Westworld 2/1

2018. április 24.
32.5871
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Hellblade profilja, adatai
Hellblade

Westworld 2/1 - 1. kép

Üdvözlök mindenkit! A Westworld 2. évad első részéről írok pár gondolatot,amihez tök jó lenne ha Ti is megosztanátok a sajátjaitokat,tudnánk beszélni a sorozatról!De kezdjük is az elején! :
Advertisement


A Westworld sorozatot kétkedve kezdtem el.Egyrészt tűnt egy Walking Dead-nek,csak robotokkal,másrészt aki ismer az tudja miken szoktam gondolkodni,így mondták is akik látták hogy:
"Baz+,Te ezen elájulsz!" vagy hogy "Hát,ez valami eszméletlen zseniális!" ..és társaik..Hmm..belevágtam..
Azt már az első pár képkockánál felismertem hogy Ez,tényleg az Én világom lesz.És az is lett..
Hangulatában számomra a Randevú a rámával című A.C.Clarke könyv állt legközelebb hozzá.. Az egy hard sci-fi,amiben a lenyomatok alapján próbálják kitalálni mi történhetett az óriási űrhajón,kik lehettek a lakói,egyfajta ásatás sci-fi volt..

Ez egy másféle ásatás,másféle sci-fi,hasonló hangulattal.Mára a kedvenceim egyike lett az első évad.

Westworld 2/1 - 2. kép

Ugye megvan az az érzés mikor egy új játékot próbáltok ki?Mondjuk egy új rpg-t,egy új GTA-t..egy új világot!Vagy mikor egy szimpatikus emberrel ismerkedünk össze,új barátnő mondjuk..Nálam,mindkét esetben általában erősen megjelenik az ismeretlen tüzén fortyogó édes, szenvedélyes szerelem..Csak azzal a nővel akarok lenni,csak azzal a játékkal szeretnék foglalkozni..

Ahogy egyre jobban elmélyülök ezekben a kapcsolatokban úgy ismerem fel/tolom ki a saját határaimat,korlátaimat is..A Westworldbe utazó személy,legyen az nő,vagy férfi, introvertált,vagy extrovertált, azt hiszem mindenki megtalálhatja a számításait.Lehet nézegetni a gyönyörű tájat,a legelésző nyájat..Lehet csodálni a megvalósítást,a gépek élethűségét,sosem tudhatjuk hogy ideutazásaink alkalmával melyik történetszálba csöppenünk bele,mit élhetünk át..Mert itt tényleg túl a pián és az örömlányokon is,mindenki önálló történettel bír!De gondolom hozzám hasonlóan sokunk első útja ide is elvezetne azért..:

Westworld 2/1 - 3. kép

És ez csak a máz,a csomagolás,a külcsín..Itt kiderül kik is vagyunk valójában!Az egész rólunk szól!
Muszáj megemlítenem hogy szerintem a valóságban ez a park egy kicsit másképp nézne ki,illetve adódhatnának bonyodalmak is jelenlegi formájából..:Ugye nehezen tudnánk megkülönböztetni hogy ki az élő,és ki nem..Pl :
"egy vendég legyilkol egy gépet,és kiderül hogy ember volt" és hasonlóak azért nincsenek benne ebben a remekműben,de vonatkoztassunk is el ettől..mert ez már olyan kekeckedésnek tűnik.. :)

Egyébként annyira magával ragadott a mű hogy nem egyszer hallgattam az ikonikus,ismétlődő zongorás zenéjét a buszon,villamoson,és figyeltem a világomat..

Westworld 2/1 - 4. kép

Az első évad nem gyengén,talán filmben eddig sosem látott módon a tudatra ébredés,a teremtés,maga a lét kérdésein is elmélkedő műalkotás volt.A legszebb az egészben hogy ezeket a kérdéseket nem direktbe tolta az arcunkba,hanem elő-hívta belőlünk,mint valami analóg fotót..Rá-döbbentünk a dolgokra..Csak egy példa aki nem látta az első évadot annak
SPOILER lehet,aki látta,nyugodtan olvashatja tovább:Amikor lecserélik Dolores apját,és az a régihez hasonlóan kérdezi tőle hogy:
"-Ma is megfested ezt a tájat?"-hány,de hány ilyen van az életben is hogy tudatosan lecserélnek embereket,munkahelyen,párkapcsolatban(!) is..Valaki az anyját,valaki az apját keresi a másikban,valaki pedig az exét..számomra ez a jelenet erről is szólt..És még sok minden másról is..Egy egy jelenetnek akár több értelmezése is volt..
Lehetséges SPOILER vége.

Az évadzáró azért is volt számomra érdekes mert pont előtte néztem meg egy kvantumelméletekről,más dimenziókról szóló dokumentumfilmet amiben az egyik tudós szerint színház vagyunk egy másik világ számára..

Westworld 2/1 - 5. kép

Aztán ugye vulkán módjára ki-robbant végül a 10 epizódon keresztül lappangó katarzis,:elszabadult a pokol,ügyesen otthagyva a levegőben pár kérdést:
Hol játszódik az egész,mikor,vajon tényleg meghalt Robert?stb..hogy mit vártam ettől az új évadtól:
Azt hogy meg fognak tudni lepni,hogy érdekes lesz az öntudatra ébredésen TÚL is..hogy olyas valamit kapok amire NEM számítok..hogy sok mindent amit hittem eddig a világról,kicsit más megvilágításba helyez..
Tudom nagy elvárások ezek,de az első évad tekintetében azt hiszem ezek mégis csak a reális elvárások..Tegnap megnéztem a 2. évad első részét,így erről tudok beszélni,hogy számomra mennyire hozta' az elvárt dolgokat EDDIG(!):

EDDIG(!) semmi meglepő,az van amire számítani lehetett első évadból,és a trailerekből kifolyólag :

Westworld 2/1 - 6. kép

Bernard nagyon gondolkodik a létén és talán mindenkién,hol egyedül hol a felmentősereggel.Itt már nyíltan más más időben..Maeve elindul a lányáért az író-tervezővel,
Feketeruhás William összevérzi magát..stb..ja,Dolores nagyon megváltozott,írtja az embereket..De gondolom a trailerekből ezt is mindenki kitalálta hogy nem a társait fogja..Ez így elég unalmasan hangzik?mert picit az is..

Hasonlítani az 1/1 hez hasonlítanám:Itt nincs csavar,nem kezdek el azon gondolkodni hogy hogyan működik az ember,hogy milyen szereplőcseréket végzünk életünk során,nem kezdtem el a lét kérdésein elmélkedni,a céljainkon,vagy azon kinek mit jelent a világunk..nem kezdem el hasonlítani a társadalmunkat ehhez a mini-társadalomhoz..kérdés csupán annyi van:Talán él e még valahogy Robert vagy a tudata..vagy hogy hol játszódik az egész..gondolom ezeket a végére tartogatják,talán egy nagy csavar keretén belül derül ki..a többi park is bejön biztos a képbe,az sem lepne meg ha a mi világunk is egy park lenne..ezeket még nem tudom..ezek még visznek előrébb..

Westworld 2/1 - 7. kép

Dolores terve miszerint kívül mennek majd a világuk falán is,hogy leigázzák(ezt nem így mondja azért) az egész emberi világot' az hogyismondjam'..Na jó,betudom annak hogy egy egyszerű parasztlány elméről van szó..De az már felettébb érdekes hogy MINDENKIN,de tényleg MINDENKIN aki ember bosszút akar állni..Mert megkeresni,és kinyírni azokat akik ártottak nekem az okés',hiszen többször is elmondja hogy mindenre emlékszik..de ez?..na jó,ezt is betudom annak hogy most egy öntudatos parasztlány..De tényleg,remélem a végén nem a Trónok harca nagy csatáját fogjuk látni csak robotokkal,mert az már fájna..

Nem azt mondom hogy az egész le lett butítva egy Walking dead-re csak robotokkal,néhai sztalkeres kutyával',hanem JELENLEG olyasmi ÁTALAKULÁS SZELÉT érzem a történetben(remélem rosszul) mint mondjuk a szintén zseniálisan induló Wayward pines -ban..
Ahol a csavar után az egész "mély és álomtalan" unalomba fulladt..
Vagy hogy sima filmet mondjak mint a Matrix folytatásánál..

Itt szó nincs MÉG akkora csalódásról,és remélem nem is lesz..ez is visz előrébb..A látvány és a zene továbbra is zseniális.Az maradt a régiben.Ezt a részt még egyelőre ilyen tutorial résznek fogom fel..Nem is volt célom hogy ez alapján ítéljem meg azt amit még nem is láttam..Lehet akár még jó is az évad egésze..

Az is lehet hogy a végére úgy kell felszedni a padlóról..Amire nagyon kíváncsi voltam az az hogy hogyan fogják megoldani az első évad tudatra ébredős hangulatából adódóan zseniális,érdek-feszítő történet fenntartását,egyszerűen fogalmazva:érdekes marad e...
És erre továbbra is kíváncsi vagyok..Illetve arra hogy mikor kezd érdekes lenni..

Westworld 2/1 - 8. kép

14 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 2 hónapja és 13 napja

[Tiltott felhasználó!]

italianman

6 éve, 3 hónapja és 19 napja

Hozzáfűzve még egy dolog, hátha másnak is meg jön hozzá a kedve.
Ebay-en kínából rendeltem meg dvd-n(ide haza ahogy néztem 6000-7000Ft) az első évadot 2000Ft-ért. Ma megjött nem csalódtam benne bár ami ma dvd-n elfér az elég csekély, így meglátszik a mai átlagos tv-ken a dvd minőség, de annyi baj legyen. Első évad most újra nézésre kerül amíg várom az új részeket.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 4 hónapja és 2 napja

[Tiltott felhasználó!]

italianman

6 éve, 4 hónapja és 3 napja

Üdv,

Részben vág ide amit most írok. Miattatok kezdtem el nézni. Nagyon nem bántam meg sőt életem egyik meghatározó darabja lesz, kis túlzással. A befejezése az első évadnak EGYSZERŰEN REMEK. Lehet más számított rá mi fog történni, én nem. Kedvenc karakterem volt William és spoiler**** és a továbbiakban tudjuk ki****.
Rengeteg kérdés meg válaszolásra került és rengeteg nyitva maradt, amiket a későbbiekben remélem hasonlóan mint az első évadban lezárásra fognak kerülni.
Megnéztem az első részét a második évadnak, igazából nekem nincs vele bajom mint elég sok embernek(ízlések és pofonok), de biztos a történet előrehaladtával változni fog. A legkirályibb karakter még életben van, gondolom sokáig .
DE A LÉNYEG BRUTÁLISAN JÓ VOLT,VAN ÉS LESZ AZ BIZTOS. Igaz ritkán nézek sorozatot,de ez nagyon magával ragadt, aki Philiph K. könyvén, Nemerén vagy Asimovon szocializálódott, minden igényét kielégíti, legalábbis majdnem mindet.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 4 hónapja és 5 napja

[Tiltott felhasználó!]

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 4 hónapja és 21 napja

[Tiltott felhasználó!]

bekecs

6 éve, 4 hónapja és 22 napja

Én csak szinkronosan nézem meg és akkor állok neki ha már meg fogok tudni legalább 4-5 részt nézni egyben. De az itteni hozzászólások és a blog alapján nincs nagy reményem! röhögő smiley

válasz erre

Patrik94

6 éve, 4 hónapja és 23 napja

Sikerült megnéznem az első részt. És szerintem nekem ez volt az utolsó is. Nagyon rossz indítás. szomorú smiley

válasz erre

Yanez

6 éve, 4 hónapja és 24 napja

Én az első évad utolsó előtti része után lemondtam a soriról. A 8-ik részig volt letehetetlen számomra, de utána annyira túlspilázták, hogy azt mondtam, ez már sok. Azóta sem érdekel. Plusz a vadnyugati téma amúgy sem tartozik a kedvenceim közé.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 4 hónapja és 26 napja

[Tiltott felhasználó!]

fighterlaci

6 éve, 4 hónapja és 26 napja

Nekem ebből az jön le hogy jobbat vártál. Kitartás, jó lesz ez. kacsintó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

6 éve, 4 hónapja és 27 napja

[Tiltott felhasználó!]

12a(z) 2 -ből
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja