XCOM

2012. október 14.
41.4071
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Neurotic profilja, adatai
Neurotic
Több mint 15 éve (de lehet meg van az 20 is), hogy először kellett megmentenem a Földet az idegen inváziótól. Azt kérdezitek sikerült e? Hát elfoglalták akkor a bolygónkat? Nem ... most sem fogják.



XCOM - 1. kép



Azt mondják "ismeretlen ellenség". Nekem nagyon is ismerősek a kis szemétládák. Tanulmányozni kell őket, megismerni. Na nem ám haverkodás céljából, hanem megtalálni a gyenge pontjukat. Mert van ám nekik. Technika ide vagy oda, rajtuk is fog a golyó, meg a rakéta, meg a gránát ...

A bázis azért elég sokat változott. A föld alá kell építkezni, meg figyelni kell az energiaellátásra. Régen sem volt kevés a villanyszámla, de most ez a sok kütyü még több áramot zabál.
Segítségem is akad Dr. Shen a mérnökök munkáját felügyeli, és Dr. Vahlen aki a kutatásokért felelős agytröszt. Nem csak okos de csinos is nőben ez ritka. Ha ő kéri meg az embert, hogy ugyan ne robbantson már cafatokra minden idegent mert könnyebb őket tanulmányozni ha egyben vannak, hát akkor nem lesz minden idegen szétrobbantva. Meg persze az idegen technológia is könnyebben fejthető meg, ha a fiúk nem robbantják millió darabra egy gránáttal.

A katonák is remek munkát végeznek, bár azt kell mondjam némelyiküknek tölthetne több időt is a lőtéren, mert van hogy elég közeli távolságból nem tudják szitává lőni az idegeneket. Na de a kezem alatt lesz idejük belejönni. Sajnos vannak, és lesznek akik nem élik majd túl. Nem hagyunk hátra embert, de aki mégis elesik a harcmezőn azt tízszeresen megbosszuljuk. Nem ejtünk foglyokat ... na jó, néha mégis, hogy Dr. Vahlen tudjon velük kísérletezni. Egy idegen tetem is beszédes tud lenni, de egy élő példány foglyul ejtése mindig mérföldkő a kutatások során.
A katonaság egyébként most sokkal jobban szervezett. Régen bárkinek a kezébe adtam egy fegyvert már lőtt is, csak meg kellett neki mutatni hol vannak az idegenek. Most osztályok vannak, van aki távcsöves puskára van specializálódva van aki fémesen csilingelő hatalmas fegyverrel szórja az ólmot. De a harcmező orvosokat is képezhet akik a megsérült bajtársaikat nagyobb hatékonysággal tartják életben. Mindenki teszi a dolgát.

Persze nem nyugodhat a világ megmentése úgy a vállamon, hogy ne kelljen közben felelnem a Föld nagyhatalmainak. Hisz ők finanszírozzák az egészet. Minden hónapban értékelik a munkámat, mintha csak egy kisdiák lennék. A tananyag pedig a "Pusztítsd el a Földet támadó idegeneket" minden órán.
Van bevétel a küldetések során zsákmányolt cuccokból is, a "szürke" piacon bármit el lehet adni. Ha apucinak kell egy új vadászgép hát elad pár Sectoid hullát és már meg is van rá a pénz. Hogy a vevő mit csinál vele az már az ő dolga. Tőlem akár pálinkát is főzhet belőle.

Most mennem kell mert az idegenek terrortámadást indítottak a kanadai Ottawa ellen.

Ja igen, hogy ki vagyok én? Szólítsatok parancsnoknak!
7 hozzászólás

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 10 napja

Jó játék lett, teljesen hozza a régi receptet. Végre egy jó reboot.

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 11 napja

Nagyon állat gamma, iszonyatosan bejön!

Tök jó a leírásod!meglepett smiley

válasz erre

Neurotic

12 éve, 6 hónapja és 11 napja

Köszönöm, én írtam mosolygó smiley Egyébként a játék iszonyat jó. Teljesen a régi XCOM hangulatot és játékmenetet idézi. Átfogó leírást nem volt kedvem írni, mert nagyon összetett játék így maradtam a rövid és amennyire lehet szórakoztató kedvcsináló mellett.

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 11 napja

Jó játék lehet nekem nincs meg

válasz erre

DNS

12 éve, 6 hónapja és 11 napja

Hát, ha tényleg te írtad, akkor tudsz valamit.

De ha esetleg mégsem, a szöveg fordításnak sem utolsómosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 11 napja

Király game

válasz erre

Vendég

12 éve, 6 hónapja és 11 napja

De baromi jó ajánlót írtál rá!mosolygó smiley Grat.

A játék am iszonyat jó, nagyon bejön. Visszahozza a régi fílinget.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja