Üstökös közeleg.

2018. július 07.
32.8451
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Majdnem minden blogom elején elmondom, hogy nagy anime kedvelő vagyok és azon belül (ezt nem mindig mondom el) a GUNDAM franchise kiemelt szerepet tölt be rajongói életemben.


Szóval június 5-én olyan történt amire mondjuk úgy, valahol mélyen minden gundam fan számított, mert voltak előjelei, de mégis, bombaként robbant a hír.

Üstökös közeleg.  - 1. képA Legendary Studios a Sunsrise-al közös sajtótájékoztatón bejelentette, hogy megkezdődtek a gyártási előkészületei egy élőszereplős Gundam mozinak.


Igen jól olvastátok a stúdió ami többek között az új hullámos Jurassic Park-okat a 300-at, a Nolan -féle Batman-eket és a Godzilla , Pacific Rim, Kong filmeket jegyzi, összeállt a Japán Sunrise csapatával (a Gundam franchise animés vonalának abszolút isteneivel), hogy elhozzák a nagyközönségnek A GUNDAM -et.

Az érzelmek vegyesek.
A Sunrise által alkotott animék mellőzik a nagyon japán dolgokat ( jó igen a Gundam nagyon japán, de mégse annyira), nincsenek elborult japánságok a történetekben és a szorik nagyon nyugatiasak, gyakorlatilag a Háború és annak árnyékában élő kisemberek kínlódásait, győzelmeit és gyakran brutális halálait, lelki összeroppanásait mutatják be. Az legtöbb Sunrise anime (Gundam Origins, Gundam Iron Blooded Orphans etc.) inkább nagyrobotos akciófilmbe oltott, remekül megírt háborús drámák, mintsem "japán állatságok".

Bizakodásra ad okot az első plakátszerűség is, mely egy bolygóról felszálló objektum nyomvonala( ami olyan mint egy fordított üstökös, helló Red Comet..:D) és a bolygó horizontja által kirajzolt G betű. Lesz akinek az Alien plakátja ugrik majd be róla.. :D

Üstökös közeleg.  - 2. képEbből és a sajtótájékoztató alatt az asztalon figyelő Gundam RX-78 (ez volt a RPO-ban is) figura alapján sokan, köztük én is arra tippeltek, hogy a Univesal Centaury (UC) azaz az Univerzális Évszázad idővonalán helyezkedik majd el a történet, ami a legstabilabb és legnyugatiasabb, és egyben az egyik legzseniálisabb Gundam idősík.
.És végül a Legendary és a Sunrise emberei ezt meg is erősítették.

Tehát elvileg a történettel nem lesz baj, bár igaz, problémás lehet a megszokott 2 órás időkeret, így bízzunk benne hogy a film hosszú lesz, de tartalmas, mert a sztori simán lehet olyan, ami 3 órás filmben zajlik le, de észre se fogjuk venni( lásd mondjuk Blade Runner 2049).

Bizakodásra ad okot, hogy a Sunrise csapata felügyel. A Ready Player One-ban is a Gundam snittek betegesen precízek és magas színvonalúak voltak, ha ezt képesek a Legendary-n végigverni az egész estés film hosszában is, akkor nem lesz baj ezzel a résszel sem. A Japán precizitás a Hollywood-i CG mágiával arcporlasztó dolgokra lehet képes.

Üstökös közeleg.  - 3. képEzek alapján pozitív, csaknem félelmek nélküli lehet a várakozás, de majd első előzetesek úgyis megmutatják mire számíthatunk. Amikre szerintem 2019-ig minimum várni kell, és a bemutató a Tokió-i Olimpiára lesz időzítve 2020-ra, én így csinálnám.

Szóval a végszó.

Milyen időket élünk!

Japán legerősebb pop-kulturális hadserege megindul, hogy betiporja a nyugatot. Mert ha letesznek egy, a szériához méltó élőszereplős filmet, akkor bizony a Gundam mozi erős lesz.

Nagyon erős, és mérföldkő.

Ore wa gandamu de iku!!
10 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

5t3v3nk3

2 éve, 16 napja

Hellblade írta:
Abból amiket meséltél róla eddig,valóban jó lenne egy értelmes rendező!
Ha amúgy érdekel a téma, less rá a Gundam Thunderbolt Minisorozatra. 2x 4 rész. Szerintem nem fogod megbánni.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

5t3v3nk3

2 éve, 16 napja

Hellblade írta:
Reméljük megugorja majd a Tűzgyűrű lázadás színvonalát..
Említetted a Sötét lovagot,meg a Blade runnert..Azért ott rendezők is voltak..
Ide sem ártana..Cale Boyter neve minden esetre nem túl bizalomkeltő..
Még nincs rendező se.. csak mittomén felírták egy lapra hogy Gunda The movie.. oszt cső.. Mondjuk egy Villenuve rendezné, lehidalnék.

válasz erre

muki

2 éve, 16 napja

Imádom az ilyen japán cuccokat!

válasz erre

Gólem

2 éve, 17 napja

Nincs róla trailer? Leírás alapján igen király lehet.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

2 éve, 17 napja

[Tiltott felhasználó!]

marco

2 éve, 18 napja

Úgy legyen! Én vevő vagyok rá, az biztos.

válasz erre

5t3v3nk3

2 éve, 18 napja

Vidoros írta:
Nagyon köszi az infóért! Remélem eljut hozzánk is, ezt nagyon adnám.
Biztos elfog.

válasz erre

Vidoros

2 éve, 18 napja

Nagyon köszi az infóért! Remélem eljut hozzánk is, ezt nagyon adnám.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljagery1113 profiljaWickedSick profilja