Univerzális játékletöltő az Ubuntu rendszeren

2009. augusztus 30.
45.9881
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
mrphoenix profilja, adatai
mrphoenix
A hétvégék közeledtével sokan a számítógép előtt is szórakozásra és kikapcsolódásra vágynak. Ezúttal bemutatom, hogyan tudjuk az Ubuntu rendszerre is elérhető játékprogramok közül a legkiemelkedőbb alkotásokat egyszerűen letölteni és elindítani.
Univerzális játékletöltő az Ubuntu rendszeren - 1. kép

1) Letöltés és telepítés

Töltsük le az alábbi csomagot:

djl-1.2.17.tar.gz

valamint a szükséges kiegészítést (Terminál-ban az alábbi parancs segítségével):

sudo apt-get install python python-qt4

Csomagoljuk ki a djl-1.2.17.tar.gz állományt egy tetszőleges könyvtárba és lépjünk a djl mappába. Kattintsunk duplán a djl.sh állományra és válasszuk a Futtatás terminálban lehetőséget.

Ezt követően a megjelenő képernyőn állítsuk be számunkra megfelelően a felkínált lehetőségeket. Célszerű a Parancsikon felvétele... lehetőséget alkalmazni, hogy legközelebb a DJL indítását a 2) pontban leírtak szerint könnyebben elvégezhessük. A beállítások elmentését követően elindul a DJL játékletöltő főképernyője.Univerzális játékletöltő az Ubuntu rendszeren - 2. kép


2) Használat

A DJL játékletöltőt elindítani (amennyiben még nem fut) az Alkalmazások -> Játékok -> djl menüpontról tudjuk.

A főképernyőn alapértelmezetten a legelső fül tartalmát látjuk, ahol naprakész információkat olvashatunk a DJL fejlesztésével kapcsolatban.

A következő, Játékok feliratú fülre majd később lesz szükségünk, itt találhatjuk majd meg a feltelepített játékok listáját, melyekre duplán rákattintva indíthatjuk őket.

A Telepítőforrás nevű fülre kattintva el is érkeztünk a DJL egyik legjobb részére, az elérhető játékok listájához. A Játék típus választása: feliratú résznél válasszuk ki a számunkra legjobban tetszőt, így a listát leszűkítve könnyebben rátalálunk leendő kedvencünkre. Az elérhető játéklistában az egyik játékprogram nevére kattintva kiválaszthatjuk, és a Telepítés feliratú gomb megnyomásával letölthetjük és telepíthetjük azt. Ezt követően a Letöltések fülre kattintva láthatjuk az aktívan letöltés alatt álló játékprogramokat. Egyszerre akár többet is kiválaszthatunk, a DJL ugyanis képes több játékprogramot is egyidejűleg letölteni.

A Csevegés feliratú fülre kattintva a DJL beépített chat-szobájába kapcsolódhatunk, beszélgetve az ott jelenlévő emberekkel.

A Modulok feliratú fülön további hasznos kiegészítőkkel is bővíthetjük a DJL-t.

Fontos megemlíteni a DJL képernyőjének felső menüsorát, ahol a Menü megnevezésű menüpont alatt további hasznos funkciókat találhatunk.

Továbbá szintén a felső menüsorban található, Telepítőforrás -> Programkönyvtár (library) kezelő menüpont használata szükséges lehet, amennyiben valamelyik játék további kiegészítőket hiányol az indításakor, innen pótolhatjuk.


3) Kapcsolódó weboldalak

- a DJL hivatalos weboldala

- További hasznos Ubuntu leírások
6 hozzászólás

Shade

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Miért ez a program csak Linuxra van?

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Nesztek Linux-game ellenesek! Uge hogy mennyi minden van Linuxra is? Ehh, ennyit erről.

válasz erre

mrphoenix

11 éve, 6 hónapja és 11 napja

Köszönöm mindenkinek!

válasz erre

Vendég

11 éve, 6 hónapja és 11 napja

ez tényleg jó lett és hasznos

válasz erre

Vendég

11 éve, 6 hónapja és 11 napja

Hasznos ismertető, köszi. Reppent is az ötös.

válasz erre

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Imperator profiljarDAVE profiljaMarduk profiljasony1515 profiljamarco profiljaWickedSick profilja5t3v3nk3 profiljaSándorkolbász profiljaGargameth profiljagery1113 profilja