The Silent Age - Időzavarban (iOS)

2014. március 05.
41.6341
Figyelem! Ez a blog már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez egy blogbejegyzés, amely nem a szerkesztőség által szerkesztett tartalom. A benne foglaltak a szerző véleményét tükrözik!
Benny Ray profilja, adatai
Benny Ray
Kalandjátékok terén a mobil játékpiacon nem sok név közül lehet válogatni. Legalábbis ha összevetjük az ugrálós, autóversenyes vagy épp a logikai játékok armadájával. Mivel ez a stílus nem annyira népszerű, így minőségi darabokat sem könnyű találni. Ha pedig ingyenes és reklámmentes alkotásokat keresünk, akkor talán jobb, ha nem is vesztegetjük az időnket, vagy talán mégis?The Silent Age - Időzavarban (iOS) - 1. képKivételek mindig vannak, ahogy esetünkben is. A The Silent Age készítői követendő példaként ingyenesen elérhetővé tették sorozatuk első részét, és ha kellő hírverést kap ez az epizód, akkor a soron következőt is.

Minden jó kalandjáték alapja a jó történet. Hősünk egy átlagos ember a '70-es években, sőt talán még annál is átlagosabb, mint elsőre gondolnánk. Takarítóként tengeti életét egy multinál, amikor is a főnöke behívatja az irodájába. Emberünk pozitív gondolatoktól felbuzdulva ott is terem a márvány íróasztal előtt, ahol is a várt fizetésemelés helyett extra munkát bíznak rá, változatlan bérezéssel és persze a szokásos körítéssel: "nagyon jó munkát végzel, és számítunk rád, de sajnos magasabb fizetést nem tudunk adni" - mondja a főnök kubai szivart pöfékelve. Ahogy látjuk, nem épp Batman vagy James Bond szerepét fogjuk magunkra ölteni, viszont kalandunk legalább olyan izgalmas lesz. Ügyelve, hogy ne lőjek le semmit sem a sztoriból, ott kezd életünk izgalmassá válni, amikor egy titokzatos idegen a jövőből egy eszközt bíz ránk, amivel ide-oda lehet ugrálni 1972 és 2012 között, ahol az egész emberiség semmivé vált. Célunk nem más, mint fényt deríteni a titokra és megmenteni a jövőnket.


The Silent Age - Időzavarban (iOS) - 2. képAmit viszont szabadon boncolgathatok az a játék nagy erőssége, a hangulat. Átlagos hősünk, Joe minden eseményt kellően fanyar és keserédes humorával kommentál, ami üde színfolt a játékban. Érződik rajta a csalódottság és kiábrándultság, ami a munkájából ered. Remélem a többi epizód során a játékhoz illő személyiség fejlődésen megy keresztül, ahogy az általa megélt dolgok hatása alá kerül.
A másik hangulatfokozó elem a grafika. Az valami elképesztően stílusos, rendkívül jól visszaadja a '70-es évek hangulatát, és a képregényszerű grafika ellenére tökéletes beleélést biztosít, nem beszélve az alacsony erőforrás szükségletről. Mindkét kor nagyszerűen van ábrázolva, 1970-ben minden rendben, mindenki boldog és hippi, 2012 viszont egy poszt apokaliptikus világként tárul elénk, nem egy helyen borzasztó látvánnyal.


The Silent Age - Időzavarban (iOS) - 3. képA hangok is zseniálisak, profi munka. Minden mozdulatnak, hangsúlyos tárgynak megvan a saját effektusa. Bár hősünk nem beszél, ami engem kicsit bánt, bár kétségtelen, hogy költség és méretcsökkentés szempontjából ésszerű lépés volt a fejlesztőktől.

A játékmenetről annyit, hogy tappintással irányítjuk hősünk, aki követve ujjunk jár-kel a pályákon és lép interakcióba a tárgyakkal. A játékmenetet megcsavarja a tény, hogy tudunk közlekedni az időben, előre és hátra, így egy helyszínt két idősíkban is bejárhatjuk. Így jutva át az adott idő legyőzhetetlen akadályain. Annyit fontos megjegyezni az időgépről, hogy napenergiával működik, így újbóli ugráshoz, közvetlen napfényre van szükségünk.

Kalandunk a kormányhivatalban kezdődik, ahonnan kórházon keresztül a rendőrséget érintve egy motelbe vezet az utunk. Minden helyszín egy új kihívás, ahol különböző fejtörőket megoldva kell túljutnunk és egy autót szerezni, amivel le tudjuk győzni a távolságot köztünk és a célunk között.


The Silent Age - Időzavarban (iOS) - 4. képNagyjából ennyit szabad elmondanom a játékról, amit minden kalandjáték rajongónak feltétlen ajánlok kipróbálásra. Egyedi hangulatával és látványvilágával emlékezetes időtöltést garantál annak, aki ad neki egy esélyt.

A jó hír pedig az, hogy a fejlesztők elég támogatást szedtek össze a következő részhez, így már biztos, hogy Joe kalandjai folytatódnak, amit személy szerint már nagyon várok.

iTunes
Google Play
6 hozzászólás

Benny Ray

6 éve, 10 hónapja és 13 napja

marco írta:
Ismét egy super ajánló BR! Még mindig nem játszom mobilon, de ha játszanék, ezt kipróbálnám. Nagyon tetszik!
Köszi Marco!
Látod, ahogy fejlődik a platform, egyre több komolyabb játék lát napvilágot.

A végén még lesz egy iOS kütyüd!

válasz erre

marco

6 éve, 10 hónapja és 13 napja

Ismét egy super ajánló BR! Még mindig nem játszom mobilon, de ha játszanék, ezt kipróbálnám. Nagyon tetszik!

válasz erre

kpal

6 éve, 10 hónapja és 14 napja

Jó game , és remek ajánló

Bár nekem WP-n lenne jó .

válasz erre

Benny Ray

6 éve, 10 hónapja és 16 napja

Megéri kipróbálni, az tuti. Köszi, igyekszem felkelteni az érdeklődést a jó játékok iránt.

válasz erre

Vendég

6 éve, 10 hónapja és 16 napja

Nagyszerű ajánló!

válasz erre

Vendég

6 éve, 10 hónapja és 16 napja

Ez de *****jó játéknak néz ki!!!!

válasz erre

kapcsolódó tartalmak

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljasony1515 profiljadrift3r91 profilja