VIECC beszámoló á lá Totya

2016. december 02.
31.1261
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
zolika1994 profilja, adatai
zolika1994
Idén először volt szerencsém nem magyarországi "geek-rendezvényen" is részt venni, hatalmas hála a GameChannel-nek és egy kicsit Fortunának is.
Advertisement


Mióta először láttam, azóta érdekelt a Bécsi Comic-Con, hisz közel van, nem kell sokat utazni, mégis láthatunk egy olyan rendezvényt, ami nem PlayIT, mert hát itthon erős monopolhelyzet van ilyen téren, én azt gondolom.

Aztán jött a GameChannel és az Ő nyereményjátékuk. Jegyek a Comic-Conra! Nem is haboztam, egyből dobtam is az e-mail címem a szövegdobozba és vártam, aminek meg is lett az eredménye: kvázi "Kiválasztott" lettem, mármint olyan értelemben, akiknek van szerencséjük meglátogatni a rendezvényt egy nap erejéig. Nagyon örültem neki, hisz ki az, aki nem?


VIECC beszámoló á lá Totya - 2. képTelt az idő, egyre kevesebb nap volt hátra a nyitás napjáig, addig is a ki- és visszajutásom kérdéses volt, ám mindenki kedvenc marco-ja felajánlotta, hogy autóval ki tudnak vinni Bécsig, hazafelé pedig egy magyar különítménynek lesz buszos hazajutása, így amiatt se kellett aggódnom. Azóta se győzöm neki megköszönni, hatalmas élmény volt együtt utazni marco-val, csirkee-vel, Sophiaso-val és párjával.

Többek között azért is jó volt velük utazni, mert nem kellett a 7 órási buszhoz felkelni, hanem elég volt 9-re kiérnem Csepelre. Szerencse a Bp-i közlekedésnek, hogy majdnem a ház alól ment oda busz közvetlenül oda. Hogy el ne késsek kicsit korai busszal mentem oda, így már majdnem 8:20-25 körül ott voltam, de biztosra akartam menni, hisz mindig pont akkor vagy késve érek oda, most legalább mondhatom, hogy nem kések el mindig mindenhonnan. :D

Az utunk kellemesen telt, jó el tudtunk beszélgetni, bár én ilyenkor csendesebb-féle vagyok, inkább csak bekapcsolódok, mintsem hogy kezdeményezzem a témákat. Ennek ellenére remekül éreztem magam, szépen lassan meg is érkeztünk Bécsbe, ahol kis kavarodás után autót leparkolva gyalog közelítettük meg a helyet.


VIECC beszámoló á lá Totya - 3. képMielőtt bementünk volna szétnézni be kellett váltani badge-re a kapott jegyet, szerencsére eligazítottak a biztonságiak és én is megkaptam a Saturday feliratú, Lucky Luke dizájnos napi műanyag belépőt, ami nekem kifejezettem tetszett, hogy nem csak egy sima karszalag, emlékben is sokkal jobban néz ki, mikor visszatekintek 1-1 pakolászás alkalmával. Külön plusz pont, hogy volt külön press-es, kiállítói, hétvégi stb minta is, ki milyen jeggyel jelent meg. Többletköltség, de büdzsé van, nálam megérte a befektetést.

A rendezvény két nagy "csarnok"-ban volt megrendezve, ami az igazat megvallva hatalmasak voltak és a jó helyválasztáshoz lehet írni, hogy volt hozzájuk fedett átjárás, így ha úgy tartotta kedved egy percre se kellett kimenni a hidegbe, vagy csak akkor, amikor nagyon muszáj volt.

Rengeteg árus volt a rendezvényen, de nem csak boltosok is, hanem félprofi-profi művészek, cosplayerek is, akik saját alkotásaikat kínálták eladásra, legyen ez tradícionális vagy épp digitális rajz. Ehhez hozzá kell tenni, hogy nem csak osztrák, de rengeteg külföldi is helyet kapott, nagyon-nagyon jó printekkel ellátva saját asztalaikat.


VIECC beszámoló á lá Totya - 4. képEzek mellett helyet kapott még egy külön Videós rész, de mivel magyar videósokat se nagyon követem, méghogy a külföldieket, így ezen, csak átsétáltam. Beharangozott név volt Yaya Han, akit saját standjánál kaptunk el, viszont mivel egész nap erre-arra volt, egész ritka pillanatként maradt meg. Külön vicces, hogy amikor nem ő volt ott, szvsz a szülei tartották a standot és vitték az üzletet. Aranyos gesztus.

A sok árus, művész mellett cégek települtek ki, például a SKY is, -szerintem- a turnéző Vastrónnal, ahol lehetett képet csinálni és ők is csináltak, mindet meg lehet tekinteni a facebook oldalukon.

Ezek mellett még cosplayes klubokkal lehetett találkozni, legnagyobb látványosság volt a hivatalos SW VII Tie Fighter a maga 7 méter magasságával. Állandó fénykép tárgya volt mit ne mondjak.


VIECC beszámoló á lá Totya - 5. képMerem mondani, hogy a rendezvény nagy része árusokból állt, de nekem ez nem nagyon okozott gondot, szeretek köztük sétálgatni és nézelődni, mert hát voltak árak.

Viszont a sok árus mellett mindig szembejött velünk egy-egy cosplayer. Voltak szép számmal és ami nálam vitte a prímet az az, hogy mindenki be volt öltözve 1-100 éves korig. Olyan jó volt nézni, hogy az idősebb generáció is beöltözik, de még milyen Cosplay-be! Igen, itthon is vannak idősebbek, akik beöltöznek, de nem annyian én úgy gondolom.

Volt még sok minden más, amiről itt nem esik szó, én inkább nézelődtem a sorok között, híres aláírást én nem zsebeltem be, nem vonzott a dolog, tökéletesen elvoltam azzal, hogy mindent, amit árulnak, azt megnézzem és a lehető legtöbb cosplayert lefotózhassam, akikkel csak szembetalálkozok.


VIECC beszámoló á lá Totya - 6. képMi volt még akkor a Comic-Con-on? Random pontokon lehetett masszázst igénybe venni, ami szinte mindig tele volt. Étkezési lehetőségek külön emeleti részen voltak, bár nem éltem vele, mivel magyar ember hozott kajával kel útra. No nem rántotthúsos szendvics, de otthoni pékségből való. :D

Lehetett még látni Star Wars klub általi bemutatókat, erre remekül elkülönített helyen. Élő show varázsa, itt is becsúszott egy-két baki, de remek műsort csináltak, abszolút elnéztem nekik.Volt még cosplay verseny, ám beteltem a járó-keló cosplayerekkel.


VIECC beszámoló á lá Totya - 7. képHa már annyi bolt volt én is elcsábultam, vettem pár printet, képeslapokat, remek artokkal, valamint egy remek fém táblát, amin a Star Wars IV plakátjával, viszont tele van írva ázsiai írásjelekkel, posztert és társait.

A nap majdnemhogy elrepült, mivel csak szombatra volt jegyem, így záráskor mi is együtt vártuk a buszt Sophiaso-val és párjával, amivel a kicsiny magyar különítményt szállították haza.

Bepakolva a buszra, gondoltuk, hogy innen sima út haza, ám volt egy kis affér a helyi rendőrökkel, ám megesett rajtunk a szíve, így, miután a sofőrtől beszedték a beszednivalót és álltunk vagy fél órát Bécsben, nyugiban, ki-ki pihenve, de hazaérkeztünk, ahol több megálló után, de mindenkinek a lehető legkényelmesebb helyen leszállva hazatért eme remek nap lezárásaként.


VIECC beszámoló á lá Totya - 8. képMindent összevetve remekül éreztem magam, nincs meg az "WHoa!"-pillanat, de mindenképp egy új és friss élmény volt számomra, ami a sok és sorozatos PlayIT-re járás után jött.Válasz, kérdés, észrevétel lent vagy üzenetben.

totya0108


Régen írtam bármiféle bejegyzést, elnézést az összes félgondolatért, félrefogalmazásért valamint elírásokért.
Advertisement
8 hozzászólás

gokuvsvegita

4 éve, 11 hónapja

zolika1994 írta:
Voltam con-on is már korábban 2x, de ott valahogy más érzésem volt :/ Bár ott pont nem a nyárin voltam, ami a sok szabad tér miatt jobb választás lett volna.
Sajnos még én se voltam, pedig a Mondonál (dolgozom).
Na de, valóban a nyárit mondják az egyik legjobbnak, de most az idei nyárin nagyon rossz idő volt, pont esett az eső.

válasz erre

RyutheStaR

4 éve, 11 hónapja

Remek beszámoló, köszönjük!
Külön örülök, hogy jó helyre került a nyeremény legalább.

válasz erre

zolika1994

4 éve, 11 hónapja és 1 napja

gokuvsvegita írta:
Nagyon jó beszámoló. Ha tetszett ez a rendezvény, akkor akár a mondoconra is elmehetsz valamikor, az is hasonló rendezvény.

És Marconak plusz pont, hogy ilyen kedves volt.
Voltam con-on is már korábban 2x, de ott valahogy más érzésem volt :/ Bár ott pont nem a nyárin voltam, ami a sok szabad tér miatt jobb választás lett volna.

válasz erre

zolika1994

4 éve, 11 hónapja és 1 napja

totyak írta:
Én kifejezetten az utazás nehézségei miatt nem próbálkoztam a nyereményjátékon. Szerencséd volt, hogy ilyen jól jött ki a lépés. Arról nem is volt szó, hogy ilyen buszos lehetőség adódik.
Ez ilyen utolsó utáni pillanatban lett megszervezve, amikor láttam a levelet, hogy nyertem, akkor néztem még a buszokat meg a metrót, hogy jutok ki és ez csak napokkal később jött, mint "lehet, hogy" lehetőség.

válasz erre

totyak

4 éve, 11 hónapja és 1 napja

Én kifejezetten az utazás nehézségei miatt nem próbálkoztam a nyereményjátékon. Szerencséd volt, hogy ilyen jól jött ki a lépés. Arról nem is volt szó, hogy ilyen buszos lehetőség adódik.

válasz erre

gokuvsvegita

4 éve, 11 hónapja és 1 napja

Nagyon jó beszámoló. Ha tetszett ez a rendezvény, akkor akár a mondoconra is elmehetsz valamikor, az is hasonló rendezvény.

És Marconak plusz pont, hogy ilyen kedves volt.

válasz erre

wegh

4 éve, 11 hónapja és 1 napja

nefaria írta:
Szuper élménybeszámoló, nagyon jó lehetett! Marco meg ilyen jófej? Saját kocsival vitt ki?
Szerintem szerkeszd át a kommentet mielőtt meglátja marco, hogy eddig nem tartottad jófejnek A beszámoló jó lett, legalább képeken látom, hogy milyen egy ilyen rendezvény

válasz erre

nefaria

4 éve, 11 hónapja és 1 napja

Szuper élménybeszámoló, nagyon jó lehetett! Marco meg ilyen jófej? Saját kocsival vitt ki?

válasz erre
Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt