The Vanishing of Ethan Carter

2015. január 01.
25.3991
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
totyak profilja, adatai
totyak
Pár napja nagy unalmamban kerestem valami könnyed szórakozást ígérő játékot, így találtam rá erre a címre. Korábban is hallottam már róla, de azért utánanéztem, hogy mik róla a vélemények, a játékosok benyomásai és úgy gondoltam, ez megfelelő lesz, hogy lekössem magamat pár órára.

/>
The Vanishing of Ethan Carter - 1. kép


Amit a legtöbb helyen olvastam, azt tapasztaltam én is, első körben, hogy a grafika gyönyörű lett. Gyönyörű lett úgy, hogy egy átlagos, közepes gép szépen futtatja. Persze nincsenek nagy akciójelenetek, vagy óriási területek, amiket meg kell jeleníteni, csak egy szimpla vadregényes táj a játszóterünk. Néha azon kaptam magam, hogy csak állok és nézem a távoli hegyeket, az alattam elterülő folyót, vagy a növények lágy ringatózását a szélben.

The Vanishing of Ethan Carter - 2. kép


Másik nagy pozitívuma a játéknak, hogy az agyunkat kell használni és nem eszetlen rohanásból és gyilkolásból áll az egész. Nem tesz keresztbe a játék úton-útfélen, nem tudunk meghalni, csak nyomoznunk kell, bejárva a teljes területet. A játék eleve úgy is kezdi, hogy felhívja a figyelmet, itt nem lesz fogva a játékos keze, nem leszünk irányítva, mindenki arra megy, arra keresgél, amerre neki tetszik. Természetesen a pálya korlátozott határain belül. Nem kell megijedni ettől, eltévedni nem lehet, a pálya fizikai adottságai azért finoman terelgetnek.

The Vanishing of Ethan Carter - 3. kép


A nyomozós részek és a különféle látomások, amik főhősünket gyötrik, erősen emlékeztettek az Alan Wake és a Murdered: Soul Suspect kombinációjára. Kis misztikum és nyomozás egyvelege az egész történet. Gyakorlatilag egy Ethan Carter nevű fiúcskát kell előkerítenünk, aki levélben kért tőlünk, Paul Prospero természetfeletti nyomozótól segítséget, mert különös eseményeket tapasztalt a környéken. A fő motívum szinte minden helyszínen ugyanaz, összegyűjteni a tárgyi bizonyítékokat, majd rekonstruálni az eseményeket, míg végül a játék meg is mutatja neki mozgókép formájában, hogy mi történt.

The Vanishing of Ethan Carter - 4. kép


Játékidő tekintetében elég változatos a kép. Egyrészt gyorsan végig lehet szaladni a sztorin, ha az ember nem nézelődik, csak célirányosan megy egyik rejtélytől a másikig. Másrészt meg a játékos képességei is erősen befolyásolják mikor ér véget a sztori. Aki gyorsan ráérez, mit kell csinálni, hol kell keresgélni, az hamar végezhet, aki megfontoltabb, annak is maximum 1-2 napjába telik a játék végére érni.

A végjátékban kissé sajnáltam, hogy viszonylag rövid lett a történet, a készítők helyében még húztam volna kicsit, viszont nagyon jó érzéssel töltött el, hogy mindennek a végére tudtam járni és kiderítettem mi történt a kisvárosban. Nagyon jó alapanyagból építkeztek a fejlesztők, mindenkinek csak ajánlani tudom, ha pár óra könnyed szórakozást keres.
7 hozzászólás

totyak

10 éve, 1 hónapja és 7 napja

5t3v3nk3 írta:
én is végitoltam, jóféle kis gyöngyszemecske.. bááár az agyam néha megbicsaklott a bizarr váltásoktól..röhögő smiley
Megmondom őszintén, az elején nekem is döcögősen ment, gyakorlatilag csak rohangáltam percekig a pályán és gyönyörködtem, mert nem tudtam mit kell csinálni. Aztán rájöttem, hogy bárhol kezdhetek, bármilyen sorrendben megoldhatom a rejtélyeket, mert a végén ugyanoda lyukadok ki.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

10 éve, 1 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

kpal

10 éve, 1 hónapja és 7 napja

Kellemes lehet a benyomásaid alapján . 2. fotó olyan mint az Alan Wake mosolygó smiley

válasz erre

totyak

10 éve, 1 hónapja és 7 napja

wegh írta:
Engem is meggyőztél. vizsgák után a Don't Starve mellett ezt is be fogom szerezni kacsintó smiley
Örülök, azt hiszem jól fogsz szórakozni.

válasz erre

wegh

10 éve, 1 hónapja és 7 napja

Engem is meggyőztél. vizsgák után a Don't Starve mellett ezt is be fogom szerezni kacsintó smiley

válasz erre

totyak

10 éve, 1 hónapja és 7 napja

rDAVE írta:
Ez igen jó írás lett totyak. mosolygó smiley Meggyőzött, nekem kell ez a játék. röhögő smiley
Köszönöm. Szerintem biztosan nem fogsz csalódni, maximum a játék hossza miatt.

válasz erre

rDAVE

10 éve, 1 hónapja és 8 napja

Ez igen jó írás lett totyak. mosolygó smiley Meggyőzött, nekem kell ez a játék. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljaXTomiX0029 profilja