The Walking Dead: Season 2, 1.rész

2013. december 21.
42.7811
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
DaNyEE profilja, adatai
DaNyEE
Elérkezett az a pillanat, amire már jó ideje vártam. Megjelent a TellTale féle Walking Dead játék második évada. Az első évad nagy hatással volt rám. Nagyszerű hangulat, durva morális döntések, arról meg nem is beszélve, ahogy a játék az ember érzelmeivel játszik. Lényegében ugyanez a recept lett átültetve a második évadba is, csak mintha finomítottak volna az eddigi nagyszerű recepten.The Walking Dead: Season 2, 1.rész - 1. képA játékban Lee helyett ezúttal Clementine felett vehetjük át az irányítást. Az első részben tett választásaink alapján alakul a történet, szóval a kezdet nem lesz mindenkinek ugyanaz. Ez új színt visz a játékba és jelentősen megnöveli az újrajátszhatóságot. Aki nem játszotta az első részt, az sem keseredjen el. Nem kötelező, de viszont erősen ajánlott. Na de... A játék maradt az eddig point n' click stílusánál, azonban mint már az elején leírtam, történtek változások. A Quick Time Eventek száma nőtt, valamint több akciót véltem felfedezni, jóval kevesebb dialógust élünk meg mint az első évadban (Mondom ezt dacára annak, hogy még csak az első epizódja jött ki).


The Walking Dead: Season 2, 1.rész - 2. képA hangulat és a zene még mindig fantasztikus. Egyszerűen magával ragad a játék. Én egyhelyemben végigjátszottam az első epizódot. Ez volt kb. másfél óra, talán 2. Átélhetjük Clementine, úgymond "megerősödését" lelkileg, valamint kitartás terén is. Egyszerűen a kis Clementine-ból igazi "harcos" cseperedik, aki mindent megtesz a túlélés érdekében. Az adott helyzetben hozott döntések még mindig fontosak. Lehet, hogy egy mondaton múlik, hogy egy karakter teljesen más véleménnyel legyen rólunk. A látványvilág mintha részletgazdagabb lenne. Meg a játék is egy kicsivel világosabbnak tűnik. Amit csodáltam, hogy az érzésekkel, még mindig nagyon jól játszik a játék. Már a játék elején összeszorult a szívem. A zene nagyon passzol a környezethez és hozzáad ahhoz a rendkívüli Walking Dead hangulathoz, ami körüllengi az egész játékot.


The Walking Dead: Season 2, 1.rész - 3. képKár, hogy még csak az első rész jött ki. Ennek ellenére, azért már kialakult bennem egy összkép, ami kifejezetten jó. Eléggé meglepődtem a 75% körüli értékelések láttán, de szerencsére kellemeset csalódtam. A TellTale még mindig ért a hangulatteremtéshez. Nem csak, hogy ért, mesterfokon űzi, amit csinál. Akinek az első évad tetszett, annak kötelező beruházni erre is. Ha nem játszottad az első részt, de szereted a hasonló játékokat, akkor ajánlom szíves figyelmedbe. Nem fogod megbánni. Clementine kalandja szerintem nagyot fog robbanni a végére. Aki akarja várja meg a Season Pass, ami tartalmazza majd min az 5 epizódot. A türelmetlenebbek vágjanak bele azonnal! Jelenleg Steamen 23 Euróért lehet beszerezni.
Köszönöm, hogy elolvastad!
5 hozzászólás

Couretto

9 éve, 21 napja

Kedvenc játék

válasz erre

beruon

9 éve, 1 hónapja és 25 napja

Vendég írta:
Nem próbáltam még soha ezt a játékot.
De a sorozat engem megfogott...
Egyetértek én videóban láttam az első évadot(a játékot) ésa 4. évad midfinale-jánál tartok a sorozatban!

válasz erre

iberis965

9 éve, 1 hónapja és 27 napja

ez tökre megéri

válasz erre

Vendég

9 éve, 1 hónapja és 27 napja

Nem próbáltam még soha ezt a játékot.
De a sorozat engem megfogott...

válasz erre

Vendég

9 éve, 1 hónapja és 27 napja

Még nem játszottam vele, majd egyben megveszem az összes seasont valami jó leárazásnál.

válasz erre

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja