Watch Dogs vélemény 1/2

2015. november 26.
26.0451
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
WarriorAutobot profilja, adatai
WarriorAutobot
A játék, ami mindenkiben más és más élményt hagyott. Lentebb az én kis véleményemet olvashatod a játékról. A játékot Playstaton 3 platformon játszom így a véleményemet is ehhez a platformhoz igazítom. Kicsit hosszú írás lett volna ezért szétszedtem két részletbe a blogot. Második rész holnap várható vagy legkésőbb jövő hét elején. ;)


#kep1#

Megjelenés előtti véleményem a játékról.

A Watch Dogs-ról én nem is olyan sokkal az egyik megjelenési dátuma előtt hallottam (ez a 2014. novemberi volt) és akkor kicsit utána kutattam, és amit találtam az igen megtetszett. Olyannyira hogy már tűkön ülve vártam és még elő is rendeltem a Dedsec kiadását, de még azelőtt jobban átgondoltam az egész marketinget, amit a Watch Dogs köré építettek és akkor (szerintem még időben) leszálltam a hype vonatról és úgy álltam hozzá, hogy ez egy nyitott világú kis lövöldözős hacker témájú játék lesz.

Játék...
Történet

FIGYELEM!! A következő két bekezdés a történet egy részletét tartalmazza. Későbbi reklamációk elkerülése végett ugord át ezt a két bekezdést, ha eddig még nem játszottál volna a játékkal.

A főszereplő Aiden Pearce egy profi hacker, de nem az a monitor előtt gubbasztós típus. Jobban szeret a terepen lenni akció közben. Sajna az egyik akció, amit egy jól menő holtel ellen intéztek arra, hogy megtömjék a saját zsebüket a társával (kinek neve Damien Brenks) rosszul sül el és lebuknak. Ennek viszont nem Aiden issza meg a levét, hanem az unokahúga Elena Pearce aki az Aiden elleni merényletben hal meg.
Egy évvel később Aiden megtalálja az egyik bérgyilkost és kicsit ?elbeszélget? vele. Miután sikeresen lelép a helyszínről Damien keresi telefonon és találkát kér. Segítséget kér Aiden-től arra, hogy megtudják mi történt akkor a Merlaut Hotelban, de Aiden visszautasítsa az ajánlatot. Damien viszont nem hagyja ennyiben és megzsarolja Aident a húgával, valamint az unokaöccsével?


Watch Dogs vélemény 1/2 - 2. képA történet igen ígéretesen kezdődik. Sokan viszont arról számoltak be, hogy a vége felé ellaposodik. Hát azok ők és nem én. Nekem a történet a végéig igen pörgős maradt és fent tartotta az érdeklődést. A később megismert társak és ellenségek is igen érdekesek voltak és szerethetőek. A történetben is voltak olyan csavarok, amik megérintették a játékost. Bár azért voltak benne olyan részek, amit személy szerint máshogy zártam volna le?

Chicago

A város, ami egy még tesztelés alatt álló rendszer a ctOS felügyelete alatt áll. A ctOS egy rövidítés, ami a központosított operációs rendszer (centralized operating system) rövidítése. Ez a rendszer vezérel mindent a városban. Ténylegesen mindent a kamerákat, hidakat, mobilhálózatokat, elektromos hálózatot, fűtési rendszert, valamint a közlekedési lámpákat és forgalomblokkolókat. Egyszóval mindent az irányításod alá tudsz vonni ha, bejutsz egy ctOS központ rendszerébe.
A város hihetetlenül szép és tényleg élettel teli. 5 nagyobb kerületre osztották, ami mindegyike kicsit eltérő. Van itt vidéki kisváros érzetű külvárosi rész, az igazi kertváros a zárt lakóövezeteivel, a kicsit szegényesebb kinézetű panelrengeteg és a belváros ahol soha nem áll meg az élet. A tömeg, ami az utcán hömpölyög elképesztő tényleg sokfajta fazon mászkál és mindegyiknek érdekes kis titkai vannak (de erről egy kicsit később). Az épületek nagyon szépen kidolgozottak és igen sokfajta helyet meg is lehet látogatni, mint például a ruhaüzleteket, éttermet, kávézót, autószalont, régi raktárépületeket, ami azért izgalmas, mert lehet, hogy később ezekben a régi raktárépületekben kapsz egy mellékküldetést. Nekem a városra nincs panaszom nagyon szép és tényleg visszaadja azt az igazi őszi hangulatot, amit áraszt magából, akárcsak az időjárás. A dinamikus időjárásnak köszönhetően bármikor beborulhat az ég és eleredhet az eső. Az eső? hát én aligha láttam ennél szebb eső animációt manapság és rettentően tetszik. Van benne valami megnyugtató, ahogyan a szakadó esőben azt nézed, ahogy a járművön és a járdán a vizes felületbe becsapódik, az esőcsepp kis hullámokat ver. Tényleg nagyon szép. Bár ez nem mondható el a fák leveléről? azon már jobban érződik, hogy visszafogták a játékot. Főleg nappal látszódik rajta. Amit még felróhatok a város és a lakók hibájára az az eső utáni idő. Mikor eláll az eső az emberek az esernyőiket szimplán eldobják nyitott állapotban. Megértem, hogy komplex lett volna egy animációt csinálni arra, hogy összecsukják az esernyőt, de így meg inkább vicces, hogy eső után úgy válnak meg az emberek az esernyőiktől mintha az csak agy koszos zsebkendő lenne.


Watch Dogs vélemény 1/2 - 3. képKözlekedés

A játék járművekben sem szenved hiányt. A városban található egy tömegközlekedési eszköz a magasvasút. Ez egy kerület kivételével az összesben közlekedik, és két vonala van. Legegyszerűbb, ha a megállóban a gyors utazást választva a megfelelő helyre ?teleportálódunk?, de ha van időd, akkor sokkal izgalmasabb, ha csak felszállunk az éppen a megállóba érkező vonatra és vonatozunk egyet.
A tömegközlekedést nem kedvelők számára bőven találni járműveket a városban. Van itt minden a szimpla családi egyterűtől kezdve a klasszikus luxusautóig. A kidolgozásukra nem is lehet panasz. Igazán szemrevalók a járművek, bár ez a törésmodelljükről már nem lehet ezt mondani. Az autók olyanok mintha mindegyik egy páncélozott autó lenne. Alig sérülnek egy komolyabb frontálisan a falba csapódás után is. Sőt a városi tereptárgyak (lámpaoszlopok, közlekedési táblák, buszmegállók, kerítések) egy karcot nem hagynak a karosszérián. Komolyan nyüstölni kell azt a járművet, hogy elhagyd a lökhárítót vagy a motorháztetőt. A robbanásokkal szemben viszont kevésbé ellenállók. Egy gőzvezeték és a legtöbb kocsinak k.o. vagy egy esetleg kettő hősugárzó (ami az éttermek teraszán található) és a kocsi, amit vezetünk már nem fog többé beindulni.
Még található a városban motor és több kikötőben motorcsónak is. Hát mind a kettő jó a maga szempontjából.
Irányítás terén kicsit erősen kell kormányozni a járműveket, az elején még nehéznek tűnhet, de egy idő után már ne is olyan vészes. Bár azért ha oldalról beleszaladok egy éppen normálisan közlekedő járműbe az elég vicces tud lenni, hogy az én kocsimnak alig történt valami baja az áldozat pedig jó pár méterre arrébb csúszik és még el is veszti az ajtóit. :D


Watch Dogs vélemény 1/2 - 4. képMellékküldetések

A fő szál mellett 4 -féle küldetés közül választhatunk, amik elvégzése után xp-vel és pénzzel leszünk gazdagabbak, valamint ha megfelelő számú küldetést megcsináltunk, akkor feloldunk új fegyvert vagy járművet esetleg képességet.
A mellékküldetések a következők: Fixermegbízás, Bűnözőkonvoj, Beszivárgás, random bűnesetek.
A fixermegbízások több eltérő járműves küldetések összessége. Olyan küldetésekkel ahol például a megjelölt járművet a lehető legkevesebb sérüléssel kell leszállítani, fel kell hívni magadra a rendőrség figyelmét azzal, hogy a megadott belépőpontokon átszáguldasz még az idő lejárta előtt, egy ellenséges fixertől letölteni az adatokat autós üldözés közben.
A bűnözőkonvojok pedig egy bűnözőbanda járműveit kell kiiktatni egy megjelölt célszeméllyel, akit vagy csak leütni kell vagy lehetséges a megölése. Egy-egy küldetésnél a megjelölt útvonalon kell őket lekapcsolni.
A Beszivárgásokban egy vagy több személyt kell leütni. Egy megjelölt területen a személyeket kell profilozni, hogy megtaláljuk a célpontot. Lehetőleg feltűnés nélkül, mert úgy nagyobb az esély arra, hogy nem lesz belőle autós üldözés.
A random bűnesetek a városban véletlen helyeken fordulnak elő. Itt általában van egy elkövető, aki fegyverrel akarja áldozatát a másvilágra küldeni. Ha sikerült megtalálnunk a tömegben vagy az áldozatot vagy az elkövetőt már csak annyi a feladatunk, hogy kövessük észrevétlenül és a megfelelő pillanatban közbelépjünk. Ha az áldozat nem hal meg akkor sokkal több xp-t és hírnévpontot kapunk.

Folyt köv...
Köszi hogy elolvastad az első részletet. :)
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt