Advertisement

Túlélésre játszva, avagy a valóság néha rosszabb, mint gondolnád.

2014. március 11.
42.2431
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
5t3v3nk3 profilja, adatai
5t3v3nk3
Biztos sokan tudjátok, hogy múlt hét folyamán egy komolyabbnak mondható műtéti beavatkozáson estem át, konkrétan egy középfül feltáró és rendberakó műtétem volt.
Advertisement


Előre leszögezem, hogy a mostani blogban MINDEN lesz. Kis mobiltelefonos tapasztalat leírás, kis ?élmény? beszámoló és SOK társadalomkritika, vélemény.

Rengeteget voltam kórházban.

De tényleg, az átlaghoz képest sokat. Az okokat nem részletezem, mert minek, sokszor műtöttek , baleseteim is voltam stb. stb. Mostanra a kórházak légköre számomra felér egy pszichológia kínzással. Rettegek, szorongok a gyógyintézményekben. Ez alkalmi esetekben csak sima enyhe idegesség, de huzamosabb ideig ott tartozódva masszív pánikroham keretein belül csúcsosodik ki.

A mostani etap sem volt sima. Pedig tudtam én hogy a műtétet végző doktornő profi, már máskor is műtött engem is, akkor se volt semmi baj. Tudtam hogy ha Bármi bajom van a segítség ott lesz. Na de.

A magyar egészségügy helyzete egy nagy vödör kánikulai napon hagyott sz*rhoz hasonlít leginkább.


Túlélésre játszva, avagy a valóság néha rosszabb, mint gondolnád. - 1. képA Fül-orr-gége osztály alapvető állaga trágya volt. Kopott, hámló festék, beázott kezelői plafon, repedezett hiányos csepmék. 30 éves bútorzat, nyomasztóan tágas és zsúfolt kórtermek. Külön kiemelném az illemhelyiségeket.

Az osztályon egy férfi és női mosdó van.

A férfimosdó felszereltsége kimerült kettő WC-ben, három mosdókagylóban és három, laktanyákat idéző, de állagukban annál óval leromlottabb zuhanyfülkében.
A fülkéken se függöny se ajtó semmi. Ja, és a zuhanyzó részben világítás se volt. Ehhez hozzátenném, hogy a betegek (látogatók) közt is jó pár ellátásra se méltó véglény van.

A felirat ellenére[TILOS A DOHÁNYZÁS!] a szúnyogháló kiégetve csikkekkel, a WC nem részletezendő állapotban hagyva stb. Szóval fertő a hely.
Máshol se jobb a helyzet, és ez a pofátlan vas tolvajoknak is köszönhető. A Anestesiológia és Fájdalomkezelési rendelés toalettjeiből a csaptelepek, kilincsek, kapaszkodók el voltak lopva. Aki kórházból lop, az megérdemli, hogy kínok közt rohadjon el a keze.
Utána meg ott dögöljön meg.
Az is aki átveszi megveszi a lopott cuccot.

Beteg figyelő rendszer: EGY darab csengő a kórterem bejárata mellett a falon. Jellemzően sok az idős ember, na, most gondoljuk végig milyen funkcionális az a csengő. Jah és a WC-ben a falon volt minden fülkében, a talajtól 190 cm magasságban. Ilyenkor már gyilkos szándékot sejt a tervezés mögött az egyszeri beteg.

Az osztály további számokban: 3 nővér, 1 orvos, 60 beteg.

Összefoglalva: a helyszín egy b kategóriás túlélő horror helyszíne is simán lehetne. De ismétlem ez még mindig a XXI. sz, és a "jobban teljesítő" Magyarország.

A személyzet viszont hősként dacol a rettenetes munkakörülményekkel, és tisztességgel végzik a dolgukat. Nagyon sok a nehéz beteg, és nagyon sokan ok nélkül nehéz betegek.

A benntartózkodásom alatt eleinte az egyetlen figyelem elvonási dolgot a mobilom jelentette. Füles és zenehallgatás érthető okokból (fülműtét powa) nem volt megoldható, olvasni se tudtam, mert a kötés miatt a szemüvegem se állt meg a fejemen.

"Yodafone Nyet100" csomag volt megrendelve, ami 100MB adatforgalmat tesz lehetővé.

Az LG L4-esem az Opera minivel és annak összes "adatforgalom-minimalizáló" fogását bevetve az 5 napot (kedd-vasárnap reggel) végignetezve sem fogyasztottam le a 100MB limitet.
Az Opera mini gyors, egyszerű és ilyen célra remek. Ám én wifi-s netezéshez továbbra is a jó öreg Chrome/maxhton páros használom, de az Oprea böngészője 5+ csillagra vizsgázott nálam.Ennek a blognak igazából az volt a célja hogy kiírjam magamból a kórházaink állapota, és a társadalom bizonyos rétegeinek bunkó aljas tapló mivolta felett érzett dühömet és felindultságomat.

Ki merem jelenteni, hogy a gyógyulás nem csak a személyzeten , a kezelésen, hanem a KÖRNYEZETEN IS MÚLIK.
Itt Miskolcon pedig az egészségügyi intézmények környezetei állaga pokoli. De van új villamosunk és lesz új stadionunk is!

Pacsi, Köszönöm hogy olvastad.
Advertisement
6 hozzászólás

simply red

7 éve, 6 hónapja és 26 napja

Jó egészséget Neked!! Sajnos én is nagyjából ezt tapasztaltam a kórházakban, egészségügyi intézményekben..Sokszor plusz fertőzéssel "gazdagodhatunk" a kórházi ágyat elhagyva...A kislányomat egy magánklinikán műtötték(mert az állami kórházakban nincs megfelelő műszer bizonyos műtétekhez..) egynapos beavatkozás volt. Bár nem kis összeget fizettünk pár óráért, amíg bent kellett feküdnie műtét után, de legalább patyolat tiszta szobában és barátságos környezetben pihenhetett. Ilyen ellátást kívánnék mindenkinek az állami kórházakban is, ha már fizetjük a TB-t....Sajnos jövő héten meg kell ismételni a műtétjét..

válasz erre

Norbiii

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

Kívánom neked, hogy soha ne légy beteg, legyen egészségben gazdag boldog életed! Amúgy én is sokkal többet vagyok kórházban, mint kéne, annyi nyűgöm van, hogy ezt már én sem hiszem el, remélem egyszer fullra jól leszek!

válasz erre

marco

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

Bakker. Durva. Sokkhatás.

ÉLetemben egyszer kellett kórházban feküdnöm, egyetlen hetet (megrázott az áram, elég durván), de gyerekkoromban.

Az az "átkos" idején volt és biztos vagyok benne hogy nem az idő szépíti meg a múltat, de bizony én úgy emlékszem, hogy abban a mocskossz*rgenya rendszerben tisztaság, rendes kaja, és nővérkék hada figyelt ránk.

Szomorú, hogy arra nem költünk, ami a legfontosabb - az egészségünkre, az egészségügyre.

Pihenj sokat Steve, gyógyulj meg!

válasz erre

kpal

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

Jobbulást kívánok.


Sajnos Mint az orosz elhagyott laktanyák olyan az egész ország , itt Debrecenbe is van Pénz mindenre 2es villamos 16 új jármű, Stadion építés , ráadásul Nagyerdő átépitése ..stb Amire kéne arra sosincs

válasz erre

Ace2

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

Ez (szerintem) teljesen igaz, csak ennyitől nem változik meg .. :/

válasz erre

Azer11

7 éve, 6 hónapja és 27 napja

Jövő hét hétfőtől lehet nálam jelentkezni, a "máglyán égessünk el minden kórházból lopó egyént" című tanprogramra, amelynek gyakorlati ideje minimum két év. Gyógyulj meg mihamarabb!

válasz erre
Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaGargameth profiljaiPet profilja