Watch Dogs Xbox 360 Vélemény

2015. február 03.
26.6191
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
jezzahun profilja, adatai
jezzahun
Sziasztok!
AdvertisementWatch Dogs Xbox 360 Vélemény - 1. képWatch Dogs. E cím hallatán van aki isteníti van aki lehordja a sárga földig mivel tudjuk hogy a reklámgépezet volt a játéknak a veszte. Olyan volt ez a reklám mint egy politikus, sokat igér de háromnegyede nem is igaz. Itt is ez történt. A lehordós csoportba voltam én is,és vagyok is,de ahogy játszom már jó pár napja elmondhatom hogy kicsivel jobb róla a véleményem,bár így se fogom isteníteni.

Le is írom hogy mi volt a fő célja ezzel a játékkal az ubisoftnak. Maga az alapötlet nem is rossz hogy hackerkedünk egész Chichago-ban,segítünk vagy épp kárt okozunk az embereknek. De!!! Sokan nagy GTA V verőnek mondták ki ami már magában lehetelen dolog ami így is lett.Persze ment a reklámgépezet, sok-sok ember a reklám miatt vette meg a játékot és csalódhattak is egy nagyot. Rengeteg cikk húzta le a játékot persze voltak olyan anuszosz nyalusz(s*ggnyaló) korban szenvedő cikkírók akik már tökéletes pontot adott neki. Nem is tévedhettek volna nagyot. Most elmesélem mi a pozitív és a negatív dolog a játékban számomra és minimálisan a történetet is leírom nektek.


Watch Dogs Xbox 360 Vélemény - 2. képA történet: Aiden hugának gyermeke halála miatt el kezd hackerkedni,adatokat beszerezni hogy ki és miért akarta őt elkapni és persze ki miatt halt meg a kislány. 1 év után talált valami nyomot, ezek után jönnek a rosszabbnál rosszabb történések.Elrabolják a testvérét,volt társával kell újra dolgoznia ha szeretné ha testvére éljen. Ő Damien-nek hívják.Társunk volt sokáig,ő tanította ki Aident a hackelésre,de Aiden őt okolja a kislány haláláért. Van itt nekünk egy félbarátunk egy kínai faszi Jordi aki valamelyest segít nekünk(persze majd ellenünk fordul),későbbiekben egy BADBOY 17 nevű hacker (DedSec hacker tag) is a segítségünkre lesz akiről kiderül hogy nem 17 és nem is badboy mivel egy lány akit Clara-nak hívnak. Ő fog nekünk rendszerint segíteni a későbbiekben. Elég szemrevaló leány.. :) Eddig jutottam a történetben,ez szerintem nem egy spoiler dolog,ezeket mindenki tudhatta már ha rákukkantott picit is a játékra. Többet nem is akarok a történetről írni mivel ha valakinek kedve lenne játszani és kivinni akkor élje át a történetet és ne tudja előre.

Két részbe írom le a pozitív és a negatív dolgokat és a pozitívval szeretnék kezdeni.


Watch Dogs Xbox 360 Vélemény - 3. képPozitív dolgok:

Nagyon tetszenek a hackelős részek. Nem csak a kampányban lehet hackelni hanem a free ride-ban is. Szóval meghackelheted az emberek számláit,megbéníthatod a forgalmat de balesetet is okozhatsz, de akár áramszünetet is,generátorokat is felrobbanthatsz. Képesség kitanulása után akár hidakat is tudsz irányítani,blokádokat felhúzni és mindezt a telefonod segítségével. A pénzt a legközelebbi automatából tudod kiszedni. Egyes házak és egyes szervereket tűzfal féleség védi amely néhol könnyű néhol nehéz megoldani. Vannak olyan részeik amely időzítővel van felszerelve ami visszaszámlál ha áramot kap,ha lejár az idő akkor visszaáll alaphelyzetbe az egész.

A másik dolog még ami tetszett hogy nem minden kerülethez van hozzáférésed. Ezt bázisok elfoglalásával oldhatod fel,így minden ember adatához hozzájuthatsz,feladatok lesznek amelyeket megcsinálhatsz. Elveszett személyeket kutathatsz fel,eldugott telefonokat hallgathatsz le, fegyverraktárakat fedhetsz fel,kukkolhatsz lakásokban így betekintést szerezhetsz a város lakói életébe. Hot Spot-okba is bejelentkezhetsz, összesen 100 ilyen van a városban. Ezzel megismerheted a város történetét,épületeit. Az elfoglalt tornyok által kaphatsz mellék megbízásokat amely beépüléses,konvoj megállítós vagy csak egyszerűen fixer(zsaruk figyelemfelkeltése,autók leszállítása,valakit likvidálsz) feladatok lesznek. Ezek feladatok megcsinálásával újabb dolgokat szerezhetsz, legyen az autó vagy fegyver vagy akár valami képesség vagy csak pénz.

Vannak rejtekhelyek a városban szerteszét. Itt tudsz aludni,átöltözni, és néhány beszélgetést tudsz a rendszerről meghallgatni.

Van itt nekünk mini játékok amellyel jól el szórakozhat az ember,persze csak egy ideig. Van itt nekünk egy pénzszedős játék időre,van teleportból kijövő ürlények,meg persze az utcákon itt-ott találkozhatsz digitripp árusokkal ahol játékokat játszhatsz. Digitálisan bedrogozod magad és máris azt hiszed hogy egy halálfutamból szabadult Jason Statham vagy akinek el kell ütni a pokoli zombi seregeket. Tiszta carmageddon stílus. A többiről azért nem nyilatkozok mivel nem próbáltam őket.

Ami még nagyon bejött az a random mellékfeladatok. Egyes emberek lehackelésével büntényeket fedhetsz fel ahol meg kell menteni az ártatlanokat. Ezzel xp-t és jó pontokat szerezhetsz a járókelőknél. Ha bírnak az emberek akkor kevesebb esélyel hívják rád a rendőrséget. De nem csak büntények lehetnek hanem eldugott csomagok amely megtalálásával pénzt vagy egyéb cuccokat kaphatsz.

Képességfa is van,amely 4 részre van osztva. Fejleszthetsz a hack tudásra, harci tudásra autó vezetésre és alap dolgokra mint bomba készítés jobb célzás,időlassítás.

Bombákat és egyébb zavarókat tudsz készíteni alkatrészekből. Van itt bomba,zavaró, áramszünetet okozó kütyü és persze amit még használni fogunk az a figyelem elterelő kütyü... Ez jól jöhet ha el akarunk slisszolni az ellenség elől.

Fegyverek vannak,anélkül Aiden nem élné túl az akciókat,mert lőni is kell a hackerkedésen kivűl. Van itt nekünk rengeteg pisztoly,shotgun,géppisztoly és gépfegyver is a gránátvetőkről ne is beszéljünk. Van jobb,van roszabb fegyver is,de a hangtompítós fegyók nagyon jók. Van itt egy pisztoly meg egy Mac 11 ami segíthet a hangtalan gyilkolásban,de egyéb feladatok megcsinálásával( 9 fegyverládát kell megtalálni) akkor kapunk egy M4-hez hasonló hangtompitós fegyvert.

Kedvenc küldetésem eddig az amikor a börtönbe kell bemennünk hogy egy állítólagos túlélő aki az első balhénknál látott minket, akarna ellenünk tanuskodni. De mi lebeszéljük róla. Persze sok-sok zsaru jön,nagy üldözés,stb.

A grafika számomra nem rossz így xbox 360-on, vannak benne elég szép dolgok. Amikor esik az eső és az út vizes az nagyon állatúl néz ki. A napfény elég szép, nekem bejön. Aiden mozgása nagyon AC stílusú. A futás, séta minden ugyanaz mint a AC sorozatokban. Ide oda tudsz felmászni,ilyesmi. Aiden valami isten lehet mivel végtelen ereje van. Akár az egész várost be tudod full sebességgel futni,sose fárad el. Ez előny is lehet,de inkább engem egy kicsit zavar. Mert az jó ha egy rablót kell elkapni de valahogy nem tudom elhinni hogy nem fárad ki ennyi futás után. Persze a GTA V által megismert random utcai dolgok(kirabolnak,lelőnek valakit az utcán) újabb kis adalék amelyet nyúltak a lágy uborkások a nagy riválistól. Ha már elkezdtem negatívabb dolgokat is írni,jöhetnek a negatív dolgok.

Negatív dolgok.

Talán a legfontosabb dolog amit most leírok az hogy az autóból nem lehet lövöldözni. Nem értem ezt. 2014-ben jelent meg a játék,sok open world játékban már hamarabb is volt már,a GTA 3-ban is már oldalnézetnél lehetett lövöldözni ki az autóból. De a faranciák ezt nem így gondolják. Ez miért is gond? Sok-sok küldetés van amely autóüldözéses. Ilyenkor egyes alakokat el kell kapni. Okés hogy hackel ki lehet őket iktatni,de amennyien üldöznek ilyenkor,nem elég hozzá a telefon naftája mert alapból 3 dolgot tudsz hackelni,persze ezt felnyomhatod 5-re is de amikor 6-7 autó üldöz téged és még aki menekül előled azt is el kell kapni.. hát úgy elég kevés.. Mit tehetsz ilyenkor? Megpróbálod valami falhoz paszírozni hogy akadjon be,kiszálsz és leszeded.. Elég bonyolult a dolog,ezért nem értem hogy a franciáknak ez miért nem jutott eszébe hogy az autóból lehessen lőni. A GTA V-ben lehet. De itt még motorról se tudsz lőni. Ubisoft.. Ekkora hibát véteni!!!!

A másik dolog ami még az emberek szemét szúrta hogy milyen is a járművek irányítása.. Borzalmas... Amikor elsőre odaültem a játék elé és elkezdtem vezetni.. majdnem sírtam mivel ilyen fura irányítást egy ideje nem láttam,nem éltem át. Egy idő után bele tud jönni az ember,de akkor is rohadt darabos az irányítás,nehézkes.. Nem kell ezzel is a Rockstar remek játékát másolni hogy realisztikusabb legyen az irányítás. Elcseszték. Egyes autókat lehetetlen vezetni is. Lehet hogy ezt azóta javították mivel én a megjelenéskori verzióval tolom,de ilyet mára kitalálni.. Nem is értem.


Watch Dogs Xbox 360 Vélemény - 4. képAutóink nagyon törékenyek,az ellenfélé pedig elég strapabíró. Ha nem fejlesztjük a képességfán hogy jobban bírja a kocsink akkor egyes üldözések során hamar felrobbanhatunk is. De az is vicces látni hogy ha ezek a képességek fejlesztve vannak akkor mint egy betonfal, alig törik és az civil autók csak úgy lepattannak rólad és szerteszét esik,füstöl mindent csinál míg neked talán a festésed horzsolódik le. Az ellenfél autója sokkal tovább bírja.Vicces látni ilyet.

Senki se imúnis a töltényekre de Aiden annál inkább nem az. Elég pár jól leadott sorozat az ellenféltől és már a "halott vagy" képernyőt látjuk. Akkor se jobb ha a képességfán kifejleszted azt hogy jobban bírja a töltényeket. Bár a lassítás sokat segíthet jó fejlövés leadására,így kicsivel több időd van mielőtt a halálos lövést bekapnád.Szóval a szemközti támadást,ramboként való lövöldözést nem ajánlom. Hangtopítós fegyverrel,lopakodva kell gyilkolni ha van rá lehetőség.

Melléküldetések egy idő után unalmasak. Mindig meg kell védeni valakit vagy egy rablást kell meghiúsítani. A párbeszédek elég sűrűn ismétlődnek,az emberek ugyanúgy néznek ki és nem értem azt hogy ha sokan kedvelnek akkor hogy tudják azt elnézni hogy lehackelem a pénzüket a számlájukról. Tudom hogy nem tudnak róla,de azért csak észrevehetnék,ha nem is ránk gondolnak. A konvojos mellékmegbízások pedig totál ugyan azok,csak más-más útvonalon és más történettel vannak megírva.

Persze az jó dolog hogy van magyar felirat hogy aki nem érti az angolt az is élvezze a játékot de ami elég zavaró tud lenni hogy van néhány szó aminek semmi értelme sincs,félre van fordítva és van egy pár elírás is (pl: helyke,stb)


Okés hogy vannak fegyverek,elég sok is,de ne beszélje be nekem senki hogy egy mp5 vagy akármilyen más pisztolylőszert tüzelő géppisztoly a géppuskákhoz rakja és azt a lőszert fogyassza amit az M4 vagy az AK47. Bár elég sokan nem tudják hogy mi is a különbség a GÉPPUSKA ÉS A GÉPPISZTOLY között,de azért azt hittem hogy ők meg tudják különböztetni.

Bug rengeteg van a játékba. Autó fennakad a felhúzott hídon,nem tudunk egy pózna és egy buszmegálló között elfutni, a vonat még akkor is megáll ha a alagút tetején állunk és az utcai autók is vagy 50 méterrel előtted állnak meg ha az úton dekkolsz.(első kiadásnál)

Ami nagyon idegelt hogy nem is kevés alkalommal akarta rám erőszakolni hogy csatlakozzak az uplayhez mivel így nekem olyan jó játékmódok lesznek elérhetők hogy játékos vs játékos hackelés. Nagyon élvezném azt hogy lehackeljenek engem. Ez még nem minden. A single részbe be is tesznek egy olyan küldetést hogy valaki rámkapcsolódik és le is akar minket hackelni és keressük meg. Elég idegelő tud lenni. Nem kell minden idításkor és küldetésekkor elém nyomni hogy csatlakozz a uplayhez. Nem akarok!

Az ellenfelek hülyék. ha észrevesznek akkor állandósult tűz alá vesznek még akkor is ha fedezék mögött vagy. Nem érdekli őt hogy nem talál el. Lő mint egy barom rád hogy semmi esélyed se legyen sebzés nélkül megúszni a lövöldözést.Nem tudom azóta javították e,de itt zavart.

Zenék nagyon sz*rok.. Talán 1-2 szám az ami jó a játékban. Élveztem Alice Cooper számát... a többi.. nem jött be.

Ami még a vezetésen és a autóból nem kilövésen kívűl nagyon zavar az pedig az hogy ha valakit elütsz vagy megölsz ha civil akkor a népszerűséged csökken. Ezt megértem ha egy civilről van szó és látják. De ha egy zsarut leszedek és egy civil se látja mivel mondjuk a rendőrségen belűl teszem akkor hogy csökkenhet a civil lakosság felől a népszerűséged? Kicsit zavar hogy ha ezer milliárd zsaru vesz körül akkor se ölhetem őket hogy magamat védjem. Tudom hogy a hack meg a sunnyogás a fő,de ennyire? Valahogy meg kell védeni magadat ellenük. De mindegy is.

Ezeket a pro és kontrákat tudtam összeszedni a játékról,remélem nem hagytam ki sok mindent. Amúgy kicsit pozitívan csalódtam benne mivel nagyon bejön a hackelős rész,a főszál se rossz,és az esővel nem is tudok betelni mármint a vizes úttal. El lehet a játékkal szórakozni,egyszeri kivitelt megér,de hogy többször is kivigyem.. Azt már nem vállalnám be.. Bezzeg a GTA V.. azt 3 alkalommal is kivittem mivel olyan dolgok vannak benne(történek,karakterek,minden) hogy érdemes többször kivinni. Persze unfair hozzá hasonlítani,de hát ők voltak azzal hogy leveri. Hát nem történt meg. Ajánlom mindenkinek EGYSZER kivitelre,de nem többre. Next-Gen grafikát ígértek meg minden szépet jót,de egyik se jött be. Ahogy az elején írtam: Olyan az Ubisoft mint egy Politikus. Ígérget minden jót,de háromnegyede nem igaz. Itt is ez történt. Pedig nem lett volna rossz ha normálisan megcsinálják. De nem ez lett.

Remélem tetszett a blogom!
Jezzahun
Advertisement
4 hozzászólás

WarriorAutobot

6 éve, 7 hónapja és 7 napja

jezzahun írta:
Köszönöm az észrevételeidet,de nálam totálisan nem strapabírók az autók.. esetleg első kiadás miatt? lehet hogy azóta javították. A rendőrős résznél ahol pont csak rendőr van( amikor a börtönből lógsz) ott annyi a kopó hogy lehetetlen úgy eltűnni hogy ne ölnél meg zsarukat.. én próbáltam.. nem igazán sikerült...
Nem tudom, nálam a GTA V-höz képest szerintem jóval jobban bírják. Ott egy-két ütés és az egyik kereked már is kitört.
Az a börtönös rész nem olyan nehéz ha nem vonod magadra a zsaruk figyelmét. Én megúsztam halálos áldozat nélkül.
Lehet volt valami patch ami javított ilyesmit mert én már nem vettem észre.

válasz erre

jezzahun

6 éve, 7 hónapja és 7 napja

WarriorAutobot írta:
Részben igazad van viszont van pár pont amit nem jól írtál le.
Az elején szerintem lehet nem figyelted, de már úgy kezdődött hogy Aiden és Damien a (fejből meg nem tudom mondani milyen nevű ) szállodát meghackelik hogy legyen pénzük. Tehát már az unokahúga halála előtt is tudott profin hackelni. Plusz a Badboy 17-et szerintem nem kellett volna lelőni az nekem nagyon tetszett mikor megtudtam. (Ha esetleg a QR kódokat beolvasod mielőtt megtennéd ami megjelenik a kijelző sarkában olvasd be telefonnal jó kis szövegeket ír ki )
Az autók épp hogy nem törékenyek hanem strapabíróak, ha jobban megnézed kb. olyanok mint a GTA korábbi részeiben volt (Vice city, San Andreas) vagyis le tudod törni az ajtókat a csomagtérajtót a motorháztetőt és az első- és hátsó lökhárítót. A többi része az nem igazán szakad le. Viszont ha egy pozitívumot fel tudok hozni ezzel kapcsolatban az az hogy itt a visszapillantó tükör az ajtó leszakadása nélkül is le tud törni GTA V-ben ez nem igazán vettem észre.
A bug-os bekezdésről az a videó jutott eszembe amit a megjelenésekor mindenki küldött nekem hogy mennyi bugot talált az a játékos. Én személy alig találkoztam velük. Esküszöm hogy sokkal idegesítőbb bugokkal találkoztam a GTA V-be. Azok nagy részét csak azok találták meg akik azokat keresték.
A Uplay-es rész megértem hogy zavaróvolt neked mivel ahogy a korábbi blogodban említetted hogy tört Xbox-od van. Pedig az egyik legjobban eltalált multi van benne. Hogy bármikor bárkire rácsatlakozhatsz és basztathatod az semmihez se fogható. Persze akkor igazán köcsög tud lenni ha pont a város másik végében lévő küldetéshez igyekszel erre pont akkor hackelnek meg... na az már enyhén idegesítő.
A civiles bekezdéshez hozzátennék hogy mert a rendőr is lehet a szimpatizánsod vagy esetleg olyan civilek akik rab rokonaikat jöttek meglátogatni? De ez már tényleg köcsögség a részemről, bocsi
A blog többi részével nem volt semmi bajom. Igen jó lett.
Köszönöm az észrevételeidet,de nálam totálisan nem strapabírók az autók.. esetleg első kiadás miatt? lehet hogy azóta javították. A rendőrős résznél ahol pont csak rendőr van( amikor a börtönből lógsz) ott annyi a kopó hogy lehetetlen úgy eltűnni hogy ne ölnél meg zsarukat.. én próbáltam.. nem igazán sikerült...

válasz erre

WarriorAutobot

6 éve, 7 hónapja és 8 napja

Részben igazad van viszont van pár pont amit nem jól írtál le.
Az elején szerintem lehet nem figyelted, de már úgy kezdődött hogy Aiden és Damien a (fejből meg nem tudom mondani milyen nevű ) szállodát meghackelik hogy legyen pénzük. Tehát már az unokahúga halála előtt is tudott profin hackelni. Plusz a Badboy 17-et szerintem nem kellett volna lelőni az nekem nagyon tetszett mikor megtudtam. (Ha esetleg a QR kódokat beolvasod mielőtt megtennéd ami megjelenik a kijelző sarkában olvasd be telefonnal jó kis szövegeket ír ki )
Az autók épp hogy nem törékenyek hanem strapabíróak, ha jobban megnézed kb. olyanok mint a GTA korábbi részeiben volt (Vice city, San Andreas) vagyis le tudod törni az ajtókat a csomagtérajtót a motorháztetőt és az első- és hátsó lökhárítót. A többi része az nem igazán szakad le. Viszont ha egy pozitívumot fel tudok hozni ezzel kapcsolatban az az hogy itt a visszapillantó tükör az ajtó leszakadása nélkül is le tud törni GTA V-ben ez nem igazán vettem észre.
A bug-os bekezdésről az a videó jutott eszembe amit a megjelenésekor mindenki küldött nekem hogy mennyi bugot talált az a játékos. Én személy alig találkoztam velük. Esküszöm hogy sokkal idegesítőbb bugokkal találkoztam a GTA V-be. Azok nagy részét csak azok találták meg akik azokat keresték.
A Uplay-es rész megértem hogy zavaróvolt neked mivel ahogy a korábbi blogodban említetted hogy tört Xbox-od van. Pedig az egyik legjobban eltalált multi van benne. Hogy bármikor bárkire rácsatlakozhatsz és basztathatod az semmihez se fogható. Persze akkor igazán köcsög tud lenni ha pont a város másik végében lévő küldetéshez igyekszel erre pont akkor hackelnek meg... na az már enyhén idegesítő.
A civiles bekezdéshez hozzátennék hogy mert a rendőr is lehet a szimpatizánsod vagy esetleg olyan civilek akik rab rokonaikat jöttek meglátogatni? De ez már tényleg köcsögség a részemről, bocsi
A blog többi részével nem volt semmi bajom. Igen jó lett.

válasz erre

Tommy

6 éve, 7 hónapja és 8 napja

Hú de komoly kis teszt lett! Legjobb kritika: Zenék nagyon sz*rok..

válasz erre
Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

jorgosz profilja