Wolfenstein: The New Order Bemutató

2014. május 29.
42.8631
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
jezzahun profilja, adatai
jezzahun
Szeretem a Második Világháborús témát feldolgozó játékokat. Az első ilyen játékom kisebb koromban a Wolfenstein 3D volt. Emlékszek még,ahogy a katakombákba futkározva öltem a barna és kék ruhás nácikat főhősünkel Blazkowicz-al,kerestem a rejtett zugokat aranyért és fegyverekért,és alig vártam hogy a végén elkaphassam Hitlert. Ekkor 8 éves lehettem.Akkor életem legjobb játéka volt.Talán ez a nézetem ma se változott.

/>
Wolfenstein: The New Order Bemutató - 1. kép


Kipróbáltam vagy végigvittem ezek utánni részeket is,nem voltak rosszak,de mégse hozták azt a színvonalat amit a 3D nyújtott számomra. Pár nappal ezelőtt megjelent az újabb rész a The New Order,persze én előrendeltem Xbox 360-ra(4 lemezes,amiből 8gb kötelező telepítést ír elő,sajnos a többi lemezt nem lehet telepíteni a meghajtóra) a Occuped Edition-t amihez kaptam egy nyakbakasztót és a játék OST-jét lemezen. Miben más mint az eddigi részek? Kérdezhetnétek..

Hát ezt el is mondom röviden és tömören. 1946-ot írunk a nácik gyözelemre állnak a felfedezett robot technika jóvoltából.Mi itt kapcsolódunk a történethez Blazkowicz-al,egy repülőn ülünk Fergus barátunkkal. Feladatunk elkapni és megölni Dr. Deadshead-et aki egy elvetemült náci és a robottechnika mögött áll. Régebbi részekhez képest itt nincs annyi idegen technológia.Ez az egyetlen esély hogy megfordítsák a háború menetelét a szövetségesek.Ekkor leszednek minket,és a tengerben ébredünk,feladatunk kijutni a tengerpartra. Ezek után ha mindent sikerül megoldani,megölni mindenkit,be kell jutni a erődbe. Ez sikerül is,kisebb-nagyobb segítségekkel. Megment minket egy Wyatt nevű ifjonc egy túlméretezett náci robotkutyától,akinek köszönettel tartozunk ezek után. Ez után jön a jó rész. Fel kell másznunk az erőd falán.. Talán az első pálya legszórakoztatóbb része. Bejutunk megint kiírtunk mindenkit,persze az erődbe belerepül egy szövetséges repülő.Ezen keresztül ugrunk át egy folyosóra,ami leomlik alattunk és egy laborban ébredünk ahol agyatlan halottakat találunk.Ki kell jutni,ami nem fog egyszerűen menni mert be fogunk sétálni egy szobába,ahol az első boss harc is megtörténik.

Wolfenstein: The New Order Bemutató - 4. kép


Ránktalál Dr. Deadshead és elkap minket. Ezek után jön a csavar. Van ugye Fergus és Wyatt akik közül választanunk kell hogy kit öljön meg az örült doki.Annyit elmondhatok hogy kit is választunk úgy későbiekben néhány helyen változások lesznek,más ajtónyitó technikát tanulunk meg,de ezt már nem akarom ellőni,de érdemes mindkét alkalommal kivinni,sajnos a végjáték semmit se változik.Ezt azért tudom mert én kivittem mind a két vonalon.. És mondhatom, itt-ott voltak változások,de ha játszátok ti is észre fogjátok venni. Nem akarok kitérni a többi pályára és küldetésre,azt meghagyom nektek hogy felfedezzétek.De azt még elmondom,hogy kiszabadulunk valahogy,megsérülünk ami miatt 14 évig éber kómába fogunk kerülni.Ránktalálnak és bavágnak egy bolondokházába,ahol eltelik a 14 év.Van egy nővérke aki velünk foglalkozik,neve Anya akivel szerelmi szálunk is lesz későbbiekben.Mindig jönnek a nácik és elvisznek egy-két beteget akiket kisérletek alá fognak vetni.1960-at írunk, a nácik nyerik a háborút,egész európa és a középkelet a kezükre jut.Amerika pedig atomtámadás miatt megsemmisül.

Legyen ennyi most elég,ezt is azért mertem leírni mert már tudható volt az eleje,és így nem hiszem hogy nagy meglepetést okozna ez számotokra mert az eddig kijött trailer-ek ezt megmutatják.Európán keresztül végezzük el a feladatokat,megyünk Angliába és még Lengyelországba is,ezen kivűl még egy WTF pálya is lesz,ami nagyon jóra sikeredett,és itt lesznek elérhetők a lézer fegyverek egy része.Legyen ennyi elég. Szóval ellenségünk lesz Dr. Deadshead és megismerjük későbiekben németország új Führernőjét is. Hitler nincs benne a játékban,csak a katonák Heil Hitler-el köszönnek.Most beszéljünk kicsit a többi dologról.

Az Id Tech 5 motor jól teljesít még így xbox 360-on is,bár van itt-ott elmosódás és az árnyékok is elég pixelesek,de a katonák kidolgozottsága,és a fegyverek is nagyon szépek. Na és a fegyverek. Rengeteg van a játékban,Géppisztolytól kezdve géppuskáig,pisztoly és későbbiekben lézer fegyvereket is tudunk majd használni a rosszarcú németek ellen.Találhatunk a fegyverekhez kiegészitőket,rakétavetőt,hangtompitót,más kaliberű löszert,stb.Pesze a Shotgunról ne is beszéljünk. A legjobb fegyver,amivel úgy csonkolhatunk ahogy nem szégyeljük.Igen ilyet is lehet.. Lesz itt nekünk egy lézer fegyverünk amivel lézert lőhetünk és láncokat és dobozokat szedhetünk szét és egyéb útvonalakat nyithatunk meg.

Wolfenstein: The New Order Bemutató - 6. kép


Mi a jobb egy fegyvernél? Kettő fegyver. Van lehetőség 2 azonos fegyvert két kézben használni,amivel igazi gyilkológépek lehetünk,persze lasabbak is leszünk tőle. A fegyver hangokat jól eltalálták,nagyon szépen szólnak.

Perkeket is tettek a játékba,4 féle van. Erre csak szűkszavúan térnék ki. Van kémkedős perk,rambo féle rohanok és ölök,robbantós perk,és egy ami most így hírtelen nem jut eszembe. Feladatok elvégzése során fejlődnek a perkek,így kapunk kisebb-nagyobb pluszt, példáúl több lőszert,gyorsabb futást,ilyesmit. Mellékküldetések is lesznek,amellyel talán nem fogunk kapni semmit,de legalább megismerjük az embereket akiknek ezt elvégezzük.

Wolfenstein: The New Order Bemutató - 5. kép


A karakterek jól kidolgozottak, van itt egy volt náci,egy szellemi fogyatékos bitang srác aki fejlővést szenvedett és Max Hass-nak hívják,Van egy tolokocsis nő akit jól ismerünk, ezen kivűl lesz még pár karakter aki segítő. Lesz itt is változás a társak közt,attól függöen kit választunk. Ha eljutunk addig a részig hogy már a felkelők bázisán vagyunk,ott van egy remek Easter Egg. Van egy ágy ahol aludhatunk,és ekkor elő jön a rémálom!!!! A wolfenstein 3D első pályáján mehetünk Blazko-val,és írthatjuk a 8 bites nácikat!!! Nagyon vicces egy pálya ez,többször is megcsináltam még úgy is hogy csak az első pályát lehet megcsinálni. A pályákon el vannak dugva dolgok,amelyeket megkereshetünk. Ezek lehetnek bakelit lemezek,arany dolgok pl. kard,álarc,stb. és vannak kódok amelyeket meg lehet fejteni ha megtaláljuk mindet.

A nehézségi szintek képeit nagyon jól megoldották,a legkönyebb nehézségi szinten Blazko egy cumit szopogat és egy bébisapka van rajta,a legnehezebb az ÜBERnél pedig véres arcal áll. A zenék a játékban frappánsak,nem sokszor halljuk őket,de nagyon bejövősek.Ezek 1960-as híres bandák zenéi,németül,németes hangzással.Kedvenceim is vannak,előadó és cím szerint: The Bunkers-Toe The Line,Schwarz-rote welle-Ich Bin Überall. Nagyon eltalálták ezt az egészet. A holdraszálást is a németek végzik el elsőre, a náci zászló lesz a holdba szúrva.

3 féle kiadás jött a játékból,a normál ami csak a játékot tartalmazza. Van a Occuped Edition,amihez egy 20 oldalas utikönyv jár a megszált európáról,kapunk hozzá 3 darab szép képeslapot és egy kártyatartót. persze ezekhez a kiadásokhoz DOOM beta key-t kapunk ha előrendeltük,ami majd a 2014 második félévében váltható be az új konzolgeneráción és PC-n. Nem egy fullos kiadás,de több mint a semmi. persze egy szép papírtokban találjuk mindezt. Van még ezenkivűl egy full gyüjtői kiadás,szoborral mindennel,de az a vicces hogy ehhez nem jár játék.Furcsa döntés.
Kivihető nehézségi szintől függően 10-15 óra alatt,ami mostani játékokhoz képest nem is rossz játékidő.Ebbe persze beletartozik a kisebb mellékküldetések is,ami nem túl nehezek.


SPOILER GYANÚS ÍRÁS KÖVETKEZIK,AKI NEM AKARJA ELOLVASNI EZT UGORJA ÁT!!!



Azért észrevettem valamit.Ez a Blazko faszi valami terminátor lehet. Leszurják,bedobják egy égő kemencébe és még kampót is kap a hátába és túléli. De a végén amikor főgonosz dokit leszuráljuk,nem hal meg addig még elő nem vesz egy gránátot,és fel nem robbanunk vele együtt,ő szétrobban,mi eléggé megsérülünk,ezáltal meg is halunk majd,persze a társak kiszabadulnak. Kérdem én... Miért kell egy jó játékot úgy elrontani hogy a főhőst a legvégén kinyírják? Ez mostanában valami trend? Kezdődött itt a COD 4-el anno,azóta nagyon felkapott lett hogy így rontsák el az egész öszképet. Mi értelme van?????
Nem egy rossz játék, SŐŐŐŐT.. nagyon jó,de a végét elbaszni miért kell ilyennel?

Van itt még egy dolog. Miss Führer-t nem fogjuk megölni,minket ő nem érdekel csak a doktor.. Ezt sem értem,ezzel is meg tudták volna hosszabítani a játékidőt,hamár a szeretőjét Bubit megöljük.Persze majd egy robot széttőri az álkapcsát,és ledobja egy szakadékba,de érdekes módon túléli.Biztos robot ő is... :)

Wolfenstein: The New Order Bemutató - 4. kép




..........................SPOILER VÉGE..........................


Wolfenstein: The New Order Bemutató - 3. kép


Újrajátszhatósági faktora nagyon magas,ajánlom legalább 2-szer kivinni.Miért? Ha más embert mentesz meg, máshogy fognak a történések menni itt-ott,de a vége ugyan az marad. Arról nem is beszéltem hogyha bármelyik embert mented meg,orrod alá fogják dörgölni hogy miért őt mented meg. Ha Wyatt-et mented meg,azért sír mert miért nem Fergus-t választod ,mert ő egy igazi kiképzett katona és azért kellet volna őt,vagy ha Fergust mented meg ő meg azért szól le hogy miért őt választod,mert ő egy öreg,vén csataló,a srác pedig erős fialtal srác.Szóval nincs jó döntés.

Wolfenstein: The New Order Bemutató - 2. kép


Vannak ugyan bugok,későbbiekben ezt javítani fogják. Egy nagyon jó játékot kaptunk kézhez,aminek jó a újrajátszhatósági faktora,a Machinegames eltalálta ezt a alternatív Jövő múltat.. Nem tudom máshogy leírni ezt. Ha egy jó kis FPS-t akasz,akkor ezt vedd meg én szívből ajánlom. El is kezdtem harmadjára kivinni..
Ha nem döntötted el még hogy megvedd,de az írásom meghozta hozzá a kedved,akkor vedd meg!!!!!!!!!!!!
Hallod,te MÉG ITT VAGY ÉS EZT OLVASOD? INKÁBB MENJ GYORSAN ÉS JÁTSZD AZ ÚJ WOLFIT ÉS NE ITT VESZTEGESD AZ IDŐD!! :) Köszöntem hogy elolvastad a bemutatóm,remélem elnyerte tetszésedet!!!
Jezzahun
7 hozzászólás

italianman

10 éve, 8 hónapja és 7 napja

Én a "classic" résszel játszottam nem is olyan rég böngészőben,a közeljövőben ki ki kéne ezt is próbálni.

válasz erre

jezzahun

10 éve, 8 hónapja és 7 napja

zender írta:
Szuper teszt lett! Látszik hogy igazi rajongó vagy!röhögő smiley

Nekem sokáig kérdéses volt, melyiknek álljak előbb neki, a Wolfinak vagy a Watch Dogsnak, végül ez lett.mosolygó smiley Tegnap este megvettem, nem semmi éjszakám volt, alig aludtam!röhögő smiley
én a megjelenés óta nem aludtam sokat... játszottam ezerrelmosolygó smiley

válasz erre

zender

10 éve, 8 hónapja és 7 napja

Szuper teszt lett! Látszik hogy igazi rajongó vagy!röhögő smiley

Nekem sokáig kérdéses volt, melyiknek álljak előbb neki, a Wolfinak vagy a Watch Dogsnak, végül ez lett.mosolygó smiley Tegnap este megvettem, nem semmi éjszakám volt, alig aludtam!röhögő smiley

válasz erre

wegh

10 éve, 8 hónapja és 7 napja

Nagyon jó és tartalmas lett kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

10 éve, 8 hónapja és 8 napja

Király teszt lett!mosolygó smiley Ezért jó egy fantól olvasni, mert belad apait anyait!mosolygó smiley Nagyon bejövős!

válasz erre

jezzahun

10 éve, 8 hónapja és 8 napja

marco írta:
Uhhhhhhhh apppppááááám!meglepett smileymeglepett smileymeglepett smiley Ez komoly leírás, teszt értékű bejegyzés lett!

Részben olvastam csak el a spoiler maximális kizárása végett, mert még nem jött vissza iPet kollégától a stuff és én is bele akarom magam vetni!mosolygó smiley

Ez egy kib*szott jó leírás lett jezza, grat!
nagyon köszöntem,reménykedtem hogy nem fogok mindent lelőni,és figyelmeztetni a kis spoiler-ről.. pedig ahogy indult az egész.. bele se akartam kezdeni,ki se akartam tenni,de úgy látom ahhoz képest hogy nem vagyok egy original cikkíró nem lett rossz,magamhoz képest.szóval nem tudom ezeket a szakzsargonokat.annak örülök hogy neked bejött... RESPECT!!mosolygó smiley

válasz erre

marco

10 éve, 8 hónapja és 8 napja

Uhhhhhhhh apppppááááám!meglepett smileymeglepett smileymeglepett smiley Ez komoly leírás, teszt értékű bejegyzés lett!

Részben olvastam csak el a spoiler maximális kizárása végett, mert még nem jött vissza iPet kollégától a stuff és én is bele akarom magam vetni!mosolygó smiley

Ez egy kib*szott jó leírás lett jezza, grat!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljarDAVE profilja