erősebb lehet mindennél. Az Alien 4-ben volt hasonló ötlet, de itt azért már figyeltek arra, is hogy a lény ne legyen mókásan bárgyú megjelenésű. Nos a történet pontosan ott folytatódik, ahol az egynek vége lett. A Predatorok űrhajója éppen elhagyja a Földet, mikor valami történik. Egy halott Predatorból kikelt egy alien és pillanatok alatt szétkapott mindent a hajón, ami ettől visszazuhant a Földre egy kis amerikai falucska melletti erdőbe.


Aliens vs Predator: Requiem filmkritika - 4. kép

Egy férfi éppen kisfiát tanítja vadászni, mikor a hajó becsapódik mellettük. Az elszabadult alien-ek pillanatok alatt elintézik őket és ezzel megkezdődik a vadászat a kisváros népessége ellen. Az egészet, egy másik naprendszerben, egy másik bolygón egy Predator végignézte és látván milyen tragédia történt, útra kelt, hogy helyrehozza a problémát és méltó trófeát ejtsen. Mire az új Predator megérkezik, a város néhány fővel csökkent. A ragadozó rögtön felméri helyszínt és megkezdni a tisztogatást, hogy senki se tudja meg valójában mi is történt itt. Ha pedig nincs más, hát ő is elejt egykét földlakót. A város alatt húzódó csatornarendszerben kezdődik meg a nagy csata, de végül természetesen átterjed a felszínre is. Eközben egykét városi életébe pillanthatunk bele, hogy mégis tudjuk kik képviselik majd az embereket ebben a harcban. Természetesen csak a szerencse dönt, hogy ki húzza ki a film végéig és kinek kell szörnyű halált halni.


Aliens vs Predator: Requiem filmkritika - 5. kép

Miután tudatosult mindenkiben, hogy egy kicsit túlmutatnak az események a seriff hatáskörén, a nemzeti gárdát is bevonják a különös események megállításába. Kemény 5 percig, mert ennyi kellett ahhoz, hogy az idegen lényeg levadásszák az újonnan érkezett táplálékot. Ami ezután történt az pusztítás minden szinten. Miközben a Predator próbálja likvidálni az idegeneket, a ragadózóból kikelt "vezér alien" erőteljes népességcsökkentést folytatott. A film végén persze ismét az emberek győznek, de ennek módját inkább nem árulom el. Valakinek tetszett a vége, valakinek nem. Természetesen nekem nem tetszett. (de hát a Profi című Belomondo-s film vége sem tetszett :) )

A történet nagyjából ebben ki is merül. Ahogy a bevezetőben említettem, azért voltak hibák is. A szinkron vagy a szöveg (attól függ, hogy a fordítás vagy alap angol szöveg volt e rossz), igencsak trére sikeredett. Én nem igen értem, hogy például az Alien sorozat első két részében miért lehetett hihetően megszövegezni egy ilyen filmet, most pedig egy a "... jaj szörnyek, meneküljünk! ..." szinten megrekedve, kettévágni a film hangulatát. Belátom, elképzelhető, hogy egy ilyen amerikai kisvárosban az emberek így beszélnek és így reagálnak az ilyen dolgokra. Ezzel együtt sajnáltam volna ha kihagyni a filmet. Sci-fi rajongóknak alapmű lesz, bár a szöveg egykét ponttal visszavetheti az avp2 értékét.

Aliens vs Predator: Requiem előzetes

 

Aliens vs Predator: Requiem / Alien vs Predator: Requiem (2007)

  • Műfaj: Sci-fi
  • Hazai premier: 2008. január 31.
  • Rendezte: Colin Strause és Greg Strause
  • Hossz: 93 perc
  • 2008-01-31 14:38:45 https://www.gamechannel.hu/pictures/cinemachannel/alienvspredatorrequiem_1.jpg
  • Szereplők:
  • Forgatókönyv: Shane Salerno
  • Operatőr: Daniel Pearl
  • Vágó: John Ortiz;Steven Pasquale;Johnny Lewis;Reiko Aylesworth;Ariel Gade;Gina Holden;Shareeka Epps;
  • Zene: Brian Tyler
Colin Strause és Greg Strause 93 Brian Tyler 2008-01-31 14:38:45 https://www.gamechannel.hu/pictures/cinemachannel/alienvspredatorrequiem_1.jpg
23 hozzászólás

fnx

9 éve, 9 hónapja és 8 napja

Egyik kedvencem

válasz erre

Vendég

13 éve, 5 hónapja és 27 napja

Vendég írta:
meglepődött smiley



Igazán értékes hozzászólás volt.wtf smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 5 hónapja és 27 napja

meglepődött smiley



válasz erre

Vendég

15 éve, 7 hónapja és 17 napja

ja még kmaradt:: menő smileymenő smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 7 hónapja és 17 napja

szerintem nagyon jó ez a film nagyom tetszett.röhögő smileymosolygó smiley A játék is nagyon jó. Remélem lesz harmadik rész is a filmből mert játékból lesz 3. rész. mosolygó smileymosolygó smiley Én amúgy felirattal néztem a filmet úgy sokkal jobb próbáljátok ki.cool:

válasz erre

Vendég

17 éve, 4 hónapja és 19 napja

hello bello. hol kaphato a mozi magyarul?mert megvan oroszul,csak a havereim nemertenek e nyelvenmeglepődött smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 4 hónapja és 23 napja

nah csáá valaki nem tud hozzá egy linket ahol a magyarósítás fenn van a címen mert nekem a film nem magya )::meglepett smileymeglepett smileymeglepődött smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 5 hónapja és 11 napja

ccccooooooooooooolllllllllröhögő smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 5 hónapja és 23 napja

jo kis film,csak kene egy harmadik resz is!

válasz erre

Vendég

17 éve, 5 hónapja és 26 napja

nekem meg király a film bárcsak lenne harmadik rész is

válasz erre

Vendég

17 éve, 6 hónapja és 10 napja

Érdekes..Nekem tetszik a játék is, bár a magyar fordítástényleg sztem is \"kizőkkentette\" a nézőket a film hangulatábó!Egész jó lettt,gratula a készítőknek, a stábnak!lkacsintó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 6 hónapja és 11 napja

meglepődött smileyőőőő,izé,bigyó...hmm..

válasz erre
12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja