Top 5 kedvenc Játék OST!

2012. január 18.
42.5711
Advertisement
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
jezzahun profilja, adatai
jezzahun
Sziasztok,most bemutatnám nektek az én kedvenc 5+2 játék OST-met!

Ezeknek a játékoknak a zenéi tetszenek!Remélem tetszik a kis lista,és az írásom is!
Kezdjünk bele!

5:Half Life 2

Top 5 kedvenc Játék OST! - 1. kép


Mindig is imádtam a Half-Life szériát,még az első rész is megvan normál dobozos kiadásban...
Ebben még játékon belüli soundtrack nem is volt.Ez megváltozott a második rész megjelenésével.
Amikor 2004-ben megjelent,engem nemcsak a csodálatos grafika hanem a akciók közben lévő zene fogott meg.
Mindig az alkalomhoz illő zene indult el amikor nagy volt az akció..
Amikor menekülünk a csatornákban a zsaruk elől,vagy amikor a propeleres hajóval száguldunk..
Na már ezért a két soundtrackért érdemes a játékkal játszani.Azért lett a ötödik nálam mert ami az elején megfogott,úgy a végére lelankadt a érdeklődés a többi soundtrack hallatán.Ezek vagy nem igazán tetszettek,vagy épp nem odaillők..
Az a pár szám ami a játék 50-60%ában szól amiatt nekem az ötödik kedvenc OST-m.

4:GTA 3

Top 5 kedvenc Játék OST! - 2. kép


Ha azt leírom vagy kimondom hogy gta széria,azonnal mindenki tudja hogy miről van szó.
Mindenki tudja(aki a gta sorozat imádója) hogy az első két rész ugye még felülnézetes,2d-s játék volt,nem volt nagy valami,mégis sok ember kedvence lett.
Ezekben a részekben még nem voltak "igazi" zeneszámok,a fejlesztők által készített zenék szóltak,ami mondjuk számomra idegesítők voltak.De ami ez után történt!
Kijött a GTA 3 3d-s grafikával,mindenki szája nyitva lett,mert csodálatos végterméket kaptunk.
Persze gépigénye is az egekben volt abban az időben,aki olyan pc gazdája volt ami le is játszotta ezt, az volt az isten.A legjobb dolog csak most jön!Eredeti,licencelt zeneszámokat kaptunk,ami rádió állómásokra szét van osztva.Van itt rock,rap,könnyű,és klasszikus zene is,és még rádiós beszélgetős müsor is hallható,de a legjobb a raszta zene.Pc-s változatnál saját mp3 számainkat is betehettük.
Szóval nagyon jó lett ennek a játéknak is a OST-je.
Bár van egy két gond ezzel is számomra..
Gyorsan ismétlődnek a számok,kb 20-25 percenként mindig meghalljuk ugyanazt a számot.De ez akkora hibának nem mondható,mert akkoriban eléggé limitálva volt a lemez kapacitása,ugye pcre cd-n jött ki(2 lemez) még konzolokon dvd-s volt.
Ez minimális hibának vehető,nekem ezért ez a negyedik kedvenc pc-s OST-m.

3:Mafia

Top 5 kedvenc Játék OST! - 3. kép


A mafiát sokan a gta3 másolatának titulálták,pedig hamarabb kezdték el a fejlesztését mint a gta3-nak,és még nem is ugyan abban az időben játszódik.
A mafia a 1920-1930-as években játszódik,amikor a maffia betelepedik Olaszországból Amerikába.Mi egy taxis alakitunk az elején,aki a játék végén Maffia fönökké avanzsál.Most elég ennyit a történetről mert a OST-kről van most szó.
Szóval...
A játékban a ekkori korszakban lévő zene található meg,ami visszavisz minket oda abba az időkbe.Azért került ez a játék OST-je a harmadik helyre mert beleéljük magunkat abba a korszakba,és olyan mint ha még 1920-at írnánk.Igazából rakhattam volna első helyre is,de mégis találtam olyan játék OST-t ami megelőzi.Ezért ez a harmadik fokon találta magát az én elképzeléseim alapján.

2:GTA 4

Top 5 kedvenc Játék OST! - 4. kép


Gondoltátok volna?
Lehet hogy egy-két mafia rajongó megorol rám,de úgy gondolom a GTA4 OST-je nagyon beütöt,mint anno a GTA3nál..
Itt is rádióadásokra vannak osztva a zenék,de ez olyan jól meg van csinálva akár egy igazi,és itt akár a rádiókban is leadhatnák,és gondolnák hogy ilyen egy amerikai rádiócsatorna.Sok zenestílus található meg,a rocktól,a hip-hopig,a könnyűzenétől,a klasszikusig.
Kedvenc számok is lettek az állomásokról..
Név szerint:Q Lazzarus:Goodbye Horses,Greenskeepers:Vagabond.
Több rádió adó tetszett,de van itt is egy két kiábránditó szám ami jobb lett volna ha kimarad,de így is tökéletes lett az öszkép.Így ennek az OST-nek adom a második helyezést.

És most jön a szerintem legjobban megcsinált OST,ami elnyerte nálam az első helyet..

1:Rocketbirds:Hardboiled Chicken

Top 5 kedvenc Játék OST! - 5. kép


Most kérdezhetitek hogy miért is egy arcade,oldalnézetes csirkekommandó játéknak a OST-je nálam az első...
Erre egy egyszerű választ tudok mondani:Mert annyira nagyszerű!!!!!!
És ezt nem azért mondom mert most épp ez a kedvenc játékom,hanem olyan,de olyan tökéletes meg van csinálva hogy nem igaz.
Gondolhatnátok hogy ez egy pittyegős 8 bites OST.
Tévedtek!!
Ez egy remekül megcsinált OST,ami annyira illik a játékhoz hogy nem igaz.Ezek a számok nem lennének,akkor kb 15-20% al roszabb lenne a játék.
Ez nem egy olyan OST válogatás mint mondjuk a GTA 4-ben,nem már létező számok kerültek bele.
Külön lett a játékhoz egy igazi jó OST készítve!
Az összes szám egy bandától van,és annyira illik a játékhoz(ahogy elmondtam) mint egy falat éhenhalás ellen.Rock stílus dukál ehhez a képvilághoz,mást stílusú zene nem is kerülhetet volna bele,hát rap esetleg klasszikus zenék eléggé nem illene egy ilyen lövölde játékhoz.Névszerint a banda aki összerottyantotta nekünk ezeket a számokat:New Wold Revolution.
Itt nincs külön kedvenc,mert az összes nagyon jó,illik a játékhoz.
Persze aki nem rock rajongó az mondja hogy ez szar,ez fos,de elmondok nekik egy titkot: A rock örök és mindig lesz a világon,nem úgy mint az a sok tüctüc baromság ami nem is igazi zene,de is beszéljünk a dubstepről...
Midegy hadjuk,ha egy jó OST-t akarsz hallgatni,ez lesz a tökéletes választék!Nem szabad kihagyni senkinek,se rockernek,se reppernek,se tüctüc kedvelőnek!!!!
És így a végére még egy jó hír:Nem 4-5 számról van szó,hanem összesen 17-ről.Jó a tüctüc kedvelő is megtalálja a maga kedvencét mert vannak remix számok is,ebből 6 van.

Nekem ezek lennének a kedvenc OST-im.De van még egy kettő ami lecsusszant épp a listáról..
Van két OST amit még jónak találok,ezek pluszként írnám le.Sajnos top 5-be nemis fért bele,de top tizet meg nem tudtam volna csinálni.Szóval ami kimaradt:

+1
Burnout:Paradise The Ultimate Box

Top 5 kedvenc Játék OST! - 6. kép


Nagyon szeretem a Burnout szériát,meg is van az összes rész ps2-őn,és mai napig játszok vele ha kedvem szottyan hozzá.A burnout 3 ami a favorit,de ez megváltozott a Burnout Paradise megjelenésével.Két okból:
1:A grafika,és a törés,és hogy kijött pc-re.
2:Motor megjelenése a Ultimate Boxban.
Már ezért megéri megszerezni,és nem is drága kb 2000 forintból megvehető.
Megint elkalandoztam,OST-t kell bemutatnom.
Szóval..
Eddig úgy gondoltam hogy a burnout 3 OST-je volt a legjobb,de amikor meghalottam a Paradise belépésénél a Guns&Roses örökzöld számát a Paradise City-t,már tudtam hogy ez már nagyon jól kezdődik!
Aztán találkoztam azzal a rengeteg tüctüc gépzenével,rockkal annyira nem,de aztán csodák csodájára klasszikus számokat is meghalottam,és nagyon jó dühcsökkentő hatása volt számomra egy-két nehéz versenynél..
Ha jól tudom magyar vonatkozás is van a játékban,ahogy tudom egy magyar keringő című klassszikus is található az OST-ben.
Ez már valami!
De azért lettek kedvencek is.Mégpedig: Guns&roses:Paradise City, (ami rock szám)az összes klasszikus zene,és igen jól fogjátok olvasni egy tüctüc is. Név szerint:junkie xl feat. lauren rocket - cities in dust.Ezek a tüctüc baromságok miatt nem jutott be a top 5-be!

+2:Crysis OST

Top 5 kedvenc Játék OST! - 7. kép


Ez a játék a csodás grafikájával csüccsentet a gép elé,és nem is maradt el a botrány sem.Miszerint ez a játék volt a legjobban warezolt.Most a második rész vette át ezt!
Szóval az OST!
Aki a Special Edition változatot szerezte be az megkapta hozzá a játék OST-ét lemezen.
Ez a kiadás fémtokot és a játékon kivűl két lemezt,egy artbookot és egy harci jármű kódját tartalmazza,és a kézikönyvet.
A zene úgy gondolom beleillik az egész játékba,leginkább annál a részeknél amikor még katonák ellen harcolunk,amikor már az ürlények kerülnek előtérbe,nem csak a játék élvezete,hanem a zene is kezd lapossá,monotonná válni.Sok az ugyanolyan hangzás az ürlényes részeknél,ami ugye a játék 50 vagy 60 százalékánál kezdődik(ha jól tudom)
Emiatt a dolog miatt nem jutott be a top 5 OST-be,pedig ha nem lett volna ez a kicsi hiba akkor belefért volna(ürlényes résznél lévő zenék)

Ezek lennének a kedvenc OST-im,és mielőt akasztás és kövezéssel fenyegetnétek mert ezt azt leszóltam már előre elmondom hogy ez a SAJÁT VÉLEMÉNYEM és saját gondolataim,másoknak más lehet,nekem ezek amik miatt jók,és nemjók,és bejutott az top 5-be vagy nem.
Szóval rossz szót nem szeretnék hallani,meg hogy idióta,és láma lennék.Megint hangsulyozom:SAJÁT VÉLEMÉNY!
Köszönöm hogy elolvastad ezt a kis írásomat,elég sok időm volt benne!Írás közben épp a Rocketbirds:Hardboiled Chicken OST-jét hallgattam.Szóval ez segített nekem.
Ha valami hibát,észrevételt írnátok,kulturáltan és szépen írjátok le kommentbe esetleg levélben!
Köszönöm!
Sipos Richárd "jezzahun"
8 hozzászólás

Vendég

13 éve, 23 napja

Crysis OST hatalmas nekem is nagyon tetszik!

válasz erre

jezzahun

13 éve, 3 hónapja

Shade írta:
Nekem nagy kedvencem az Assassins Creed és a Prince of Persia Warrior Within zenéi, de jó még a Sirius Sam meg van még sok.
a serious sam zenéi se rosszak amúgy..

válasz erre

Shade

13 éve, 3 hónapja

Nekem nagy kedvencem az Assassins Creed és a Prince of Persia Warrior Within zenéi, de jó még a Sirius Sam meg van még sok.

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 1 napja

Mondjuk a Marionak tényleg király zenéje van. De nekem ami legjobban tetszett, az anno a Last Ninja játék zenéje. Fú imádtam.

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 1 napja

Legjobb ost: Super Mario!mosolygó smiley

válasz erre

marco

13 éve, 3 hónapja és 1 napja

Crysis 2 OST best ever. Hans Zimmer egy zseni.

válasz erre

Kekmedve

13 éve, 3 hónapja és 1 napja

Jól van Jezza, kapsz egy kesztyűt!mosolygó smiley

válasz erre

Bettyone

13 éve, 3 hónapja és 1 napja

gta-t én is szereteeeemmosolygó smileyröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja